Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Τι έχουνε πάθει όλοι οι "γείτονες" μας; ~ Εβδομάδα Τσαμουριάς στα Τίρανα...


Στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Τσαμουριάς» το κέντρο των Τιράνων, γέμισε πανό που αναγράφουν: «Αγαπώ την Τσαμουριά» (I love Çamëria).

Η πρωτοβουλία ανήκει στο κόμμα των (πρώην συνεργατών των Ναζί), Τσάμηδων «PDIU», που είναι εταίρος στην κυβέρνηση Μπερίσα που ουσιαστικά στηρίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που στόχο δεν έχουν μόνο την Ελλάδα, αλλά και την ελληνική μειονότητα στη χώρα.


Τα αλβανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο σε ρεπορτάζ τους για τις «μακάβριες σφαγές Τσάμηδων» από τις ελληνικές αρχές, φιλοξενώντας τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου του PDIU, Shpetim Idrizi. Την ίδια ώρα βέβαια αποκρύπτουν, πως οι Τσάμηδες εγκατέλειψαν το ελληνικό έδαφος ως «εγκληματίες πολέμου» αφού συνεργάστηκαν κατά του ελληνικού πληθυσμού με τους Ιταλούς και τους Γερμανούς κατακτητές.

«Αυτή την εβδομάδα, τιμούμε τους Τσάμηδες μάρτυρες. Είναι εβδομάδα όλων των Αλβανών, γιατί η Τσαμουριά είναι όλων των Αλβανών. Το Τσάμικο ζήτημα είναι σήμερα πιο έντονο όσο ποτέ, έχει κερδίσει τη μάχη με το χρόνο. Εμείς σήμερα είμαστε αποφασισμένοι όσο ποτέ άλλοτε, να φτάσουμε μέχρι τέλους το Τσάμικο ζήτημα» δήλωσε συγκεκριμένα ο ίδιος, ζητώντας από τα Τίρανα να θέσουν το θέμα στη νέα ελληνική κυβέρνηση.




Οι εκδηλώσεις για την «Εβδομάδα Τσαμουριάς» στην Αλβανία, θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου, με αποκορύφωση την πορεία-πρόκληση προς τα ελληνικά σύνορα και το τελωνείο της Κακαβιάς.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου