Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Αλβανοί επιχείρησαν να ανοίξουν πυρ εναντίον λεωφορείου


*Επίσης γύρω στη μία το βράδυ στο κέντρο, ακούστηκαν 10-15 κρότοι σαν από πυροβόλα όπλα. Δείτε παρακάτω βίντεο & για το .συμβάν με τους Γεωργιανούς στα Πετράλωνα.

Σκηνές φαρ ουέστ εκτυλίχθησαν πριν λίγο στη συμβολή των οδών Γιαννιτσών- Αναγεννήσεως στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 5 άτομα αλβανικής καταγωγής με πυροβόλα όπλα στα χέρια επιχείρησαν να...
 ανοίξουν πυρ εναντίον τουριστικού λεωφορείου.  
 
Έγιναν όμως αντιληπτοί και στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη με 20 περιπολικά. Μέχρι στιγμής έγιναν 4 προσαγωγές ατόμων.


Ενημέρωση:'Οπλα και μηχανισμός πυροδότησης ναρκών εντοπίστηκαν σε τουριστικό πρακτορείο

Όπλα και μηχανισμό πυροδότησης ναρκών εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές, κρυμμένα, σε τουριστικό πρακτορείο που βρίσκεται επί της οδού Αναγεννήσεως 23, στη Θεσσαλονίκη.

Άγνωστος τηλεφώνησε χθες βράδυ στο Κέντρο Άμεσης Δράσης και ενημέρωσε τις αρχές για ύποπτα άτομα που υπήρχαν έξω από το τουριστικό γραφείο. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί και εντόπισαν συνολικά δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν και ο υπεύθυνος του τουριστικού γραφείου.

Σε έλεγχο που έγινε στον χώρο του πρακτορείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα τσεκούρι, τρία ρόπαλα, δύο αναδιπλούμενα μαχαίρια, ένα κατσαβίδι και ένας μηχανισμός πυροδότησης ναρκών. Ο 49χρονος, αλλοδαπός, υπεύθυνος του τουριστικού πρακτορείου συνελήφθη, ενώ αναζητείται ο 34χρονος ιδιοκτήτης.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας ακόμη άνδρας στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι. Οι δύο συλληφθέντες θα προσαχθούν στον εισαγγελέα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ σε βάρος των υπολοίπων οκτώ δεν διαπιστώθηκε κάτι και αφέθησαν ελεύθεροι.

 
 
ΣΟΚ στα Πετράλωνα! Ληστές άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών - Νεκρός ο ένας δράστης
 
Επεισοδιακή ήταν η νύχτα στα Πετράλωνα. Δύο άνδρες Γεωργιανής καταγωγής εξαπέλυσαν πυρά εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

Οι δράστες βρίσκονταν στην οδό Αγνάντων 19-21, παραπλεύρως της οδού Καλλιρόης, στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων, όταν οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν για αναγνώριση.

Εκείνοι δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ. Οι αστυνομικοί δεν έμειναν άπραγοι και ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα ο ένας εκ των δραστών να τραυματιστεί στο στήθος και στο χέρι.

Ο δεύτερος δράστης συνελήφθη ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα. Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν διαρρήξει λίγο νωρίτερα διαμέρισμα στην οδό Δεξαμενής 18, στην ίδια περιοχή, ενώ εικάζεται πως είναι ίδιοι, οι οποίοι χθες εξαπέλυσαν πυρά εναντίον περιπολικού στα Πετράλωνα. 
 
http://thousandnews.gr/


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένοπλη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και δύο αλλοδαπών δραστών ένοπλης ληστείας σε κατοικία στα Πετράλωνα

Ο ένας δράστης συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε θανάσιμα

Σήμερα (30-06-2012) στις 00:30΄ ώρα, στην οδό Αγνάντων στα Πετράλωνα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να ελέγξουν δύο (2) άτομα τα οποία θεώρησαν ύποπτα. Τα άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν και κατά την καταδίωξη που ακολούθησε, ένας από αυτούς πυροβόλησε δύο φορές κατά των αστυνομικών. Από πυροβολισμό, αστυνομικού ο οποίος ανταπέδωσε, το άτομο τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και κατέληξε. Το περίστροφο που χρησιμοποίησε ο δράστης κατασχέθηκε, ενώ το δεύτερο άτομο, το οποίο έφερε επίσης περίστροφο, συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πρόκειται για δύο (2) αλλοδαπούς, υπηκόους Γεωργίας, 33 ετών ο συλληφθείς και 38 ετών ο θανών. Όπως εξακριβώθηκε, λίγο πριν τη συμπλοκή, είχαν εισέλθει σε διαμέρισμα ζεύγους ημεδαπών σε παρακείμενο δρόμο, όπου με την απειλή των περιστρόφων αφαίρεσαν χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα από τους ιδιοκτήτες.

Στον τόπο της συμπλοκής βρέθηκαν το χρηματικό ποσό, τα τιμαλφή και τα υπόλοιπα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει από την παραπάνω κατοικία, καθώς και προσωπικά αντικείμενα των δραστών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι οι δύο δράστες προχθές (28.06.2012), είχαν απειλήσει με όπλο πλήρωμα περιπολικού στην περιοχή των Πετραλώνων.

Ο 33χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ένοπλες ληστείες.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου