Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ρατσιστικές επιθέσεις σε σπίτια ~ Έπεσε ένας αλλοδαπός από το μπαλκόνι!


Τέσσερις ρατσιστικές εισβολές ληστών σε σπίτια στην Αττική σημειώθηκαν, τα ξημερώματα, ενώ σε μια από τις επιθέσεις τραυματίστηκε ένας από τους δράστες, πέφτοντας από το μπαλκόνι για να γλιτώσει τη σύλληψη από τους αστυνομικούς.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη στις 03:53 στο Μαρούσι, όπου συνελήφθησαν δύο ρατσιστές αλλοδαποί λαθρομετανάστες, υπήκοοι Γεωργίας. Οι δράστες παραβίασαν διαμέρισμα 2ου ορόφου και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματοκιβώτιο, διαστάσεων 50 επί 50. Τους αντιλήφθηκε, όμως, ο ιδιοκτήτης και ειδοποίησε την αστυνομία, με αποτέλεσμα...
 να φτάσουν έγκαιρα στο σημείο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης.

Οι διαρρήκτες εγκατέλειψαν το χρηματοκιβώτιο και στη προσπάθειά τους να διαφύγουν, ο ένας έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού και τραυματίστηκε ελαφρά. Ο δράστης μεταφέρθηκε για να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο και, σήμερα, μαζί με τον συνεργό του θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Δύο ληστείες σε σπίτια έγιναν μέσα σε διάστημα 35 λεπτών στην Ηλιούπολη και από την Αστυνομία θεωρείται πιθανό να διαπράχθηκαν από τους ίδιους δράστες. Ειδικότερα, στις 03:20, τέσσερις άγνωστοι εισέβαλαν σε διαμέρισμα 47χρονου, από τον οποίο, με απειλή όπλων, αφαίρεσαν 150 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Στις 03:55, πάλι τέσσερα άτομα εισέβαλαν σε άλλο διαμέρισμα 1ου ορόφου στην ίδια περιοχή, ακινητοποίησαν την 67χρονη ιδιοκτήτρια, άρπαξαν κοσμήματα και χρήματα και διέφυγαν.

Λίγο πριν τις 07:00, δύο άγνωστοι παραβίασαν την πόρτα διαμερίσματος ισόγειου διαμερίσματος στην Καλλιθέα, όπου μένει αλλοδαπή, την ακινητοποίησαν, ασκώντας σωματική βία και της άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα, άγνωστης αξίας.


Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών στην Πρέβεζα

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται από τη Δευτέρα οι δράστες των κλοπών στο Κανάλι της Πρέβεζας, οι οποίοι είχαν απασχολήσει το τελευταίο διάστημα τις αστυνομικές αρχές της Πρέβεζας.

Για ένα μεγάλο διάστημα “χτυπούσαν” σπίτια στο χωριό Κανάλι και αφαιρούσαν από αυτά χρήματα και αντικείμενα αξίας ακόμα και όταν μέσα κοιμόντουσαν οι ιδιοκτήτες. Χαρακτηριστικό ήταν επίσης το γεγονός ότι όταν έβρισκαν κλειδιά αυτοκινήτων τα έπαιρναν και διέφευγαν από τα σπίτια με το αυτοκίνητο το οποίο και εγκατέλειπαν αργότερα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές και ασφαλείς πληροφορίες του pamepreveza.gr πρόκειται για μια σπείρα Αλβανών των οποίων η δράση τους απλώνονταν στην ευρύτερη περιοχή ακόμα και μέχρι την Αμφιλοχία.

Κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα στις 8 Φεβρουαρίου είχαν διαπράξει κλοπή σε σπίτι στην Πάργα όπου τότε είχαν δέσει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που διέμενε σε αυτό και αφαίρεσαν χρήματα και το αυτοκίνητό τους.


Έκλεψαν ξανά σκάφος για να πάνε στην Ιταλία! ~ Αφήστε τους να φύγουνε ρεε

Για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες, Αλγερινοί παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να κλέψουν σκάφος από την Κέρκυρα για να πάνε στην Ιταλία! Και αυτή η απόπειρα απέτυχε καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις και το Λιμενικό επαγρυπνούν στην περιοχή.

Και αυτό το κρούσμα καταγράφηκε στην περιοχή Ποτάμι της γέφυρας Αλυκών της Κέρκυρας, όπου οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εντόπισαν κατά την διάρκεια της περιπολίας τους τρεις Αλγερινούς ηλικίας από 19 ως 34 χρόνων τη στιγμή που προσπαθούσαν να κλέψουν το ελλιμενισμένο σκάφος. Οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ παράλληλα θα εφαρμοστεί σε βάρος τους το μέτρο της διοικητικής απέλασης αφού βρίσκονταν παράνομα στη χώρα.

Την περασμένη Πέμπτη, είχαν συλληφθεί από άνδρες της Ασφάλειας στην ίδια περιοχή άλλοι τέσσερις Αλγερινοί λαθρομετανάστες ηλικίας από 23 ως 27 χρόνων, που και αυτοί προσπαθούσαν να θέσουν σε λειτουργία τη μηχανή ενός σκάφους με σκοπό να αναχωρήσουν για την Ιταλία! Τα αλλεπάλληλα κρούσματα έχουν κινητοποιήσει τις τοπικές αρχές που φοβούνται ότι οι απόπειρες κλοπής σκαφών θα κλιμακωθούν με την ευκαιρία της θερινής περόδου.



Σύλληψη 3 λαθρομεταναστών με μεγάλη ποσότητα ηρωίνης

Χθες (25-6-2012) το μεσημέρι συνελήφθησαν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα και της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού, τρείς (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν, για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας για αλλοδαπούς που διακινούν σημαντικές ποσότητες του οπιούχου ναρκωτικού τύπου ηρωίνης με την ονομασία «ΤΑΙ», εντόπισαν αυτούς και τους συνέλαβαν.
Στην κατοχή τους καθώς και σε διαμέρισμα που διατηρούσαν στην οδό Λιοσίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ΗΡΩΙΝΗ ( τύπου ΤΑΙ) βάρους –1.920- γραμμ.
Ένα (1) μαχαίρι.
Μία (1) ζυγαριά ακριβείας.
Έξι (6) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου