Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Δολοφονική ρατσιστική επίθεση στην Κεφαλονιά


Λίγο έλειψε να πληρώσει με τη ζωή του την παρατήρηση που έκανε σε έναν νεαρό Αλβανό, ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στην παραλία του Κατελειού Κεφαλονιάς! Ο θιγμένος έφερε μια ομάδα ομοεθνών του που έστησαν καρτέρι στον άτυχο επιχειρηματία και τον γρονθοκόπησαν αλύπητα!

Το αδιάκοπο «πήγαινε- έλα» του νεαρού αλλοδαπού που περνούσε ξανά και ξανά με μεγάλη ταχύτητα με το μηχανάκι του έξω από το μαγαζί, ανάγκασε τον ιδιοκτήτη να του συστήσει να απομακρυνθεί και να προσέχει μήπως χτυπήσει κάποιον. Εκείνος έφυγε, αλλά επέστρεψε με...
την παρέα του και όταν ο επιχειρηματίας πήγε να πάρει το αυτοκίνητό του, του επιτέθηκαν χτυπώντας τον αλύπητα με γροθιές αφήνοντάς τον αναίσθητο!

Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Αργοστολίου όπου νοσηλεύεται, ενώ από τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Ελείου Πρόνων συνελήφθησαν δυο από τους δράστες. Πρόκειται για Αλβανούς ηλικίας 21 και 33 χρόνων, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών.



Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε οικία 68χρονου στην Κορινθία

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου αλλοδαπού, καθώς και σε βάρος τριών ακόμα συνεργών του .

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένοπλη ληστεία σε οικία 68χρονου ημεδαπού, που είχε συμβεί πριν είκοσι μέρες περίπου στο Σούλι Κορινθίας, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, καθώς και τριών ακόμα συνεργών του, για ένοπλη ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 4-6-2012 το βράδυ, στο Σούλι Κορινθίας, ο 23χρονος μαζί με ακόμα τρία άτομα, αφού ακινητοποίησαν τον 68χρονο, με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας, έξω από την οικία του, μπήκαν σε αυτή και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα κυνηγετικό όπλο, ενώ στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε όχημα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα και των υπολοίπων, καθώς και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.



Εξιχνιάστηκε ένοπλη επίθεση εναντίον αστυνομικών

Εξιχνιάστηκε η ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών από διαρρήκτες, η οποία είχε σημειωθεί στο τέλος του περασμένου Μαρτίου στο Αργος. Οι δράστες είχαν αρπάξει κοσμήματα από κατάστημα της περιοχής και κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών με όπλο τύπου καλάσνικοφ.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος εννέα ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση και συγκεκριμένα τριών Αλβανών, δύο ανδρών 28 και 49 ετών και μίας 24χρονης, καθώς και έξι συνεργών τους, οι οποίοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί και κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, παράνομης κατοχής όπλων και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών.

Τα μέλη της εν λόγω ομάδας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 30 Μαρτίου, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο στο Αργος και πήραν χρυσαφικά αξίας 30.000 ευρώ, ενώ κατά τη διαφυγή τους άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών που τους καταδίωξαν.

Στη συνέχεια, μπήκαν σε δύο αυτκίνητα και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Τα οχήματα εντοπίστηκαν αργότερα εγκαταλειμμένα και όπως προέκυψε είχαν κλαπεί από περιοχές της Αττικής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου