Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

"Επέστρεψαν" τα παιδιά τους στην εφορία!



Πρωτοφανής διαμαρτυρία στην Κόρινθο

Σε μία συμβολική αλλά και οργισμένη κίνηση διαμαρτυρίας προχώρησαν οι 600 τρίτεκνες οικογένειες του Νομού Κορινθίας, θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση για την δυσβάστακτη φορολογία.


Όπως περιγράφει στο protothema.gr ο τρίτεκνος Παναγιώτης Παναγόπουλος «την περασμένη Παρασκευή μία αντιπροσωπεία του συλλόγου πήγαμε στην ΔΟΥ Κορίνθου και καταθέσαμε το τρίτο μας παιδί που η πολιτεία το χαρακτηρίζει ως τεκμήριο διαβίωσης».


Οι τρίτεκνοι που διαμαρτύρονται για την υψηλή φορολόγηση η οποία όπως υποστηρίζουν αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να πέσει ακόμη πιο χαμηλά το βιοτικό τους επίπεδο, δηλώνουν πλέον αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στα ίδια τους παιδιά.

«Πως είναι δυνατόν να ζητάς από μια τρίτεκνη οικογένεια με ετήσιο εισόδημα 20.000, να πληρώσει φόρο εισοδήματος 2.500 ευρώ» ρωτάει ο Παν. Παναγόπουλος που συμμετείχε και αυτός στην διαμαρτυρία του συλλόγου και άφησε και αυτός το τρίτο του παιδί επάνω στο γκισέ της εφορίας, όπως γίνεται και με τις πινακίδες των αυτοκινήτων που δεν μπορούν να συντηρήσουν οι ιδιοκτήτες τους.

Όπως είπε ο κ. Παναγόπουλος, «ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Κορίνθου που τυγχάνει να είναι και αυτός τρίτεκνος, υποσχέθηκε να μεταφέρει το πρόβλημά μας στο υπουργείο Οικονομικών».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου