Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ψάχνουν κατασκόπους για την Ελλάδα τα Σκόπια


Έτοιμοι!

Με αγγελία στις τοπικές εφημερίδες η Υπηρεσία Πληροφοριών των Σκοπίων, αναζητά … πράκτορες που να ομιλούν απταίστως την ελληνική, προκειμένου να εκπαιδευτούν και να χρησιμοποιηθούν ως κατάσκοποι στην Ελλάδα.

Η αποκάλυψη της εφημερίδας «FOCUS», με τίτλο:...
 «Ζητούνται εθελοντές για κατασκοπία στην Ελλάδα», προκαλεί αίσθηση και επαναφέρει στην επιφάνεια την εθνικιστική πολιτική και ρητορεία της σκοπιανής κυβέρνησης κατά της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, οι γείτονες «πανηγυρίζουν» επειδή Το Ινστιτούτο Τυποποίησης της χώρας έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τυποποίησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ηλεκτροτεχνικής, ως «Μαλακεδονία».

«Ένα από τα πιο σημαντικά είναι ότι τα προϊόντα μας θα έχουν μια διεθνή σφραγίδα ποιότητας ως χώρα προέλευσης τη «Δημοκρατία της Μαλακεδονίας», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Οικονομικών υποθέσεων Βλαντιμίρ Πεσέφσκι.

Η χώρα προέλευσης αναφέρεται ως «Δημοκρατία της Μαλακεδονίας», παρά τις ελληνικές αντιρρήσεις.

Η υπηρεσία Πληροφοριών ζητά πέντε άτομα που θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για διάστημα έξι μηνών. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτω των 30 ετών, να μιλούν αγγλικά και να χειρίζονται ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Πρέπει επίσης είτε να έχουν πτυχίο Νομικής, Πολιτικών Επιστημών, Πληροφορικής ή Οικονομικών, είτε να γνωρίζουν ασιατικές γλώσσες ή ελληνικά.


Η εφημερίδα χαρακτηρίζει περίεργο το γεγονός ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών ζητά εθελοντές, και ακόμη πιο περίεργο το ότι κάποιοι από αυτούς πρέπει να γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών υπάγεται στην Προεδρία της Δημοκρατίας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου