Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Στεγνό... ντους ~ Χωρίς νερό και σαπούνι - DryBath




Το DryBath είναι ένα τζελ που λειτουργεί ως «στεγνό μπάνιο» χωρίς νερό και σαπούνι.

Ενας φοιτητής από τη Νότιο Αφρική δημιούργησε ένα προϊόν το οποίο όπως υποστηρίζει μπορεί να αντικαταστήσει το ντους. Το DryBath είναι ένα τζελ που καθαρίζει και ενυδατώνει το δέρμα και μπορεί να βοηθήσει στην υγιεινή όσων βρίσκονται σε περιοχές όπου υπάρχει έλλειψη νερού ή όσων απλά…βαριούνται να κάνουν ντους.


Στεγνό μπάνιο

Οπως υποδηλώνει και το όνομά του, το τζελ λειτουργεί ως ένα είδος «στεγνού μπάνιου» καταργώντας το νερό και το σαπούνι. Δημιουργός του είναι ο 22χρονος Λούντβικ Μαρισάν, φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κέηπ Τάουν και την ιδέα για την ανάπτυξη ενός τέτοιου προϊόντος την είχε από τα εφηβικά του χρόνια αφού ζούσε σε μια περιοχή όπου δεν υπήρχε μεν έλλειψη νερού υπήρχε όμως έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος και έτσι το χειμώνα δεν υπήρχε ζεστό νερό για να κάνει κάποιος ντους.

Το τζελ διαφέρει από τα διάφορα αντιβακτηριακά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για το πλύσιμο των χεριών τα οποία συνήθως αφήνουν στα χέρια μια έντονη οσμή αλκοόλης. Το τζελ δημιουργεί πάνω στο δέρμα μια άοσμη βιοδιασπώμενη μεμβράνη που το καθαρίζει και ενυδατώνει.

Ο Μαρισάν κέρδισε μάλιστα το Παγκόσμιο Βραβείο Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας και το τζελ του έχει ήδη μπει στη φάση της μαζικής παραγωγής, απευθυνόμενο σε πρώτη φάση στις αεροπορικές εταιρείες και τους στρατιωτικούς.


Θοδωρής Λαΐνας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου