Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Συνελήφθη ο ένας ρατσιστής εγκληματίας + Λάθρο-news today

Συνελήφθει ο ρατσιστής Αλβανός που βασάνισε 68χρονο Έλληνα
Γύφτοι εκδίδουν τα ανήλικα παιδιά τους για 5 και 10 ευρώ!
Αλβανοί κατσαπλιάδες μαζεύουν όλο το τσάι σε Μουργκάνα & Γράμμο
Σέρβος έσπασε το κεφάλι Έλληνα με σκαμπό
Προφυλακίστηκε για τη ρατσιστική δολοφονία της 81χρονης στο Πήλιο
Ιρακινοί λάθρο, ρήμαξαν τα αυτοκίνητα στη Γλυφάδα
Αλβανοί εναντίον 78χρονου στις Σέρρες
Γεωργιανοί κατέκλεβαν σπίτια στο Μαρούσι
Θεσσαλονίκη: Αποθήκες με μαϊμού προϊόντα στη Ροτόντα
Βούλγαροι κλέβανε σπίτια στην Αργολίδα
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων
4 άτομα «χτύπησαν» σε 27 σπίτια και επιχειρήσεις
Ένοπλη συμπλοκή Γεωργιανών με αστυνομικούς
Τον έπιασαν για ληστεία και εξιχνίασαν τρεις διαρρήξεις
Πακιστανοί κατακρεούργησαν σκύλο... για να τον φάνε!



Συνελήφθη ο ένας ρατσιστής Αλβανός που βασάνισε 68χρονο Έλληνα

Ένας από τους τέσσερις ταυτοποιήθηκε και οι υπόλοιποι αναζητούνται. Πρόκειται για τους αλλοδαπούς κακοποιούς που γρονθοκόπησαν έναν ηλικιωμένο μέσα στο σπίτι του στο Σούλι Ξυλοκάστρου και στη συνέχεια τον λήστεψαν.

Η ένοπλη ληστεία είχε γίνει το βράδυ της 4ης Ιουνίου, όταν οι δράστες ακινητοποίησαν το 68χρονο θύμα τους έξω από το σπίτι του με την απειλή όπλου και στη συνέχεια τον χτύπησαν βάναυσα για να εξουδετερώσουν κάθε αντίστασή του. Αμέσως μετά, μπήκαν στο σπίτι και άρπαξαν όσα χρήματα φύλαγε, δύο κινητά καθώς και ένα κυνηγετικό όπλο ενώ διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με ένα αυτοκίνητο.

Η έρευνα των αστυνομικών οδήγησε στην ταυτοποίηση ενός από τους δράστες. Πρόκειται για έναν 23χρονο Αλβανό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και σωματικές βλάβες, αλλά δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Οι τρεις συνεργοί του παραμένουν άγνωστοι και συνεχίζεται η έρευνα για την εξακρίβωση των στοιχείων τους.


 
Γύφτοι εκδίδουν τα ανήλικα παιδιά τους για 5 και 10 ευρώ!

Μια δήλωση του δήμαρχου Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης την Τετάρτη, φέρνει στην επιφάνεια, αυτό που πολλοί γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν καταγγέλλει ευθέως. Σε συζήτηση για την παραβατικότητα των σκηνιτών γύφτων στην περιοχή είπε ο κ. Παρασκευόπουλος πως κάποιοι από αυτούς φτάνουν στο να εκδίδουν ακόμα και τα παιδιά τους για λίγα ευρώ, φέρνοντας φαινόμενα μαστροπείας στους δρόμους της πόλης.

Πρόκειται για ένα θέμα που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στον Πύργο, καθώς είτε μέρα, είτε νύχτα αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν «πελάτες», κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας, χωρίς να αποκλείονται και οι νεότεροι.

Τόσο το χειμώνα όσο και τώρα το καλοκαίρι, μικρές ομάδες από ανήλικες και ενήλικες σκηνίτες γύφτοι, που πολλές φορές συνοδεύονται και από ένα αγόρι της φυλής με ομοφυλοφιλικές τάσεις, νυχτερινές κυρίως ώρες κινούνται στην οδό Πατρών από την διασταύρωση Φιλοθέης έως και κεντρικά σημεία της πόλης, πίσω από το σταθμό του ΟΣΕ και σε άλλα απόμερα σημεία.

Με τις κινήσεις τους και τη συμπεριφορά τους προκαλούν διαρκώς τους περαστικούς, είτε πεζούς είτε οδηγούς και σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και αυτοί που συζητούν και ξεκινούν ένα παιχνίδι ερωτικό, έως ότου κανονίσουν τη συνεύρεση είτε εκείνη την ώρα, είτε κάποια άλλη στιγμή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι βασικότεροι «πελάτες» είναι άτομα μεγάλης ηλικίας, όπου αποδεικνύουν πως η διαστροφή δεν έχει όρια. Και ότι γίνεται – γίνεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έναντι μικρού τιμήματος, για πέντε ή δέκα ευρώ.

Ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος αναφερόμενος στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο γενικότερα για τα προβλήματα με την ευρύτερη παραβατική συμπεριφορά των γύφτων, εστίασε στο θέμα της πορνείας και της μαστροπείας.

«Το πιο τραγικό και το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλα, είναι η μαστροπεία. Οι άνθρωποι αυτοί εκδίδουν τις κόρες, τα παιδιά τους, με πελάτες Πυργιώτες… Να είστε σίγουροι ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν συντονισμένες δράσεις στην αντιμετώπιση όλων αυτών των φαινομένων» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.



Αλβανοί κατσαπλιάδες μαζεύουν όλο το τσάι σε Μουργκάνα & Γράμμο

Αλβανοί περνάνε στην Ελλάδα, είτε νόμιμα είτε λαθραία, και μαζεύουν τσάι στη Μουργκάνα και στο Γράμμο. Όταν, λέμε, μαζεύουν, μη νομίζετε ότι περιορίζονται σε λίγες ρίζες για προσωπική χρήση.

Σαρώνουν τα πάντα! Δεν αφήνουν ούτε ένα κλωνί. Αρκεί να το βρουν. Και αυτό, γιατί πουλάνε το τσάι στη χώρα τους. Μάλιστα στην περιοχή της Μουργκάνας, που αποτελεί ενιαία γεωγραφική ενότητα με το αλβανικό έδαφος, έρχονται με γαϊδούρια και μουλάρια, στα οποία φορτώνουν τσουβάλια με μεγάλες ποσότητες τσαγιού. Το αποτέλεσμα είναι, πραγματικά, θλιβερό.

Το τσάι, το οποίο είναι προστατευόμενο είδος, κινδυνεύει να εξαφανιστεί στο Γράμμο και στη Μουργκάνα. Εδώ και τώρα, πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να ασχοληθούν με το θέμα, ώστε να σταματήσει η καταστροφή.



Σέρβος έσπασε το κεφάλι Έλληνα με σκαμπό

Αιματηρή κατάληξη είχε ο καυγάς που ξέσπασε για ασήμαντη αιτία ανάμεσα σε δυο θαμώνες ενός μπαρ στην περιοχή του Λαγανά Ζακύνθου. Η κατανάλωση αλκοόλ «θόλωσε» το μυαλό ενός νεαρού αλλοδαπού, που έσπασε το κεφάλι του αντιπάλου του με ένα… σκαμπό!

Κανείς δεν πρόλαβε να επέμβει όταν ο διαπληκτισμός των δυο θαμώνων εξελίχθηκε σε πάλη σώμα με σώμα. Ξαφνικά, ο 19χρονος Σέρβος τουρίστας άρπαξε ένα από τα σκαμπό του μπαρ και επιτέθηκε στον 35χρονο Έλληνα, χτυπώντας τον τόσο δυνατά στο κεφάλι που το ξύλινο κάθισμα κυριολεκτικά διαλύθηκε!

Ο 35χρονος σωριάστηκε αιμόφυρτος στο δάπεδο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου όπου νοσηλεύεται, ενώ ο αλλοδαπός δράστης το έβαλε στα πόδια και εξαφανίστηκε. Όμως, εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα στο κατάλυμά του, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου που του άσκησε δίωξη για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.



Προφυλακίστηκε για τη ρατσιστική δολοφονία της 81χρονης στο Πήλιο

Προφυλακίστηκε ο 55χρονος αλλοδαπός τεχνίτης που εργαζόταν στο σπίτι της άτυχης 81χρονης στον Άγ. Λαυρέντιο, ως ύποπτος για διάπραξη ανθρωποκτονίας την 27η του Μάη. Ο 55χρονος Αλβανός την ίδια επιχείρησε αναχώρησε βιαστικά για την Αλβανία, αλλά τελικά συνελήφθη δέκα χιλιόμετρα πριν το μεθοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Μαγνησίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, από τον Ανακριτή του Α’ Τμήματος Πλημμελειοδικών Βόλου, έπειτα και από σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου Εισαγγελέα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας.



Ιρακινοί λάθρο, ρήμαξαν τα αυτοκίνητα στη Γλυφάδα

Απογευματινές ώρες της 26-6-2012 συνελήφθησαν στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ( Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Ιράκ ηλικίας 44 και 43 ετών, διότι λίγο πριν είχαν διαρρήξει πέντε (5) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στην περιοχή της Γλυφάδας.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Γλυφάδας προέκυψε ότι οι συλληφθέντες το τελευταίο τρίμηνο έχουν διαπράξει συνολικά είκοσι έξι (26) διαρρήξεις Ι.Χ.Ε αυτοκινήτων στην περιοχή της Γλυφάδας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Αλβανοί εναντίον 78χρονου στις Σέρρες

Παρίσταναν τους αγοραστές, αλλά στην πραγματικότητα δεν έψαχναν να αγοράσουν προϊόντα. Εκείνο που αναζητούσαν οι δυο Αλβανοί που χάζευαν τάχα σε μια λαϊκή αγορά στις Σέρρες, ήταν εύκολα θύματα για να βάλουν «χέρι» στα πορτοφόλια τους!

Στο πρόσωπο ενός 78χρονου πίστεψαν ότι βρήκαν το κατάλληλο θύμα και, επωφελούμενοι από τον συνωστισμό, άρπαξαν από την τσέπη του 1.400 ευρώ! Όμως, ο ηλικιωμένος τους κατάλαβε και ειδοποίησε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς ηλικίας 20 και 32 χρόνων πριν προλάβουν να διαφύγουν. Τα κλεμμένα χρήματα βρέθηκαν και επιστράφηκαν στο 78χρονο και οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.



Γεωργιανοί κατέκλεβαν σπίτια στο Μαρούσι

Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες της 26-6-2012, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, 44 και 25 ετών, οι οποίοι λίγο πριν διέρρηξαν διαμέρισμα στον Μαρούσι από το οποίο αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο, ενώ αναζητείται τρίτος συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε, βραδινές κυρίως ώρες, διαρρήξεις σε κατοικίες.

Όπως εξακριβώθηκε οι δύο συλληφθέντες έχουν διαπράξει άλλες τέσσερις (4) διαρρήξεις κατοικιών, δύο (2) στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, μία (1) στο Χαλάνδρι και μία (1) στο Μαρούσι, με την ίδια μέθοδο δράσης, αφαιρώντας κοσμήματα, χρήματα και ηλεκτρικά είδη.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Θεσσαλονίκη: Αποθήκες με μαϊμού προϊόντα στη Ροτόντα

Μέσα δύο υπόγεια και ένα ισόγειο στην περιοχή της Ροτόντα έκρυβαν μαϊμού γυαλιά ηλίου, αθλητικά παπούτσια, τσάντες, πορτοφόλια, ρολόγια και φορτιστές οι αλλοδαποί λαθρομετανάστες πριν τα ρίξουν στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Μετά από έφοδο της δημοτικής αστυνομίας παρουσία του Πταισματοδίκη στους παράνομους αποθηκευτικούς χώρους βρέθηκαν: 785 ζεύγη υποδημάτων επώνυμων εταιριών (NIKE, ADIDAS, CONVERSE, ASICS κ.τ.λ), 677 ζεύγη γυαλιών ηλίου καθώς και 225 θήκες γυαλιών, 97 τσάντες και πορτοφόλια, 195 κάρτες sim κινητής τηλεφωνίας, φορτιστές και διάφορα hands free, 237 ρολόγια, κολιέ και κομπολόγια. Τα παράνομα προϊόντα κατασχέθηκαν, καταγράφηκαν αναλυτικά και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο σπαστήρα του Δήμου όπου καταστράφηκαν άμεσα και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.



Βούλγαροι κλέβανε σπίτια στην Αργολίδα

Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και απόπειρες κλοπής σε οικίες στην Αργολίδα.
Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και αστυνομικές έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και απόπειρες κλοπής σε οικίες, στο Ναύπλιο και το Άργος.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, συνελήφθησαν, χθες (27-6-2012) το πρωί, στην θέση « Εκκλησιαστικά » στα Φίχτια Άργους, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 30, 32, 18 και 27 ετών αντίστοιχα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, οι ανωτέρω, το τελευταίο διήμερο, είχαν διαπράξει τις εξής διαρρήξεις-κλοπές και απόπειρες κλοπής:

Την 27-6-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος, διαρρήξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, έγγραφα, δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και μία ηλεκτρονική συσκευή.

Την 27-6-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Ναύπλιο, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Την 27-6-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Ναύπλιο, διαρρήξαν οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.

Την 26-6-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος, διαρρήξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα.

Την 26-6-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος, διαρρήξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, ενώ ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.



Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων



Κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, εξάρθρωσε το λιμεναρχείο Σαντορίνης. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής οκτώ άτομα, έξι Ρουμάνοι, ένας Ελλήνας και ένας υπήκοος Καζακστάν.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, σε αυλή κατοικίας κοντά στην ερημική παραλία Πορί της Σαντορίνης, περίπου 10 χιλιόμετρα νοτιανατολικά από τα Φηρά, εντοπίστηκαν δύο φορτηγά οχήματα, γεμάτα με κούτες λαθραία τσιγάρα.

Από την πρώτη κατάμετρηση, στο ένα από τα δύο φορτηγά, υπήρχαν 102.000 κουτιά τσιγάρων. Στην παραλία επίσης της περιοχής, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίμεναν φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι έξι Ρουμάνοι και το οποίο ακινητοποιήθηκε από πλωτό του λιμενικού στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής.



4 άτομα «χτύπησαν» σε 27 σπίτια και επιχειρήσεις

Διακρατικές… εργολαβίες και κοινοπραξίες για κλοπές και διαρρήξεις έχουν ξεκινήσει Έλληνες και Αλβανοί το τελευταίο διάστημα, κάτι που αποδεικνύεται και από τη χθεσινή εξάρθρωση σπείρας (από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας) και τη σύλληψη 4 ατόμων, δυο Αλβανών και δυο Ελλήνων, που είχαν διαπράξει 27 κλοπές (!) στην Ήπειρο, καθώς και σε περιοχές της Κέρκυρας και της Αιτωλοακαρνανίας!

Πρόκειται για μια ακόμη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο, που δείχνει, όχι μόνο το επαγγελματικό επίπεδο δράσης των Αστυνομικών μας, αλλά και το πόσο έχουν αποθρασυνθεί τα κυκλώματα, τα οποία συχνά, με την απειλή πιστολιών, όπλων και μαχαιριών δεν αρπάζουν μόνο μετρητά και τιμαλφή, αλλά και διάφορα άλλα αντικείμενα, ακόμη και τρόφιμα!

Το περιστατικό…

Όπως ανακοίνωσε χθες η Αστυνομία, οι δυο Αλβανοί είναι 27 και 28 ετών, ενώ απ’ τα άλλα δυο μέλη του κυκλώματος, ελληνικής καταγωγής, η μια είναι γυναίκα (37 ετών) και ο άλλος άνδρας (47 ετών), που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία και παράνομη οπλοκατοχή. Σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων εκκρεμούν και άλλα εντάλματα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε, ότι η συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2011, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων σε οικίες και επιχειρήσεις. Ακόμη, διευκρινίστηκε, ότι τα μέλη του κυκλώματος παραβίαζαν οικίες με τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων, ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες, όταν οι ιδιοκτήτες κοιμόνταν.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το είδος των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν στην πλειοψηφία τους αφορούσαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, είδη ρουχισμού και άλλα αντικείμενα! Επίσης, αφαιρέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις αφαιρέθηκαν ισάριθμα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα μοτοποδήλατο, προκειμένου οι δράστες να διευκολύνουν τη διαφυγή τους. Η λεία των κλοπιμαίων υπερβαίνει τις 60.000 ευρώ.

Και σε παραλίες!

Παράλληλα, από την έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας εμπλέκονται και σε υπόθεση ληστείας στην Πάργα. Eπίσης, προέκυψε ότι ο 27χρονος Αλβανός ενέχεται και σε 4 κλοπές τιμαλφών από λουόμενους, που διαπράχθηκαν στην περιοχή της Πάργας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σημειώνεται επίσης ότι σε βάρος των δύο αλλοδαπών, εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης των Ανακριτών Πρέβεζας και Κέρκυρας για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης.



Ένοπλη συμπλοκή Γεωργιανών με αστυνομικούς

Ένοπλη συμπλοκή ανάμεσα σε Γεωργιανούς διαρρήκτες και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα. Νωρίτερα, οι δυο δράστες είχαν διαρρήξει διαμέρισμα στην περιοχή της Δεξαμενής στο Κολωνάκι και στη συνέχεια διέφυγαν. Στην οδό Καλλιρόης αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντοπίζουν το τους δράστες και τους σταματούν για έλεγχο.

Οι δυο Γεωργιανοί, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με περίστροφα, πυροβολούν και οι αστυνομικοί απαντούν, τραυματίζοντας και ακινητοποιώντας τους δράστες. Αυτή την ώρα οι ληστές έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να αναγνωριστούν.

Ο δεύτερος δράστης συνελήφθη ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα. Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν διαρρήξει λίγο νωρίτερα διαμέρισμα στην οδό Δεξαμενής 18, στην ίδια περιοχή, ενώ εικάζεται πως είναι ίδιοι, οι οποίοι χθες εξαπέλυσαν πυρά εναντίον περιπολικού στα Πετράλωνα.

Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι δυο Γεωργιανοί να συνδέονται με ένα ακόμα περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης, όταν άγνωστοι πυροβόλησαν κατά περιπολικού του ΤΑ Πετραλώνων. Το πλήρωμα του περιπολικού βρίσκεται αυτή την ώρα στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να αναγνωρίσει αν οι δυο δράστες που συνελήφθησαν είναι αυτοί που πυροβόλησαν κατά του οχήματος τους.



Τον έπιασαν για ληστεία και εξιχνίασαν τρεις διαρρήξεις

Όλη η Αστυνομία αναζητούσε στην Φθιώτιδα εδώ και τρεις μήνες τα ίχνη ενός 27χρονου Αλβανού κακοποιού, αλλά εκείνος ζούσε ανενόχλητος στη Λαμία! Μάλιστα, συνέχιζε απρόσκοπτα τις «δουλειές» του εισβάλλοντας σε σπίτια διαφόρων περιοχών!

Χρειάστηκε οργανωμένη επιχείρηση της Ασφαλείας Λαμίας για να συλληφθεί ο νεαρός αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή που εκδόθηκε στις 23 Μαρτίου για την απόπειρα ληστείας που είχε κάνει τρία χρόνια πριν! Τον Μάρτιο του 2009, ο 27χρονος είχε προσπαθήσει να ληστέψει τον ιδιοκτήτη ενός πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στην Ελάτεια Φθιώτιδας.

Οι πρώτες έρευνες μετά τη σύλληψη του νεαρού κακοποιού, απέδειξαν ότι είχε διαρρήξει στις 22 Απριλίου το σπίτι ενός 42χρονου στην Τιθορέα και είχε κλέψει μεγάλο αριθμό χρυσαφικών και, την περασμένη Τετάρτη, άλλα δυο στην περιοχή του Λυχνού Υπάτης. Από το σπίτι ενός 39χρονου άρπαξε μια τηλεόραση και ένα play station και από αυτό ενός 32χρονου έναν φορητό υπολογιστή. Σε βάρος του 27χρονου σχηματίζεται δικογραφία για κλοπές, αλλά η έρευνα συνεχίζεται καθώς θεωρείται βέβαιο πως διέπραξε και άλλες διαρρήξεις.



Πακιστανοί κατακρεούργησαν σκύλο... για να τον φάνε!

Πεταμένος κάπου ή ... σε πιάτο (!) κατέληξε ο σκύλος που κατακρεουργήθηκε σε δρόμο κοντά στην παραλία του Άμμου, στον Άγιο Νικόλαο;

Η γειτονιά ξεσηκώθηκε στο πόδι, τα ξημερώματα του Σαββάτου, από τα σπαρακτικά ουρλιαχτά ενός σκύλου, που είχε την ατυχία να βρεθεί στο διάβα δύο ανδρών... Το πρωί οι περίοικοι αντίκρισαν την οδό Ιδομενέως γεμάτη αίμα, κι άρχισαν να αναζητούν το τί είχε συμβεί.

Το "κουβάρι" της ανατριχιαστικής υπόθεσης κατέληξε σε δύο αλλοδαπούς από το Πακιστάν, οι οποίοι σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του Cretalive, φέρονται να έσφαξαν το σκύλο.

Ο λόγος; Η βαρβαρότητα; Ή μήπως ... η πείνα; Οι υποψίες αρκετών - που, ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται με κανένα τρόπο - στρέφονται προς το ενδεχόμενο οι δύο αλλοδαποί ... να μαγείρεψαν τελικά το άτυχο αδέσποτο, το οποίο, σημειωτέον, σαν ... να άνοιξε η γη και το κατάπιε!

Σε κάθε περίπτωση, η θανάτωση του αδέσποτου ζώου είναι μια πράξη τουλάχιστον απάνθρωπη και διεστραμμένη, που δεν τη χωρά ο ανθρώπινος νους...

Από την πλευρά της η αστυνομία αναφέρει ότι το συμβάν δεν έχει καταγραφεί και καμία σχετική σύλληψη δεν έχει γίνει.


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι δυνατον να δικαστει για πλημμέλημα ο αλλοδαπος στην Ζάκυνθο την στιγμη που ο αλλος μπορει και να πεθανει απο το χτυπημα;
Αυτο σηκωνει κακουργοδικειο.
Η δικαστικη αρχη ειναι καταπτυστη.

Δημοσίευση σχολίου