Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Χαλκιδική: Της μαϊμούς το κάγκελο ~ Συνελήφθησαν 13 λάθρο



Μεγάλο αριθμό προϊόντων «μαϊμού», που επρόκειτο να πλημμυρίσουν τις παραλίες της Χαλκιδικής, κατέσχεσε η αστυνομία, μετά από επιχείρηση «σκούπα» στα κοντινά στη Θεσσαλονίκη παραθαλάσσια χωριά των Νέων Φλογητών και των Νέων Πλαγίων.

Επίσης, το Τμήμα Δίωξης Λαθρομεταναστών προχώρησε στην προσαγωγή 59 ατόμων, μικροπωλητών, κυρίως από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και τη Νιγηρία, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 13 για...
 παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν κατείχαν τα έγγραφα νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα.

Σχηματίστηκε δε, δικογραφία σε βάρος έξι (απόντων την ώρα του αστυνομικού ελέγχου) ιδιοκτητών ή μισθωτών των διαμερισμάτων, στα οποία διέμεναν οι μικροπωλητές, για εκμίσθωση ακινήτων σε μη νόμιμους μετανάστες.

Τα προϊόντα που κατασχέθηκαν στάλθηκαν για καταστροφή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ξετύλιγμα του νήματος ξεκίνησε από καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής στην αστυνομία, η οποία -σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία του δήμου Ν. Προποντίδας- προχώρησε σε συντονισμένη επιχείρηση, με αποτέλεσμα τις συλλήψεις των αλλοδαπών.

Στη μεγάλης κλίμακας επιχειρησιακή δράση συμμετείχαν 15 αστυνομικοί, μεταξύ άλλων από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Τρίγλιας και το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανιών, με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Από τις αστυνομικές αρχές κλήθηκε στην περιοχή και η επιτροπή υγιεινής, προκειμένου να ελέγξει τους χώρους διαμονής των μη νόμιμων μεταναστών, στους οποίους συνωστίζονταν πολλά άτομα μαζί. Παράλληλα εκλήθη η αρμόδια υπηρεσία Δ.Ο.Υ. Νέων Μουδανιών, καθώς και το ΣΔΟΕ.

agelioforos.gr

 

Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός στη Χαλκιδική για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Συνελήφθη χθες (13.07.2012) το πρωί, στη Χανιώτη Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 35 ετών, ιδιοκτήτης ατομικής τουριστικής επιχείρησης, για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων χρήσης 2011, συνολικής αξίας 34.400 Ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν τις διατάξεις του άρθρου 19 § 5 του Ν.2523/97.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου