Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Αλληλορουφιανεύτηκαν οι ακροαριστεροί στη Θεσσαλονίκη ~ 25 συλλήψεις εγκληματιών στις γιάφκες-καταλήψεις


*Τα γκαζάκια στην ΥΦΑΝΕΤ πριν 20 ημέρες ήταν ένα ακόμη μήνυμα μεταξύ των αντίπαλων συμμοριών.

Εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε μεγάλο αριθμό συμπλοκών και επιθέσεων μεταξύ τους. Επιπλέον κατηγορούνται για αρπαγή, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, σωματικές βλάβες και αλλά συναφή αδικήματα.


Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε χώρους στους οποίους συγκεντρώνονταν και σχεδίαζαν τις επιθέσεις.

Συνελήφθησαν για την υπόθεση συνολικά 25 άτομα ενώ έχουν ταυτοποιηθεί άλλα 30 άτομα για συμμετοχή στις παραπάνω οργανώσεις.

Συνελήφθησαν σήμερα (02-07-2012), έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή κλιμακίου της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, 25 άτομα (εκ των οποίων 2 γυναίκες), ηλικίας από 19 ως 33 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Εμπρησμού», «Έκρηξης», «Παραβάσεων σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες», Νόμου «Περί Όπλων», «Βαριών σωματικών βλαβών», «Αρπαγής», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής».

Ειδικότερα στο πλαίσιο των ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διακριβώθηκε η σύνθεση, η εσωτερική διάρθρωση και η ιεραρχική δομή των μελών, που συγκροτούσαν τις δύο (2) εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνταν περίπου από τα τέλη Φεβρουαρίου 2012.

Τα μέλη της κάθε οργάνωσης, από το Φεβρουάριο έως τον Μάιο του τρέχοντος έτους, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν περισσότερες από δέκα εκατέρωθεν απόπειρες ή τετελεσμένες βίαιες επιθέσεις. Οι συμπλοκές είχαν ως κύρια χαρακτηριστικά την άσκηση ιδιαίτερης σωματικής βίας, σε συνδυασμό με τη χρήση «επικίνδυνων» αντικειμένων (αλυσίδες, γκλομπς, βόμβες μολότοφ κ.ά.) και πρόθεση την πρόκληση επικινδύνων ή βαριών σωματικών βλαβών.

Εξακριβώθηκε επιπλέον ότι οι μεταξύ τους επιθέσεις και συμπλοκές αποσκοπούσαν στην επικράτηση και επικυριαρχία της μιας εγκληματικής οργάνωσης, έναντι της άλλης, καθώς και στην προσέλκυση και ένταξη περισσοτέρων μελών.

Σημειώνεται ότι τις μεταξύ τους επιθέσεις και συμπλοκές κοινοποιούσαν στο διαδίκτυο, με σχετικές αναρτήσεις σε διάφορους ιστοχώρους, προκειμένου να υποβοηθούν την εκπλήρωση των στόχων τους.

Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το Μάρτιο του 2012, άτομα της μίας οργάνωσης προέβησαν σε αρπαγή γυναίκας από το χώρο του Α.Π.Θ., ενώ προέβησαν και σε τουλάχιστον δυο κλοπές διάφορων αντικειμένων, από χώρο στον οποίο δραστηριοποιούταν η έτερη εγκληματική οργάνωση.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία Δικαστικών λειτουργών, βρέθηκε και κατασχέθηκε σημαντικός αριθμός πειστηρίων όπως: σιδερογροθιές, μαχαίρια, ρόπαλα, πλήθος κινητών τηλεφώνων, κροτίδες, καπνογόνα κ.ά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί άλλα (30) άτομα για τη συμμετοχή τους στις παραπάνω οργανώσεις.



Ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε καταλήψεις και σπίτια φαστιστών-ακροαριστερών

Αιματηρές συμπλοκές, επιθέσεις με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, ακόμη και περιστατικό αρπαγής νεαρής γυναίκας μέσα στους χώρους των Πανεπιστημίων, συνέθεταν κατά τους τελευταίους μήνες το σκηνικό της «εμφύλιας» διαμάχης που σοβεί εδώ και αρκετό καιρό στη Θεσσαλονίκη μεταξύ ατόμων του ευρύτερου ακροαριστερού χώρου. Όπως έγινε γνωστό, αφετηρία της εσωτερικής διένεξης αποτέλεσαν αφενός διαφορές ιδεολογικού χαρακτήρα αλλά και κόντρες για το ποιος θα διατηρήσει τα «ηνία» της πόλης.

Η πύκνωση των περιστατικών βίας μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών έθεσε σε εγρήγορση τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης που ερεύνησαν συνολικά 14 κρούσματα -χουλιγκανικού τύπου- τα οποία εκδηλώθηκαν το 3μηνο από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2012.

Μετά από αστυνομικές έρευνες, που περιελάμβαναν και παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών υπόπτων, σχεδιάστηκε κατά τις πρωινές ώρες της Δευτέρας επιχείρηση σε στέκια και σπίτια αντιεξουσιαστών, με αποτέλεσμα να συλληφθούν συνολικά 25 άτομα ως «πρωταγωνιστές» των παραπάνω περιστατικών και να προσαχθούν άλλα εννέα άτομα ως ύποπτοι για συμμετοχή σ' αυτά.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μαζί με άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εισέβαλλαν στο υπό κατάληψη στέκι «Ναδίρ» που στεγάζεται στις φοιτητικής εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθώς και στο υπό κατάληψη κτίριο του παλιού Ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», στην Άνω Τούμπα (επί της οδού Γρ. Λαμπράκη), ενώ ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε διάφορα σπίτια υπόπτων.

Οι συλληφθέντες, άπαντες ημεδαποί και ηλικίας 19 έως 33 ετών, ανήκουν στον ευρύτερο ακροαριστερό χώρο, ενώ ανάμεσά τους είναι και δύο γυναίκες. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι μισοί περίπου από τους συλληφθέντες προέρχονται από την κατάληψη του «Ναδίρ» και οι υπόλοιποι από τις καταλήψεις του πρώην Ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», της «Υφανέτ» (βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της ομώνυμης πρώην κλωστοϋφαντουργίας στην περιοχή της Κάτω Τούμπας) και της «Τέρα Ινκόγκνιτα» (βρίσκεται στην οδό Ολύμπου σε εγκαταλελειμμένο κτίριο που ανήκει στο ΑΠΘ).


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τα οκτώ από τα 14 κρούσματα βίας έγιναν από μέλη των τριών καταληψιών εναντίον των ομοϊδεατών τους από το «Ναδίρ», ενώ τα άλλα έξι περιστατικά αποδίδονται σε μέλη της τελευταίας κατάληψης σε βάρος των πρώτων. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται περιστατικό που εκδηλώθηκε στις 8 Μαρτίου 2012 σε χώρο του ΑΠΘ όταν μέλη της μίας ομάδας κράτησαν παράνομα επί μία ώρα νεαρή γυναίκα που ανήκει στην αντίπαλη ομάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου