Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ο Στάλιν, οι Ναζί & η Δύση ~ Β' ΠΠ κεκλεισμένων των θυρών Επ.4 (Βίντεο)


Το 1944 οι Σοβιετικοί κερδίζουν έδαφος εναντίον των Ναζί και ξανακαταλαμβάνουνε μετά από τρία χρόνια την ανατολική Πολωνία.

Πως θα αντιμετώπιζαν τον Στάλιν οι Δυτικοί σύμμαχοι σε σχέση με την Πολωνία; Όπως αποκαλύπτει αρχειακό υλικό, απόρρητο έως τώρα, η συμμαχία δοκιμάστηκε σκληρά, διότι η Βρετανία είχε μπει στον πόλεμο για να προστατεύσει την Πολωνία. Οι Γερμανοί υποχωρούσαν & οι Δυτικοί σύμμαχοι διερωτήθηκαν εάν μπορούν να εμποδίσουν την αντικατάσταση της μιας τυραννίας με την άλλη.


Ήδη από το Νοέμβριο του 1943 στη διάσκεψη κορυφής της Τεχεράνης, είχανε ξεκινήσει τα παζάρια για τη μοιρασιά της Πολωνίας (χωρίς φυσικά να ρωτήσουνε τους Πολωνούς) και το μέλλον του μεταπολεμικού κόσμου...


Δραματοποιημένη σειρά ντοκυμανταίρ του BBC που επιχειρεί να αποκαλύψει για πρώτη φορά, αξιοποιώντας τα στοιχεία της σύγχρονης ιστορικής έρευνας, το τι ακριβώς συνέβαινε «κεκλεισμένων των θυρών» στο γραφείο του Στάλιν. Ο Ιωσήφ Στάλιν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε δημιουργήσει σχέσεις τόσο με τους ηγέτες των μεγάλων δημοκρατικών χωρών όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ, όσο και με τον Χίτλερ και τους Ναζί.






Ακόμη:
Επ. 1 ~ Η συμμαχία Στάλιν & Χίτλερ
Επ. 2 ~ Η λυκοφιλία Στάλιν & Δυτικών (1ο μέρος)
Επ. 3 ~ Η λυκοφιλία Στάλιν & Δυτικών (2ο μέρος)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ και στους...ripper αλλά και σε εσένα.

**TELSA**

Κρασοπατήρ είπε...

Ανέβασα & τα άλλα δύο στο dailymotion. Είναι διαθέσιμα για όποιον θέλει να τα δει γρηγορότερα.

Ανώνυμος είπε...

Να 'σαι καλά :)

**TESLA**

kirnaxa@gmail.com είπε...

Αδερφέ συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου. Υπάρχει περίπτωση να τα ανεβάσεις στο YouTube;

Κρασοπατήρ είπε...

Μπα, μου διαγράψανε τον λογαριασμό κάνα δυο φορές και δεν ξαναπάτησα ytube. Κάποιος είχε πάρει παραμάζωμα όλα τα βίντεο που ανέβασα στο dailymotion, τα ανέβασε σε ytube και μάλλον τον ρίξανε κι αυτόν...

Κρασοπατήρ είπε...

To γρουσουζέψαμε μετά απο 6 χρόνια ανεβασμάτων εκατοντάδων βίντεο, χθες βράδυ πάπαλα και από Dailymotion.

Δημοσίευση σχολίου