Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Γαλλικές αγελάδες τρέφονται με κρασί!



...Για να γίνει πιο γευστικό το κρέας τους.

Ένας αριθμός αγροτών στην περιφέρεια Languedoc συμπεριέλαβε στη διατροφή των βοοειδών τους, ντόπιο κόκκινο κρασί για να βελτιώσει τη γεύση του κρέατος τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent,...
 ο τοπικός αγρότης Claude Chaballier ταΐζει τα βοοειδή του με κρασί από το χωριό του Saint-Genies-des-Mourgues, με αποτέλεσμα «άπαχο, μαρμάρινo και νόστιμο,« βόειο κρέας.

O Chaballier, συμπεριέλαβε το κρασί στη διατροφή τριών αγελάδων του, πέρυσι σε δοκιμαστική λειτουργία, και αναμένεται να επαναλάβει το πείραμα τον επόμενο μήνα.

Δύο Angus βοοειδή και μία αγελάδα Camargue ταΐζονταν με ένα μείγμα από απομεινάρια σταφυλιών, κριθάρι και σανό πριν από την προσθήκη δύο λίτρων οίνου στη διατροφή τους.
Σκοπεύει να αναπτύξει την πρακτική σε μικρή κλίμακα σε τοπικό επίπεδο, ο Chabellier λέει ότι θα χρησιμοποιήσει ένα τοπικό κρασί στο πείραμα του επόμενου μήνα και μάλιστα σκέφτεται το ενδεχόμενο χρήσης Μουσκάτ από Lunel-Viel για να δώσει στο κρέας ένα αρωματικό χαρακτήρα.

Επιστήμονες στην Αυστραλία έχουν ήδη βρει μια σύνδεση μεταξύ της διατροφής αγελάδων με στέμφυλα και την αύξηση της παραγωγής γάλακτος.

Εν τω μεταξύ, το 2010 αναφέρθηκε ότι η καναδέζα αγρότισσα Janice Ravndahl στο Okanagan της Βρετανικής Κολούμπια είχε προσθέσει στη διατροφή των αγελάδων Angus της ντόπιο κόκκινο κρασί για 90 ημέρες πριν από τη σφαγή.

Η Ravndahl πήρε την ιδέα, βλέποντας το διάσημο σεφ Gordon Ramsay να ταΐζει με μπύρα τους χοίρους του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα μαγειρικής The F Word.

Σύμφωνα με τον κ. Jean-Charles Tastavy, ιδρυτή της Vinbovin, οι αγελάδες μπορούν να καταναλώσουν μέχρι και ένα -και–μισό λίτρα κρασί την ημέρα, το ανθρώπινο ισοδύναμο δύο έως τριών ποτηριών.

Ο τριπλασιασμός του κόστους των ζωοτροφών, βάζοντας κρασί στη διατροφή τους, θα επηρεάσει αναπόφευκτα τις τιμές, ανεβάζοντας τα καλύτερα κομμάτια κρέατος σε σχεδόν € 100.

«Δεν θα είναι για όλες τις τσέπες», είπε στην The Independent ο Chabellier, παραδεχόμενος ότι έχει ως στόχο τα top-end εστιατόρια.

Απτόητος από τις υψηλές τιμές, ο με αστέρι Michelin σεφ Laurent Pourcel, προσελκύστηκε από τη μοναδική υφή του κρέατος και την ικανότητα να καραμελώνει κατά το μαγείρεμα. «Όλα τα καλύτερα εστιατόρια στο Παρίσι πρόκειται να το πάρουν», είπε.

Η βελτιωμένη γεύση του κρέατος δεν προέρχεται μόνο από τη χημεία που εμπλέκεται στην αλλαγή της διατροφής. Γάλλοι ερευνητές πιστεύουν ότι η περιστασιακή λήψη κρασιού μπορεί επίσης να αυξήσει την ευεξία μιας αγελάδας

krasiagr.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου