Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Απειλεί ο Σκοταδόπουλος να κατεβάσει ξανά τους διακόπτες



Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος εάν προχωρήσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

«Θα κάνουμε αγώνα, θα ενημερώσουμε την κοινωνία για το τι πρόκειται να συμβεί αν ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση» δήλωσε τη Δευτέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, τονίζοντας:


«Σε έναν αγώνα χρησιμοποιούνται όλα τα νόμιμα όπλα και η απεργία είναι ένα νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο όπλο».
«Δεν είναι στόχος μας να ταλαιπωρήσουμε το λαό, για ό,τι θα συμβεί δεν θα φταίμε εμείς που είμαστε αμυνόμενοι» πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του κ. Φωτόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση της κυβέρνησης που έστρεψε τα βέλη της στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πέρασε ούτε μία μέρα από την απειλή του μέσα στη Βουλή και ο κ. Τσίπρας αποκαλύπτεται. Βάζει το alter ego του, τον κ. Φωτόπουλο, να απειλήσει εν μέσω καύσωνα τον ελληνικό λαό με απεργίες και μπλακ άουτ» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σημειώνοντας:

«Φυσικά, δεν περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει τον κ. Φωτόπουλο, άλλωστε αυτός τον υποκινεί. Το μόνο βέβαιο είναι, ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει απροστάτευτους τους πολίτες και τις ευπαθείς ομάδες, δεν θα επιτρέψει τα παιχνίδια με τη δημόσια υγεία, δεν θα αφήσει να πληγεί και πάλι ο τουρισμός μας. Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε απειλές και εκβιασμούς».


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μη χαλάτε παιδιά τη σούπα των μεγάλο δημοσιογράφων που θέλουν σώνει και καλά να πωληθεί η ΔΕΗ στους εργοδότες τους και τους φίλους τους! Να ξυπνήσει αυτό το μέρος του λαού που λέει ( -"Εντάξει μωρέ, ας την πουλήσουμε τώρα για να φάμε ψίχουλα και μετά βλέπουμε!!! Αφού το λένε τόσοι σωστό θα είναι...") ΛΑΘΟΣ!!! Η ΔΕΗ είναι η περιουσία του ελληνικού λαού και χτίστηκε με τα λεφτά μας για να επιτελεί εθνικό έργο και μόνο! Για θυμηθείτε, τότε με την έκρηξη που έγινε στην Κύπρο και έμεινε μήνες χωρίς ρεύμα ο κυπριακός λαός, η κρατική ΔΕΗ ήταν αυτή που φόρτωσε κάθε ντιζελογενήτρια που υπήρχε στον ελλαδικό χώρο για να τη βοηθήσει να σταθεί πάλι στα πόδια της; Μπορείς να το κάνεις αυτό με μια ιδιωτική ΔΕΗ; Με ξένο επιχειρηματία που σκοπό έχει το κέρδος; Νομίζετε ότι η τιμή της κιλοβατώρας που έχετε συνηθίσει από τότε που γεννηθήκατε να είναι ακριβώς η ίδια στα μακρινά νησιά και κορφοβούνια και τα κοντινά αστικά κέντρα, είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης οικονομίας που επικρατεί έξω στις αγορές; Φυσικά ΌΧΙ!!! Είναι η κοινωνική πολιτική της Κρατικής ΔΕΗ που επιστρέφει κάτι πίσω σε εμάς γιατί είναι δική μας περιουσία! Ξυπνήστε παιδιά! Ο Λιγνίτης είναι το ΠΕΤΡΈΛΑΙΟ της Ελλάδας! Μη δεχτείτε να το παραχωρήσουν τζάμπα ή ακόμα χειρότερα να στραφούμε στο ακριβότερο φυσικό αέριο και να εξαρτόμαστε από το εξωτερικό! Θα μας έχουν στο χέρι!!!! Όποιος έχει παίξει έστω και μια φορά Μονοπολη σαν παιδί ξέρει ότι δεν πουλάς ποτέ αυτό που σου δίνει κέρδος! Είναι κοροϊδία και εθνική προδοσία! Αν κάτι φταίει στη ΔΕΗ απλά εξυγιάνετε το!!! ΜΗ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ! Ας βγει κάποιος δημοσιογράφος και να πει, ότι όλες οι αυξήσεις της ΔΕΗ που γίνονται κάθε χρόνο γίνονται με πολιτικές αποφάσεις από επάνω για να καλύψουν τρύπες έξω από τον φορέα! Δεν πάνε στη ΔΕΗ!!! Η ΔΕΗ είναι κερδοφόρος!!! Της χρωστάνε δανεικά και αγύριστα! Να πει κάποιος ότι δεν της επέτρεψαν να ολοκληρώσει ποτέ το επενδυτικό της πρόγραμμα για να την απαξιώσουν. Τους σκανδαλώδεις νόμους που την αναγκάζουν να αγοράζει ακριβότερα την κιλοβατώρα από κάποιους "φίλους" του συστήματος και να πουλάει φθηνότερα στον ελληνικό λαό! Τα αληθινά γκόλτεν μπόυς που επιδίδονται σε συνεχές φαγοπότι! Αυτά βλέπετε "δε τα ξέρουν οι μεγάλο δημοσιογράφοι", δε τα έχουν ξανά ακούσει!!!! ΝΤΡΟΠΗ τους!!!! Ντροπή μας! Ας ασχοληθούμε λοιπόν με το Φωτόπουλο.....Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Δημοσίευση σχολίου