Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις προηγμένες μολότωφ με οξύ


Έντονο προβληματισμό αλλά και ανησυχία έχει προκαλέσει στα στελέχη της Ελληνικής Ασιυνομίας, και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων, η ύπαρξη μιας εξαιρετικά τοξικής ουσίας που χρησιμοποιούν συγκεκριμένες ομάδες των λεγόμενων «γνωστών αγνώστων» κατά τις τελευταίες επιθέσεις τους σε αστυνομικούς.

Πρόκειται για μια ουσία πολύ πιο δραστική από το οξύ, ικανή μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου να τρυπήσει ένα πλαστικό μπουκάλι ή να διαβρώσει ακόμη και την ίδια την άσφαλτο!


Η ύπαρξη της συγκεκριμένης ουσίας έχει σημάνει συναγερμό στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, οι χημικές αναλύσεις που γίνονται δεν έχουν αποκαλύψει, μέχρις ώρας, την ακριβή σύσταση της, πέρα από το γεγονός ότι έχει ως βάση το υδροχλωρικό οξύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες ρίχνουν τη συγκεκριμένη ουσία μέσα στις βόμβες μολότωφ τοποθετώντας μέσα στο μπουκάλι, πέρα από τα άλλα εύφλεκτα υλικά και το στουπί, και μια εξαιρετικά δυνατής ισχύος κροτίδα.

Το αποτέλεσμα είναι όταν εκτοξεύεται η βόμβα μολότωφ κατά των αστυνομικών,  όχι μόνο να εκρήγνυται, αλλά και μαζί με τα εύφλεκτα υλικά να πέφτει πάνω στους αστυνομικούς ή παντού γύρω τους και η παραπάνω όξινη ουσία προκαλώντας τους μεγάλα εγκαύματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, υπό τις εντολές της οποίας βρίσκεται το σύνολο των δυνάμεων τήρησης μέτρων τάξης, αναζητούν τρόπους όχι μόνο αντιμετώπισης αυτής της νέας απειλής, αλλά και τα εργαστήρια εντός των οποίων φτιάχνεται η συγκεκριμένη ουσία. Όπως σημειώνεται, πάντως, δεν αποκλείεται το μίγμα να εισάγεται απευθείας από το εξωτερικό, καθώς θεωρείται ότι για την παρασκευή του χρειάζονται εξαιρετικά εξειδικευμένες γνώσεις χημείας.

Γ. Διονυσόπουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου