Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Δολοφονική ρατσιστική επίθεση στο ΑΠΘ +Λάθρο-news


«Δυο τοξικομανείς, οι οποίοι δεν ήταν Ελληνες, με πλησίασαν, καθώς περπατούσα μόνος μου έξω από το τμήμα Νομικών και Πολιτικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο. Με σταμάτησαν ζητώντας μου να τους δώσω λεφτά και όταν εγώ αρνήθηκα έβγαλαν μαχαίρι και μου είπαν πως θα με χτυπήσουν. Το χειρότερο από όλα είναι ότι το περιστατικό συνέβη στις 6 η ώρα το απόγευμα!».

Το θέμα της ασφάλειας και προστασίας μέσα στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι κάτι που έχει τεθεί κατά καιρούς και έχει απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό τις πρυτανικές αρχές και τη διοίκηση. Παρά τις φιλόδοξες προσπάθειες των τελευταίων χρόνων το πρόβλημα φαίνεται να διατηρείται σε υψηλό βαθμό. Καθημερινά καταγγέλλονται περιστατικά...
 κλοπής ή απειλής άσκησης βίας στους φοιτητές που κινούνται στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης από τοξικομανείς που είναι διατεθειμένοι να απειλήσουν, να χτυπήσουν ακόμα και να μαχαιρώσουν φοιτητές για λίγα μόνο ευρώ.

Ο μεγάλος χώρος του πανεπιστημίου δεν επιτρέπει, όπως λένε οι υπεύθυνοι, τη διαρκή επιτήρηση, ενώ πολλές είναι οι φορές που οι φύλακες διώχνουν τους τοξικομανείς και εκείνοι ξαναμπαίνουν στους χώρους του Πανεπιστημίου.


«Έβγαλαν μαχαίρι»

«Δυο τοξικομανείς, οι οποίοι δεν ήταν Ελληνες, με πλησίασαν, καθώς περπατούσα μόνος μου έξω από το τμήμα Νομικών και Πολιτικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο. Με σταμάτησαν ζητώντας μου να τους δώσω λεφτά και όταν εγώ αρνήθηκα έβγαλαν μαχαίρι και μου είπαν πως θα με χτυπήσουν. Το χειρότερο από όλα είναι ότι το περιστατικό συνέβη στις 6 η ώρα το απόγευμα!», δηλώνει ο Θοδωρής Σιδηρόπουλος, φοιτητής της Φιλοσοφικής. Τις περισσότερες φορές οι τοξικομανείς πλησιάζουν αποφασισμένοι τους φοιτητές ζητώντας τους χρήματα, κινητό και ο,τιδήποτε άλλο έχουν πάνω τους. Προσεγγίζουν τους φοιτητές σε στιγμές που γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να γίνουν αντιληπτοί από τα μέλη της ασφάλειας και απειλούν είτε με σουγιάδες είτε με σύριγγες!

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με στοιχεία από το ΑΠΘ, η παραβατικότητα και τα περιστατικά κλοπής ή βίας σε φοιτητές μειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο κατά 50%. Αυτό οφείλεται κυρίως στο νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλειας-φύλαξης, το οποίο στηρίχθηκε στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του χώρου του Πανεπιστημίου.


Μείωση κατά 50%

«Αλλάξαμε πριν ένα χρόνο το πρόγραμμα Ασφάλειας και Φύλαξης του ΑΠΘ και είχαμε αποτελέσματα. Είχαμε μείωση της παραβατικότητας της τάξης του 50% στους χώρους του Πανεπιστημίου. Δεν είμαστε όμως ευχαριστημένοι. Θέλουμε να φέρουμε πλήρες αίσθημα ασφάλειας στους φοιτητές μέσα στους χώρους αυτούς», δηλώνει ο Ιωάννης Παντής, αντιπρύτανης Οικονομικού Προγράμματος και Ανάπτυξης του ΑΠΘ. Το νέο πρόγραμμα που εφαρμόζεται εδώ και περίπου έναν χρόνο περιλαμβάνει καλύτερο φωτισμό στους χώρους του Αριστοτελείου, γεγονός που από μόνο του μείωσε κατά πολύ το ποσοστό των αλλοδαπών ή τοξικομανών που κινούνται στους χώρους του Πανεπιστημίου κατά τις βραδινές ώρες. Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ύπαρξη φυλάκων -περιπόλων όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ασφάλιση κτιρίων τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες καθώς και ύπαρξη σταθερών φυλάκων σε κάθε είσοδο του κτιρίου, οι οποίοι θα είναι επίσης σε θέση, εκτός από τις αρμοδιότητες της φύλαξης να παρέχουν πρώτες βοήθειες όποτε είναι αναγκαίο.

Ωστόσο, ο κ. Παντής δηλώνει ξεκάθαρα τη δυσφορία και την απογοήτευσή του για την απόρριψη του προγράμματος που κατέθεσε το ΑΠΘ στο υπουργείο Παιδείας για τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την ασφάλεια. «Το ΑΠΘ ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας μεγαλύτερη ασφάλεια στους χώρους του Αριστοτελείου με τη βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών και την πρόσληψη 100 επιπλέον εκπαιδευμένων φυλάκων. Το πρόγραμμα παρόλα αυτά δεν εγκρίθηκε. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που είχε κοστολογηθεί 500.000 ευρώ, αλλά οι βελτιώσεις που θα πραγματοποιούνταν θα δημιουργούσαν αίσθημα ασφάλειας στους φοιτητές».


Η αξιοποίηση

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους χώρους στην Ελλάδα με πολύ πράσινο και μέσω εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στους χώρους αυτούς επιχειρεί να δώσει ζωή και ενέργεια, προκειμένου να μη δημιουργηθεί μαρασμός στην Πανεπιστημιούπολη. Είναι αλήθεια πως οι χώροι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στο έπακρο και να λειτουργήσουν ως μέρη αναψυχής για παιδιά άλλων ηλικιών, ως χώροι χαλάρωσης ή περιπάτου για τους πολίτες ολόκληρης της πόλης. Ωστόσο, η έλλειψη αισθήματος ασφάλειας δεν επιτρέπει στους φοιτητές αλλά και στους πολίτες να κινούνται στα Πανεπιστήμια ιδιαίτερα σε περιόδους που δε γίνονται μαθήματα. Η λήψη περαιτέρω μέτρων φαίνεται να είναι αναγκαία, προκειμένου να λυθούν σταδιακά τα προβλήματα φύλαξης που παρουσιάζονται.


agelioforos.gr




Και στην Εύβοια δολοφονική ρατσιστική επίθεση με θύμα Έλληνα

Σε νοσοκομείο της Aθήνας μεταφέρθηκε για να χειρουργηθεί και παραμένει για νοσηλεία ένας 29χρονος Έλληνας που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι για άγνωστους λόγους το βράδυ της Τετάρτης στο πάρκο Kυζίκειων στη Nέα Aρτάκη Ευβοίας.

Δράστες της επίθεσης που έγινε μετά από διαπληκτισμό, οι λόγοι του οποίου παραμένουν άγνωστοι, ήταν δύο αλλοδαποί που επιτέθηκαν στο θύμα και έναν 23χρονο φίλο του που και αυτός τραυματίστηκε ελαφρά. Οι δυο αλλοδαποί κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται.



Ρατσιστάκι Αλβανός, είχε αδυναμία στα σπίτια των Ελλήνων στην Βοιωτία

Εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και δύο (2) απόπειρες κλοπών σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας

Ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του 30χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Από τις οικίες είχαν αφαιρεθεί χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά. που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις – 30.000 – ευρώ
Εξιχνιάστηκαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και δύο (2) απόπειρες κλοπών σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός 30χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του διέπραξαν τα ανωτέρω αδικήματα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Ιουλίου του τρέχοντος έτους είχαν διαπράξει:


Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 50χρονου ημεδαπού, που έγινε το βράδυ της 20-05-2012 στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού, που έγινε το βράδυ της 26-05-2012, στο Μαυρομάτι Βοιωτίας.

Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 59χρονου ημεδαπού, που έγινε επίσης το βράδυ της 26-05-2012, στα Βάγια Βοιωτίας.

Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 53χρονης ημεδαπής, που έγινε το πρωί της 31-05-2012, στα Βάγια Βοιωτίας.

Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 28χρονου αλλοδαπού, που έγινε το χρονικό διάστημα από 02-06-2012 έως 05-06-2012, στα Βάγια Βοιωτίας.

Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού, που έγινε το βράδυ της 04-06-2012, στα Βάγια Βοιωτίας.

Διάρρηξη και απόπειρα κλοπής σε οικία, ιδιοκτησίας 65χρονου ημεδαπού, που έγινε νωρίς το πρωί της 14-06-2012, στη Λιβαδειά Βοιωτίας.

Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 32χρονης ημεδαπής, που έγινε το πρωί της 17-06-2012, στην Αγία Άννα Βοιωτίας.

Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού, που έγινε το βράδυ της 22-06-2012, στην Άσκρη Βοιωτίας.

Διάρρηξη και απόπειρα κλοπής σε οικία, ιδιοκτησίας 61χρονης ημεδαπής, που έγινε το χρονικό διάστημα από 23-06-2012 έως 28-06-2012, στην Αλίαρτο Βοιωτίας.

Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 72χρονου ημεδαπού, που έγινε το χρονικό διάστημα από 25-06-2012 έως 27-06-2012, στην Αγία Παρασκευή Βοιωτίας.

Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 69χρονης ημεδαπής, που έγινε το χρονικό διάστημα από 27-06-2012 έως 28-06-2012, στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας.

Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 77χρονης ημεδαπής, που έγινε νωρίς το πρωί της 30-06-2012, στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας.

Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 69χρονου ημεδαπού, που έγινε επίσης νωρίς το πρωί της 30-06-2012, στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας.

Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 62χρονου ημεδαπού, που έγινε το χρονικό διάστημα από 30-06-2012 έως 01-07-2012, στην Αγία Παρασκευή Βοιωτίας.

Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 61χρονου ημεδαπού, που έγινε το πρωί της 01-07-2012, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Κλοπή σε οικία, ιδιοκτησίας 50χρονου ημεδαπού, που έγινε το χρονικό διάστημα από 01-07-2012 έως 02-07-2012, στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας.

Οι δράστες από την παράνομη δράση τους είχαν αφαιρέσει (6.530) ευρώ, πλήθος κοσμημάτων που η αξία τους ξεπερνά τις (22.000) ευρώ, το χρηματικό ποσό των (5.000) δολαρίων Η.Π.Α., καθώς επιπλέον ένα (1) κυνηγετικό όπλο και (300) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, δύο (2) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μία βιντεοκάμερα, τρία (3) κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα των παθόντων.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος αλλοδαπός έχει κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν, καθώς τον Ιούλιο του 2008, είχε σχηματισθεί σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς για παρόμοια αδικήματα, που διέπραξε στους Νομούς της Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Φωκίδας, ενώ την 04.04.2011 είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών για διάπραξη κλοπής σε οικία στη Θήβα. Επιπλέον εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Λιβαδειάς και είχε προφυλακιστεί στο Κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, από όπου αποφυλακίσθηκε τον Αύγουστο του 2011 και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν τα στοιχεία ταυτότητας των συνεργών του 30χρονου, καθώς και η τυχόν συμμετοχή τους στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.




Ξηλώνουν μέχρι και τα αλεξικέραυνα στα σχολεία οι λαθρομετανάστες!

Η διακοπή των μαθημάτων στα σχολεία λόγω των θερινών διακοπών σήμανε την έναρξη της λεηλασίας τους από τους «κυνηγούς» χαλκού και μετάλλων! Δυο από αυτούς έβαλαν στο «μάτι» το αλεξικέραυνο ενός σχολείου στην Πάτρα και άλλοι τρεις τους μιμήθηκαν στην Κόρινθο.

Άνδρες της Άμεσης Δράσης που περιπολούσαν στην περιοχή Μιντιλόγλι της Πάτρας κινητοποιήθηκαν αμέσως μόλις διέκριναν ύποπτες κινήσεις στο σχολικό κτίριο και αιφνιδίασαν τους δυο εισβολείς που προσπαθούσαν να ξηλώσουν το καλώδιο χαλκού από το αλεξικέραυνου με τη βοήθεια ενός κόφτη μετάλλων. Ωστόσο, ο ένας από τους δράστες πρόλαβε να τραπεί σε φυγή και να εξαφανιστεί μέσα στο σκοτάδι.
Ο δεύτερος, όμως, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών. Πρόκειται για έναν 25χρονο Ρουμάνο που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών με την κατηγορία της απόπειρας κλοπής κατά συναυτουργία, ενώ ο συνεργός του αναζητείται και ερευνάται αν είχαν κάνει και άλλες παρόμοιες κλοπές.

Εντωμεταξύ, στα πράσα συνελήφθησαν και τρεις 22χρονοι τσιγγάνοι που ξήλωσαν το αλεξικέραυνο από τον προαύλιο χώρο του 4ου Ενιαίου Λυκείου Κορίνθου! Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τους εντόπισαν τη στιγμή που μετέφεραν 30 κιλά χαλκού και τους συνέλαβαν. Οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ το κλεμμένο υλικό αποδόθηκε στη διευθύντρια του σχολείου.


Γύφτοι, γύφτοι, γύφτοι και πάλι γύφτοι...

Όλο και χαμηλώνουν οι δείκτες ηλικίας των δραστών που συμμετέχουν σε παρανομίες κάθε είδους. Πιτσιρικάδες, κυρίως τσιγγάνοι, συλλαμβάνονται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα για κλοπές, διαρρήξεις, αρπαγές τσαντών, ακόμη και για ληστείες.

Καβάλα: Οι κινήσεις τριών ανήλικων παιδιών και ενός μεγαλύτερου που είχαν γονατίσει δίπλα σε μια μοτοσικλέτα στην Καβάλα, φάνηκαν ύποπτες στους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν τράπηκαν σε φυγή, αλλά οι δυο ηλικίας 16 και 14 χρόνων συνελήφθησαν και αργότερα συνελήφθη ο 22χρονος, ενώ ένας 15χρονος διέφυγε και αναζητείται. Η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα από άλλο σημείο της πόλης, όπως και μια ακόμη που βρέθηκε στον τόπο της σύλληψης των νεαρών Ελλήνων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Λάρισα: Δύο ανήλικοι τσιγγάνοι παρακολουθούσαν έναν πολίτη τη στιγμή που έκανε ανάληψη από ένα ΑΤΜ σε πεζόδρομο της Λάρισας και, μόλις τα χρήματα βγήκαν από θυρίδα, τα άρπαξαν μέσα από τα χέρια του! Όμως, το θύμα έβαλε τις φωνές και οι δράστες ηλικίας 16 και 15 χρόνων συνελήφθησαν από τους περαστικούς και παραδόθηκαν στην Αστυνομία!

Τρίπολη: Το κόσμημα που φορούσε στον λαιμό της μια 72χρονη γυναίκα «γυάλισε» στο μάτι δυο ανήλικων τσιγγάνων, από τους οποίους ο ένας μόλις 12 χρόνων και ο άλλος 19! Όρμησαν κατά πάνω της, την χτύπησαν, άρπαξαν το χρυσαφικό και το έβαλαν στα πόδια. Όμως, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας που βρίσκονταν πολύ κοντά, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ το κόσμημα επιστράφηκε στην ιδιοκτήτρια του.

Κιάτο: Μέσα σε λίγη ώρα, άρπαξαν τις τσάντες από δυο γυναίκες τα τρία τσιγγανόπουλα ηλικίας 18, 12 και 15 χρόνων που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας Κορίνθου! Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε και αποδόθηκε σε μία από τα θύματα και οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Αγρίνιο: Δυσκολεύτηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να βάλουν χειροπέδες σε έναν «ζόρικο» 17χρονο που έπιασαν στα πράσα να κλέβει καύσιμα από το ρεζερβουάρ του βυτιοφόρου ενός 47χρονου στο Αγρίνιο. Ο ανήλικος δράστης αντιστάθηκε και τραυμάτισε ελαφρά έναν αστυνομικό πριν ακινητοποιηθεί! Ένας ακόμη ανήλικος που ήταν μαζί του, κατάφερε να διαφύγει. Στον τόπο της σύλληψης βρέθηκαν δύο πλαστικά δοχεία στα οποία έκαναν μετάγγιση 50 λίτρων πετρελαίου αφού πρώτα παραβίασαν την τάπα του ρεζερβουάρ και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του βυτιοφόρου.

Ξηρόμερο: Ξύπνιους βρήκαν τους ενοίκους ενός σπιτιού στην Πάλαιρο του Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας οι δυο νεαροί τσιγγάνοι που επιχείρησαν να το διαρρήξουν και το έβαλαν στα πόδια. Όμως, πριν προλάβουν να εξαφανιστούν εντοπίστηκαν από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Βόνιτσας που τους συνέλαβαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.



Αλβανοί πωλούσαν το...θάνατο στα στέκια των τοξικομανών του Ηρακλείου

Εξαρθρώθηκε στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές του Ηρακλείου.

Τα μέλη της ομάδας, τέσσερις αλλοδαποίαπό την Αλβανία, ηλικίας 20, 22, 29 και 52 ετών, που συνελήφθησαν χθες σε διαφορετικές περιοχές της πόλης του Ηρακλείου, έχοντας σαν χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών, οικίες στις οποίες διέμεναν, διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, αποκομίζοντας χρηματικά οφέλη.

Σε έρευνες στα σπίτια των δραστών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ηρωίνης μικτού βάρους103 γρ.

Ποσότητα κοκαΐνης μικτού βάρους87,5 γρ.

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους0,5 γρ.

Μία ζυγαριά ακριβείας

Το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ

Ένα μαχαίρι με μήκος λάμας11 εκ.

Έξι κινητά τηλέφωνα

Τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων και παραστατικά οικονομικών συναλλαγών.

Για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, χρησιμοποιούσαν ένα πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αφορά κατά περίπτωση τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της οπλοκατοχής.

Τις έρευνες και την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.




Σύλληψη Αλβανού στη Διποταμία Καστοριάς για εισαγωγή ναρκωτικών

Χθες τις απογευματινές ώρες στη Διποταμία - Καστοριάς, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Μικτής Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Αστυνομικής Δ ιεύθυνσης Καστοριάς, συνέλαβαν έναν 25χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας για εισαγωγή ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος εντοπίστηκε σε δασική περιοχή της Διποταμίας – Καστοριάς και μετά από αστυνομικό έλεγχο που του πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι κατείχε έναν ταξιδιωτικό σάκο που περιείχε τέσσερις συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 5 κιλών και 590 γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και ο συλληφθείς, ο οποίος εισήλθε παράνομα στη χώρα από μη νομοθετημένο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.



Συνελήφθη 23χρονος γύφτος δραπέτης φυλακών στην Κορινθία.

Επιπλέον εκκρεμούσε σε βάρος του Ένταλμα Σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Πατρών.

Συνελήφθη για την ίδια υπόθεση και ένας 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Εξιχνιάστηκε μία υπόθεση κλοπής σε εξοχική κατοικία στην Συκιά Κορινθίας.

Συνελήφθη, χθες (13-7-2012) το μεσημέρι, στο Βραχάτι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 23χρονος ημεδαπός ΒΡΟΜΑ, ο οποίος την 27-12-2011, είχε αποδράσει από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας, στο οποίο ήταν κρατούμενος για υποθέσεις ληστείας και κλοπών, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Πατρών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη χθες (13-7-2012) το μεσημέρι, στο Ζευγολατιό Κορινθίας και ένας (1) 50χρονος ημεδαπός ΒΡΟΜΑ, γιατί όπως προέκυψε, απόκρυπτε στην οικία του τον 23χρονο.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε μία υπόθεση κλοπής σε εξοχική κατοικία, που είχε γίνει την 9-7-2012 το πρωί, στην Συκιά Κορινθίας, ενώ στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.




Αλβανάκια έκλεβαν υπολογιστές από σχολείο στο Αίγιο

Εξιχνιάστηκαν οι κλοπές ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού, που είχαν συμβεί στο 2ο Γυμνάσιο του Αιγίου


Κατασχέθηκαν πέντε φορητοί υπολογιστές και τέσσερα ηχεία μεγαφωνικής εγκατάστασης.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, κλοπές ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού, που είχαν διαπραχθεί το τελευταίο μήνα στο 2ο Γυμνάσιο Αιγίου. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών και δυο Αλβανών ανηλίκων, ηλικίας από 14 έως 16 ετών για διάπραξη κλοπών κατά συναυτουργία.
Επίσης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 18χρονου Αλβανού και ενός 19χρονου ημεδαπού για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα οι τέσσερις ανήλικοι, ενεργώντας από κοινού, το τελευταίο μήνα αφαίρεσαν τμηματικά από τη γραμματεία, το εργαστήριο φυσικών επιστήμων και την αίθουσα προβόλων του 2ου Γυμνασίου Αιγίου, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δυο ηχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών και πέντε ηχεία μεγαφωνικής εγκατάστασης.

Από την αστυνομική έρευνα που ενηργησαν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου προέκυψε ότι δράστες των κλοπών είναι οι τέσσερις ανήλικοι.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των ανηλίκων στο Αίγιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δυο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και τέσσερα από τα ηχεία της μεγαφωνικής εγκατάστασης.

Στη συνέχεια οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία, που προέκυψαν από την μεθοδική τους έρευνα εντόπισαν τον 18χρονο Αλβανό και τον 19χρονο ημεδαπό οι οποίοι παρέδωσαν συνολικά τρεις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους οπαίους είχαν αγοράσει από τους ανηλίκους.
Όλα τα κλοπιμαία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στη νόμιμη εκπρόσωπο του σχολικού ιδρύματος, ενώ οι δράστες δεν συνελληφθησαν λογω έλλειψης των προϋποθέσεων του αυτοφώρου.

Το προανακριτικό έργο καθώς και οι έρευνες, που συνεχίζονται πραγματοποιούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου.



Συνελήφθη γύφτος ληστής στο Ηράκλειο

Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός (ΒΡΟΜΑ) για ένοπλη ληστεία σε εργαστήριο χρυσοχοΐας, στο Ηράκλειο.
Σε πλήρη εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.

Οι δυο δράστες κατά τη διάπραξη της ληστείας και στην προσπάθεια τους να διαφύγουν τραυμάτισαν τρία άτομα.

Συνελήφθη σήμερα (14-07-2012) το πρωί, στο Ηράκλειο, ένας 39χρονος ημεδαπός (Βρομά), δράστης ένοπλης ληστείας σε εργαστήριο - χρυσοχοείο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.

Ειδικότερα σήμερα (14/07/2012), το πρωί, στο Ηράκλειο, οι δυο δράστες, που έφεραν απομίμηση όπλου (ρέπλικα) και ξύλινη ράβδο, εισήλθαν σε εργαστήριο - χρυσοχοείο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και αφαίρεσαν χρυσά και ασημένια κοσμήματα, αφού άσκησαν σωματική βία και τραυμάτισαν τον 51χρονο ιδιοκτήτη και ένα 38χρονο ημεδαπό, πελάτη του καταστήματος.

Στην προσπάθεια τους να διαφύγουν τραυμάτισαν επίσης διερχόμενο 51χρονο ημεδαπό, ο οποίος επιχείρησε να τους σταματήσει. Ο 39χρονος δράστης συνελήφθη, με τη συνδρομή ιδιωτών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο, ενώ ο συνεργός του τράπηκε σε φυγή. Τα αφαιρεθέντα κοσμήματα βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του χρυσοχοείου.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ενημέρωση: Ταυτοποιήθηκε κατόπιν αστυνομικής έρευνας αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ο συνεργός του 39χρονου ημεδαπού (BΡΟΜΑ), που συνελήφθη χθες (14-07-2012), για ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο (Δελτίο Τύπου 14-07-2012).

Πρόκειται για έναν 30χρονο ημεδαπό (BΡΟΜΑ), οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του οποίου, βρίσκονται σε εξέλιξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου