Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ρατσιστής πυροβόλησε τη γυναίκα του γείτονα!


Με τη σύλληψη του δράστη, που πυροβόλησε εν ψυχρώ μια 53χρονη γυναίκα, έπεσε η «αυλαία» στην ελληνοαλβανική σύρραξη, που είχε αναστατώσει πριν από δυο μήνες το χωριό Αφράτι στο δήμο Λιλαντίων της Εύβοιας.

Στις 23 Μαΐου, ένα ζευγάρι των Ελλήνων είχε διαπληκτιστεί με ένα ζευγάρι Αλβανών αλλά ο αλλοδαπός ρατσιστής δεν έμεινε στα λόγια. Άρπαξε ένα αεροβόλο όπλο και πυροβόλησε εν ψυχρώ την Ελληνίδα σύζυγο του γείτονά του, που μεταφέρθηκε αιμόφυρτη στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Σε βάρος του 38χρονου δράστη είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βάσει του οποίου εντοπίστηκε στη Χαλκίδα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.



***Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά 72 χρόνια στη φυλακή περιμένου έναν 45χρονο Έλληνα που συνελήφθη στις Σέρρες από αστυνομικούς της Ασφαλείας. Σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας με αυτή την ποινή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 720.000 ευρώ για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα! Οι αστυνομικές έρευνες είχαν αποδείξει ότι προωθούσε στο εξωτερικό μη νόμιμους μετανάστες, αλλά στη δίκη δεν είχε εμφανιστεί.



***Καταζητούμενος από τις γερμανικές αστυνομικές αρχές για απάτη κατ’ εξακολούθηση ήταν ένας 31χρονος Ισραηλινός που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, όταν οι αστυνομικοί του τμήματος Αερολιμένα διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου και ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την απέλασή του.



***Εν μέσω… καύσωνα ξεκίνησαν να λεηλατούν τα ελληνικά δάση για να εξασφαλίσουν την λαθραία ξυλεία που θα πουλήσουν το φθινόπωρο στην πατρίδα τους οι Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι! Οι τρεις νεαροί που συνελήφθησαν στην Καστοριά, είχαν μπει κρυφά στη χώρα εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα.

Οι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 30, 21 και 18 χρόνων ήταν μέλη μιας μεγάλης ομάδας οργανωμένων λαθροϋλοτόμων που είχαν περάσει την ελληνοαλβανική μεθόριο από μια μη ελεγχόμενη διάβαση, φέρνοντας μαζί τους δύο τρακτέρ, ένα φορτηγό και μία ανατρεπόμενη πλατφόρμα στην οποία θα φόρτωναν την ξυλεία από τα ελληνική δάση! Όμως, οι περισσότεροι τράπηκαν σε φυγή και κατάφεραν να επιστρέψουν στο αλβανικό έδαφος όταν είδαν τους Έλληνες αστυνομικούς να πλησιάζουν.

Στο σημείο όπου συνελήφθησαν οι τρεις Αλβανοί, κατασχέθηκαν τα οχήματά τους που έμειναν πίσω, τρία αλυσοπρίονα και περίπου 100 κυβικά μέτρα ξυλείας που είχαν ήδη υλοτομήσει από δημόσια δασική έκταση στο Τρίλοφο Καστοριάς, χωρίς φυσικά να διαθέτουν την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Δασική Υπηρεσία. Οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς με κατηγορίες για παράνομη υλοτομία και παράνομη είσοδο στη χώρα.



***Άλλοι έκαναν μακροβούτια στη θάλασσα απολαμβάνοντας τη δροσιά της και άλλοι στα… πράγματά τους απολαμβάνοντας τα κλοπιμαία!

Η τριμελής σπείρα των αλλοδαπών που συνελήφθησαν στο Φαληράκι της Ρόδου, είχε αρπάξει χρήματα και τιμαλφή από τουλάχιστον τέσσερις παραθεριστές.

Άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν δυο 28χρονους από το Ιράκ και τη Συρία τη στιγμή που ψαχούλευαν τις τσάντες ενός λουόμενου στην παραλία του Φαληρακίου. Εκείνοι το έβαλαν στα πόδια, αλλά συνελήφθησαν μετά από ολιγόλεπτη καταδίωξη και οδηγήθηκαν στον τοπικό αστυνομικό σταθμό. Εκεί, ομολόγησαν ότι είχαν συγκροτήσει σπείρα μαζί με έναν 17χρονο Ρουμάνο για να κλέβουν παραθεριστές.

Σύμφωνα με την ομολογία τους, την τελευταία εβδομάδα είχαν διαπράξει τρεις κλοπές αλλά οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 565 ευρώ, τέσσερα κινητά και διάφορα άλλα αντικείμενα μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται. Οι τρεις αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου που τους άσκησε δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές.



*** Με άγριο ξύλο και ρίχνοντάς την στο έδαφος, προσπάθησε ένας 22χρονος Έλληνας (γύφτος) να αρπάξει την τσάντα που κρατούσε μια 20χρονη Ολλανδέζα τουρίστρια στην Ρόδο! Όμως, αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή συνέλαβαν τον δράστη που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.



***Τον απόλυτο εφιάλτη μέσα στο ίδιο της το σπίτι στον Ασπρόπουργο έζησε μία γυναίκα, λίγα λεπτά πριν τις τρεις τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν δύο ληστές εισέβαλαν στο σπίτι της.

Οι δράστες, που έφεραν πάνω τους και όπλο και μαχαίρι, τραυμάτισαν τη γυναίκα στο πρόσωπο, και αφού αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα άγνωστης αξίας, εξαφανίστηκαν πριν φτάσει η αστυνομία.
Η τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.



***Αντί να πάνε σε μια παραλία για να γλιτώσουν από τις υψηλές θερμοκρασίες, κάποιοι βρήκαν άλλους τρόπους να δροσιστούν. Αυτά που έψαχναν, τα βρήκαν σε μια εξοχική κατοικία στην Αμαλιάδα την οποία διέρρηξαν μέρα μεσημέρι, όταν οι ένοικοί της απολάμβαναν τη θάλασσα!

Στο εσωτερικό του σπιτιού, τους δράστες περίμενε το… air condition που είχε αγοράσει η οικογένεια αλλά δεν είχε εγκαταστήσει ακόμη! Όπως ήταν συσκευασμένο στο κουτί του, το πήραν μαζί τους μαζί με 650 ευρώ που βρήκαν σε μια τσάντα, ήπιαν και μια Coca Cola που ανακάλυψαν στο ψυγείο στην… υγειά των θυμάτων τους και έγιναν καπνός! Όμως, άφησαν πίσω τους το άδειο κουτάκι, που ίσως αποκαλύψει την ταυτότητά τους.



*** Λατρεία στα… cyber games φαίνεται πως έχουν οι διαρρήκτες που χτυπούν τις τελευταίες ημέρες στα σπίτια του Πύργου! Μαζί με τα 200 ευρώ και κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ που άρπαξαν από ένα σπίτι στα Χαλικιάτικα παραβιάζοντας το πατζούρι, πήραν και το… playstation του παιδιού της οικογένειας! Το ίδιο έκαναν και σε άλλο ένα σπίτι στα Λαστέικα όπου τρύπωσαν από το παράθυρο της κουζίνας και, μαζί με την παιχνιδομηχανή, έκλεψαν χρυσαφικά απροσδιόριστης αξίας.



***Απρόκλητη επίθεση δέχτηκε ανήλικος στα Χανιά από ομάδα τεσσάρων - πέντε ατόμων με σκοπό να του κλέψουν το κινητό.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο Flashnews.gr η μικρή συμμορία απείλησε τον ανήλικο με σιδερογροθιές και άλλα αντικείμενα και του επέβαλαν να τους δώσει το κινητό του ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν του αφαίρεσαν και χρηματικό ποσό.
Η επίθεση μάλιστα έγινε μέρα μεσημέρι, λίγο πριν τις 2 αφήνοντας άφωνους όσους έγιναν μάρτυρες στο περιστατικό.



***Σε θρίλερ μετατράπηκε ένας έλεγχος ρουτίνας για αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, σταμάτησαν για έλεγχο ένα ύποπτο όχημα στην συμβολή των οδών Σπάτων και Μαραθώνος, ωστόσο, όταν το πλησίασαν, ο συνοδηγός τους απείλησε με μια καραμπίνα.

Στη συνέχεια, οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα στο ύψος των Γλυκών Νερών και διέφυγαν με τα πόδια.

Άνδρες της ΕΚΑΜ και προσωπικό της ομάδας ΔΙΑΣ έχουν κληθεί να εντοπίσουν τους κακοποιούς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο αυτοκίνητο έχει εντοπιστεί έντυπο υλικό που παραπέμπει σε ακροαριστερή δράση.




***Διάλεξε ένα «άγουρο» κοριτσάκι για ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του και μάλιστα το πλήρωσε για να τις ανεχτεί! Ο φερόμενος ως δράστης, που ομολόγησε ότι θα ασελγούσε στο 11χρονο θύμα του, είναι 77 χρόνων και συνελήφθη τυχαία ενώ το μετέφερε κρυμμένο στο αυτοκίνητό του!


Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έκαναν τυχαία τροχονομικό έλεγχο στο αυτοκίνητο του ηλικιωμένου, κατάλαβαν τι συνέβαινε όταν βρήκαν κρυμμένο το ανήλικο κορίτσι στο δάπεδο μπροστά στη θέση του συνοδηγού! Η 11χρονη τσιγγανοπούλα αποκάλυψε ότι είχε ακολουθήσει τον 77χρονο, επειδή της είχε τάξει χρήματα για να ασελγήσει πάνω της!

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση η οποία δεν πιστοποίησε ίχνη βιασμού. Ωστόσο, η μικρή αποκάλυψε στην Ασφάλεια Μεσολογγίου όσα της είχε πει ο ηλικιωμένος ότι θα της έκανε κι αυτό ήταν αρκετό για να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για αποπλάνηση ανήλικης. Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη και σε βάρος γονέων της 11χρονης για πλημμελή επιμέλεια ανηλίκου.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου