Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Osorb ~ Νανο-συνθετικό γυαλί, καθαρίζει το νερό +Βίντεο


Μια νέα τεχνολογική επανάσταση με νανο-συνθετικό γυαλί καταφέρνει με επιτυχία να επεξεργαστεί και να επαναχρησιμοποιήσει τα μολυσμένα ύδατα.

Το νέο συνθετικό γυαλί, που ονομάζεται «Osorb», αναπτύχθηκε από το Δρ. Paul Edmiston και τους φοιτητές του στο Τμήμα Χημείας του Κολεγίου του Οχάιο, στο πλαίσιο έρευνας για την ανίχνευση εκρηκτικών. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το «έξυπνο» υλικό μπορεί να...
 οκταπλασιάσει το αρχικό του μέγεθος, απορροφώντας μικρές οργανικές τοξίνες και απωθώντας το νερό.

Το νανο-συνθετικό γυαλί μπορεί να απορροφήσει μια ευρεία γκάμα υλικών από το νερό, μεταξύ των οποίων υδρογονάνθρακες, πτητικά οργανικά συστατικά, φαρμακευτικές ουσίες, παρασιτοκτόνα και διαλυτές. Υστερα από κλινικές μελέτες, το «Osorb» επιβεβαίωσε ότι μπορεί να αφαιρέσει περισσότερο από το 99% των λαδιών από γράσα στο νερό, και πάνω από το 90% του βενζόλιου, αιθυλοβενζόλιο και ξυλόλιο-πτητικές ουσίες που μπορεί να δηλητηριάσουν το πόσιμο νερό. Τα συστατικά που απορροφώνται μπορούν στη συνέχεια να αφαιρεθούν εύκολα από το γυαλί για ανάκτηση ή απόρριψη. Μετά τον καθαρισμό του το συνθετικό γυαλί μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί πάνω από 100 φορές.

Καθοριστικός ο ρόλος του νερού στην παγκόσμια οικονομία

•Το 96,5% του νερού της Γης βρίσκεται στους ωκεανούς και τις θάλασσες.

•Σχεδόν 1 δισ. άνθρωποι ακόμη δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό και πάνω από 2,5 δισ. έχουν ανεπαρκή πρόσβαση σε αποχέτευση.

•Το 1,7% στα υπόλοιπα επιφανειακά νερά, όπως λίμνες, ποτάμια, έλη, κ.τ.λ.

•Το 1,7% του νερού βρίσκεται στα παγοκαλύμματα και στις παγωμένες σπηλιές της Ανταρκτικής και της Γροιλανδίας.

•Μολις το 2,5% του νερού της Γης είναι «γλυκό».

•Το 98,8% του πόσιμου νερού βρίσκεται στα παγοκαλύματα και στα υπόγεια ύδατα.

•Λιγοτερο απο 0,3% του γλυκού νερού της Γης βρίσκεται σε ποτάμια, λίμνες και στην ατμόσφαιρα και ακόμη μικρότερο ποσοστό περιέχεται στα σώματα των βιολογικών όντων και σε ανθρώπινης παραγωγής προϊόντα.




 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου