Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Το Penfolds κυκλοφόρησε κρασί αξίας £100,000 !


Το οινοποιείο Penfolds κυκλοφορεί το Block 42 Kalimna Cabernet Sauvignon 2004 σε ένα φυσίγγιο από χειροποίητο-φυσητό γυαλί , στην τιμή των περίπου £ 100.000.

Υπάρχουν μόνο 12 που παρήχθησαν, το κάθε ένα με ατομική αρίθμηση και κάθε φυσίγγιο περιέχει το ισοδύναμο ενός μπουκαλιού 750ml.


Το κρασί παρουσιάστηκε σε ειδικό δείπνο στη Μόσχα την εβδομάδα που πέρασε στο πολυτελές αρχοντικό / εστιατόριο, το Cristal Room Baccarat.


Σε μια μοναδική συστροφή, όταν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να ανοίξει το φύσιγγα του, άνθρωπος της οινοποιητικής ομάδας Penfolds θα παραστεί στο άνοιγμα.



Ο Penfolds εξήγησε, «Όταν ληφθεί η απόφαση να ανοίξει το φυσίγγιο ένα ανώτερο στέλεχος της οινοποιητικής ομάδας Penfolds θα ακολουθήσει προσωπικά μια ειδική τελετή για τον ιδιοκτήτη – στην ουσία το πολύ δικό σας master-class.



“Ο οινοποιός θα ταξιδέψει στον προορισμό της επιλογής, όπου η αμπούλα θα πρέπει να αφαιρεθεί τελετουργικά από το γυάλινο Plumb-bob περίβλημα και θα ανοιχθεί χρησιμοποιώντας μια ειδικά σχεδιασμένη, μύτη βολφραμίου. Ο οινοποιός θα ετοιμάσει στη συνέχεια το κρασί χρησιμοποιώντας ένα όμορφο κατασκευασμένο από ασήμι Tastevin. ”

Μια από τα 12 αμπούλες – η Νο.1 – έχει τοποθετηθεί στο μουσείο Penfolds »και μία ακόμα πιστεύεται ότι έχει ήδη πουληθεί σε έναν πελάτη στη Σιγκαπούρη, αφήνοντας υπόλοιπο 10 αμπούλες.

Ο εξέχων Αυστραλός σχεδιαστής-κατασκευαστής Hendrik Φόρστερ προετοίμασε όλες τις λεπτομέρειες από τα πολύτιμα μέταλλα. Ο τεχνίτης επίπλων Andrew Bartlett σχεδίασε και κατασκεύασε τα κατά παραγγελία κουτί από αγιόξυλο (λοσάντο Αμαζονίου) όπου βρίσκεται αποθηκευμένη η αμπούλα.

Η επιστημονικής ποιότητας αμπούλα, σχεδιασμένη για την αποθήκευση του κρασιού σε ένα ιδανικό περιβάλλον, ένα γυάλινο γλυπτό, δημιουργήθηκε από τον βετεράνο επιστήμονα υαλουργό Ray Leake.

Ο επικεφαλής οινοποιός του Penfolds «Peter Gago είπε,« Πίσω από κάθε κρασί Penfolds είναι η χαρά, η ενέργεια, η έρευνα και η επιστήμη που το διαμορφώνει. Το έργο αυτό είναι χαρακτηριστικό της πρωτοποριακής φιλοσοφίας πίσω από την εξέλιξη της οινοποίησης Penfolds ». Η συνεργασία με τους καλύτερους καλλιτέχνες της Νότιας Αυστραλίας είναι ένα ταιριαστό αφιέρωμα για ένα από τα καλύτερα κρασιά της Νότιας Αυστραλίας “.

Η τιμή της αμπούλας θα είναι περίπου AU$ 168.000 δολάρια , το οποίο είναι το ισοδύναμο των £ 100.000. (81.000 ευρώ).

http://www.krasiagr.com





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου