Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Οι κάτοικοι του 6ου διαμερίσματος πίνουν Χοσέ Κουέρβο...


...Και τα χώνουνε γερά στη Διεθνή Αμνηστία για την προκλητική της ανακοίνωση κατά της επιχείρησης "Ξένιος Ζευς", που πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα.

Πριν ακόμη ξεκινήσει καλά καλά η επιχείρηση Ξένιος Ζευς σε ανακοίνωση της η Διεθνής Αμνηστία ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να την σταματήσει μιλώντας για ρατσιστικές διακρίσεις και κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς την ελληνική κοινωνία...
 για ρατσιστική βία και ξενοφοβία.


Είναι προφανές πως κάποιοι έχουν ενοχληθεί πάρα πολύ που η Ελλάδα προσπαθεί να ελέγξει το δουλεμπόριο, το οποίο έχει μεγαλύτερο τζίρο και από αυτό των ναρκωτικών. Είναι προφανές πως αυτοί οι οργανισμοί δεν έχουν καμία επαφή με την κοινωνία και πως ουδόλως ενδιαφέρονται για την Ευρώπη, τις κοινωνίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε την Διεθνή Αμνηστία για παρέμβαση στα εσωτερικά μίας χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Καταγγέλλουμε την Διεθνή Αμνηστία για εξύβριση της ελληνικής κοινωνίας, γνωστής στα πέρατα της οικουμένης για την φιλοξενία της, ως ρατσιστική, ξενοφοβική και φασιστική. Καταγγέλλουμε την Διεθνή Αμνηστία για συκοφάντηση και λασπολογία. Καταγγέλλουμε την Διεθνή Αμνηστία για προκλητικές δηλώσεις, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε βίαια επεισόδια και προβοκάτσιες οργανωμένες από αυτούς που υποστηρίζει. Καταγγέλλουμε την Διεθνή Αμνηστία για ρατσιστική συμπεριφορά, καθώς προβαίνει μονίμως σε ανακοινώσεις υπέρ των αλλοδαπών εθελοτυφλώντας μπροστά στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κατοίκων αυτής της χώρας ή άλλων ευρωπαϊκών χωρών που βιώνουν τα ίδια προβλήματα.

Η Διεθνής Αμνηστία αντί να ασχολείται με ανύπαρκτα δικαιώματα ελεύθερης εισόδου και παραμονής λαθρομεταναστών, θα ήταν καλύτερο και πιο αποτελεσματικό να ασχοληθεί με τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων στις χώρες τους, τα οποία, όπως γνωρίζει, καταπατούνται βίαια. Θα ήταν καλύτερο να ασχοληθεί με τα δικαιώματα των γυναικών στις χώρες αυτές. Οι γυναίκες εκεί γίνονται χαρέμια, λιθοβολούνται, βιάζονται, δολοφονούνται από κουλτούρες και θρησκείες, που η Διεθνής Αμνηστία ως φαίνεται θέλει να επιβάλει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη Ευρώπη. Θα ήταν καλύτερο να ασχοληθεί με τα δικαιώματα των παιδιών στις χώρες τους, που πωλούνται, παντρεύονται παιδεραστές, ακρωτηριάζονται, πεινάνε, βιάζονται, ξυλοκοπούνται μέχρι θανάτου. Θα ήταν καλύτερο να ασχοληθεί με τους δουλέμπορους, τους εμπόρους ναρκωτικών, τους εμπόρους λευκής σαρκός που έχουν γεμίσει όλο τον πλανήτη.

Προτίμησε ωστόσο να ασχοληθεί με μία ανέξοδη, ανεύθυνη και προβοκατόρικη επίθεση κατασυκοφάντησης, στηρίζοντας τον μύθο για ρατσισμό, ξενοφοβία και φασισμό της ελληνικής κοινωνίας. Φασίστες, ξενοφοβικοί και ρατσιστές είναι όλοι αυτοί που με ανεξήγητο μίσος έχουν στραφεί κατά των λαών της Ευρώπης και προσπαθούν με μένος να τους αντικαταστήσουν με εξαθλιωμένους και ως εκ τούτου πιο ελεγχόμενους πληθυσμούς. Φασίστες, ξενοφοβικοί και ρατσιστές είναι όλοι αυτοί που με έξωθεν παρεμβάσεις, με προπαγάνδα και με προβοκάτσιες προσπαθούν να καταλύσουν την δημοκρατία στρεφόμενοι επιλεκτικά ενάντια σε συγκεκριμένες κοινωνίες, γνωστές μέσα στην ιστορία για την συμβολή τους στον πολιτισμό. Φασίστες, ξενοφοβικοί και ρατσιστές είναι όλοι όσοι υποστηρίζουν απροκάλυπτα τις μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών από κυκλώματα δουλεμπόρων, τον ξεριζωμό ανθρώπων από τον τόπο τους, την εκμετάλλευση τους από επιτήδειους και όλο αυτό το βαφτίζουν «μεταναστευτικές ροές».

Για μία ακόμη φορά ανακοινώνουμε προς όλους και σε όλους τους τόνους, Ελληνες και ξένους επαγγελματίες αλληλέγγυους, πως στηρίζουμε την Πολιτεία στον αγώνα της, πως θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να ελεγχθεί η παράνομη λαθρομετανάστευση, η εγκληματικότητα και ο εποικισμός ολόκληρων περιοχών και πως εάν συνεχιστούν αυτές οι δηλώσεις που μας προσβάλλουν ως ανθρώπους και ως πολίτες θα προσφύγουμε στα δικαστήρια.

Καλούμε την ελληνική Πολιτεία να συνεχίσει την προσπάθεια της, να κωφεύσει στις κάθε είδους δήθεν «καταγγελίες», προβοκατόρικες δηλώσεις και μυθεύματα και να απαλλάξει την ελληνική κοινωνία από την μάστιγα της λαθρομετανάστευσης.

Καλούμε την Διεθνή Αμνηστία να δείξει την αλληλεγγύη της στους «παράτυπους μετανάστες» παραχωρώντας τους τα πολυτελή της γραφεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προκειμένου να φιλοξενηθούν μέχρι να πάρουν άσυλο. Καλούμε την Διεθνή Αμνηστία να παραχωρήσει το προσωπικό της, το οποίο θα πληρώνει η ίδια, προκειμένου να διεκπεραιώσει υποθέσεις των «παράτυπων μεταναστών», ώστε να μην επιβαρύνεται η ρημαγμένη ελληνική οικονομία.

Καλούμε την κ. Τιγκάνι να τους πάρει σπίτι της και να μας καλέσει να διαπιστώσουμε εάν οι συνθήκες κράτησης είναι οι πρέπουσες. Καλούμε την κα Τιγκάνι να ζητήσει στην χώρα της να δώσει άσυλο σε όλους όσους το χρειάζονται, γιατί εμείς εδώ καθυστερούμε και είμαστε και ρατσιστές.

Τέλος καλούμε όσους έγραψαν αυτή την ανακοίνωση να πάνε να κάνουν ένα κρύο ντους μήπως και συνέλθουν, γιατί ο καύσωνας φαίνεται να δημιουργεί παραισθήσεις.

Κάτοικοι και επαγγελματίες 6ου δημοτικού διαμερίσματος



   
Και η ανακοίνωση της "Διεθνούς Αμνηστίας"

Διεθνής Αμνηστία: ο «Ξένιος Ζευς» τροφοδοτεί ρατσισμό και ξενοφοβία


Να σταματήσουν οι ελληνικές Αρχές την αστυνομική επιχείρηση κατά των «παράτυπων μεταναστών» και να επιτρέψουν την πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου σε όσους χρήζουν διεθνούς προστασίας ζητά η Διεθνής Αμνηστία μετά τις αναφορές ότι περισσότεροι από 7.500 ξένοι υπήκοοι προσήχθησαν από την περασμένη Πέμπτη. Η οργάνωση επισημαίνει ότι η κλιμάκωση των επιχειρήσεων εγείρει ανησυχίες για διακρίσεις βάσει υποτιθέμενης εθνικότητας, και προειδοποιεί ότι μία τέτοια μαζική επιχείρηση θα τροφοδοτήσει περαιτέρω ρατσιστικές επιθέσεις και ξενοφοβία.
«Ενώ η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να ελέγχει την μετανάστευση, δεν έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους στο δρόμο σαν εγκληματίες μόνο εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους» δήλωσε την Πέμπτη η Γεζέρτσα Τιγκάνι, αναπληρώτρια διευθύντρια του Προγράμματος για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Σε ανακοίνωσή της Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι ένας μεγάλος αριθμός συλληφθέντων αναφέρεται πως είναι ασιατικής, αφρικανικής και βορειοαφρικανικής καταγωγής. Πολλοί έχουν αφεθεί τελικά ελεύθεροι, καθώς διαπιστώθηκε πως κατοικούν νόμιμα στην Ελλάδα.

Επικαλούμενη την Ελληνική Αστυνομία, η Αμνηστία αναφέρει ότι περίπου 2.000 από αυτούς που συγκεντρώθηκαν βρέθηκαν χωρίς χαρτιά και τέθηκαν υπό διοικητική κράτηση. Σημειώνει ότι οι άνθρωποι κρατούνται σε συνθήκες συνωστισμού στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής ή σε άλλα αστυνομικά τμήματα στην Αθήνα. Άλλοι έχουν μεταφερθεί σε αστυνομικές σχολές στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως κέντρα κράτησης.

«Η κλιμάκωση των επιχειρήσεων της αστυνομίας στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ύπαρξη διακρίσεων βάσει της υποτιθέμενης εθνικότητας» αναφέρει η Γεζέρτσα Τιγκάνι.

Σύμφωνα με αναφορές κάποια άτομα μεταφέρθηκαν σε αστυνομικά τμήματα παρόλο που έδειξαν στην αστυνομία έγγραφα που αποδείκνυαν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελλάδα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αμνηστίας.

Ένας από τους άνδρες που συνελήφθη το Σάββατο είπε στη Διεθνή Αμνηστία ότι κρατήθηκε στην Πέτρου Ράλλη σε ένα δωμάτιο μαζί με άλλα 170 περίπου άτομα. Δήλωσε πως την ημέρα της σύλληψής του τού δόθηκε μόνο νερό και αργότερα μπορούσε να φάει μόνο ψωμί, επειδή η τροφή που του χορηγήθηκε ήταν θρησκευτικά μη αποδεκτή. Πολλοί από τους κρατούμενους κοιμόντουσαν στον πάτωμα και, λόγω του συνωστισμού, κοιμόντουσαν ανά βάρδιες.

Λόγω της ραγδαίας αύξησης των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα εναντίον αλλοδαπών κατά το προηγούμενο έτος, η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει ανησυχίες πως μια τέτοια μαζική και μεροληπτική επιχείρηση θα τροφοδοτήσει περαιτέρω επιθέσεις και ξενοφοβία.

«Η Ελλάδα μπορεί να περνάει οικονομικές δυσκολίες, ενώ την ίδια στιγμή αντιμετωπίζει μια από τις υψηλότερες μεταναστευτικές ροές μεταξύ των χωρών της ΕΕ, αλλά αυτές οι επιχειρήσεις 'σκούπα' της αστυνομίας παραβιάζουν τα διεθνή πρότυπα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να σταματήσουν άμεσα» είπε η Γεζέρτσα Τιγκάνι.

«Τέτοιες συλλήψεις ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο απέλασης άτομα που χρήζουν διεθνούς προστασίας, αλλά δεν είναι σε θέση να υποβάλλουν αίτηση ασύλου» υπογράμμισε.

Οι αιτούμενοι άσυλο στη Ελλάδα, τονίζει η Διεθνής Αμνηστία, συχνά αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια όταν προσπαθούν να έχουν πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου. Η συντριπτική πλειοψηφία τους αποπειράται να ζητήσει άσυλο στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στην οδό Πέτρου Ράλλη στην Αθήνα. Μόνον ένας μικρός αριθμός αιτήσεων καταχωρούνται από τις Αρχές κάθε εβδομάδα.

Μεγάλες ουρές αιτούντων άσυλο περιμένουν σε απαράδεκτες συνθήκες για δύο με τρεις ημέρες έξω από τη Διεύθυνση για να υποβάλλουν αιτήσεις για άσυλο κάθε Σάββατο πρωί.

Μέλη αντιπροσωπείας της Διεθνούς Αμνηστίας υπήρξαν μάρτυρες των κακών συνθηκών των κέντρων κράτησης μεταναστών στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής τους στη χώρα την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αντιπρόσωποι της οργάνωσης επισκέφθηκαν έξι χώρους κράτησης στην Αθήνα, συμπεριλαμβανομένης της Πέτρου Ράλλη. Ενώ οι πτέρυγες που επιθεωρήθηκαν στην Πέτρου Ράλλη ήταν καθαρές την ώρα της επίσκεψης, διαπιστώθηκε πως οι εγκαταστάσεις χρειάζονται επιδιορθώσεις. Σε άλλες δύο εγκαταστάσεις στο Ελληνικό, οι συνθήκες ήταν απάνθρωπες και εξευτελιστικές.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καμία ανακοίνωση για τους εκατοντάδες Έλληνες που αναγκάζονται να ζουν στους δρόμους λόγω της κρίσης ή που έπεσαν θύματα των "παράτυπων" μεταναστών; Αν θέλουν τα μέλη τη Διεθνούς Αμνηστίας να τους πάρουν τώρα στις χώρες τους. Τους χαρίζουμε!!!! Στους πρόσφυγες να δοθεί άσυλο γιατί πρέπει να δοθεί και σε μετανάστες που είναι παράτυποι; Το Πακιστάν ή το Μπαγκλαντές έχουν πόλεμο σήμερα; Άσε που οι περισσότεροι θα δηλώνουν προερχόμενοι από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση για να πάρουν άσυλο.

Δημοσίευση σχολίου