Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

800 χρόνια πίσω είναι στο Πακιστάν


Συνέλαβαν κοριτσάκι με νοητική αναπηρία για βεβήλωση του Κορανίου.

Ο πρόεδρος του Πακιστάν ζήτησε τη σύνταξη αναφοράς από το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τη σύλληψη κοριτσιού με νοητική αναπηρία για τη βεβήλωση σελίδων του Κορανίου, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.



Σύμφωνα με την αστυνομία, το κορίτσι συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα σε χριστιανική περιοχή της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ εν μέσω οργισμένων αντιδράσεων από πλήθος που ζητούσε να τιμωρηθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κορίτσι πάσχει από σύνδρομο Ντάουν και δεν μπορούσε να απαντήσει τις ερωτήσεις των αστυνομικών. Κάποια μέσα μεταδίδουν ότι το κορίτσι είναι 11 ετών και άλλα ότι είναι μεγαλύτερο, ενώ αντικρουόμενες είναι και οι πληροφορίες σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν το κορίτσι έκαψε σελίδες από το Κοράνι ή αν βρέθηκε να κρατάει σακούλα που περιείχε κομμένες σελίδες.
Το περιστατικό συνέβη ενώ στο Πακιστάν βρίσκεται σε εξέλιξη διαμάχη σχετικά με τους αυστηρούς νόμους εναντίον της βλασφημίας, που προβλέπουν την επιβολή έως και ισόβιας κάθειρξης σε όποιον βεβηλώσει το Κοράνιο.

Ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούν τη χαλάρωση της νομοθεσίας, ενώ πολλοί που έχουν κατηγορηθεί για βλασφημία έχουν σκοτωθεί από οργισμένα πλήθη.

Π.Θ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου