Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Βρέθηκε οβίδα του Β'ΠΠ στη γέφυρα Βαλμάδας-Βραχιάς



Οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών που εκτελούνται στη γέφυρα του Αξιού ποταμού, στην οδό Ανατολικού–Βραχιάς, στο νομό Θεσσαλονίκης.

Οι εργασίες ξεκίνησαν περίπου πριν από έναν χρόνο και τον περασμένο Ιούνιο βρέθηκε η οβίδα από τον εργολάβο που ανέλαβε το έργο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να...
 ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες προκειμένου να απομακρυνθεί από το Στρατό.


Το θέμα απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής και εγκρίθηκε η υπογραφή προγραμματικής μεταξύ της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης και του Γενικού Επιτελείου Στρατού για τη διεξαγωγή περαιτέρω έρευνας για τον εντοπισμό και απομάκρυνση του πολεμικού υλικού από την περιοχή Αξιού ποταμού. Η κατάρτιση της σύμβασης κρίθηκε απαραίτητη καθώς για τη συνέχιση του έργου αλλά και την προστασία της δημόσιας ασφάλειας απαιτείται ο περαιτέρω έλεγχος στην περιοχή για εύρεση τυχόν και άλλων οβίδων.

«Από τη στιγμή που βρέθηκε και απομακρύνθηκε η οβίδα θέλουμε να γίνουν οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή το συντομότερο δυνατό για να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν άλλα πυρομαχικά. Δεν παίζουμε με την ασφάλεια των πολιτών» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ.Τζιτζικώστας ανέφερε ότι θα πραγματοποιήσει επαφές τόσο με το διοικητή του Γ' Σώματος Στρατού όσο και με το διοικητή του ΓΕΣ προκειμένου να διερευνήσει τη δυνατότητα να γίνουν οι έρευνες χωρίς την οικονομική επιβάρυνση της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου