Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης... εν δήμω

 

 
Ο Πόντιος που αγρίεψε στο Μόναχο, ο χιουμορίστας καθηγητής πανεπιστημίου και το αίνιγμα του Αντώνη για το καράβι που λέγεται Ελλάδα. Τα μαντριά που πρέπει να κατασκευάσουμε σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία, το μήνυμα παρηγοριάς που μας έρχεται από τη Βουλγαρία και γιατί πηγαίνουν καλά οι εξαγωγές μας.

Δεν επιτρέπουν οι Τούρκοι τη μεταγλώττιση! Μόνον στην τουρκική γλώσσα τα σίριαλ που προβάλλουν οι ελληνικοί σταθμοί, ως δούρειος ίππος στην τουρκική προπαγάνδα.


Οι Γάλλοι ενέταξαν στην διδακτέα ύλη την αρμενική γενοκτονία, ενώ εμείς δεν εντάσσουμε την ποντιακή. Κάποιοι προσπαθούν με επιμονή να γίνουμε γιουσουφάκια. Κι από «Τραντέλληνες» να γίνουμε «Τσιφτετέλληνες» (ή μήπως γίναμε ήδη;).


***Κι όμως, ένας Πόντιος ήταν προχθές που άστραψε και βρόντηξε στο Μόναχο, στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας, όπου οι Σλάβοι των Σκοπίων εμφανίσθηκαν ως «Μακεδόνες». Όπως μας πληροφορεί η «iatropedia», ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, καθηγητής Γεώργιος Παρχαρίδης αγρίεψε μόλις είδε τα σχετικά έντυπα, και το θέμα διευθετήθηκε. Με αγριεμένο Πόντιο, ούτε οι Γερμανοί τα βάζουν.

***Καλά, ήμαστε λαός με χιούμορ. Άκουγα καθηγητή Πανεπιστημίου να επιχειρηματολογεί, γιατί δεν πρέπει να περικοπεί ο μισθός τους. Και μεταξύ των επιχειρημάτων ήταν «για να συνεχίσουν οι καθηγητές να επιτελούν το σπουδαίο έργο τους και να βγει η Ελλάδα από την κρίση».

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, επί χρόνια στα οικονομικά υπουργεία -και όχι μόνο- καθηγητές πανεπιστημίου ήσαν επικεφαλής. Με πρώτο-πρώτο τον Σημίτη, και βοηθό τον Χριστοδουλάκη. Μπορεί να μου πει ο επιχειρηματολογών καθηγητής υπέρ του σπουδαίου έργου τους, ποια η κατάληξη της δραστηριότητας των πολλών καθηγητών, υπουργών ή συμβούλων της εκάστοτε κυβέρνησης;

Το ξενοδοχείο της Πάρου που είχε προσλάβει παράνομα τον δολοφόνο και περιέργως προστατευόμενο ακόμη, Πακιστανό, είχε διαταχθεί να κλείσει για ένα πενθήμερο. Μάλιστα δε, ο αρμόδιος υπουργός εξέδωσε την απόφαση για μετά το 15αγουστο.


***Οι ιδιοκτήτες κατέφυγαν στα δικαστήρια και πέτυχαν αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης. Όταν εκδικασθεί η υπόθεση, θα είναι χειμώνας, εποχή που τα ξενοδοχεία ούτως ή άλλως είναι κλειστά. Έτσι, μετά τον Πακιστανό θα «τιμωρηθεί» ανάλογα και ο ξενοδόχος του, που εξ αρχής είχε μιλήσει για ατύχημα. Λαμπρά!


***Ο Αντώνης είπε στον Πρόεδρο ότι «γύρισε το καράβι». Τώρα καλό είναι αυτό ή κακό; Γιατί υπάρχει και η άποψη ότι ίσως αναποδογύρισε. Θα δείξει.


***Επί τέλους λύθηκε η απορία μου. Σύμφωνα με νέες μελέτες, οι έφηβοι που συνηθίζουν να καπνίζουν χασίς, κινδυνεύουν με μακροπρόθεσμη μείωση του δείκτη ευφυΐας τους. Κι εγώ έλεγα, πώς γίνεται βρε παιδί μου, ενώ η οικογένεια Παπανδρέου έβγαλε ξύπνιους άντρες, να εξαιρείται ο γιος της Μάργκαρετ; (πριν με ορμήξει κάποιος εξ επαγγέλματος υβριστής, ο Γιωργάκης είχε δηλώσει ότι έκανε χρήση).

Ο φιλόσοφος Αντισθένης συμβούλευε τους Αθηναίους να ανακηρύξουν με την ψήφο τους τα γαϊδούρια σε άλογα. Και όταν του είπαν ότι κάτι τέτοιο είναι έξω από κάθε λογική, ο Αντισθένης παρατήρησε: «Μήπως και αρχηγούς δεν αναδεικνύετε κάποιους άντρες, απλώς με την ψήφο σας, και χωρίς να έχουν καμία απολύτως εκπαίδευση;»


***Οι Σκοπιανοί μας κατηγορούν ότι τους στέλνουμε… λαθρομετανάστες! Το «αποκαλύπτει» η εφημερίδα Ντνέβνικ, με πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας της (λέγει). Μάλιστα διαμαρτυρήθηκαν και στην FRONTEX. Να γιατί πηγαίνουν καλά οι εξαγωγές μας.



***Κάποιοι μουτζούρωσαν την πινακίδα τού ΥΠΕΞ στην Ξάνθη, μαζί και το εθνόσημο. Ο Ντεντέ (ο
γνωστός δημοσιογράφος τουρκόγλωσσας εφημερίδας στη Θράκη που διακρίνεται για… την αγάπη του προς την Ελλάδα), δημοσίευσε ότι είναι …ελληνική προβοκάτσια!

Προχθές κάποιος ανόητος πέταξε μια πέτρα στα γραφεία του «τουρκικού κόμματος». Οι τουρκόφρονες ξεσήκωσαν τον κόσμο και φυσικά έγινε θέμα στις τουρκικές εφημερίδες. Είναι βέβαιο επομένως, ποιοι επιδιώκουν την ένταση. Οι εντόπιοι οθωμανολάγνοι το αντιλαμβάνονται;

Το γράψαμε και άλλοι φορά: Οι σοβαροί πολιτικοί και δημοσιογράφοι, δεν ανάγουν σε μέγιστο το θέμα την πράξη ενός ανόητου. Δυσφημείται η χώρα χωρίς λόγο.


***Και μια και ο λόγος για την Τουρκία. Οι γείτονές μας βομβάρδισαν περιοχές του Β. Ιράκ, αλλά αντί για Κούρδους, σκότωσαν 6.000… κοτόπουλα, όσα βρίσκονταν σ’ ένα αγρόκτημα. Προ ημερών είχαν εξολοθρεύσει με βομβαρδισμούς όλες τις κατσίκες από ένα μαντρί. Έχω την αίσθηση πως πρέπει να διαμαρτυρηθούν τα φιλοζωικά σωματεία.

Πάντως, για καλό και για κακό, σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία, ας φροντίσουμε να
κατασκευάσουμε υπόγεια μαντριά και πτηνοτροφεία. Επειδή δεν είναι όλοι οι πιλότοι της τουρκικής αεροπορίας αλλοδαποί. Έχουν και Τούρκους.


Καλλισθένης ~ voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου