Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Λουκέτο στο ξενοδοχείο της Πάρου που δούλευε ο Πακιστανός


Σε κλείσιμο επιχειρήσεων (από λίγες ήμερες έως οριστικό λουκέτο) προχωρεί το υπουργείο Εργασίας, εφαρμόζοντας τις νέες αυστηρές ποινές που προβλέπει η υπουργική απόφαση όταν οι επιθεωρητές του ΣΕΠΕ και οι ελεγκτές του ΙΚΑ εντοπίζουν αδήλωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Η αρχή έγινε από το ξενοδοχείο της Χρυσής Ακτής στην Πάρο, όπου εργαζόταν ο...
 Πακιστανός βιαστής της 15χρονης, το όποιο θα κλείσει για πέντε ημέρες καθώς ο έλεγχος έδειξε ότι απασχολεί αδήλωτους εργαζόμενους.

Επίσης, με την ποινή του κλεισίματος ολίγων ημερών θα τιμωρηθεί επιχειρηματίας της ίδιας περιοχής που διατηρούσε ουζερί και απασχολούσε ανασφάλιστους εργαζόμενους.


Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση επιβλήθηκε, κατ’ εφαρμογή της σχετικής διάταξης του πρόσφατου νόμου 4052/2012, ποινή κλεισίματος πέντε (5) ημερών στην επιχείρηση στην οποία εργαζόταν παράνομα ο λαθρομετανάστης Πακιστανικής καταγωγής, δράστης της εγκληματικής ενέργειας στην Πάρο.


Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας διενήργησε, κατ’ εντολή του Υπουργού, ελέγχους τόσο στο ξενοδοχείο που εργαζόταν ο φερόμενος ως δράστης όσο και σε λοιπές επιχειρήσεις της περιοχής. Κατά την διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκε ανάλογη παράβαση και επιβλήθηκε αντίστοιχη ποινή σε μία ακόμα επιχείρηση που απασχολούσε παράνομους μετανάστες.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των άμεσων προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης για τη διασφάλιση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των άνεργων Ελλήνων και των νόμιμων μεταναστών. Επιπλέον, προστατεύεται ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων και αποθαρρύνεται η είσοδος και η παραμονή λαθρομεταναστών στην χώρα μας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου