Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Σταλινοφασιστικές - ακροαριστερές διαμάχες για ναρκωφεστιβάλ & μουσικές του κώλου


To KKE κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στα φεστιβάλ του κυκλοφορούν & χρησιμοποιούνται ναρκωτικά. Κάνας εισαγγελέας ακούει; -Μπα...

Πρωτοφανής διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη νεολαία του ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συμμετοχή του συγκροτήματος Goin' Τhrough στο 38o φεστιβάλ ΚΝΕ-οδηγητή...

Πόλεμος, με εκατέρωθεν σκληρές και ειρωνικές ανακοινώσεις, μαίνεται τις τελευταίες ώρες στο χώρο άκρας και σταλινοφασιστκής Αριστεράς, με αφορμή όχι κάποιο κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα, αλλά... τους Goin' Through.


Συγκεκριμένα, η συμμετοχή του συγκροτήματος του Νίκου Nivo Βουρλιώτη, καθώς και των ΝΕΒΜΑ, στο φετινό φεστιβάλ της ΚΝΕ (13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης») έχει προκαλέσει την έντονη της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή», η οποία σχολίασε το γεγονός με ιδιαίτερα καυστικό και ειρωνικό τρόπο.

«Στο 38ο φεστιβάλ της ΚΝΕ θα εμφανιστούν τα "χιπ χοπ" συγκροτήματα Going Τhrough και ΝΕΒΜΑ. Δεν πρόκειται για φάρσα, κακοήθεια ή προβοκάτσια. Η είδηση επιβεβαιώνεται και από τον "Ριζοσπάστη". Σε ένα φεστιβάλ που κουβαλάει όλη την ιστορία του ΚΚΕ που έχει συνδεθεί με αγώνες και καλλιτέχνες οι κνίτες της νέας εποχής θα ακούσουν στίχους από γνωστές ποπ επιτυχίες "επιπέδου", όπως το "γυναίκες τριγύρω πολλές παρά πολλές αλλά ποτέ δεν είναι αρκετές" ή το "μαζί μου ασχολείσαι πόσο μαλάκας είσαι" καθώς και το "αμιγώς" πολιτικό "καλημέρα Ελλάδα», τονίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «τα δύο συγκροτήματα είναι μιμητές της αμερικάνικης αντίστοιχης σκηνής, υπέρμαχοι ενός συστήματος στο οποίο ο "άντρας" θέλει "αμάξια και λεφτά" για να κατακτήσει την καλλίγραμμη νεαρή, την οποία φυσικά αλλάζει σαν τα πουκάμισα και πουλάει νταηλίκι... Αν πρόκειται για προσπάθεια του ΚΚΕ να πιάσει τον παλμό της νεολαίας, είναι μάλλον αποτυχημένη... όπως και γενικά τα αντανακλαστικά του στους παλμούς της κοινωνίας. Αν πάλι αποφάσισε να αλλάξει ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ και να μην αποτελεί πια πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός, αλλά εμπορική διοργάνωση, τότε μάλλον αξιολογεί τις προτεραιότητές του».


Άμεση ήταν η αντίδραση της ΚΝΕ που έκανε λόγο για στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε «ναρκωφεστιβάλ», τονίζοντας:

«Σε σχόλιο στην εφημερίδα "Αυγή" με αφορμή τη συμμετοχή γνωστού χιπ-χοπ συγκροτήματος, στις πλούσιες και πολύμορφες εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή", στις 13-15 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση, αναφέρει: "Αν πρόκειται για προσπάθεια του ΚΚΕ να πιάσει τον παλμό της νεολαίας, είναι αποτυχημένη…". Αναφέρει επίσης και στίχους τραγουδιών του, όπως το "μαζί μου ασχολείσαι…".

»Αφού ασχολήθηκαν μαζί μας, τους θυμίζουμε τα βασικά:

»Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή", είναι από τα μεγαλύτερα νεανικά πολιτικά-πολιτιστικά γεγονότα στη χώρα μας, θεσμός που απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα.

»Πραγματοποιείται από την αρχή ως το τέλος με την αυτοθυσία, το μεράκι και την προσπάθεια χιλιάδων μελών, φίλων και οπαδών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, χωρίς σπόνσορες και χορηγούς και φιλοξενούνται δεκάδες εκδηλώσεις, συναυλίες, συζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές δραστηριότητες, ερασιτεχνικά συγκροτήματα πλάι σε γνωστούς καλλιτέχνες κ.α. Είναι λογικό στις εκδηλώσεις του να χτυπάει ο παλμός της νεολαίας.

»Οι κύριοι της "Αυγής" και του ΣΥΡΙΖΑ που επίσημα υποστηρίζουν (όπως η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ) τα ναρκωφεστιβάλ και τις λοιπές εκδηλώσεις όπου σβήνει ο παλμός, ο νους και η ψυχή της νεολαίας, είναι λογικό να έχουν την αγωνία να τον πιάσουν…».









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου