Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ναρκωτικά & λαθρομετανάστες υποβαθμίζουν τη Ροτόντα


Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο πραγματοποίησαν κάτοικοι της Ροτόντας, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση της παραβατικότητας και την υποβάθμιση της περιοχής.

Όπως τόνισαν, η περιοχή του μνημείου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι καταχωρημένο στον κατάλογο της UNESCO κινδυνεύει με «γκετοποίηση», λόγω της αύξησης των φαινομένων εγκληματικότητας (διακίνηση ναρκωτικών, παραεμπόριο, κ.ά.), βίας, επαιτείας και αστικής υποβάθμισης, εξ αιτίας της δραστηριότητας παραβατικών και περιθωριακών στοιχείων.

«Χρειάζεται κοινή παρουσία του δήμου, της αστυνομίας και της εφορίας, γιατί πρόβλημα είναι πολυδαίδαλο» υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Υπενθύμισε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση του με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια συζητήθηκε το θέμα της παραβατικότητας στην πόλη και ειδικά στις περιοχές που είναι πιο έντονο (Ροτόντα, Β' Διαμέρισμα).

Υπογράμμισε ότι σε συνεννόηση με τις άλλες αρχές πρέπει να δημιουργηθεί «ένας μηχανισμός για να απομακρυνθούν οι παραβατικοί» και να έχουν αποτέλεσμα οι άλλες δράσεις του δήμου (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, κ.ά.).

«Επιτέλους η διοίκηση του δήμου πρέπει να πάψει να ρίχνει αλλού τις ευθύνες. Κάντε κάτι τώρα για τη Ροτόντα» δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, Κώστας Γκιουλέκας, υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα του μνημείου και τη θέση του στην "καρδιά" της πόλης, που αποτελούν εκτός των άλλων και σημαντικό τουριστικό προορισμό.

Η αντιδήμαρχος Καλυψώ Γούλα επεσήμανε ότι επίκειται συνάντηση με την αστυνομία για συζητηθεί και πάλι το θέμα για βρεθούν λύσεις.

Την ανάγκη να καταβληθεί προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα υπογράμμισαν δημοτικοί σύμβουλοι, σημειώνοντας ωστόσο ότι πρέπει να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του για να αποκατασταθεί αφενός το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή και αφετέρου να αποφευχθεί μετάδοση του προβλήματος σε άλλη γειτονιά του κέντρου.

Αγγελιοφόρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου