Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Εισαγγελέας ζητά άρση της ασυλίας του Γιώργου Παπανδρέου


Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αναμένεται να ζητήσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Πεπόνης αναμένεται να μεταβεί το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή για να παραδώσει το αίτημα. 'Εως αυτή την ώρα παραμένει αναπάντητο ερώτημα εάν το αίτημα της δικαιοσύνης αφορά στην υπόθεση των CDS ή την...
 κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, σύμφωνα με την οποία το Ταμείο γνώριζε την αποτυχία του 1ου μνημονίου.


Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να θέσει σε δοκιμασία τις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων, κυρίως της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες του thebest.gr πριν από λίγα λεπτά ανέφεραν ότι αν τελικώς επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και ο κ. Πεπόνης πράγματι ζητήσει την άρση της ασυλίας του πρώην Πρωθυπουργού αυτό θα σχετίζεται με στοιχεία της κατάθεσης του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Επ' αυτού, πάντως, έχει ήδη υπάρξει απάντηση από συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού εδώ και είκοσι μέρες.

«Επειδή διετέλεσε εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ κι επειδή η εκεί παρουσία του επηρεάζει το παρόν και το μέλλον της χώρας, οφείλουμε να αναλογιστούμε γιατί ο κ. Ρουμελιώτης δεν ενημέρωσε κανέναν ως όφειλε, όπως π.χ. την ελληνική κυβέρνηση, ότι το πρόγραμμα δεν μπορεί να πετύχει. Γιατί δεν έθετε θέμα στους υπευθύνους του Ταμείου ώστε να λάβει τις απαντήσεις και να ενημερώσει εν συνεχεία την ηγεσία της χώρας; Και γιατί δεν παραιτήθηκε; Γιατί η μνήμη του επανήλθε μετά την αποχώρησή του από το ΔΝΤ και την εύρεση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα;», είχαν αναφέρει οι συνεργάτες Παπανδρέου.

«Ο καθένας μπορεί να βγάλει το ψωμί του όπου θέλει αλλά και όλοι μας να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας» τόνισαν οι ίδιοι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου. «Είναι καλό να γνωρίζει ο κ. Ρουμελιώτης και όσοι μιλούν δημοσίως ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού και μάλιστα ισοπεδώνοντας στον διεθνή Τύπο τα σημαντικά μεταρρυθμιστικά βήματα που έκανε η χώρα την τελευταία περίοδο με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Η ισοπέδωση, πέραν το ότι δεν αποδίδει την αλήθεια, υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και δίνει επιχειρήματα σε όσους θεωρούν ότι χρειάζονται περισσότερα μέτρα είτε σε όσους θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου