Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Συνδικαλιστής ΔΕΗ ~ Έπαιρνε μαϊμού άδειες αιμοδοσίας



Μετ' αποδοχών φυσικά...

Μαϊμού αιμοδοσίες με πλαστογράφηση δημοσίων εγγράφων είχαν στήσει συνδικαλιστές στα ορυχεία της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία, με στόχο να καρπώνονται άδειες μετ΄ αποδοχών.

Ένας τυπικός έλεγχος στις άδειες αιμοδοσίας από τη διεύθυνση του Ορυχείου Κυρίου Πεδίου της ΔΕΗ έβγαλε «λαβράκι», καθώς διαπιστώθηκε γνωστός «γαλάζιος» συνδικαλιστής της περιοχής να...
 έχει προσκομίσει πλαστά έγγραφα για τουλάχιστον πέντε εικονικές αιμοδοσίες το τελευταίο διάστημα, εξασφαλίζοντας για τον εαυτό του την επιπλέον άδεια που χορηγεί η επιχείρηση (δύο ημέρες για κανονική αιμοδοσία και τρεις για αιμοπετάλια).

Σύμφωνα με το Έθνος, οι συγκεκριμένες αιμοδοσίες, όπως αποκαλύπτει η vetonews της Κοζάνης, φέρονταν να είχαν γίνει στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση ζήτησε από τα τμήματα αιμοδοσιών των δύο νοσοκομείων να πιστοποιήσουν αν έγιναν οι αιμοδοσίες στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που ανέφεραν τα έγγραφα, και η απάντηση ήταν αρνητική και από τα δύο νοσοκομεία.

Αυτό ήταν προφανές από την πρώτη στιγμή, αφού ένας αιμοδότης δεν μπορεί να δώσει αίμα αν δεν περάσει ένα εξάμηνο από την προηγούμενη. Μόνο για το 2012, εκτός από τις συνδικαλιστικές άδειες, ο συγκεκριμένος υπάλληλος πήρε 11 έως 13 ημέρες πληρωμένης άδειας από τις πλαστές βεβαιώσεις.

Ο συνδικαλιστής, που είναι πρόεδρος σωματείου χειριστών στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ), κλήθηκε σε απολογία από τη διοίκηση, όπου φέρεται πως προέβη στον απίστευτο ισχυρισμό ότι αυτό γίνεται από πολλούς και πως του προξενεί εντύπωση ότι ασχολούνται μόνο με τον ίδιο, καταγγέλλοντας στοχοποίησή του, με σκοπό να τον πλήξουν προσωπικά!

Στον συνδικαλιστή επιβλήθηκε αργία 10 ημερών, που είναι η ανώτερη προβλεπόμενη ποινή. Θα ακολουθήσει πειθαρχική διαδικασία, ενώ η διοίκηση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου επιφυλάχτηκε για κάθε νόμιμη ενέργεια, καθώς έχουν πλαστογραφηθεί οι σφραγίδες του. Μιλώντας στο «Έθνος» ο Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος του μεγαλύτερου Σωματείου «Σπάρτακος», ανέφερε πως έπειτα από καταγγελίες για τη συγκεκριμένη πρακτική, με δική του πρωτοβουλία ζήτησε από τη διοίκηση του ΛΚΔΜ να πιστοποιεί τις φερόμενες αιμοδοσίες.
«Πρόκειται για καθαρή κλοπή κατά της επιχείρησης και για παραχάραξη δημόσιου εγγράφου. Δεν υπάρχει καμία ανοχή του σωματείου σε τέτοιες πρακτικές», είπε, προσθέτοντας πως οι έλεγχοι πλέον είναι συνεχείς και δεν μπορεί κανένας να το κάνει χωρίς να αποκαλυφθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου