Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Όποιος πρόλαβε μπήκε ~ Τέλος στους διορισμούς στη Βουλή


Την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για το όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων στη Βουλή, με αποτέλεσμα να δώσει εντολή να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι 2ου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών, που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
 «Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ώστε να αναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημόσιων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, πρόθεση του πρωθυπουργού είναι η θεσμοθέτηση απαγόρευσης προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι 2ου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημόσιους υπαλλήλους».

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόσφατα γεγονότα που φαίνεται να προκάλεσαν την «έκρηξη» του πρωθυπουργού είναι οι προκλητικές για το δημόσιο αίσθημα προσλήψεις στη Βουλή: της θυγατέρας του πρώην προέδρου της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα, συγγενούς του Α’ Αντιπροέδρου, Γιάννη Τραγάκη, του ανιψιού του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, συγγενούς του κ. Φίλιππου Πετσάλνικου.

Πέραν αυτών, είναι γνωστό ότι στο παρελθόν βουλευτές και υπουργοί διόριζαν «από πόρτες και παράθυρα» στη Βουλή συζύγους, αδέλφια, παιδιά και ανίψια.

Πάντως, η απόφαση του πρωθυπουργού δεν θα έχει αναδρομική ισχύ. (Πίτσες μπλε δηλαδή, όποιος ήταν να μπει, μπήκε...).




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου