Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης... εν δήμω


Γιατί δεν ενθουσιάστηκε ο Κουράκης με τη συνάντηση Τσίπρα - Πέρες, οι "ρατσιστικές επιθέσεις" και η αποδοκιμασία κατά του Κ. Παπούλια.

Ο Τ. Κουράκης είναι φυσικό να μη ενθουσιάστηκε με τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες. Δεν γίνεται εσύ να πηγαίνεις με τα πλοιάρια βοήθειας στην Παλαιστίνη και ο πρόεδρός σου να εμφανίζεται συστημικός...
 Αναμενόμενη επομένως η αντίδραση, έστω και καθυστερημένα.


Αναρωτιέται λοιπόν σε ποια βάση έγινε η συνάντηση, ποια ζητήματα τέθηκαν από την πλευρά του Αλ. Τσίπρα, τα οποία να προωθούν μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική προς όφελος των λαών, δίχως χώρες υπό κατοχή, και πόσο αυτή η συνάντηση «μας τοποθετεί στους ηγήτορες σε ευρωπαϊκό επίπεδο της αντίληψης ότι οι λαοί παίρνουν την τύχη στα χέρια τους όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά και στο επίπεδο της ειρήνης, απέναντι σε κάθε κατοχική δύναμη».

Θα περιμένει απάντηση είπε, και ελπίζει να είναι πειστική. Για τους αναγνώστες του Καλλισθένη, καμιά έκπληξη. Από την αρχή γράφαμε ότι το σύστημα δεν έχει πρόβλημα με τον Τσίπρα. Είχαμε γράψει ακριβώς: «Το πρόβλημα του συστήματος δεν είναι ο Τσίπρας, αλλά αν έχει τη δύναμη να περιορίσει Στρατούλη, Γλέζο κ.ά. σοβιετικούς». Οι πληροφορίες μας λένε ότι θα το κάνει.

Θέλω να πιστεύω ότι ο Τ. Κουράκης θα θυμηθεί ότι υπάρχει και μια «κατοχική δύναμη» στην Κύπρο, ενάντια στην οποία οφείλει να διαμαρτυρηθεί. Τι θα έλεγε να οργανώσουμε από κοινού μια πορεία προς το τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης; Θα αποδείξει ότι πιστεύει αυτά που λέει.


****Καφρίλα πρώτη: Ένας ταλαίπωρος γηραλέος πολίτης, μιμούμενος τους «προοδευτικούς ήρωες» που περιφρονούν τους νόμους προ χάρη της τηλεθέασης, είπε οργισμένος στον Κ. Παπούλια «γιατί υπογράφεις;». Πώς πέρασε στα Μέσα αυτό το επεισόδιο; «Αποδοκίμασαν τον Παπούλια…». Πού το είδατε μωρέ αυτό; Έτσι ενημερώνουμε τον κόσμο;

Δεν έχω καμιά πρόθεση να υπερασπισθώ τον Κ. Παπούλια, του οποίου την πολιτική σταδιοδρομία ως υπουργού Εξωτερικών δεν έχω σε καμιά εκτίμηση. Αλλά είναι ανάγκη, για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις, να «κάνουμε την τρίχα τριχιά»;

Καφρίλα δεύτερη: Βρέθηκε Τυνήσιος νεκρός και όχι μόνο υπήρξαν Μέσα που άφησαν υπονοούμενα ότι τον σκότωσαν Έλληνες, αλλά υπήρξαν κάποια που δεν είχαν ούτε αμφιβολία. Μπλογκ θεσσαλονικιώτικο είχε τίτλο «Κι άλλο ρατσιστικό έγκλημα». Τον Τυνήσιο, αποδείχθηκε ότι τον σκότωσε ομοεθνής του.

Κι ας περιμένουμε να δούμε τι θα βγει από τη δολοφονία του Ιρακινού στην Αθήνα. Διότι οι μάρτυρες που μας διηγήθηκαν το περιστατικό, είναι μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


***Παιδιά της «Αυγής» κάνατε παγκόσμιο ρεκόρ στον βιασμό της αλήθειας. Είστε άραγε υπερήφανοι για το γεγονός ότι προσπαθείτε να προσελκύσετε κόσμο κοντά σας, με παραπληροφόρηση που δεν έχει όμοιά της;

Προκειμένου να απαλύνουν τις εντυπώσεις από το αποτρόπαιο έγκλημα του περιέργως προστατευόμενου Πακιστανού, επανέφεραν στην επικαιρότητα το περιστατικό που συνέβη το 2006 στην Αμάρυνθο της Εύβοιας. Γράφουν μεταξύ άλλων:

«Καταγγέλθηκε ένα φρικτό έγκλημα από μία νεαρή μαθήτρια, μετανάστρια από τη Βουλγαρία που έμενε εκεί με τη μητέρα της. Η καταγγέλλουσα δήλωσε τον βιασμό της από τέσσερις συμμαθητές της (γόνους "καλών" οικογενειών της περιοχής), καθώς επίσης και τη συνεργία δύο συμμαθητριών της που τραβούσαν σε βίντεο την πράξη».

Αυτά είχε δηλώσει τότε η «καταγγέλλουσα», και «προοδευτικές» γυναικείες οργανώσεις πραγματοποίησαν διαμαρτυρίες στην Αμάρυνθο, είχαν ξεσηκώσει το πανελλήνιο, και επί μέρες έπεφτε καταρρακτωδώς το δάκρυ για τον «βιασμό» της μετανάστριας.

Tέσσερα χρόνια μετά εκδικάστηκε η υπόθεση, ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε βιασμό, η ίδια δεν μπορούσε να αρνηθεί τα πραγματικά γεγονότα και οι συμμετέχοντες αθωώθηκαν όλοι. Αλλά όχι μόνον αυτό. Η «βιασμένη» μετανάστρια παραπέμφθηκε για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση, παραπλάνηση σε ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση.

Ως κι ο Δημητράς είχε διαμαρτυρηθεί για την στοχοποίηση των παιδιών που οι «δήθεν» τους κόλλησαν αμέσως την ταμπέλα του βιαστή.
Αυτή είναι η ιστορία. Την οποία με βάναυσο τρόπο, για να υπηρετηθεί παρωχημένη ιδεοληψία, «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι την βίασαν, πιο αισχρά από τη μυθομανή μετανάστρια, που ήθελε να καταστρέψει τη ζωή συμμαθητών της, με τη συμπαράσταση των «προοδευτικών». Ελπίζω, κάποτε να επανεμφανισθεί η ντροπή σ’ αυτόν τον τόπο.


***Όσο ελπίζω ότι θα αποφασίσουμε επί τέλους να αλλάξουμε τρόπο συμπεριφοράς και να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε μέλη συνόλου, έρχονται ειδήσεις που σβήνουν τις ελπίδες. Σάλος έχει ξεσπάσει από τα έξοδα που παρουσίασε ο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσία δικαιολογούσε έξοδα για 170 στυλό το μήνα, απορρυπαντικά σε ποσότητες ικανές να καθαριστεί... ουρανοξύστης, ένα... χαρτί υγείας κάθε μέρα ανά υπάλληλο και άλλα πολλά. Δεν θέλουμε να σωθούμε, αδέλφια.


Καλλισθένης ~ voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου