Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Στη φυλακή όσοι παίρνουν παράνομα επιδόματα +Βίντεο


Με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα συναντηθεί στις 11 το πρωί ο υπουργός Εργασίας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, o Γιάννης Βρούτσης θα ζητήσει τη συνδρομή της Δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι έπαιρναν επιδόματα και συντάξεις «μαϊμού».

«Αυτό πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στον ΟΑΕΕ, αυτές τις ημέρες τελειώνει ο ΟΓΑ και παίρνει σειρά το ΙΚΑ. Αυτό είναι...
 θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας για όλους τους ασφαλισμένους πολίτες», τονίζουν πηγές του υπουργείου Εργασίας. Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία που έχουν βρεθεί σοκάρουν καθώς πρόκειται για χιλιάδες παράνομες συντάξεις και επιδόματα όπου τόσα χρόνια το ελληνικό δημόσιο πλήρωνε εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας αναμένεται να απευθύνει έκκληση προς όλους όσοι παίρνουν επιδόματα και συντάξεις «μαϊμού» να προσέλθουν αυτοβούλως, πριν φτάσει ο φάκελός τους στον εισαγγελέα, και θα αντιμετωπιστούν με ευνοϊκό τρόπο από την Πολιτεία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το επίπεδο της έρευνας θα φτάσει σε όλες τις βαθμίδες, ακόμα και σε εκείνους οι οποίοι προσκόμιζαν τα «μαϊμού» δικαιολογητικά, όπως γιατροί αλλά και υπάλληλοι που μετείχαν στις επιτροπές. «Κάθε ευρώ που χάνεται πλέον κόβεται από τους φορολογούμενους και αυτό θα πρέπει να σταματήσει» σημείωναν συνεργάτες του υπουργού.

Τι επόμενες ημέρες ο Γιάννης Βρούτσης αναμένεται να καταθέσει νομοθετική πράξη στην οποία θα τονίζεται πως δεν θα δίνεται καμία ασφαλιστική παροχή χωρίς τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ. Γι' αυτό το θέμα ο υπουργός έχει ενημερώσει με κατεπείγουσα εγκύκλιό του διοικητές του ΙΚΑ. Όσους δεν συμμορφωθούν ο Γιάννης Βρούτσης είναι αποφασισμένος ακόμα και να τους παύσει από τα καθήκοντά τους.

«Είναι η πρώτη φορά που διενεργείται ένας τόσο εκτεταμένος και σε βάθος έλεγχος των συνταξιοδοτικών παροχών. Μέχρι τώρα υπήρχε ένα τυφλό ασφαλιστικό σύστημα και κανένα ταμείο δεν έβλεπε τις παροχές και τις συντάξεις που έδιναν τα άλλα ταμεία στους δικούς τους ασφαλισμένους, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμοι πόροι σε παροχές που δεν έπρεπε να δίνονται και σε φόρους ή σε εισφορές που δεν καταβάλλονταν», ανέφεραν χαρακτηριστικά από το περιβάλλον του υπουργού Εργασίας.

Πηγή: Real.gr


Ι. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


«Το πάρτι που γινόταν μέχρι σήμερα θα τελειώσει οριστικά»
Ο καταλογισμός ευθυνών θα απλωθεί σε όλους όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις, διαβεβαίωσε ο υπουργός.
Η κυβέρνηση παράλληλα με την παραβατικότητα στον χώρο των ασφαλιστικών ταμείων προσπαθεί μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις να συλλάβει και περιπτώσεις φοροδιαφυγής, με τη βοήθεια του ΚΕΠΥΟ.

Μετά τη συνάντησή του με τον αντεισαγγελέα ΑΠ Αθ. Κατσιρώδη, ο Ιω. Βρούτσης δήλωσε ότι θέλει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν εντοπιστεί όλοι όσοι εισπράττουν παράνομα συντάξεις και προνοιακά επιδόματα, για να υποστούν τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης όσοι δικαιούχοι εξαπάτησαν το κράτος. Διαβεβαίωσε ότι ο καταλογισμός ποινικών ευθυνών θα απλωθεί παντού και σε όσους άλλους έχουν εμπλοκή σε τέτοιες υποθέσεις, δηλαδή σε υπαλλήλους, ιατρούς κ.λπ.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι ο αντεισαγγελέας ΑΠ συμφώνησε να ζητά από τις κατά τόπους Εισαγγελίες την κατά προτεραιότητα διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων, ξεκινώντας με τον φάκελο συντάξεων «μαϊμού» που δημοσιεύθηκαν τελευταία στα ΜΜΕ.

Πέρα από το εισαγγελικό «χτένισμα» για τις παρανομίες ανά την επικράτεια, ο υπουργός, με στόχο την άμεση είσπραξη των παρανόμως καταβληθέντων, δήλωσε ότι θα φέρει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή που θα δίνει τη δυνατότητα ήπιας ποινικής μεταχείρισης για όσους σήμερα λειτουργούν παραβατικά, προκειμένου να σταματήσουν μόνοι τους να παίρνουν τις παράνομες συντάξεις και επιδόματα, αρχίζοντας να επιστρέφουν τα χρήματα.

Οσοι δεν αξιοποιήσουν τη νομοθετική ρύθμιση - κίνητρο «θα κάνουν κακό του κεφαλιού τους» -είπε χαρακτηριστικά-, γιατί μέχρι το τέλος του χρόνου η Πολιτεία θα τους γνωρίζει όλους με όνομα, επώνυμο και διεύθυνση, και τότε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι πολύ βαρύς. Το «πάρτι» που γινόταν μέχρι σήμερα -συμπλήρωσε- θα τελειώσει οριστικά, για να σταματήσει η αιμορραγία των Ταμείων από χιλιάδες περιπτώσεις παραβατικότητας.



61 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Τυφλοί με... δίπλωμα οδήγησης

Ιδιαίτερη συζήτηση είχαν ο υπουργός με τον εισαγγελέα για την περίπτωση 61 ατόμων στη Ζάκυνθο, όπου η ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων με άλλες κρατικές υπηρεσίες κατέδειξε ότι παίρνουν επίδομα τυφλότητας, αλλά την ίδια στιγμή διαθέτουν και δίπλωμα οδήγησης. Η εισαγγελική έρευνα αναζητά τώρα σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά πότε εκδόθηκε το δίπλωμα οδήγησης σε σύγκριση με το πότε εμφανίστηκε το πρόβλημα τυφλότητας και την έναρξη είσπραξης του ειδικού επιδόματος, προκειμένου να σχηματισθούν οι κατάλληλες δικογραφίες... Ο υπουργός, μιλώντας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, τόνισε ότι ξεπερνά κάθε όριο λογικής και διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη θα συνεργαστούν για να επιστραφούν, όπου διαπιστωθεί παράβαση, τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη.


ΟΓΑ

Καθυστερήσεις στην καταβολή πολυτεκνικών επιδομάτων

Μετά τις 15 Αυγούστου πρόκειται να καταβάλει ο ΟΓΑ τα πολυτεκνικά επιδόματα του τέταρτου διμήνου στους δικαιούχους. Τα συγκεκριμένα επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) θα καθυστερήσουν να καταβληθούν, όπως ανακοίνωσε ο ΟΓΑ, με το αιτιολογικό ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες διαδικασίες για την πληρωμή τους.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου