Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Θεσσαλονίκη: Έρχονται κάδοι απορριμμάτων με "ταυτότητα"



Κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης με ... ονοματεπώνυμο σχεδιάζει να αποκτήσει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, σε μία προσπάθεια να μπει τέλος στο φαινόμενο της συνεχούς μετακίνησής τους από μία μερίδα πολιτών που «ενοχλείται» από την παρουσία τους.

Έχουν παρατηρηθεί σε πολλές γειτονιές της πόλης περιστατικά με...
 κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης που απομακρύνονται μπροστά από καταστήματα ή πολυκατοικίες, καθώς οι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν την παρουσία των σκουπιδιών μπροστά από τις περιουσίες τους.

Θέλοντας να μπει «φρένο» στις συχνές μετακινήσεις από το ένα σημείο στο άλλο, η αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, προχωρά στη διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το σχεδιασμό των θέσεων που θα βρίσκονται οι κάδοι.

«Με το διαγωνισμό θα υπάρχει ομοιομορφία και ευπρεπισμός στην πόλη. Ο κάθε κάδος θα φέρει ξεχωριστή σήμανση, θα έχει το γράμμα της κάθε δημοτικής κοινότητας κι έναν αριθμό, έτσι ώστε οι υπηρεσίες του δήμου να γνωρίζουν αμέσως το σημείο που θα πρέπει να είναι τοποθετημένος» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.

Το θέμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και από τους βασικότερους στόχους του διαγωνισμού είναι η λειτουργική, αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του δημόσιου ελεύθερου χώρου και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης στους πολίτες.

Ο διαγωνισμός θα απευθύνεται σε νέους αρχιτέκτονες, ηλικίας έως 45 ετών, από τους οποίους η διοίκηση του δήμου θα ζητήσει να καταθέσουν«φρέσκιες» ιδέες σχετικά με τη χωροθέτηση των κάδων απορριμμάτων.


Αγγελιοφόρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου