Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μικρά μυστικά για να νοστιμίσετε το φαγητό σας


Τι θα λέγατε για μερικά πρωτότυπα και εύκολα τρικ για να νοστιμίσετε το φαγητό σας με υλικά που έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας;

Σίγουρα η μακαρονάδα σας είναι πολύ νόστιμη με τη σάλτσα ντομάτας και η μπριζόλα αρκετά μαλακή και τρυφερή. Αλλά μήπως, βαρεθήκατε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια; Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές απλές και εύκολες συμβουλές για να κάνετε τα κλασικά πιάτα σας ακόμα πιο νόστιμα.




Χρησιμοποιήστε κράκερ στο πανάρισμα

Τα κλασικά κράκερ με τυρί είναι εξαιρετικό υλικό για να πανάρετε το κοτόπουλό σας. Αφού βουτήξετε το φιλέτο κοτόπουλο σε γάλα εβαπορέ και λεμόνι, πανάρετε πρώτα με αλεύρι, μετά με χτυπημένο αυγό και στο τέλος με θρυμματισμένα κρακεράκια. Στη συνέχεια τηγανίστε ή ψήστε το κοτόπουλό σας όπως κάνετε συνήθως.


Στύψτε λίγο λεμόνι στη μακαρονάδα σας

Την επόμενη φορά που θα βράσετε μακαρόνια, δοκιμάστε να αποφύγετε το αλάτι στο νερό και αντί αυτού να προσθέσετε τον χυμό από μισό λεμόνι. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να μειώσετε την πρόσληψη νατρίου από τον οργανισμό σας με την κατανάλωση αλατιού και θα κάνετε τα ζυμαρικά σας πιο «ζωντανά» και ζουμερά.









Εμπλουτίστε τη σάλτσα τομάτας σας με λίγο γιαούρτι

Αν θέλετε να δώσετε στην κλασική σάλτσα τομάτας μια πιο πλούσια γεύση, προσθέστε 2-3 κουταλιές γιαούρτι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το γιαούρτι με τη σάλτσα και προσοχή στη θερμοκρασία. Φροντίστε να μαγειρέψετε τη σάλτσα σας σε μέτρια φωτιά ώστε να μη βράσει και «κόψει» το γιαούρτι αλλά και να μην πήξει.





Προσθέστε κρεμώδες τυρί στα αυγά σας

Το πιθανότερο είναι ότι μόλις δοκιμάσετε αυτό το πιάτο, μάλλον δεν θα θέλετε να ξαναφάτε τα αυγά σας με κανέναν άλλο τρόπο. Το τυρί κρέμα δίνει στα αυγά μια απαλή και ομαλή υφή, που είναι ακαταμάχητη. Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, και ¼ της κούπας τυρί κρέμα σε μια κατσαρόλα, προτού προσθέσετε το μίγμα των χτυπημένων αυγών. Ψήστε όλα μαζί τα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά.








Βάλτε μια κουταλιά horseradish στην πατατοσαλάτα

Οι πατατοσαλάτες τις περισσότερες φορές τείνουν να έχουν μια σχεδόν ήπια και αδιάφορη γεύση με τη μαγιονέζα που προσθέτουν οι περισσότεροι ή έντονα οξεία από το ξύδι. Μια πραγματικά νόστιμη πατατοσαλάτα όμως, μπορεί να περιέχει εκτός από τις βρασμένες πατάτες και 1-2 κουταλιές horseradish, για πιο πικάντικη και κρεμώδη γεύση.




Αλατοπιπερώστε τη μπριζόλα σας με… κόκκους καφέ

Ανακατέψτε σπασμένους κόκκους καφέ μαζί με τα μπαχαρικά που συνήθως βάζετε στη μπριζόλα σας και απολαύστε το έξτρα άρωμα που θα αποκτήσει το πιάτο σας. Εξαιρετικός συνδυασμός είναι η μίξη καφέ εσπρέσο μαζί με πάπρικα, τσίλι σε σκόνη, κύμινο, αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Αν θέλετε, μια πρέζα ζάχαρη θα το κάνει ακόμα καλύτερο…








Λίγος πολτός μήλου για ζουμερά κεφτεδάκια

Πολλές γιαγιάδες χρησιμοποιούσαν αυτό το τέχνασμα για πολλά χρόνια. Φτιάχνοντας τα κλασικά κεφτεδάκια σας, συνδυάστε το 1 ½ κιλό μοσχαρίσιου κιμά με 2 αυγά, 1 φλιτζάνι γαλέτα, 1 φλιτζάνι πολτοποιημένα μήλα και λίγο αλατοπίπερο. Αφού πλάσετε τα κεφτεδάκια σας σε μπαλάκια, αλευρώστε τα και τηγανίστε τα ή ψήστε τα. Η γεύση αλλά και η υφή τους θα σας μείνει αξέχαστη. Για πιο αφράτους κεφτέδες επίσης, μπορείτε να προσθέστε και ψιλοκομμένο παριζάκι ή luncheon meat το οποίο κατά το ζύμωμα θα ενωθεί με τον κιμά.



 Φτιάξτε σάλτσα με τσάι earl grey

Αν θέλετε να προσθέσετε λίγο άρωμα εσπεριδοειδών στη σάλτσα σας για κοτόπουλο ή κρέας, τσιγαρίστε κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέστε ζωμό κοτόπουλου, χυμό πορτοκάλι και 1-2 φακελάκια τσαγιού earl grey. Στη συνέχεια αφαιρέστε τα φακελάκια με το τσάι και προσθέστε μέλι και λίγο βούτυρο για να δέσετε τη σάλτσα.








Μαρινάρετε τις μπριζόλες σε αναψυκτικό

Για να κάνετε τις μπριζόλες σας πιο μαλακές και τρυφερές, φτιάξτε μια μαρινάτα με κάποιο ανθρακούχο αναψυκτικό, κατά προτίμηση άχρωμο (7up ή sprite). Αφήστε το κρέας σας να «ποτίσει» με το υγρό και αφού το ψήσετε θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ μαλακότερο και πιο τρυφερό από την προηγούμενη φορά. Το ίδιο αποτέλεσμα λέγεται ότι έχει και το ακτινίδιο. Οπότε αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και 2 κομμένα ακτινίδια στο μίγμα σας.


http://www.clickatlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου