Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΔΗ.ΞΑ. ~ Να κυρηχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Η Δημιουργία Ξανά για λάθρο & απελάσεις με αεροπλάνα και βαπόρια...

Γι άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, η ελληνική κυβέρνηση επαναλαμβάνει τις ίδιες εσφαλμένες συνταγές του παρελθόντος. Η σύλληψη λαθρομεταναστών με σκοπό την επ’ αόριστο «φιλοξενία» τους σε καταυλισμούς ανά την επικράτεια δεν αποτελεί λύση, αλλά εμπαιγμό των πολιτών που δεν αντέχουν πλέον να επωμίζονται το κόστος της χρόνιας κωλυσιεργίας του κράτους. Στο αναχρονιστικό αυτό πνεύμα κινείται και η υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ που...
 κόπτεται περισσότερο για τα ανθρώπινα δικαιώματα των λαθρομεταναστών παρά για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, παρεμποδίζοντας για μια ακόμα φορά την άσκηση της νόμιμης εξουσίας για την προστασία της δημόσιας τάξης.
Η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» είναι μια ακόμα επιχείρηση «σκούπα» που όμως δεν συνοδεύεται από τις απαραίτητες ενέργειες για την οριστική επίλυση του προβλήματος. Η ριζική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης προϋποθέτει τον άμεσο επαναπατρισμό των συλληφθέντων λαθρομεταναστών απευθείας στις χώρες καταγωγής τους. Το 2011 μπήκαν από την Τουρκία στην Ελλάδα 57.000 λαθρομετανάστες και επαναπροωθήθηκαν 750. Είναι επιτακτική πλέον, λόγω της θεμελιώδους αλλαγής των περιστάσεων, η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η υπέρβαση των ασφυκτικών δεσμεύσεων της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ».

Ας προσδιορίζουμε πλέον τους λαθρομετανάστες με την πραγματική τους ιδιότητα: αυτής των παράνομα διαβιούντων στη χώρα. Η οικονομική κρίση δημιουργεί ιδανικό περιβάλλον εγκληματικότητας για τους εξαθλιωμένους αυτούς ανθρώπους. Η ελληνική κοινωνία κινδυνεύει άμεσα πλέον από τις εγκληματικές ενέργειες των λαθρομεταναστών και των παράνομων κυκλωμάτων διακίνησης και εκμετάλλευσής τους. Το οικονομικό κόστος της παράνομης μετανάστευσης είναι τεράστιο. Το παραεμπόριο στην Ελλάδα, από τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τους λαθρομετανάστες υπολογίζεται σε 30 δις ευρώ το χρόνο.

Δεν υπάρχουν πόροι για τη συντήρηση των συλληφθέντων στα «στρατόπεδα συγκέντρωσης» που στήνονται πρόχειρα ανά την επικράτεια. Η ελληνική οικονομία δεν αντέχει το κόστος σίτισης. Το εθνικό σύστημα υγείας δεν μπορεί να αντέξει το κόστος περίθαλψης τόσων φορέων μολυσματικών ασθενειών, όπως δεν μπορεί και να περιθάλψει τις συνεχώς αυξανόμενες άπορες ελληνικές οικογένειες.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα, εν ονόματι της δημόσιας τάξης και του δημοσίου συμφέροντος, προκειμένου να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι. Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επαναπατρισμού των συλλαμβανόμενων λαθρομεταναστών. Απαιτείται ο συντονισμός της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να εμπλακούν στην επίλυση του προβλήματος και οι πρεσβείες των αντίστοιχων χωρών και της ΕΕ. Το κόστος επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών μπορεί να καλυφθεί μερικά ή συνολικά με χορηγίες των αεροπορικών εταιρειών ή ελλήνων πλοιοκτητών, με διάθεση αεροσκαφών και πλοίων για το σκοπό αυτό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου