Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ακροαριστεροί & Αλβανοί ~ Μια καλή παρέα...


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που αφορούν τη σύλληψη του 30χρονου Τάσου Θεοφίλου για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο.

Έτσι ενώ αρχικά έγινε γνωστό ότι ο συλληφθείς συνδέεται και με τρομοκρατικές οργανώσεις, το μεσημέρι της Δευτέρας η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στο στόχαστρό του ο Θεοφίλου είχε βάλει και την Εθνική τράπεζα Λαμίας.

Ο 30χρονος είχε πρόσφατα ξυρίσει το κεφάλι του και διέμενε σε ξενοδοχείο στο Μοναστηράκι. Στις 16 Αυγούστου έφυγε με τον ΟΣΕ για τη Λαμία μέσω Λιανοκλαδίου και επέστρεψε δύο ημέρες αργότερα.

Κατά τη σύλληψή του βρέθηκε βιντεοκάμερα στη σέλα ενός μπλε ποδηλάτου του, με την οποία βιντεοσκοπούσε την Εθνική τράπεζα Λαμίας. Επίσης στην τσάντα του βρέθηκε υπνόσακος. Η αστυνομία έδωσε αυτές τις πληροφορίες στη δημοσιότητα ζητώντας τη συνδρομή πολιτών και από τη Λαμία, σε περίπτωση που είχαν παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις το συγκεκριμένο διάστημα.


Ψάχνουν δύο άτομα και επαφές με Αλβανούς

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής επικεντρώνουν τις έρευνες τους σε δύο πρόσωπα που φέρεται να είχαν σχέση με τον 30χρονο θεολόγο Τάσο Θεοφίλου, ο οποίος συνελήφθη για την ληστεία στην Πάρο και τον φόνο του 53χρονου ταξιτζή.

Πρόκειται για ένα νεαρό που είχε εμπλακεί σε συμπλοκή με πυροβολισμούς με αστυνομικούς πριν μερικούς μήνες στην Πεύκη αλλά είχε καταφέρει να ξεφύγει και έναν φοιτητή που είχε συλληφθεί στο Σύνταγμα κρατώντας τόξο και σημαδεύοντας τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο πρόσωπα που κινούνταν στις παρυφές της οργάνωσης «Συνομωσίας των πυρήνων της φωτιάς» είχαν αναπτύξει -σε συνεργασία με τον Θεοφίλου- ένα πλάνο ανασύστασης του σύγχρονου «αντάρτικου πόλης».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις έρευνες παρουσιάζει το κλεμμένο opel corsa που χρησιμοποίησε ο Θεοφίλου και η ομάδα του για να ληστέψουν την τράπεζα της Πάρου και αυτό γιατί είχε χρησιμοποιηθεί από Αλβανούς ληστές και συνεπώς προκύπτει ότι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της ομάδας του Θεοφίλου και των ποινικών.

Έτσι οι έρευνες κινούνται και προς αυτό το σημείο καθώς εκτιμάται ότι από Αλβανούς κακοποιούς προμηθευόταν οπλισμό.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ ψάχνουν να βρουν διαμέρισμα-γιάφκα στην οποία οι τέσσερις της Πάρου έκρυβαν όπλα αλλά και στοιχεία για τις κινήσεις τους.

Π.Θ.


Χυδαία αναφορά παρανοϊκών ακροαριστερών στο νεκρό της Πάρου

Με κυνισμό και ωμότητα αναφέρεται στην δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα στην Πάρο ένα κείμενο που αναρτήθηκε στο Athens Indymedia στις 16 Αυγούστου (πρόκειται για κείμενο-ανάληψη ευθύνης για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε γραφεία της Trastor στις 13 Αυγούστου).

Υπογεγραμμένο από την «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο - Μονάδα: Φωτιά στα κάτεργα», το κείμενο κλείνει με το εξής υστερόγραφο:

«Και ίσως από τα ελάχιστα ευχάριστα γεγονότα αυτού του καλοκαιριού η θέα του ψόφιου βλάκα στην Πάρο. Η βλακεία του έφτασε σε τέτοια επίπεδα που θυσίασε την ζωή του για μερικά χιλιάρικα που μόλις είχαν ληστευτεί από μια ΤΡΑΠΕΖΑ! Αυτό είναι το μέλλον που περιμένει τους ρουφιάνους-πολίτες που φοράνε με βιασύνη την στολή του μπάτσου και παριστάνουν τον ήρωα».

Τα σχόλια περιττεύουν...

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1417170





video platformvideo managementvideo solutionsvideo player





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου