Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Η ρατσιστική επίθεση της ημέρας + Λάθρο-news of the week


Αγέλη Αλβανών λήστεψε 82χρονη Ελληνίδα μέσα στο σπίτι της
Αλλοδαποί βασάνισαν & λήστεψαν ηλικιωμένη
Λαθροαγέλες ληστεύουν με αγριότητα τους Έλληνες
Έπιασαν τον Πακιστανό που χτύπησε και λήστεψε γριούλα
Αιγύπτιοι έκλεβαν σπίτια Ελλήνων στη Ζάκυνθο
Ελληνοβουλγαρική συμμαχία με χασίσια
Γύφτος μεθυσμένος και νταής
67 τουλάχιστον Μπαγκλαντεσιανοι σε δύο μόνο ορόφους
Συνελήφθη Κροάτισσα μεγαλέμπορος κοκαΐνης
Ρωσοτσετσένος ρήμαζε πολυκατοικίες στην Καλαμαριά
Φίσκα στους αλβανόγυφτους ο Βοτανικός
Αλλοδαποί με πλούσια δράση στη Θεσσαλονίκη
Γυφτάκι έκλεψε ταξιτζή στη Ρόδο
Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών στη Νίκαια
Σύλληψη Βουλγάρας για μεταφορά ναρκωτικών
Συνελήφθη παρανοϊκός Πολωνός που έσφαξε 2 άτομα
Αλληλομαχαιρώθηκαν αλλοδαποί στη Μυτιλήνη (Βίντεο)
Αλλοδαποί πήγαν να πουλήσουν προστασία σε μπαρ, αλλά...
Πακιστανοί χτύπησαν κι έκλεψαν Πακιστανό στη Ρόδο
Ρωσοτσετσένοι με 510.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων
Ρουμάνος έκλεβε τσάντες γυναικών στο Αγρίνιο
Συνελήφθη Αλβανός καταζητούμενος στα Ιωάννινα
Αλβανομαροκοαλγερινοί κλέψει-κλέψει στην Κρήτη
Εξαρθρώθηκε στη Λάρισα σπείρα γυφτοβούλγαρων που βασάνιζε ανθρώπους
Πιάσανε Αλβανό και ημεδαπό για ριφιφί -Τραυμάτισαν αστυνομικό
Μαστούρωσε η Αθήνα από τα χασίσια που καίγανε οι γύφτοι
Πακιστανοί απαγάγουν & βασανίζουν Πακιστανούς (Βίντεο)
Λαθρομετανάστες από Γεωργία έκαναν τουλάχιστον 239 κλοπές!
Πακιστανοί λήστευαν για μήνες Πακιστανό
Αμερικανός μέθυσε κι έβαζε φωτιές στα Χανιά
Αλβανοί με καλάσνικοφ κάνανε ζούγκλα τα χωριά της Μακεδονίας
Αλγερινός βγήκε από την φυλακή & έκλεβε τους πολίτες στο Αίγιο
Μετέφεραν 164 κιλά αλβανικό χασίς
Αλβανός πιάστηκε με 62 κιλά ηρωίνης!

Γύφτοι σε ρόλο ακρίδων στον Δενδροπόταμο
Πιάσανε γύφτους για κλοπές στην Τρίπολη
Γεωργιανοί πυροβολούν & τραυματίζουν κόσμο στους Αμπελόκηπους
Πιάσανε Ρουμάνα με ηρωίνη στην Κάλυμνο
Αλγερινοί κλέφτες μέσα στο αεροδρόμιο
Ακόμη μία Φιλιππινέζα (&Τυνήσια) ξάφριζαν τα αφεντικά
Ακόμη 3 Αλβανοί λαθρο-εγκληματίες στη Ρόδο...
Τους πιάνουν οι αστυνομικοί, τους αφήνουν οι δικαστικοί x5
Βούλγαρος κλέβει γυναίκες στην Καβάλα
Κερατωμένη Αλβανίδα έκοψε το πέος του συζύγου στη Λευκάδα
Γύφτοι εγκληματίες, λήστεψαν τουρίστρια στην Αχαΐα
Εξαρθρώθηκε σπείρα τσιγγάνων με εννέα κλοπές
Πιάσανε τους Αλβανούς με τα καλάσνικοφ στην Φλώρινα
Πακιστανοί με πλούσια δράση

Αλβανικά μπουμπούκια με ναρκωτικά & όπλα
Βούλγαρος παρέσυρε τρεις πεζούς και τους εγκατέλειψε!
Επίθεση και αρπαγή Aλβανού βαρυποινίτη!
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Ρόδο






Αγέλη Αλβανών λήστεψε 82χρονη Ελληνίδα μέσα στο σπίτι της

Η πρώτη ληστεία που εξιχνιάστηκε, είχε γίνει την περασμένη Κυριακή σε βάρος μιας 82χρονης γυναίκας στο χωριό Ράγιο της Θεσπρωτίας. Τέσσερις Αλβανοί ήταν οι δράστες, από τους οποίους ένας 21χρονος μαζί με έναν 25χρονο που αναζητείται μπήκαν στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης, την ακινητοποίησαν και της άρπαξαν 50 ευρώ ενώ οι δυο συνεργοί τους ηλικίας 24 και 27 χρόνων περίμεναν απ' έξω φυλάγοντας τσίλιες.

Οι δυο τσιλιαδόροι και ο 21χρονος που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ ο 25χρονος ομοεθνής τους αναζητείται.



Αλλοδαποί βασάνισαν & λήστεψαν ηλικιωμένη

Εφιαλτικές στιγμές γεμάτες πόνο και αγωνία πέρασε μια ηλικιωμένη γυναίκα στα χέρια δυο αλλοδαπών κακοποιών που εισέβαλαν στο σπίτι της στην περιοχή Παντοκράτορας της Πρέβεζας και την βασάνισαν αλύπητα για να αρπάξουν τις οικονομίες της!

Οι δράστες, που σύμφωνα με το θύμα ήταν Πακιστανοί, διέρρηξαν την πόρτα της κατοικίας της άτυχης γυναίκας και την ξύπνησαν χτυπώντας την όπου έβρισκαν ζητώντας επιτακτικά χρήματα! Τρομοκρατημένη η ηλικιωμένη γυναίκα τους έδειξε πού φύλαγε το κομπόδεμά της και οι δράστες άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν και έφυγαν τρέχοντας.

Η γριούλα ειδοποίησε την Αστυνομία που εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τους αλλοδαπούς κακοποιούς. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας έγιναν δεκάδες προσαγωγές υπόπτων, όμως η ηλικιωμένη δεν αναγνώρισε κάποιον τους εισβολείς στα πρόσωπά τους και οι έρευνες συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή.



Λαθροαγέλες ληστεύουν με αγριότητα τους Έλληνες

Με πρωτοφανή αγριότητα λήστεψαν μια γυναίκα την ώρα που περπατούσε στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου στην Πάτρα τρεις νεαροί αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων ένα ανήλικο παιδί. Δεν πήγαν μακριά, ωστόσο, καθώς συνελήφθησαν άμεσα και μαζί τους η μητέρα του 14χρονου που κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Η χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της η 56χρονη Ελληνίδα, «γυάλισε» στο μάτι των τριών δραστών που της επιτέθηκαν και την έσπρωξαν τόσο βίαια, ώστε έπεσε πάνω σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο! Καθώς ήταν πεσμένη, ο 14χρονος Ρουμάνος της άρπαξε την αλυσίδα από το λαιμό, ενώ ο 20χρονος ομοεθνής του και ο επίσης 20χρονος Αλγερινός συνεργός του άρπαζαν μέσα από την τσάντα της 60 ευρώ!

Το θύμα έβαλε τις φωνές και οι αστυνομικοί που έσπευσαν συνέλαβαν τους δράστες πριν απομακρυνθούν. Λίγο αργότερα, συνελήφθη και η 29χρονη μητέρα του 14χρονου αγοριού που και αυτή οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Πάλι στην Πάτρα, συνελήφθη και ένας 21χρονος Ρουμάνος που πλησίασε έναν 76χρονο και, με την μέθοδο της απασχόλησης, άρπαξε από την τσέπη του παντελονιού του το πορτοφόλι του που περιείχε 905 ευρώ! Όμως, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.

 

Έπιασαν τον Πακιστανό που χτύπησε και λήστεψε γριούλα

Μετά από τρία μερόνυχτα απέφεραν καρπούς οι δεκάδες προσαγωγές που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πρέβεζας, από την στιγμή που μια ηλικιωμένη γυναίκα κατήγγειλε ότι την βασάνισε αλύπητα ένας αλλοδαπός κακοποιός για να αρπάξει τις οικονομίες της!

Ο 21χρονος Πακιστανός δράστης που ήταν μεταξύ των προσαχθέντων αναγνωρίστηκε από την ηλικιωμένη χωρίς επιφύλαξη, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας όπου κρατείται για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα και να εφαρμοστεί σε βάρος του το μέτρο της διοικητικής απέλασης, αφού διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν παράνομα στη χώρα.

Ο αλλοδαπός διέρρηξε την πόρτα της κατοικίας της άτυχης γυναίκας στην περιοχή Παντοκράτορας τα ξημερώματα της Παρασκευής και την ξύπνησε χτυπώντας την όπου έβρισκε ζητώντας επιτακτικά χρήματα! Τρομοκρατημένη η ηλικιωμένη γυναίκα του έδειξε πού φύλαγε ένα μικρό χρηματικό ποσό και ο δράστης το άρπαξε και έφυγε τρέχοντας  
 


Αιγύπτιοι έκλεβαν σπίτια Ελλήνων στη Ζάκυνθο

Εξαρθρώθηκε ομάδα διαρρηκτών αποτελούμενη από τρία άτομα, η οποία διέπραττε διαρρήξεις σε οικίες στην Ζάκυνθο.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (17.08.2012) το μεσημέρι στη Νέα Μανωλάδα Πύργου Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας και την Πέμπτη (16.08.2012) το βράδυ στο Μαχαιράδο Ζακύνθου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά, τρεις υπήκοοι Αιγύπτου ηλικίας 23,25 και 28 ετών, μέλη της ομάδας για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ΄εξακολούθηση.

Ειδικότερα στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά για την διερεύνηση υποθέσεων διαρρήξεων σε οικίες εντοπίστηκε αρχικά την Πέμπτη (16.08.2012) το βράδυ ο 25χρονος Αιγύπτιος στο Μαχαιράδο Ζακύνθου, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε από κοινού μαζί με δύο ακόμα ομοεθνής του διέρρηξαν:

· Το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη (09.08.2012) το πρωί έως την Δευτέρα (13.08.2012) το πρωί στον Παντοκράτορα Ζακύνθου, οικία 47χρονης ημεδαπής από την οποία αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 3.000 ευρώ.

· Την Πέμπτη (16.08.2012) τις πρώτες πρωινές στο Λαγοπόδο Ζακύνθου, οικία 52χρονης ημεδαπής, από την οποία αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας 10.600 ευρώ.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκαν, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας χθες (17.08.2012) το μεσημέρι στη Νέα Μανωλάδα Πύργου Ηλείας οι δύο Αιγύπτιοι συνεργοί του 25χρονου και σε διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκε το σύνολο των κλοπιμαίων που είχε αφαιρεθεί από την οικία στο Λαγοπόδο Ζακύνθου τα ξημερώματα της Πέμπτης (16.08.2012) και μέρος των κλοπιμαίων από την οικία στον Παντοκράτορα Ζακύνθου.

Τα χρυσαφικά που βρέθηκαν επεστράφησαν στις κατόχους τους, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Λαγανά διερευνάται το ενδεχόμενο οι τρεις Αιγύπτιοι να έχουν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.




Ελληνοβουλγαρική συμμαχία με χασίσια

Η ελληνοβουλγαρική συνεργασία για την παραγωγή κάνναβης δεν απέδιδε γρήγορα τα αναμενόμενα για τους τρεις χασισοκαλλιεργητές που είχαν στήσει μια μεγάλη φυτεία από 120 δενδρύλλια. Γι’ αυτό έκαναν… εισαγωγή από το εξωτερικό, ώστε να έχουν άμεσα κέρδη!

Εδώ και δυο μήνες, οι δύο Βούλγαροι ηλικίας 32 και 33 χρόνων και ο 40χρονος Έλληνας συνεργός τους καλλιεργούσαν τα χασισόδεντρα ύψους από ένα ως δυο μέτρων σε δύσβατη περιοχή κοντά στο 6ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Λουτρών- Πεσσάνης στην Αλεξανδρούπολη. Όμως, η φυτεία εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που έστησαν ενέδρα και συνέλαβαν τον 32χρονο μόλις πήγε για να περιποιηθεί τα δενδρύλλια.

Ακολούθησε επιχείρηση για την σύλληψη των συνεργών του στο σπίτι του Έλληνα, αλλά μόλις εκείνοι αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς προσπάθησαν να διαφύγουν με το αυτοκίνητο του 40χρονου αφού πρώτα έκρυψαν σε ένα διπλανό οικόπεδο το αυτοκίνητο του συλληφθέντος. Ωστόσο, εγκλωβίστηκαν και συνελήφθησαν. Στο σπίτι του 40χρονου κατασχέθηκαν μια νόμιμη κυνηγετική καραμπίνα με 73 φυσίγγια, δυο σφαίρες διαμετρήματος των 0,22 mm και σκεύη για την καλλιέργεια κάνναβης.

Η οροφή του αυτοκινήτου του νεαρού αλλοδαπού είχε διαμορφωθεί σε ειδική κρύπτη, μέσα στην οποία είχε εισάγει δυο ημέρες νωρίτερα από την Βουλγαρία 12 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους ενός κιλού και 410 γραμμαρίων! Στο Ι.Χ., που κατασχέθηκε όπως και αυτό του Έλληνα, βρέθηκε και ένα μεταλλικό ρόπαλο μήκους 49 εκατοστών. ΟΙ τρεις χασισοκαλλιεργητές θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.



Γύφτος μεθυσμένος και νταής

Μια απλή καταγγελία για διατάραξη της κοινής ησυχίας, συνήθως αντιμετωπίζεται εύκολα με μια απλή σύσταση από πλευράς αστυνομικών και άμεση συμμόρφωση του... ταραξία. Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο σε ένα χωριό της Αμαλιάδας, όπου ο νεαρός στον οποίο οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκαν να κάνουν παρατήρηση αποδείχθηκε ιδιαίτερα... ζόρικος!

Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος επιλήφθηκαν αμέσως στα παράπονα των κατοίκων της περιοχής «Καλίτσα» για τον μεθυσμένο νεαρό τσιγγάνο που τα "έσπαγε" προκαλώντας τόση φασαρία ώστε είχαν χάσει τον ύπνο τους. Μόλις έφτασαν, βρήκαν τον 21χρονο από την Αμαλιάδα εκτός εαυτού από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και, όταν επιχείρησαν να τον επαναφέρουν στην τάξη, εκείνος δεν δίστασε να τους επιτεθεί και να τους χτυπήσει!

Παρ' όλα αυτά, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να του βάλουν χειροπέδες, αλλά ο νεαρός τσιγγάνος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη! Την στιγμή που προσπαθούσαν να τον βάλουν στο περιπολικό, άρχισε να κλωτσάει δεξιά και αριστερά, με αποτέλεσμα να σπάσει το παράθυρο της πίσω πόρτας και να τραυματιστεί πολύ ελαφρά από τα κοφτερά τζάμια! Με ενδιάμεσο σταθμό το νοσοκομείο, όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ο νεαρός οδηγήθηκε στα κρατητήρια και θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση υλικών ζημιών.



67 τουλάχιστον Μπαγκλαντεσιανοι σε δύο μόνο ορόφους

  Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά σε κατοικίες του Κέντρου της Αθήνας, από τα μικτά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) και του Δήμου Αθηναίων, παρουσία Εισαγγελικών Αρχών, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Ειδικότερα χθες (17-8-2012) το πρωί, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, σε παλαιά τριώροφη κατοικία στο Κέντρο της Αθήνας. Σε έρευνα που έγινε στους χώρους του 1ου και 2ου ορόφου της οικοδομής, βρέθηκαν εξήντα επτά (67) υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής. Για τους πενήντα εννιά (59) από αυτούς προέκυψε ότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων αναφορικά με τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα και κρατούνται για επιστροφή στη χώρα προέλευσής τους.

Σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία σε βάρος του ημεδαπού ιδιοκτήτη της κατοικίας, καθόσον με την παροχή καταλύματος διευκόλυνε την παράνομη διαμονή τους.

Οι έλεγχοι διαμερισμάτων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας θα συνεχισθούν.

Οι πολίτες που διαπιστώνουν την υπεράριθμη στέγαση παράνομων μεταναστών σε διαμερίσματα μπορούν να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση της Ελληνικής Αστυνομίας τηλεφωνικά ή και στέλνοντας sms στον αριθμό 100.



Συνελήφθη Κροάτισσα μεγαλέμπορος κοκαΐνης

Συνελήφθη στις 16-8-2012 το απόγευμα, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, μία 47χρονη αλλοδαπή υπήκοος Κροατίας, προερχόμενη αεροπορικώς από το Ζάγκρεμπ Κροατίας.

Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος της εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης με σκοπό τη σύλληψη και έκδοση της στις Ιταλικές Αρχές, καθώς είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.



Ρωσοτσετσένος ρήμαζε πολυκατοικίες στην Καλαμαριά

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης περιπτώσεις διαρρήξεων αποθηκών – υπόγειων χώρων πολυκατοικιών στη περιοχή της Καλαμαριάς. Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 38χρονος "ομογενής", σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 38χρονος, το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο 2011 έως τον Μάρτιο του 2012 διέρρηξε είκοσι μία (21) αποθήκες – υπόγειους χώρους πολυκατοικιών, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε επαγγελματικά εργαλεία, ηλεκτρικές - ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Φίσκα στους αλβανόγυφτους ο Βοτανικός

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (17.08.2012) το πρωί στο Βοτανικό και ειδικότερα στον καταυλισμό των Βρομά που βρίσκεται στην περιοχή.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, καθώς και συνεργεία με προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητος του Δήμου Αθηναίων και της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης απομακρύνθηκαν απορρίμματα και επιβλαβή υλικά, τα οποία είχαν προκύψει στο χώρο του καταυλισμού από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί τις βραδινές ώρες της 14.08.2012.

Επιπλέον, από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν 85 άτομα και συγκεκριμένα Ρομά αλβανικής καταγωγής, για τα οποία εξετάζεται το νόμιμο της παραμονής τους στη χώρα.




Αλλοδαποί με πλούσια δράση στη Θεσσαλονίκη

Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε βάρος έντεκα (11) ατόμων, εκ των οποίων εννέα (9) αλλοδαποί και δύο (2) ομογενείς, ηλικίας από 23 έως 51 ετών, για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών» στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έως σήμερα αστυνομική έρευνα, οι προαναφερθέντες κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη του 2010 έως και το 2011, έχοντας συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με δομή και διαρκή δράση, διέρρηξαν οκτώ (8) διαμερίσματα και ένα φαρμακείο σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας κοσμήματα, ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Γυφτάκι έκλεψε ταξιτζή στη Ρόδο

Πήρε ένα ταξί για να πάει στο σπίτι του, στον καταυλισμό τσιγγάνων που βρίσκεται στο Καρακόνερο της Ρόδου, αλλά στην διαδρομή του... "γυάλισε" η χρυσή αλυσίδα με τον σταυρό που φορούσε ο ταξιτζής! Έτσι, αντί να πληρώσει την κούρσα, ο ανήλικος τσιγγάνος άρπαξε την αλυσίδα και τράπηκε σε φυγή!

Ο οδηγός του ταξί ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και άνδρες της Ασφαλείας ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του 15χρονου τσιγγάνου, ο οποίος συνελήφθη τελικά αρκετές ώρες αργότερα κοντά στον καταυλισμό έχοντας πάνω του την αλυσίδα και τον σταυρό. Μαζί του συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και ο πατέρας του, στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.



Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών στη Νίκαια

Χθες (17-8-2012) το απόγευμα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στη Νίκαια, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, δύο (2) άτομα, ένας 25χρονος αλλοδαπό, υπήκοος Αλβανίας, και ένας 27χρονος ημεδαπός, κατά τη στιγμή που ο πρώτος πωλούσε στον δεύτερο ποσότητα δύο (2) κιλών ακατέργαστης κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε. Στην οικία του 25χρονου στο Γαλάτσι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 7.040 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης.


ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ:

Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους -9.040- γραμμ.
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Το χρηματικό ποσό των 250 €.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Σύλληψη Βουλγάρας για μεταφορά ναρκωτικών

Στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ύστερα από έλεγχο ρουτίνας, συνελήφθη από την αλβανική αστυνομία, η 46χρονη Πετράνκα Τσέκοβα, βουλγαρικής καταγωγής, η οποία μετέφερε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό της 2,5 κιλά χασίς, με προορισμό την Ελλάδα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Αργυροκάστρου δήλωσε ότι η 46χρονη, συνελήφθη την ώρα που περνούσε τα σύνορα προς την Ελλάδα, στην Κακαβιά.

Τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο της ήταν μοιρασμένα σε εννέα συσκευασίες διαφορετικού βάρους και ήταν τοποθετημένα στο κάθισμα του αυτοκινήτου, το οποίο κι έφερε βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας.



Συνελήφθη παρανοϊκός Πολωνός που έσφαξε 2 άτομα

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία των δύο αλλοδαπών Πολωνικής καταγωγής, η οποία διαπράχθηκε χθες (15-8-2012), πρώτες πρωινές ώρες στην Αθήνα.

Δράστης είναι ένας 47χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πολωνίας.

Στη σύλληψη ενός Πολωνού προχώρησε η αστυνομία για το διπλό φρικιαστικό έγκλημα που έγινε την Τετάρτη στα Σεπόλια, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη άτομα.

Στις 10 πρωί του Δεκαπενταύγουστου οι κάτοικοι στην οδό Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια είδαν αίμα σε ένα κάδο απορριμμάτων και όταν σήκωσαν το καπάκι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μακάβριο εύρημα.

Ένας άντρας αλλοδαπός -Πολωνός στην καταγωγή - βρισκόταν νεκρός με τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό. Ακριβώς απέναντι από το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα μέσα στον κάδο και συγκεκριμένα σε ισόγειο διαμέρισμα παρακείμενης πολυκατοικίας υπήρχε ακόμη ένα πτώμα. Οι αστυνομικοί το ανακάλυψαν αφού αντιλήφθηκαν ότι η είσοδος ήταν μισάνοιχτη και τότε μπήκαν στο διαμέρισμα για έρευνα.

Ισχυρές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο, απέκλεισαν το δρόμο, ενώ επί τόπου μετέβη ιατροδικαστής ο οποίος προσπάθησε να διασαφηνίσει τα αίτια και την ώρα θανάτου των δύο αλλοδαπών.

Σύμφωνα με αστυνομικούς, όλα δείχνουν πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών.

Η περιοχή στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Αδμήτου κοντά στο αμαξοστάσιο του ΗΛΠΑΠ παρέμεινε για ώρες αποκλεισμένη.



Αλληλομαχαιρώθηκαν αλλοδαποί στη Μυτιλήνη (Βίντεο)

Το μεσημέρι της Τετάρτης ένας αλλοδαπός εργάτης που δουλεύει σε ψαράδικο σκάφος της Μυτιλήνης, βγήκε φωνάζοντας στους περαστικούς ότι τον μαχαίρωσαν.

Προχώρησε λίγα μέτρα πιο κάτω και κρατώντας το στήθος του. Αμέσως έτρεξαν κοντά του άλλοι ομοεθνείς του που εργάζονται σε άλλα καΐκια.

Σε λίγα λεπτά έφτανε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε αμέσως τον τραυματισμένο εργάτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για περίθαλψη.

Λίγο αργότερα ένα άλλο ασθενοφόρο παρέλαβε έναν άλλο αλλοδαπό ο οποίος ήταν ελαφρύτερα τραυματισμένος στο χέρι






Αλλοδαποί πήγαν να πουλήσουν προστασία σε μπαρ, αλλά...

Στον εισαγγελέα Λαμίας, κατέληξαν την Τρίτη οι ιδιοκτήτες ενός νυχτερινού μπαρ στην Αμφίκλεια και παρέα αλλοδαπών που πήγαν στο κατάστημα και προκάλεσαν φασαρία, η οποία εξελίχθηκε σε ξυλοδαρμό και οδήγησε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης των ιδιοκτητών του μπαρ, ο ένας αλλοδαπός είχε προκαλέσει και πάλι επεισόδιο στο κατάστημα στο οποίο ήθελε να πουλήσει προστασία.

Η εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση και οι εμπλεκόμενοι που είχαν αλληλομηνυθεί αφέθηκαν ελεύθεροι.


 
Πακιστανοί χτύπησαν κι έκλεψαν Πακιστανό στη Ρόδο

Με χτυπήματα σε όλο του το σώμα ακινητοποίησαν έναν 37χρονο Πακιστανό οι τρεις άγνωστοι κακοποιοί που εισέβαλαν στο σπίτι του στη Ρόδο και, αφού τον ακινητοποίησαν, άρπαξαν 200 ευρώ και το κινητό του.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και οι αστυνομικοί, που ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών, εξακρίβωσαν ότι πρόκειται για δυο ομοεθνείς του θύματος και έναν Ινδό. Όμως, δεν κατάφεραν να τους εντοπίσουν και αναζητούνται.



Ρωσοτσετσένοι με 510.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθησαν έπειτα από συστηματική αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τέσσερις ομογενείς, ηλικίας 50,53, 68 και 77 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου «Περί Τελωνειακού Κώδικα».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 53χρονος, μετέφερε-διακινούσε πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν φέρουν την ειδική ταινία κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία τόσο ο ίδιος, όσο και μέσω τρίτων προσώπων, διέθετε προς πώληση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Μεσημβρινές ώρες χθες (14-08-2012), ο προαναφερόμενος εντοπίστηκε να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν εντός του αυτοκινήτου (5) πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία κατανάλωσης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη στην περιοχή του Ευόσμου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (181) χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν συνολικά (123.600) πακέτα τσιγάρων, ενώ σε έρευνα της οικίας του 53χρονου στους Αμπελόκηπους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (75) πακέτα τσιγάρων.
Ακολούθησε έρευνα σε οικία στην περιοχή της Σταυρούπολης, όπου διέμεναν οι υπόλοιποι τρεις ομογενείς, εντός της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (749) χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν συνολικά (385.750) πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (509.430) πακέτα τσιγάρων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.




Ρουμάνος έκλεβε τσάντες γυναικών στο Αγρίνιο

Ταχύτατος και ικανότατος στις κλοπές, αλλά όχι αρκετά... παρατηρητικός ήταν ένας ανήλικος αλλοδαπός που έβαλε στο μάτι την τσάντα μιας γυναίκας η οποία έπινε αμέριμνη τον καφέ της σε καφετέρια του Αγρινίου! Ο μικρός κατάφερε να βάλει στο "χέρι" την τσάντα, αλλά αμέσως μετά έβαλε κι αυτόν στο "χέρι" η Αστυνομία, αφού το πρόσωπό του είχε καταγραφεί πεντακάθαρα από την... κάμερα ασφαλείας!

Ο 15χρονος Ρουμάνος δεν πρόσεξε ότι ο χώρος του καταστήματος καλυπτόταν από κλειστό κύκλωμα κι έτσι δεν κάλυψε το πρόσωπό του όταν πλησίασε στο τραπέζι της γυναίκας, άρπαξε την τσάντα που περιείχε ένα πορτοφόλι με 800 ευρώ, ένα κινητό μεγάλης αξίας και προσωπικά έγγραφα και το έβαλε στα πόδια. Το βίντεο αποκάλυψε τα χαρακτηριστικά του και οι άνδρες της Ασφάλειας τον εντόπισαν λίγες ώρες αργότερα και τον συνέλαβαν.

Μαζί με τον ανήλικο τσαντάκια οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου και οι γονείς του που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Μετά τις διώξεις που τους ασκήθηκαν, αφέθησαν όλοι ελεύθεροι. Όμως, η υπόθεση δεν τελείωσε, καθώς οι κάμερες "έπιασαν" και άλλους δύο συνεργούς του 15χρονου που βρίσκονταν λίγο παράμερα ως τσιλιαδόροι και διέφυγαν μαζί του. Τώρα, αναζητούνται και αυτοί για συνέργεια στην κλοπή.





Συνελήφθη Αλβανός καταζητούμενος στα Ιωάννινα

Ένας 36χρονος, αλβανικής καταγωγής, συνελήφθη, στην Κακαβιά Ιωαννίνων, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στην ελληνική επικράτεια από το μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς.

Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ιταλικές αρχές, για διακεκριμένη ληστεία, διάρρηξη και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος κατά συναυτουργία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία έκδοσής του στις ιταλικές Αρχές.



Αλβανομαροκοαλγερινοί κλέψει-κλέψει στην Κρήτη

Χάνουν … το λογαριασμό οι αστυνομικοί που καλούνται καθημερινά σε σειρά κλοπών και ληστειών. Δύο υποθέσεις κλοπών εξιχνίασαν χθες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στα Χανιά, τρία άτομα συνελήφθησαν επειδή “άνοιξαν” αυτοκίνητο και ένα ακόμη άτομο συνελήφθη για κλοπή κινητού.

Πιο συγκεκριμένα, δύο Μαροκινοί, ηλικίας 25 και 17 ετών, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στα Χανιά, από άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., για κλοπή. Οι δύο άνδρες μπήκαν σε σούπερ μάρκετ κι αφού έσπασαν την είσοδο του μαγαζιού έκλεψαν διάφορα προϊόντα. Η πράξη έγινε αντιληπτή και οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν και έφθασαν στο σημείο.

Όπως προέκυψε οι δύο Μαροκινοί, χθες, ανήμερα της Παναγίας, μπήκαν σε καφετέρια παριστάνοντας τους πελάτες και έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο από την υπάλληλο του μαγαζιού, ενώ λίγο νωρίτερα προσπάθησαν να μπουν σε σπίτι, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια και τράπηκαν σε φυγή.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν, κατασχεθήκαν και αποδόθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Εν τω μεταξύ συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, δύο Αλγερινοί, 17 και 28 ετών και ένας 19χρονος Μαροκινός για κλοπή. Οι τρεις άνδρες παραβίασαν το αυτοκίνητο ενός 39χρονου, και έκλεψαν μια παιχνιδομηχανή PSP αξίας περίπου 250 ευρώ.

Τέλος από άνδρες του ΤΑΕ Αποκορώνου συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Αλμυρίδα Αποκορώνου ένας 26χρονος Αλβανός, ο οποίος έκλεψε από ένα 49χρονο Δανό, ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 300 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ.




Εξαρθρώθηκε στη Λάρισα σπείρα γυφτοβούλγαρων που βασάνιζε ανθρώπους

Εξαρθρώθηκε στη Λάρισα οργανωμένη εγκληματική οργάνωση εμπορίας ανθρώπων, με δράση στην Ελλάδα και την Ιταλία

Συνελήφθησαν (3) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας ως μέλη του «κυκλώματος», ενώ αναζητούνται τουλάχιστον άλλοι επτά (7) συνεργοί τους.

Τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν άτομα με δεινή οικονομική κατάσταση στη Βουλγαρία και με το πρόσχημα εύρεσης εργασίας τα προωθούσαν για επαιτεία σε ευρωπαϊκές χώρες.

Χρησιμοποιούσαν «σκληρή» σωματική βία και απειλές σε βάρος των θυμάτων, ενώ τους αποσπούσαν όλα τα χρήματα και τους έδιναν μόνο την απαραίτητη τροφή.

Εξαρθρώθηκε, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, σε συνεργασία με τις Αρχές της Βουλγαρίας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ομοεθνείς τους από τη Βουλγαρία στη χώρα μας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό την επαιτεία.

Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, άνδρας ηλικίας 30 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 49 και 31 ετών, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Ειδικότερα, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας περιήλθαν πληροφορίες ότι «κύκλωμα», αποτελούμενο κυρίως από Ρομά υπηκόους Βουλγαρίας, δραστηριοποιείται στην εμπορία ανθρώπων, με σκοπό την οικονομική τους εκμετάλλευση, με τη μέθοδο του εξαναγκασμού σε επαιτεία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα η εγκληματική ομάδα διέθετε ιεραρχική δομή, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ακολουθούσε συγκεκριμένη «μεθοδολογία» για τον εντοπισμό των υποψηφίων θυμάτων και την περαιτέρω εκμετάλλευση τους.

Συγκεκριμένα, εντόπιζαν στη Βουλγαρία ομοεθνείς τους, οι οποίοι βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και με το πρόσχημα ανεύρεσης εργασίας τους μετέφεραν σε ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό τον εξαναγκασμό τους σε επαιτεία. Σε πολλές περιπτώσεις, ο εντοπισμός των θυμάτων γινόταν μεταξύ ατόμων που διαβιούσαν σε μοναστήρια, λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με καταγγελία 58χρονου υπηκόου Βουλγαρίας στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, μέσα Ιουνίου, δύο άγνωστες αλλοδαπές υπήκοοι Βουλγαρίας, μέλη του κυκλώματος,μετέβησαν σε μοναστήρι της περιοχής Νόβιχαν της Βουλγαρίας, όπου διέμενε λόγω της οικονομικής του κατάστασης και με την υπόσχεση ότι θα εργαστεί σε αγροτικές εργασίες τον έπεισαν να έρθει στη χώρα μας.

Ακολούθως, άλλος Βούλγαρος, μέλος του κυκλώματος, τον παρέλαβε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από την Βουλγαρία και τον μετέφερε στην Λάρισα. Μετά την άφιξή του, άλλος υπήκοος Βουλγαρίας, μέλος επίσης του κυκλώματος, τον οδήγησε σε διαμέρισμα, αφαιρώντας συγχρόνως τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Έκτοτε τον υποχρέωναν, με συνεχείς ξυλοδαρμούς και απειλές, να επαιτεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε κομβικά σημεία (διασταυρώσεις) της πόλης, ενώ του παρακρατούσαν το σύνολο των εσόδων.

Προ 25ημέρου ο 58χρονος κατάφερε να διαφύγει από την επίβλεψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον 30χρονο αλλοδαπό υπήκοο Βουλγαρίας και από συνεργό του, αγνώστων στοιχείων, οι οποίοι τον εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και τον οδήγησαν εκ νέου στο διαμέρισμα, όπου του προκάλεσαν βαρύτατες σωματικές κακώσεις (κατάγματα γοφών), παρουσία άλλων επαιτών – θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης, με προφανή σκοπό να τους εκφοβίσουν και να τους «παραδειγματίσουν».

Τα μέλη του κυκλώματος, αποστέρησαν από τον 58χρονο κάθε ιατρική βοήθεια, κατακρατώντας τον στο διαμέρισμα τις επόμενες 15 ημέρες και στη συνέχεια τον μετέφεραν και τον εγκατέλειψαν σοβαρά τραυματισμένο και αβοήθητο κάτω από μία γέφυρα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Ο παθών νοσηλεύεται στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Το οργανωμένο κύκλωμα χρησιμοποιούσε συστηματικά «σκληρή» σωματική βία σε βάρος των θυμάτων του και απειλές για τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιτότητα. Με τον τρόπο αυτό τους εξανάγκαζαν να επαιτούν για περισσότερες από 16 ώρες την ημέρα, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, ενώ τα θύματα ήταν υπό συνεχή παρακολούθηση από μέλη του κυκλώματος. Επιπλέον τους αποσπούσαν όλα τα χρήματα, παρέχοντας τους μόνο την απαραίτητη τροφή.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, για την εξάρθρωση του κυκλώματος, η οποία ξεκίνησε στις 13-8-2012, συνελήφθησαν ο 30χρονος μαζί με 31χρονη αλλοδαπή υπήκοο Βουλγαρίας την ώρα που ανέμεναν σε συγκεκριμένο σημείο για να παραλάβουν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της μητριάς του 30χρονου, δύο αλλοδαπούς που εξανάγκαζαν σε επαιτεία.

Επιπλέον, τις πρωινές ώρες της 14-08-2012 συνελήφθη η 49χρονη μητριά του 30χρονου, ως μέλος του κυκλώματος, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των 116,10 ευρώ,
Τέσσερις βουλγαρικές ταυτότητες,
Μία (1) κάρτα visa ,
Δύο (2) κάρτες sim ,
Μία (1) αντζέντα,
Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, σε έρευνα που έγινε σε παράπηγμα (παλιά αποθήκη) που χρησιμοποιούσαν ο 31χρονος, μαζί με την 31χρονη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

έξι (6) συσκευές κινητών τηλέφωνων,
ένα (1) γυναικείο τσαντάκι χρώματος μαύρου, όποιο περιείχε το συνολικό χρηματικό ποσό των 28,40 ευρώ
ένα (1) κλειδί αυτοκίνητου και
δυο (2) κλειδιά οικίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κύκλωμα προωθούσε θύματα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ενδεικτικά ένα από τα θύματα του κυκλώματος που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ανέφερε ότι μέσα Ιουνίου του 2012, με το πρόσχημα εύρεσης εργασίας, τον μετέφεραν μαζί με άλλους ομοεθνείς του, στο Μπάρι της Ιταλίας, αντί της Ελλάδας όπως τους είχαν δηλώσει αρχικά. Μετά από τρεις μέρες, με τη δικαιολογία ότι τα χρήματα που συγκέντρωναν από την επαιτεία στο Μπάρι της Ιταλίας ήταν λίγα, τους προώθησαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της βαριάς σωματικής βλάβης, της έκθεσης και της υπεξαγωγής εγγράφων, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις, ενώ αναζητούνται οι λοιποί συνεργοί τους.

Για δύο από τους «επαίτες», που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, ξεκίνησαν οι διαδικασίες ώστε να χαρακτηριστούν επίσημα ως θύματα εμπορίας ανθρώπων και να εφαρμοστούν οι σχετικές προστατευτικές διατάξεις.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος ήταν σημαντική η συμβολή και η συνεργασία με τις αρμόδιες διπλωματικές Αρχές της Βουλγαρίας.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.




Πιάσανε Αλβανό και ημεδαπό για ριφιφί -Τραυμάτισαν αστυνομικό

Συνελήφθησαν, χθες (15-8-2012) πρώτες πρωινές ώρες από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. , δύο (2) άτομα, ένας 28χρονος ημεδαπός και ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι μαζί με συνεργό τους που αναζητείται είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και λίγη ώρα πριν είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν με τη μέθοδο του «ριφιφί» κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν, αρχικά, παρακείμενο φαρμακείο και αφού απενεργοποίησαν το σύστημα συναγερμού και την εξωτερική κάμερα καταγραφής, με τη χρήση εργαλείων, άνοιξαν τρύπα σε μεσοτοιχία με το κοσμηματοπωλείο, με σκοπό στη συνέχεια να εισέλθουν σε αυτό και να αφαιρέσουν διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα.

Οι δράστες δεν ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους, καθώς στο σημείο κατέφθασαν οι αστυνομικοί. Αντιλαμβανόμενοι την άφιξη τους, επιχείρησαν ανεπιτυχώς να αποφύγουν τη σύλληψη και να διαφύγουν, αλλά οι δύο (2) εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν. Κατά τη σύλληψή τους, ο ένας τραυμάτισε ελαφρά έναν αστυνομικό.

Την προανάκριση διενέργησε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Μαστούρωσε η Αθήνα από τα χασίσια που καίγανε οι γύφτοι

Κωμικοτραγικές καταστάσεις εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα στον καταυλισμό των τσιγγάνων στον Βοτανικό. Έβαλαν φωτιά σε λάστιχα, σε μερικά παραπήγματα και βαρέλια με αποτέλεσμα να… «φουντώσει» καπνούς το κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, που επί είκοσι και πλέον χρόνια βλέπουμε να συμβαίνουν αυτά τέτοιες «νεκρές» μέρες, κάποιοι επιτήδειοι έβαλαν στον καταυλισμό μεγάλο εμπόρευμα ναρκωτικών με αποτέλεσμα η Αστυνομία να τους πάρει χαμπάρι. Για να αποφύγουν λοιπόν τις συλλήψεις,...κάνανε μπουρλότο το χασίς και «φούμαρε» το σύμπαν. Ευτυχώς που πήγε έγκαιρα η Τροχαία και απέκλεισε έγκαιρα την περιοχή ενώ άμεση ήταν και η παρέμβαση της Πυροσβεστικής.



Πακιστανοί απαγάγουν & βασανίζουν Πακιστανούς (Βίντεο)

Μία μόλις ημέρα μετά το ναζιστικό παραλήρημα του άνευ χαρτοφυλακίου “δημάρχου” κυρίου Καμίνη, βίντεο σοκ έρχονται να ταράξουν τα μπάνια ενός υπόδουλου λαού. Στα βίντεο εικονίζονται τάγματα ισλαμιστών με μεθοδολογία που παραπέμπει στα Βόσνια SS που αιματοκύλισαν τα Βαλκάνια, να απαγάγουν ομοεθνείς τους μέσα από τα σπίτια τους!
Εδώ δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες, ούτε για ασυναρτησίες τύπου Ρουπακιώτη, ούτε για αντισημιτικές κορώνες γραφικών απολιθωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Κύριε Δένδια, που ακομα δεν έχετε συλλάβει αυτούς που έδωσαν άσυλο στον Πακιστανό

πράκτορα – κτήνος της Πάρου με διαδικασίες εξπρές, εδώ υπάρχουν πασίγνωστες περσονες που είχαν το θράσος να απειλούν τους Έλληνες με τζιχάντ.

Εάν μείνουν έστω και για μία ημέρα ελεύθεροι, τότε η ευθύνη δεν βαρύνει κανέναν Ραγκούση, κανέναν Καμίνη μα αποκλειστικά εσάς.

Δεν έχετε το δικαίωμα να αφήνετε την κοιτίδα του πολιτισμού έρμαιο θηριωδίας και πραγματικής ανθρωπιστικής τραγωδίας.

Όσο για τους επιτηδευματίες του τουρισμού, κοιμηθείτε τον ύπνο του δικαίου. Όπως τότε, που ενώ ταλιμπάν ισοπέδωναν το κέντρο της Αθήνας για το περιβόητο κουρελόχαρτο που βαφτίστηκε κοράνι, εσείς αναμένατε τον ερχομό του ΓΑΠ που θα σας έσωζε. Την ίδια στιγμή το CNN παρουσίαζε την Αθήνα ως Ισλαμπαμπάντ και εσείς αναρωτιόσασταν γιατί πεινάγατε και αναμασούσαν οι εκπρόσωποι σας την “κρίση στο κεντρικό Λιχτενστάιν”…

ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ πριν κλείσουν και οι τελευταίοι.









Λαθρομετανάστες από Γεωργία έκαναν τουλάχιστον 239 κλοπές!

Δείτε εδώ το πλήρες ρεπορτάζ



Πακιστανοί λήστευαν για μήνες Πακιστανό

Από το Τ.Α. Καματερού σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ατόμων για ληστείες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση. Συνελήφθη ένας 42χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, ενώ αναζητούνται άλλοι τρείς (3) ομοεθνείς συνεργοί του.

Ειδικότερα απογευματινές ώρες της 16-8-2012, αστυνομικοί του Τ.Α. Καματερού, μετά από καταγγελία 41χρονου αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 42χρονο γιατί μαζί με συνεργούς του, από το Μάιο έως και τον Ιούνιο του 2012, προσέγγιζαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τον 41χρονο ομοεθνή τους και με την απειλή βίας του αφαιρούσαν χρήματα.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι οι δράστες το ανωτέρω χρονικό διάστημα διέπραξαν σε βάρος του παθόντα δέκα (10) ληστείες και απόπειρες ληστειών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Αμερικανός μέθυσε κι έβαζε φωτιές στα Χανιά

Αναστάτωση επικράτησε τα ξημερώματα στην περιοχή του Σταυρού στα Χανιά καθώς ένας Αμερικανός τουρίστας που αναζητείται από τις αρχές σε κατάσταση μέθης έβαλε φωτιά και έσπασε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή.

Η καταστροφική μανία του Αμερικανού άρχισε να εκδηλώνεται στις 5:50 το πρωί όταν έβαλε φωτιά σε τζίπ μάρκας TOYOTA προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Κάτοικοι και περαστικοί που είδαν το φλεγόμενο όχημα και τον μεθυσμένο Αμερικανό να κινείται στην περιοχή κάλεσαν τις αστυνομικές αρχές και την Πυροσβεστική ενώ ο δράστης συνέχισε το "έργο" του σπάζοντας με ότι αντικείμενο έβρισκε ένα ακόμη όχημα ενώ αποπειράθηκε να προκαλέσει ζημιές και σε τρίτο αυτοκίνητο.

Εκείνη την ώρα όμως οι σειρήνες του περιπολικού και οι αποδοκιμασίες πολιτών έτρεψαν τον Αμερικανό σε φυγή και οι διωκτικές αρχές τον αναζητούν στην ευρύτερη περιοχή.

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσε και η πυροσβεστική όπου έσβησε τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί στο τζιπ ωστόσο οι ζημιές είναι εκτεταμένες και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αγγίζουν τις 10.000 ευρώ.



Αλβανοί με καλάσνικοφ κάνανε ζούγκλα τα χωριά της Μακεδονίας

Δείτε εδώ το πλήρες ρεπορτάζ




Αλγερινός βγήκε από την φυλακή & έκλεβε τους πολίτες στο Αίγιο

Συνελήφθη χθες (18-8-2012) το μεσημέρι στο 107ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πατρών – Αθηνών, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 47χρονος Αλγερινός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ΄ εξακολούθηση, πλαστογραφία και δήλωση ψευδών στοιχείων ταυτότητας.

Ειδικότερα, χθες (18-8-2012) το μεσημέρι, ο 47χρονος μετέβηκε με ενοικιαζόμενο όχημα, στην παραλία της Τράπεζας Αχαΐας, όπου διέρρηξε αυτοκίνητο 40χρονου ημεδαπού αφαιρώντας ένα φορητό υπολογιστή, ένα ρολόι και μια τσάντα με προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα του παθόντα.

Για την ανεύρεση του δράστη ενεργήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό του οχήματος του στην Εθνική Οδό και τη σύλληψη του λίγη ώρα αργότερα.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου στο όχημα του συλληφθέντα βρήκαν και κατέσχεσαν το σύνολο των κλοπιμαίων που μόλις είχε αφαιρέσει τα οποία απέδωσαν στον 40χρονο παθόντα.

Στη κατοχή του δράστη, ο οποίος κατά τη προσαγωγή του επέδειξε στους αστυνομικούς ταυτότητα Ιταλικών Αρχών, βρέθηκαν επίσης δυο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.220 ευρώ τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολοθησε προέκυψε ότι ο 47χρονος Αλγερινός είχε ενοικιάσει το αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας την ίδια Ιταλική ταυτότητα, από την Αθήνα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Τα δυο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν επίσης στη κατοχή του, τα είχε αφαιρέσει το πρωί της ίδιας ημέρας (18-8-2012) από όχημα 25χρονης ημεδαπής σε χώρο στάθμευσης της Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών στα Μέγαρα.

Επίσης, η ταυτότητα ιταλικών αρχών που επέδειξε ο 47χρονος Αλγερινός κατασχέθηκε ως πλαστή καθότι το στέλεχος της ανήκει σε παρτίδα ασυμπλήρωτων δελτίων ταυτότητας που είχαν κλαπεί από την Ιταλία.

Ο συλληφθείς ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, ενώ οι έρευνες για την συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.



Μετέφεραν 164 κιλά αλβανικό χασίς


Απογευματινές ώρες της 18-8-2012, συνελήφθησαν στο σταθμό Διοδίων της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών-Αθηνών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, άνδρας και γυναίκα, ηλικίας 55 και 33 ετών αντίστοιχα, για μεταφορά και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία.

Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες και με συντονισμένη επιχείρηση τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους –164.430- γραμμαρίων.
Το χρηματικό ποσό των 2.340 ευρώ.
Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.



Αλβανός πιάστηκε με 62 κιλά ηρωίνης!

Συνελήφθη σήμερα (19-08-2012) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, 52χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 52χρονο, να εισέρχεται στην ελληνική επικράτεια από το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με ιταλικές πινακίδες και τον προσήγαγαν στην Υπηρεσία τους. Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, εντόπισαν τρεις (3) φιάλες υγραερίου κίνησης, στο εσωτερικό των οποίων ήταν κρυμμένες 122 συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 61.935,4 γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

122 συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 61.935,4 γραμμαρίων.
Τρεις (3) φιάλες υγραερίου κίνησης
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
Το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.




Γύφτοι σε ρόλο ακρίδων στον Δενδροπόταμο


Συνεχίζεται, δυστυχώς, το φαινόμενο των διαρρήξεων και των κλοπών στην περιοχή του Δενδροποτάμου (Αγίου Νεκταρίου). Πριν από λίγες μέρες, άγνωστοι εισήλθαν στο χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου της περιοχής και αφαίρεσαν υλικά που μπορούν να οδηγηθούν στην ανακύκλωση, προκαλώντας ζημιά μεγαλύτερη των 80.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, οι δράστες αφαίρεσαν την υπόγεια εγκατάσταση καλωδίων, αξίας περίπου 50.000 ευρώ, τη χελώνα της ΔΕΗ μαζί με τον μετρητή, αλλά και την παροχή, καθώς και μεταλλικές σχάρες φρεατίων και σχάρες αποστράγγισης νερών του γηπέδου 500 μέτρων, συνολικής αξίας 30.000 ευρώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιες κλοπές σημειώνονται στην περιοχή του Δενδροποτάμου. Στα τέλη Ιουλίου, άγνωστοι είχαν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο σχολικό συγκρότημα της περιοχής, αφαιρώντας και πάλι υλικά, τα οποία θα μπορούσαν στη συνέχεια να ανακυκλωθούν. Οι δράστες δεν είχαν διστάσει τότε να αφαιρέσουν ακόμη και την εξωτερική μεταλλική πόρτα εισόδου! Προηγουμένως, και καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα, στόχος είχαν γίνει το νηπιαγωγείο, από το οποίο κάποιοι έκλεψαν για τέσσερις φορές και το πετρέλαιο θέρμανσης.


Πρόβλημα αστυνόμευσης

Το φαινόμενο έχει αναδείξει με επανειλημμένες ανακοινώσεις η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος, Λάζαρος Κυρίζογλου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προβληματική αστυνόμευση.

«Εντός του οικισμού του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου) υπάρχουν δύο αστυνομικές υπηρεσίες: το Αστυνομικό Τμήμα Μενεμένης και το Τμήμα Ασφαλείας Μενεμένης. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά οι τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές και ανίκανες να προστατέψουν την περιουσία του δήμου από επικίνδυνους και θρασύτατους εγκληματίες-κλέπτες», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «λόγω της φύσης αλλά και της έκτασης των κλοπών είναι αυτονόητο ότι αυτές διήρκεσαν για αρκετές ώρες. Κατά συνέπεια, το στοιχείο αυτό καθιστά ακόμη μεγαλύτερη την ανικανότητα αλλά και την ευθύνη των ανωτέρω αστυνομικών υπηρεσιών».

Για το λόγο αυτό, ο δήμος ζητά την παρέμβαση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. «Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της ανώτατης φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, η οποία κωφεύει και δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις του δήμου. Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ώστε να προστατευθεί η περιοχή του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου) από την εγκληματικότητα και ιδιαίτερα από το φαινόμενο των κλοπών και της εμπορίας-διακίνησης ναρκωτικών».



Πιάσανε γύφτους για κλοπές στην Τρίπολη

Συνελήφθησαν στην Τρίπολη ένας 49χρονος και ένας 23χρονος βρομά, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 35χρονος. Επιπλέον, ο 49χρονος, κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, το Σάββατο στην Τρίπολη Αρκαδίας, η ομάδα αυτή των βρομά, αφού διέρρηξαν ψητοπωλείο, πήραν χρηματικό ποσό, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν και το χρηματοκιβώτιο του καταστήματος, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Μετά από άμεση επέμβαση αστυνομικών συνελήφθησαν ο 23χρονος και ο 49χρονος, ενώ αναζητείται ο 35χρονος.

Επιπρόσθετα, σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί της ασφάλειας, σε όχημα ιδιοκτησίας του 49χρονου, βρήκαν και κατέσχεσαν, ποσότητα χασίς βάρους 6 γραμμαρίων, ένα μηχανισμό εκτόξευσης χημικής ουσίας, καθώς επίσης και ένα διαρρηκτικό εργαλείο.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο οχήματα, ως μέσα διευκόλυνσης στη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και μεταφοράς προϊόντων αυτών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Τρίπολης, προκειμένου να απολογηθούν.



Γεωργιανοί πυροβολούν & τραυματίζουν κόσμο στους Αμπελόκηπους

Δύο άτομα τραυματίστηκαν αργά χτες το βράδυ κατά τη διάρκεια ληστείας σε ίντερνετ - καφέ στην περιοχή των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη. Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν το συνεργό του. Οι δύο δράστες μπήκαν στον κατάστημα κρατώντας ο ένας πιστόλι και ο άλλος μαχαίρι και απείλησαν πελάτες και υπαλλήλους προκειμένου να αφαιρέσουν τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο, Ενας από τους υπαλλήλους καθώς και πελάτες αντέδρασαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή κατά τη διάρκεια της οποίας ο ένας από τους ληστές πυροβόλησε με το πιστόλι που κρατούσε. Από τη σφαίρα τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι ο 44χρονος υπεύθυνος του καταστήματος ενώ κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε με μαχαίρι και άλλος ένας 39χρονος υπάλληλος. Οι δύο τραυματίες είναι εκτός κινδύνου ενώ οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 26χρονο Γεωργιανό και αναζητούν το συνεργό του.



Πιάσανε Ρουμάνα με ηρωίνη στην Κάλυμνο

Στα ίχνη κυκλώματος που διακινεί μεγάλες ποσότητες «σκληρών» ναρκωτικών στα νησιά βρίσκεται η Αστυνομία, μετά την επ’ αυτοφώρω σύλληψη μιας νεαρής αλλοδαπής που μετέφερε ηρωίνη σε έναν Έλληνα παραλήπτη στην Κάλυμνο.
Η 21χρονη Ρουμάνα εντοπίστηκε μόλις αποβιβάστηκε από το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του νησιού, έχοντας στις αποσκευές της μια συσκευασία με 300 γραμμάρια ηρωίνης. Η αλλοδαπή αποκάλυψε ότι επρόκειτο να την παραδώσει σε έναν Έλληνα με τον οποίο είχε ραντεβού στην περιοχή Καλαμιώτισσα και οι αστυνομικοί οργάνωσαν ελεγχόμενη μεταφορά για να τον συλλάβουν επ’ αυτοφώρω. Πράγματι, μόλις ο 30χρονος παρέλαβε τα ναρκωτικά και έδωσε στο «βαποράκι» 500 ευρώ, συνελήφθη και οδηγήθηκαν μαζί στην εισαγγελέα της Κω.



Αλγερινοί κλέφτες μέσα στο αεροδρόμιο

Συνελήφθησαν χθες (19-8-2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 15 και 22 ετών, υπήκοοι Αλγερίας, οι οποίοι λίγο πριν είχαν αφαιρέσει σακίδιο 24χρονου αλλοδαπού από το χώρο αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν κατευθυνόμενοι προς την αποβάθρα του Προαστιακού Σταθμού, αλλά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το σακίδιο του 24χρονου, καθώς και πλήθος άλλων αντικειμένων (κινητά τηλεφώνα, φωτογραφική μηχανή, ηλεκτρονική συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, γυαλιά ηλίου, κ.α.), την κατοχή των οποίων δε μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Ακόμη μία Φιλιππινέζα (&Τυνήσια) ξάφριζαν τα αφεντικά

Ενάμισι μήνα εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε ένα σπίτι στην Χώρα της Άνδρου μια 46χρονη Φιλιππινέζα και παράπονα από τη δουλειά της δεν είχε ο ιδιοκτήτης. Γι’ αυτό δοκίμασε ζωηρή έκπληξη όταν την έπιασε στα πράσα να τσεπώνει 1.800 ευρώ που βρήκε σε ένα συρτάρι!

Και όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν η πρώτη φορά που η… έμπιστη αλλοδαπή έβαζε «χέρι» στα χρήματά του! Στους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος που την ανέκριναν, η Φιλιππινέζα οικιακή βοηθός ομολόγησε ότι από τις 30 Ιουνίου είχε «βουτήξει» συνολικά 21.000 ευρώ από το ίδιο συρτάρι! Στην κατοχή της βρέθηκαν μόνο 15.600 ευρώ που επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη του σπιτιού και η δράστιδα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

*** «Πρόσωπο εμπιστοσύνης» θεωρούσε και η 55χρονη ιδιοκτήτρια ενός καφέ- εστιατορίου στο Βαθύ της Σάμου την 43χρονη Τυνήσια υπάλληλό της, ώσπου την τσάκωσε να κλέβει 340 ευρώ από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος! Έτσι, κάλεσε αστυνομικούς της Ασφαλείας που συνέλαβαν την αλλοδαπή η οποία βρίσκεται νόμιμα στη χώρα και την οδήγησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.



Ακόμη 3 Αλβανοί λαθρο-εγκληματίες στη Ρόδο...

Δεν βρήκαν χρήματα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο που διέρρηξαν στην Ρόδο οι τρεις Αλβανοί δράστες, αλλά κατάλαβαν ότι τα προσωπικά έγγραφα που έκλεψαν ήταν πολύτιμα για τον 33χρονο ιδιοκτήτη και άρχισαν να του τηλεφωνούν εκβιάζοντάς τον για να του τα επιστρέψουν!

Οι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 25, 24 και 23 χρόνων ζητούσαν επίμονα 1.000 ευρώ για να επιστρέψουν τα έγγραφα, αλλά ο ιδιοκτήτης δεν είχε καμία διάθεση να τους τα δώσει. Κατέφυγε στην Ασφάλεια Ρόδου και οι αστυνομικοί δεν άργησαν να εντοπίσουν τους εκβιαστές, οι οποίοι τηλεφωνούσαν ή έστελναν απειλητικά μηνύματα από κινητό που ήταν καταχωρημένο στο όνομα ενός από αυτούς!

Εκτός από τα έγγραφα, στην κατοχή τους κατασχέθηκαν ένα αυτοσχέδιο γκλομπ, επτά κινητά που ερευνάται αν προέρχονται από κλοπές και 470 ευρώ. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος τους άσκησε δίωξη για εκβίαση, κλοπή και οπλοκατοχή και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή, ενώ σε βάρος του 24χρονου και του 23χρονου που διέμεναν παράνομα στην χώρα, κινήθηκαν οι διαδικασίες απέλασης.



Τους πιάνουν οι αστυνομικοί, τους αφήνουν οι δικαστικοί x5

Κάθε λίγο και λιγάκι στον εισαγγελέα Πατρών οδηγούνται δύο ανήλικοι τσιγγάνοι από την Ρουμανία που έχουν ρημάξει τα κινητά των θαμώνων στις καφετέριες της πόλης, αλλά πάντα αφήνονται ελεύθεροι να… συνεχίσουν τις κλοπές! Έτσι έγινε και την… πέμπτη φορά που συνελήφθησαν για τον ίδιο λόγο!

Οι δυο πιτσιρικάδες εντοπίστηκαν από τους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πριν απομακρυνθούν από κεντρική πλατεία της πόλης, όπου είχαν αρπάξει ένα κινητό από το τραπέζι μιας καφετέριας. Στο τμήμα όπου οδηγήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι ήταν… παλιοί γνώριμοι, καθώς είχαν συλληφθεί για ανάλογες κλοπές άλλες τέσσερις φορές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα! Και αυτή τη φορά, όμως, ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη και τους άφησε ελεύθερους



Βούλγαρος κλέβει γυναίκες στην Καβάλα

Με την τσάντα μιας 33χρονης που είχε κλέψει την προηγούμενη ημέρα, συνελήφθη σε χωριό της Καβάλας ένας 32χρονος Βούλγαρος. Οι αστυνομικοί του τμήματος Χρυσούπολης βρήκαν στην κατοχή του τα 20 ευρώ, δύο αστυνομικές ταυτότητες και τα βιβλιάρια καταθέσεων που περιείχε η τσάντα και τα επέστρεψαν στην ιδιοκτήτριά τους. Ο δράστης ομολόγησε ότι και στις 28 Ιουλίου είχε αρπάξει την τσάντα μιας 33χρονης μέσα στην οποία υπήρχαν μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ένα κινητό και διάφορα έγγραφα, τα οποία επίσης βρεθήκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους.




Κερατωμένη Αλβανίδα έκοψε το πέος του συζύγου στη Λευκάδα

Ο… «θρύλος» της πασίγνωστης Λορίνα Μπόμπιτ ζωντάνεψε πριν από λίγες ημέρες στην κοινότητα Τσουκαλάδες της Λευκάδας, όταν μια απατημένη σύζυγος έπιασε στα πράσα τον άντρα της με την ερωμένη του και για να τον τιμωρήσει τον… ευνούχισε!

Οι πρωταγωνιστές του δράματος είναι όλοι Αλβανοί κάτοικοι του χωριού το οποίο έχει… «βουίξει» από το ερωτικό σκάνδαλο και την ανατριχιαστική κατάληξή του! Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, η σύζυγος τσάκωσε τον «ζωηρό» σύντροφο της ζωής της αγκαλιά με την επίσης αλβανικής καταγωγής ερωμένη του και… ποιος είδε το θεό και δεν φοβήθηκε!

Χωρίς πολλά- πολλά, η απατηθείσα άρπαξε ένα μαχαίρι και έκοψε εν ψυχρώ το μόριο του 50χρονου άπιστου, που σωριάστηκε αιμόφυρτος ουρλιάζοντας από τον πόνο! Ο τραυματίας διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Λευκάδας αλλά το είδος του σοβαρού τραυματισμού του δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί κι έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η θερμόαιμη σύζυγος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Λευκάδας.



Γύφτοι εγκληματίες, λήστεψαν τουρίστρια στην Αχαΐα

Θύμα ληστεία έπεσε μία 45χρονη Νορβηγίδα τουρίστρια την ώρα που περπατούσε στον επαρχιακό δρόμο του Αχαϊκού στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας, από μια συμμορία επωχούμενων τσιγγάνων οι οποίοι την χτύπησαν για να αρπάξουν ό,τι είχε μαζί της!

Μέρα- μεσημέρι ένα αγροτικό φορτηγάκι έκλεισε ξαφνικά τον δρόμο στην άτυχη παραθερίστρια που «πάγωσε» βλέποντας τρεις από τους συνολικά πέντε επιβάτες του να κατεβαίνουν από την καρότσα και να ορμούν κατά πάνω της με άγριες διαθέσεις! Οι άγνωστοι της επιτέθηκαν και την χτύπησαν κάμπτοντας κάθε πρόθεσή της να αντισταθεί.

Αμέσως μετά, της άρπαξαν με τη βία την φωτογραφική μηχανή που είχε μαζί της, μαζί με δύο κινητά τηλέφωνα, τις πιστωτικές κάρτες της και 50 ευρώ. Ανέβηκαν πάλι στο αγροτικό και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Η αλλοδαπή ειδοποίησε την Αστυνομία που άρχισε να τους αναζητά, αλλά δεν κατάφερε να τους εντοπίσει.



Εξαρθρώθηκε σπείρα τσιγγάνων με εννέα κλοπές

Οκτώ κλοπές μέσα σε τρεις ημέρες είχαν κάνει δυο τσιγγάνοι στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, αλλά η σύλληψη του ενός οδήγησε στην εξιχνίασή τους! Ωστόσο, άλλη μια κλοπή μεταλλικών αντικειμένων που είχαν κάνει στις 9 Ιουλίου στην Μικρομάνη, κάνει τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Καλαμάτας να εκτιμούν ότι η δράση τους δεν έχει αποκαλυφθεί πλήρως.

Ο 31χρονος δράστης συνελήφθη στην περιοχή «Μπιρμπίτας» του δήμου Καλαμάτας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της πόλης, ο οποίος του άσκησε για διακεκριμένες κλοπές, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κλοπή τροχοφόρου και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή. Ο 35χρονος συνεργός του με τον οποίο διέπραξε όσα κατηγορείται, δεν εντοπίστηκε ακόμη και αναζητείται.

Ως τώρα διαλευκάνθηκαν οι κλοπές που έκαναν δυο τους το τριήμερο μεταξύ 14 και 17 Αυγούστου στις περιοχές της Πύλου, του Πεταλιδίου και της Μεσσήνης. Με αυτοκίνητο που έκλεψαν από την Σπερχογεία, άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα από δυο σπίτια στον Άγιο Ιωάννη Πεταλιδίου και το Αχλαδοχώρι. Από μια σκηνή σε κάμπινγκ στη Γιάλοβα και από τρία αυτοκίνητα στην ίδια περιοχή και στο Νερόμυλο έκλεψαν τρεις τσάντες με χρήματα, προσωπικά έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ «βούτηξαν» χρήματα και έγγραφα και από τον από τον… πάγκο με οπωροκηπευτικά ενός αλλοδαπού στην παραλία Βελίκας!




Πιάσανε τους Αλβανούς με τα καλάσνικοφ στην Φλώρινα

Χθες (20-08-2012) τις απογευματινές ώρες, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν στη Φλώρινα δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας 22 και 18 χρονών, που αναζητούνταν για άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία και απειλή, πράξεις που έλαβαν χώρα στο Κλειδί Ημαθίας την 18-08-2012.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας τους δύο αλλοδαπούς, διότι στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων. Κατά τον έλεγχο ο 22χρονος δήλωσε παραποιημένα στοιχεία ταυτότητας και από την έρευνα προέκυψαν τα πραγματικά του στοιχεία, καθώς και ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες αναζητούνταν από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος Ημαθίας, καθόσον αυτοί φέρονται πως την 18.08.2012, το απόγευμα στο Κλειδί Ημαθίας, περιεργάζονταν οικίες μέσα στο χωριό περιφερόμενοι με δίκυκλο μοτοποδήλατο και ύστερα από παρατήρηση ιδιώτη, άρχισαν να πυροβολούν με όπλο τύπου Kalashnikov, καταρχήν άσκοπα στον αέρα και στη συνέχεια στην πρόσοψη της οικίας του χαμηλά. Οι αλλοδαποί αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή με το δίκυκλο και αφού έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς, εγκατέλειψαν το δίκυκλο (δίπλα στο οποίο βρέθηκαν 38 φυσίγγια και μια κουκούλα full face ) στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης και διέφυγαν πεζή.

Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας μετέβησαν σε αγροτική περιοχή στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, που τους υπέδειξαν οι συλληφθέντες, όπου ο 22χρονος είχε επιμελώς κρυμμένα σε καλαμιώνα ένα όπλο τύπου Kalashnikov, μαζί με δύο γεμιστήρες, οι οποίες περιείχαν συνολικά 58 φυσίγγια.

Συνολικά κατασχέθηκαν :
ένα όπλο τύπου Kalashnikov,
δύο γεμιστήρες,
58 φυσίγγια και
δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες με τη σχηματιζόμενη σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Πακιστανοί με πλούσια δράση

Από το Τ.Α. Αχαρνών σχηματίσθηκε, χθες (20-8-2012), δικογραφία σε βάρος ενός 28χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, για κλοπές από εταιρείες και καταστήματα και δύο (2) ακόμα αλλοδαπών, υπηκόων Πακιστάν, ηλικίας 35 και 53 ετών για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Ο 28χρονος κρατείται ήδη για διοικητική απέλαση και συνελήφθη ο 35χρονος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 28χρονος το τελευταίο τετράμηνο διέπραττε διαρρήξεις σε γραφεία εταιρειών και καταστήματα και αφαιρούσε χρήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και διάφορα αντικείμενα. Στη συνέχεια, προωθούσε τα κλοπιμαία στους άλλους δύο (2) συγκατηγορούμενούς του, οι οποίοι τα διέθεταν προς πώληση σε κατάστημα που διατηρούσε ο 53χρονος.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο 28χρονος έχει διαπράξει δεκαεπτά (17) κλοπές με την ίδια μέθοδο δράσης.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 28χρονου και σε κατάστημα ιδιοκτησίας του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, τη νόμιμη κατοχή των οποίων δε μπορούσαν να δικαιολογήσουν οι κατηγορούμενοι.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Αλβανικά μπουμπούκια με ναρκωτικά & όπλα

Συνελήφθησαν χθες (20-8-2012) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην Πλατεία Αττικής, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, τρία (3) άτομα, εκ των οποίων δύο (2) αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 22, 21 και 18 ετών, αντίστοιχα, κατά τη στιγμή που ο 21χρονος αλλοδαπός πωλούσε στους άλλους δύο ποσότητα ενός (1) κιλού κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε. Στην οικία του 21χρονου, στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 15.500 γραμμ. κάνναβης.


ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ:

Ποσότητα ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους –16.500- γραμμ.
Ένα (1) περίστροφο με έξι (6) φυσίγγια.
Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Μια (1) ζυγαριά ακριβείας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Βούλγαρος παρέσυρε τρεις πεζούς και τους εγκατέλειψε!

Το παγκόσμιο ρεκόρ… ασυνειδησίας διεκδικεί με αξιώσεις ένας νεαρός αλλοδαπός που χτύπησε με το αυτοκίνητό του στη Θάσο, όχι έναν αλλά… τρεις πεζούς τραυματίζοντάς τους, αλλά έσπευσε να εξαφανιστεί αφήνοντάς τους αβοήθητους!

Το τριπλό ατύχημα συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ο 24χρονος Βούλγαρος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε, βγήκε από την πορεία του και παρέσυρε τρεις Ρουμάνους, δυο άνδρες ηλικίας 25 και 26 χρόνων και μια 25χρονη γυναίκα, οι οποίοι περπατούσαν στην άκρη του δρόμου. Οι τρεις πεζοί τραυματίστηκαν, αλλά ο δράστης πάτησε γκάζι χωρίς να ενδιαφερθεί για την κατάστασή τους.

Όμως, συγκράτησαν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και στο Κέντρο Υγείας Πρίνου όπου μεταφέρθηκαν για τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες τον έδωσαν στους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος. Ο νεαρός Βούλγαρος συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας κατηγορούμενος για παράσυρση πεζών με εγκατάλειψη



Επίθεση και αρπαγή Aλβανού βαρυποινίτη!

Σκηνές γκαστερικής ταινίας εκτιλύχτηκαν χτες το πρωί στο νοσοκομείο Ναυπλίου, όταν δύο άτομα, πυροβολώντας στον αέρα, άρπαξαν έναν Αλβανό κρατούμενο. Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μεταγωγής 40χρονου Αλβανού κρατούμενου των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου, που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, για αλλαγή επίδεσης τραύματος στα εξωτερικά ιατρεία. Την ώρα της αποχώρησης από το νοσοκομείο, δύο άτομα με βαρύ οπλισμό επιτέθηκαν στους τέσσερις συνοδούς εξωτερικούς φύλακες και, πυροβολώντας για εκφοβισμό στον αέρα, άρπαξαν τον Αλβανό και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο. Ο Αλβανός κρατούμενος εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ένοπλη ληστεία. Η αστυνομία εξαπέλυσει ανθρωποκυνηγητό τόσο στην Αργολίδα, όσο και στους γειτονικούς νομούς.



Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Ρόδο


Συνελήφθησαν χθες (20-08-2012) στην πόλη της Ρόδου, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, έξι (6) άτομα από τα οποία ένας 36χρονος ημεδαπός, ένας 22χρονος ομογενής και τέσσερις αλλοδαποί (2 υπήκοοι Βουλγαρίας, 1 Μολδαβίας και 1 Αλβανίας) κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.


Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 33χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας ο οποίος αναζητείται.

Συγκεκριμένα, υστέρα από μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα, που διήρκησε τους τελευταίους δυο μήνες, διαπιστώθηκε ότι από ο 33χρονος Αλβανός σε συνεργασία με τον 36χρονο ημεδαπό και παράλληλα ο 23χρονος υπήκοος Μολδαβίας, προμήθευαν τους υπόλοιπους συλληφθέντες με ναρκωτικές ουσίες προκειμένου αυτοί με την σειρά τους να τις διακινούν σε τοξικομανείς της Ρόδου.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης χθες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., παρουσία Εισαγγελικού και Δικαστικού Λειτουργών πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

· Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 119.6 γραμμαρίων
· Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 386 γραμμαρίων
· Ποσότητα λευκής ουσίας-σκόνης για νόθευση κοκαΐνης βάρους 627 γραμμαρίων
· Πεντακόσια εβδομήντα επτά (577) ναρκωτικά χάπια «ecstasy»
· Τρεις (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
· Το χρηματικό ποσό των 2.655 ευρώ
· Ένα (1) Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών
· Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών

Επιπλέον, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 33χρονος Αλβανός το χρονικό διάστημα των τελευταίων πέντε ετών έχει διακινήσει μέσω εταιρίας ταχυμεταφοράς χρημάτων το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ προερχόμενο από συναλλαγές για εμπορία ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.



Την προανάκριση διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου