Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Η ρατσιστική επίθεση της ημέρας + Λάθρο-news of the week


Σύρος μαχαίρωσε Έλληνα έμπορο λαϊκής αγοράς (βίντεο)
Πακιστανός σκότωσε και βίασε(;) Πακιστανό στην ΑργολίδαΑπό μικρός στη "δουλειά" ο γύφτος στη Λέσβο
Πιάσανε Γεωργιανό κλέφτη στην Καβάλα
Γύφτος ληστής έπαιρνε επιδόματα από την Πρόνοια
Τσακώσανε τον αλλοδαπό ληστή στο Νέο Μαρμαρά
Γεωργιανός ρατσιστής χτύπησε & λήστεψε γιαγιά

Γερμανός τοξοβόλος με ναρκωτικά σε Σέρρες και Κέρκυρα
Βουλγάρα κλέφτρα στον Βόλο

Ο Στρος-Καν διαπομπευμένος, ο Πακιστανός «προστατευμένος»
Αλβανοί & δικοί μας σχεδίαζαν ληστείες στη Λευκάδα
Πακιστανός (φυσικά) απαγάγει Πακιστανούς
Σλοβάκα με ένα κιλό κοκαΐνης στο αεροδρόμιο
Γύφτοι και Αλβανοί ρήμαζαν εργοτάξιο
Αλλοδαπός έκλεβε τον κόσμο σε νοσοκομείο
Μακελειό μεταξύ Πακιστανών στο Αίγιο -βγήκαν τσεκούρια
Αλλοδαποί προκάλεσαν την πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα
Γύφτος εξαπατούσε ηλικιωμένους στη Βοιωτία
Τον «έγδυσε» η… έμπιστη Φιλιππινέζα οικιακή βοηθός!
Αλβανοί μπαίνανε σε σπίτια στην Ηλεία
Νιγηριανός πωλούσε το θάνατο στη Βάρη
Αλβανοί αρχαιοκάπηλοι στην Αχαΐα
Αλβανός βγήκε για σαφάρι στην Κόρινθο
Γυφτάκια ορμάνε σε γυναίκες
Έπιασε τον Ρωσοτσετσένο εκτός υπηρεσίας
Αλβανοί ρημάζουν τα δάση
Μετέφεραν ναρκωτικά με λεωφορείο στη Φλώρινα
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για εμπρησμό στην Κορινθία
Πακιστανός βιαστής συνελήφθη στην Κρήτη
Συμμορία Αλβανών κατέκλεβε τουρίστες στη Ζάκυνθο
Αλβανοί κλέβανε τουρίστες και στην Κέρκυρα
Αλβανοί με μολότοφ παρέα με ακροαριστερούς
Αλλοδαπός με μισό κιλό ηρωίνης στον Πειραιά
Σπείρα γύφτων έκλεβε σπίτια στην Εύβοια
Αρμένιος & άλλοι 4 λήστευαν με καλάσνικοφ στο Ηράκλειο
Γύφτοι στην Κόρινθο πυροβολούσαν & πετούσαν πλακάκια σε Αστυνομικούς
Μαροκινοί προσπάθησαν να κλέψουν οινοπνευματώδη ποτά
Πωλούσαν κατά εκατοντάδες τις ιταλικές ταυτότητες σε λαθρομετανάστες!
Γεωργιανοί κλέβανε σπίτια
Μεθυσμένος Γεωργιανός ξεκοίλιασε ομοεθνή του μέσα στο Άγιον Όρος!
Αλλοδαποί επιτέθηκαν σε Πακιστανό στο Αιγάλεω
Γύφτος βολτάριζε με κλεμένο αυτοκίνητο
Μεθυσμένος Αλβανός προκαλεί και τις τρώει σε μπαρ
Γύφτος έκλεβε με βία τσάντες από γυναίκες





Σύρος μαχαίρωσε Έλληνα έμπορο λαϊκής αγοράς

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Συρίας (Πακιστάν έλεγε αρχικά το ρεπορτάζ), για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ειδικότερα, ο 31χρονος χτύπησε με μαχαίρι και τραυμάτισε 42χρονο ημεδαπό, κατόπιν φραστικού επεισοδίου και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή πεζός.

Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο όπου αναζήτησαν, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 31χρονο.

Ο Παθών μεταφέρθηκε στο ΠΑ.Γ.Ν. Ηρακλείου και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε.
Προανάκριση ενεργεί το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.







Πακιστανός σκότωσε και βίασε(;) Πακιστανό στην Αργολίδα

Εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ναυπλίου τη δολοφονία του νεαρού αλλοδαπού που βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα του Σαββάτου μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στη Μιδέα Αργολίδας. Ο δράστης συνελήφθη στην Σαλαμίνα και ομολόγησε το έγκλημα.

Το μεγάλο πρόβλημα για τους αστυνομικούς, ήταν να ανακαλύψουν την πραγματική ταυτότητα του θύματος για τον οποίο αρχικά γνώριζαν πως ήταν ένας 25χρονος Αφγανός. Στην πορεία των ερευνών, αποκαλύφθηκε ότι ήταν Πακιστανός, μόλις 19 χρόνων και συγκατοικούσε με έναν 27χρονο ομοεθνή του στο παλιό αυτοκίνητο στην αγροτική περιοχή Κιάφα. Ο 27χρονος είχε εξαφανιστεί και όλα έδειχναν ότι αυτός ήταν ο δράστης, αλλά οι αστυνομικοί διαπίστωσαν γρήγορα ότι είχε φύγει με λεωφορείο για την Αθήνα απ' όπου στη συνέχεια κατέφυγε στη Σαλαμίνα.

Το γεγονός ότι το θύμα ήταν γυμνό και σκεπασμένο με κουβέρτες έξω από το αυτοκίνητο έχοντας αίμα και στον πρωκτό του, δημιούργησε αρχικά την εντύπωση ότι το έγκλημα είχε σεξουαλικά κίνητρα. Όμως, ο ιατροδικαστής δεν βρήκε ίχνη κακοποίησης, εκτός φυσικά από τα δυο θανατηφόρα τραύματα στο κεφάλι. Ο 27χρονος δολοφόνος, που βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα, ομολόγησε ότι τα προκάλεσε με μια πέτρα, κατά την διάρκεια διαπληκτισμού που είχαν για ασήμαντη αιτία.



Από μικρός στη "δουλειά" ο γύφτος στη Λέσβο

Με άδεια χέρια έφυγε από το γραφείο που διέρρηξε ένας ανήλικος τσιγγάνος στη Μυτιλήνη, με… χειροπέδες στα χέρια κατέληξαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης τόσο ο ίδιος, όσο και ο πατέρας του που κατηγορείται για παραμέληση της εποπτείας του!

Ο 16χρονος «μπουκαδόρος» παραβίασε την κεντρική είσοδο ενός γραφείου ιδιωτικής εταιρείας και μπήκε στο εσωτερικό, αλλά δεν πρόλαβε να κλέψει κάτι γιατί εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι τον συνέλαβαν. Αμέσως μετά, αναζήτησαν τον 36χρονο πατέρα του που δήλωσε ότι… δεν γνώριζε τι έκανε το παιδί του, αλλά δεν έπεισε τους αστυνομικούς οι οποίοι τον συνέλαβαν.




Πιάσανε Γεωργιανό κλέφτη στην Καβάλα

Δύο καταστήματα και δύο γραφεία ιδιωτικής επιχείρησης στην Καβάλα διέρρηξε μέσα σε ένα βράδυ, στα μέσα του περασμένου Ιουνίου, ένας 22χρονος Γεωργιανός που έκλεψε δύο τηλεοράσεις, μια φωτογραφική μηχανή, έναν φορητό υπολογιστή, δύο… φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά, αναψυκτικά και 40 ευρώ! Από τις έρευνες της Ασφάλειας εξακριβώθηκε η ταυτότητά του, αλλά δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.




Γύφτος ληστής έπαιρνε επιδόματα από την Πρόνοια

Το θράσος ενός 30χρονου κακοποιού για ληστείες στην Αχαΐα και την Ηλεία, δεν είχε όρια αφού έφτασε στο σημείο να εισπράττει και… επίδομα πρόνοιας ως άνεργος! Οι αστυνομικοί που τον αναζητούσαν, τον τσάκωσαν μέσα στο Ταχυδρομείο του Πύργου όπου είχε πάει για να το παραλάβει.

Ο τσιγγάνος, που είναι γνωστός στην περιοχή με το προσωνύμιο «Γαρδέλης», έχει πλούσιο παρελθόν αφού έχει περάσει αρκετό καιρό στη φυλακή για ληστείες. Μυαλό δεν έβαλε, όμως, αφού ήδη αναγνωρίστηκε από τα θύματα δυο ληστειών που διέπραξε τις τελευταίες ημέρες! Η πρώτη είχε γίνει το βράδυ του Σαββάτου στο Νέο Βουπράσιο Αχαΐας όπου, μαζί με άλλους τρεις συνεργούς του οι οποίοι αναζητούνται, είχαν ληστέψει έναν 76χρονο μέσα στο σπίτι του και είχαν αρπάξει 200 ευρώ, μια χρυσή αλυσίδα, ένα κινητό τηλέφωνο και μια τηλεόραση.

Αλλά και την προηγούμενη Τρίτη, ο «Γαρδέλης» είχε ληστέψει έναν 46χρονο στο σπίτι του στο Μιχόι Αχαΐας και είχε αρπάξει κοσμήματα και διάφορα άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 15.000 ευρώ. Ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξιχνίαση της δράσης του και για τον εντοπισμό των τριών συνεργών του συνεχίζονται.




Τσακώσανε τον αλλοδαπό ληστή στο Νέο Μαρμαρά

Επεισοδιακή σύλληψη επίδοξου ληστή σημειώθηκε, χθες το βράδυ, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Όπως ανακοινώθηκε, ο δράστης, ένας 37χρονος αλλοδαπός, εισήλθε σε κοσμηματοπωλείο που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις ξενοδοχειακής μονάδας, όπου προσποιούμενος τον πελάτη άρπαξε τρία χρυσά ρολόγια, συνολικής αξίας άνω των 100 χιλιάδων ευρώ, και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή πεζός.

Ωστόσο, υπάλληλος της επιχείρησης τον κυνήγησε και ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία, ο δράστης έριξε σπρέι πιπεριού στον υπάλληλο. Τελικά, με τη βοήθεια υπαλλήλου σεκιούριτι του ξενοδοχείου, ο 37χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν για το συμβάν.
O συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.



Γεωργιανός ρατσιστής χτύπησε & λήστεψε γιαγιά στην Βέροια

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας υπόθεση ληστείας που είχε διαπραχθεί το απόγευμα της 26.07.2012 εντός της οικίας 71χρονης στη Βέροια.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός υπηκόου Γεωργίας 37 ετών και δύο ακόμα αγνώστων ατόμων για ληστεία.

Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι το απόγευμα της 26.07.2012 ο 37χρονος μαζί με δύο ακόμα άγνωστα άτομα, εισήλθαν στο διαμέρισμά της 71χρονης και με τη χρήση σωματικής βίας της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50.000 Ευρώ και χρυσαφικά και τράπηκαν σε φυγή. (Σχετικό το από 27-07-2012 Δελτίο Τύπου).
Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.




Γερμανός τοξοβόλος με ναρκωτικά σε Σέρρες και Κέρκυρα

Έτοιμος για όλα ήταν ένας νεαρός Γερμανός που διακινούσε ναρκωτικά στις Σέρρες οπλισμένος με… αθόρυβα όπλα! Οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν βρήκαν στο αυτοκίνητό του, εκτός των άλλων, μια… βαλλίστρα με διόπτρα μαζί με οκτώ βέλη!

Ο 22χρονος Γερμανός ακινητοποιήθηκε για έλεγχο στο Νέο Πετρίτσι Σερρών και διαπιστώθηκε ότι αναζητούσε αγοραστές για την ακατέργαστη κάνναβη που είχε μαζί του. Τα ναρκωτικά ζύγιζαν μόλις 10,9 γραμμάρια, αλλά το γεγονός ότι τα είχε χωρίσει σε 21 συσκευασίες και η ηλεκτρονική ζυγαριά που είχε μαζί του, δεν άφηναν αμφιβολίες ότι ήταν «βαποράκι». Μάλιστα, εκτός από τη βαλλίστρα, ο νεαρός αλλοδαπός ήταν εξοπλισμένος ακόμη με δυο μαχαίρια και δυο σπρέι πιπεριού!

Άλλος ένα 29χρονος Γερμανός συνελήφθη στους Αυλιώτες της Κέρκυρας, όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών τον εντόπισαν σε δασική περιοχή όπου καλλιεργούσε τέσσερα χασισόδεντρα ύψους τριών μέτρων! Στο σπίτι του βρέθηκαν 25 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.




Βουλγάρα κλέφτρα στον Βόλο

Δεν κατάλαβε το παραμικρό μια 34χρονη Ρωσίδα που έκανε βόλτα στο Βόλο, όταν ένα χέρι άρπαξε μέσα από την τσάντα της το τσαντάκι του συζύγου της με μεγάλο χρηματικό ποσό! Ο σύζυγός της, όμως, αποδείχθηκε… «γάτα» καθώς αντιλήφθηκε την κλοπή και ακινητοποίησε την «μακρυχέρα»!

Η 36χρονη Βουλγάρα κατάφερε να βγάλει μέσα από την τσάντα το τσαντάκι που περιείχε 2.800 δολάρια και διάφορα έγγραφα αλλά, τη στιγμή που έκανε να φύγει, ο 52χρονος Ρώσος το είδε στα χέρια της και αμέσως κατάλαβε τι είχε συμβεί! Έτσι, έτρεξε ξωπίσω της, την άρπαξε και της το πήρε από τα χέρια. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί που παρέλαβαν την αλλοδαπή και την οδήγησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.



Ο Στρος-Καν διαπομπευμένος, ο Πακιστανός «προστατευμένος»

Ενίοτε μια εικόνα μπορεί όντως να αποτυπώσει χίλιες λέξεις και πλείστα όσα συναισθήματα. Και παράλληλα να δώσει … απαντήσεις σε ερωτήματα του τύπου: που βαδίζουμε ως κράτος, ως συντεταγμένη Πολιτεία, ως κοινωνία, ως έθνος.

Γυρίστε τη μνήμη σας περίπου έναν χρόνο πίσω. Τότε που αίφνης ένα βράδυ τα δελτία ειδήσεων και οι οθόνες των τηλεοράσεων «γέμισαν» από την εικόνα του εμφανώς καταβεβλημένου, ΣΙΔΗΡΟΔΕΣΜΙΟΥ Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν. Του τότε ισχυρότερου άνδρα της παγκόσμιας οικονομίας, μέλλοντα Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, εάν θυμάστε …

Η αμερικανική αστυνομία είχε συλλάβει τον Στρος-Καν με την κατηγορία του βιασμού, στηριζόμενη στην μαρτυρία μιας καμαριέρας ξενοδοχείου, μαρτυρία που ακόμα και σήμερα αμφισβητείται. Και είχε ακολουθήσει το ΤΥΠΙΚΟ σε τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή είχε μεταφέρει τον ΥΠΟΠΤΟ, με χειροπέδες, χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο προστασίας, ουδόλως ασχολήθηκε να «κρύψει» το πρόσωπό του από τις κάμερες και τους φωτογράφους και εν τέλει του συμπεριφέρθηκε ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ο νόμος. Ο νόμος τους. «Σκληρός νόμος αλλά νόμος», αν έχετε ακουστά …

Ένα καλοκαίρι μετά η ΕΛ.ΑΣ έχει στα χέρια της έναν 21χρονο βιαστή και δολοφόνο. Καθ’ ομολογία του. Έναν άνθρωπο που έχει παραδεχθεί πως διέπραξε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα των τελευταίων ετών. Και οργανώνει επιχειρήσεις στρατιωτικού τύπου για να τον «προστατεύσει» (!) από τα φλας των φωτογράφων, τις κάμερες των ειδήσεων και την οργή του απλού λαού.

Έχει επιστρατεύσει ακόμα και τακτικές παραπλάνησης του … εχθρού (;) για να «διασώσει» τον δολοφόνο μιας αθώας παιδικής ψυχής. Έχει καταστρατηγήσει ακόμα και τις δικαστικές αποφάσεις που επιβάλλουν την δημοσίευση των φωτογραφιών δραστών ειδεχθών εγκλημάτων! Για να σώσει ποιόν από ποιους;

Από τα «αδηφάγα» μίντια; Από τον «οργισμένο» λαό; Από τη μάνα που δεν ξέρει αν αύριο θα ξυπνήσει το παιδί της από το κώμα; Από την Χρυσή Αυγή; Από ποιόν;

Μακάρι τέτοια «προστασία» να βιώναμε όλοι οι Έλληνες που δεν τολμάμε να περπατήσουμε το βράδυ στο κέντρο της πόλης μας. Της Αθήνας, της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης, παντού όπου ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ των αρχών έχουν δημιουργηθεί γκέτο λαθρομεταναστών. Ανθρώπων που δεν είναι εκ προοιμίου εγκληματίες, αλλά που ενίοτε η φτώχεια, η ανέχεια και η πείνα τους οδηγεί να παραβούν το νόμο. Και συνήθως εις βάρος πολιτών αθώων …

Μακάρι οι αρχές να είχαν επιδείξει τέτοια «φούρια» να … «διασώσουν» τους νομοταγείς πολίτες κι όχι τους «δράκους» της Πάρου. Σε τελική ανάλυση μακάρι να ίσχυε και στην Ελλάδα η «αμερικανιά» του σκληρού νόμου, ίσου και ίδιου για όλους. Από τον Πακιστανό έως τον Στρος-Καν.

Αλλά τότε μάλλον θα μιλάγαμε για μια άλλη χώρα.

Γι’ αυτό στο μυαλό σας κάντε ένα «στοπ καρέ» δύο φωτογραφίες: το Στρος-Καν και τον Πακιστανό με την κουκούλα, το τζόκεϊ, το αλεξίσφαιρο γιλέκο και τους φρουρούς της ΕΛ.ΑΣ να τον φυγαδεύουν.

Και μετά επιλέξτε ποια εικόνα σας «κάνει» …




Αλβανοί & δικοί μας σχεδίαζαν ληστείες στη Λευκάδα

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, εγκληματική ομάδα, που είχε οργανώσει τη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε τραπεζικά καταστήματα της Αιτωλοακαρνανίας και της Λευκάδας.

Η έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών Αρχών απέτρεψε δυο τουλάχιστον ένοπλες ληστείες, που είχαν σχεδιάσει και οργανώσει τα μέλη της εγκληματικής ομάδας σε τραπεζικά υποκαταστήματα της Λευκάδας και της Βόνιτσας.

Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, προχθές (6-8-2012), το πρωί, σε Αμφιλοχία και Λευκάδα, δύο ημεδαποί και δύο Αλβανοί ηλικίας 55, 42, 39 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της οπλοκατοχής, της κλοπής, της πλαστογραφίας και της αντίστασης.

Από την συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε ότι οι δυο ημεδαποί, οι οποίοι συγκρότησαν την εγκληματική ομάδα, είχαν προχωρήσει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη διάπραξη ένοπλων ληστειών. Πιο συγκεκριμένα είχαν επιλέξει τα τραπεζικά υποκαταστήματα, χαρτογράφησαν την ευρύτερη περιοχή και το δρομολόγιο διαφυγής και στη συνέχεια υπέδειξαν τον ακριβή τρόπο δράσης σε άτομα Αλβανικής καταγωγής, τα οποία αποτελούσαν και το εκτελεστικό τμήμα της οργάνωσης.

Ειδικότερα, προχθές (6-8-2012) το πρωί, στην Αμφιλοχία, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία. που προέκυψαν από τη μεθοδική τους έρευνα, ενήργησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο Αλβανοί. Οι δράστες στη θέα των Αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή και συνεληφθησαν κατόπιν πεζής καταδίωξης σε κοντινή απόσταση. Για την αποφυγή της σύλληψης τους, οι δυο αλλοδαποί προέβαλλαν σθεναρή αντίσταση σε βάρος των αστυνομικών.

Σε έρευνα που ακολουθησε στο όχημα των δυο συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

Ένα πιστόλι.
Ένα περίστροφο με πέντε φυσίγγια.
Μία γεμιστήρα πιστολιού με δεκατρία φυσίγγια.
Δυο κουκούλες τύπου full face .
Τρία ζευγάρια γάντια.
Τρεις κάρτες sim διαφορετικών εταιριών κινητής τηλεφωνίας.

Σε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση στη Λευκάδα, εντοπίστηκαν και συνελληφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας και οι δυο ημεδαποί «εγκέφαλοι» της οργάνωσης.

Σε έρευνα που ακολουθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος του 42χρονου ημεδαπού, στη Βόνιτσα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής :

Ένα πιστόλι.
Δυο γεμιστήρες πιστολιού.
Πενήντα τρία φυσίγγια.
Τριάντα ένα κάλυκες.
Μια μεταλλική ράβδος.
Ένα σπρέι πιπεριού.
Ένας χάρτης της πόλης της Λευκάδας με σχεδιάγραμμα προσέγγισης και διαφυγής σε τοπικό υποκατάστημα τράπεζας.
Ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα με τη κάτοψη του συγκεκριμένου τραπεζικού καταστήματος.

Σε σωματικές έρευνες που ενεργήθηκαν και στους τέσσερις συλληφθέντες οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά δέκα κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες κάρτες sim , το χρηματικό ποσό των 1.250,00 ευρώ και δυο χρυσές λίρες Αγγλίας.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολουθησε προέκυψαν επίσης :

Ο 39χρονος Αλβανός, κατά τη σύλληψη του επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστό διαβατήριο Αλβανικών Αρχών, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας. Σε βάρος του εκκρεμούσαν πληθώρα καταδικαστικές αποφάσεις και εντάλματα σύλληψης από τις δικαστικές Αρχές για διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Ο 38χρονος αλλοδαπός ήταν δραπέτης φυλακών καθότι την 10/1/2012 παραβίασε 9ημερη τακτική άδεια των φυλακών Αγιάς, όπου ήταν κρατούμενος για ναρκωτικά και ληστείες.

Το όχημα των δυο αλλοδαπών είχε αφαιρεθεί πριν επτά μήνες από την Δάφνη Αττικής και φυλάσσεται προκειμένου αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Σε βάρος του 55χρονου ημεδαπού εκκρεμούσαν επτά καταδικαστικές αποφάσεις για υγειονομικές παραβάσεις και ακάλυπτη επιταγή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για όλα τα αδικήματα που κατηγορούνται και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή.
Τις έρευνες που συνεχίζονται και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.




Πακιστανός (φυσικά) απαγάγει Πακιστανούς

Για απαγωγή δύο ομοεθνών του κατηγορείται ένας 40χρονος Πακιστανός, ο οποίος συνελήφθη στο Αίγιο, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται ένας ακόμη Πακιστανός.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες κλείδωσαν την περασμένη Κυριακή στο σπίτι του 40χρονου στο Αίγιο δύο ομοεθνείς τους, ηλικίας 24 και 23 ετών και στη συνέχεια επικοινώνησαν με συγγενείς των θυμάτων στο Πακιστάν ζητώντας την καταβολή 10.000 ευρώ, προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Κατά τη διάρκεια της παράνομης κράτησης των δύο νεαρών Πακιστανών οι δράστες τούς τραυμάτισαν με μαχαίρι, μπουκάλια και σιδηρολοστούς, ωστόσο τα θύματα κατάφεραν τελικά να διαφύγουν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Αιγίου. Ο 24χρονος εξήλθε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ ο 23χρονος παραμένει νοσηλευόμενος. Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 40χρονο, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, τα θύματα της αρπαγής είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα.




Σλοβάκα με ένα κιλό κοκαΐνης στο αεροδρόμιο

Μία εικοσιπεντάχρονη από την Σλοβακία, προερχόμενη από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας συνελήφθη χθες το απόγευμα, στο χώρο των αφίξεων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», για εισαγωγή στη χώρα ναρκωτικών ουσιών.

Η κοπέλα είχε κρυμμένη 1.060 γραμμάρια κοκαΐνης μέσα σε δύο ενισχυτές.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Γύφτοι και Αλβανοί ρήμαζαν εργοτάξιο

Οι απανωτές κλοπές από τα εργοτάξια της κοινοπραξίας "Μορέας" που κατασκευάζει τον περιφερειακό δρόμο της Καλαμάτας, είχαν κινητοποιήσει τις αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής που τσάκωσαν σε… δόσεις τρεις από τους δράστες!

Γύφτοι και Αλβανοί «κυνηγοί» μετάλλων είχαν ενώσει τις… δυνάμεις τους για να λεηλατούν τα οικοδομικά σίδερα από τα εργοτάξια της κοινοπραξίας. Ωστόσο, δυο από αυτούς έπεσαν πρώτοι στην ενέδρα που έστησαν οι αστυνομικοί.

Πρόκειται για έναν 18χρονο γύφτο και έναν 36χρονο Αλβανό που συνελήφθησαν ενώ μετέφερε με ένα αγροτικό φορτηγάκι σίδερα τα οποία είχαν κλέψει από το εργοτάξιο.
Οι ενέδρες συνεχίστηκαν και τις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και ένας 30χρονος γύφτος με το αγροτικό του φορτωμένο με σίδερα οικοδομής τα οποία είχε κλέψει νωρίτερα από το ίδιο εργοτάξιο του Μορέα! Τα οχήματα των δραστών κατασχέθηκαν και οι ίδιοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.




Αλλοδαπός έκλεβε τον κόσμο σε νοσοκομείο

Μέσα στα δωμάτια των ασθενών στην Παθολογική Κλινική νοσοκομείου της Πάτρας τριγύριζε σαν… κύριος ένας νεαρός αλλοδαπός και άρπαζε τα κινητά των νοσηλευόμενων ή των συνοδών τους! Όμως, τον αντιλήφθηκαν γιατροί οι οποίοι τον καταδίωξαν και να καταφέρουν να τον ακινητοποιήσουν και να τον παραδώσουν σε αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών.




Μακελειό μεταξύ Πακιστανών στο Αίγιο -βγήκαν τσεκούρια

Η διαφωνία για το… μερίδιο στο ενοίκιο ήταν η αιτία της συμπλοκής μεταξύ Πακιστανών μεταναστών που σύντομα έγινε… σύρραξη με τραυματισμούς σε μια γειτονιά στο Αίγιο, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους των γύρω κτιρίων!
Οι αλλοδαποί που συγκατοικούν στο συγκεκριμένο σπίτι τα «έσπασαν» για το ποσό που έπρεπε να καταβάλλει ο καθένας και άρχισαν να διαπληκτίζονται. Σύντομα, όμως, ήρθαν στα χέρια και μάλιστα κάποιοι από αυτούς άρχισαν να χτυπούν κάποιους άλλους με τσεκούρια και με σπασμένα μπουκάλια!

Οι περίοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία, άνδρες της οποίας επενέβησαν αμέσως βάζοντας τέλος στη… μάχη, από την οποία τραυματίστηκε ένας αλλοδαπός και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Αιγίου. Άλλοι τρεις προσήχθησαν στο τμήμα της περιοχής, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο αργότερα.




Γυφτάκια κλέβουν τουρίστριες στην Κρήτη

Δύο γυφτάκια, 16 και 17 ετών, συνελήφθησαν χθες το βράδυ στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) επειδή έκλεψαν το πορτοφόλι μιας 20χρονης Ιρλανδής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία της 20χρονης, ο 16χρονος και ο 17χρονος, ενεργώντας από κοινού, με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από την τσάντα της το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ και στην συνέχεια έφυγαν πεζοί.

Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από την νεαρή τουρίστρια η οποία ενημέρωσε την αστυνομία και αφού αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.



Αλλοδαποί προκάλεσαν την πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα

2 Αλλοδαποί "εργάτες" που έκοβαν σίδερα ενώ επικρατούσε καύσωνας & υπήρχαν ισχυροί άνεμοι είναι οι υπεύθυνη της πυρκαγιάς στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής έσωσε στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή τις περιουσίες των κατοίκων.



Γύφτος εξαπατούσε ηλικιωμένους στη Βοιωτία

Ιδιαίτερες ικανότητες στο… παραμύθι είχε αναπτύξει ένας 56χρονος τσιγγάνος, που κατάφερε να εξαπατήσει τέσσερις ηλικιωμένους στην Βοιωτία και να τους πείσει να τον πληρώσουν για ανύπαρκτα χρέη των παιδιών τους! Το πέμπτο θύμα, όμως, δεν «τσίμπησε» και οδήγησε στη σύλληψή του μετά από περιπετειώδη καταδίωξη.

Μόλις η 71χρονη γυναίκα από την κοινότητα Λαφυστίου Λιβαδειάς ειδοποίησε την Αστυνομία ότι ο 56χρονος προσπάθησε να την εξαπατήσει με το πρόσχημα ότι ο γιος της του οφείλει χρήματα για αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή, σήμανε συναγερμός. Το αυτοκίνητο του δράστη εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ., αλλά εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να ξεφύγει με αποτέλεσμα να βγει από τον δρόμο και να ακινητοποιηθεί. Χρειάστηκε, όμως, να τον κυνηγήσουν οι αστυνομικοί σε έναν λόφο που κατέφυγε τρέχοντας, ώσπου να μπορέσουν να τον συλλάβουν!

Το αυτοκίνητο που έφερε παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας κατασχέθηκε, ενώ πάνω στον 56χρονο βρέθηκαν 770 ευρώ. Από αυτά, 150 είχε πάρει με την ίδια κομπίνα από μια 85χρονη στην κοινότητα Υψηλάντη Βοιωτίας και άλλα 200 από μια 65χρονη στην Αλίαρτο, οι οποίες τον αναγνώρισαν. Την Τρίτη, είχε καταφέρει να αρπάξει άλλα 2.500 ευρώ από έναν 84χρονο που έπεισε να κάνει ανάληψη από τράπεζα στην Αλίαρτο, σερβίροντάς του το ίδιο παραμύθι!

Άλλη μια παρόμοια απάτη είχε διαπράξει σε βάρος ενός 82χρονου στην Λιβαδειά τον Οκτώβριο του 2011, από τον οποίο είχε πάρει 800 ευρώ. Ο απατεώνας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς, ενώ ερευνάται αν έχει διαπράξει και άλλες απάτες.




Τον «έγδυσε» η… έμπιστη Φιλιππινέζα οικιακή βοηθός!

Είχε το κεφάλι του ήσυχο ένας γνωστός επιχειρηματίας της Πάτρας με την Φιλιππινέζα οικιακή βοηθό που εργαζόταν πολλά χρόνια στο σπίτι της οικογένειάς του. Δεν φανταζόταν, όμως, ότι μέρα θα εξαφανιζόταν μαζί με ό,τι είχε και δεν είχε –και ήταν πολλά!

Η 35χρονη αλλοδαπή έμενε μόνη όταν η οικογένεια του ιδιοκτήτη μεγάλου καταστήματος της πόλης έλειπε από το σπίτι. Δεν καθόταν, όμως, με… σταυρωμένα χέρια! Έχοντας αποκτήσει την εμπιστοσύνη του επιχειρηματία, γνώριζε πού βρίσκονταν τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου που ήξερε ότι περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό σε «ζεστά» μετρητά! Το μόνο που της έλειπε, ήταν ο… κωδικός για να το ανοίξει.

Όταν τον ανακάλυψε, το βράδυ της Κυριακής, άνοιξε το χρηματοκιβώτιο, άρπαξε τα 150.000 ευρώ που έκρυβε μέσα ο ιδιοκτήτης και έγινε… καπνός! Όταν επέστρεψε η οικογένεια και δεν την βρήκε στο σπίτι, πίστεψε ότι θα είχε πάει βόλτα και δεν ανησύχησε. Μόλις, όμως, ο επιχειρηματίας βρήκε άδειο το χρηματοκιβώτιο, κατάλαβε ότι η… έμπιστη οικιακή βοηθός ήταν πολύ πιο πονηρή από όσο φανταζόταν! Η κλοπή- «μαμούθ» καταγγέλθηκε στην Ασφάλεια της Πάτρας που αναζητά τα ίχνη της 35χρονης

Ενημέρωση: Συνελήφθη, σήμερα 13-8-2012 το μεσημέρι, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια αλλοδαπή υπήκοος Φιλιππίνων, ηλικίας 34 ετών σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένης κλοπής.


Ειδικότερα την 5-8-2012 αργά το απόγευμα η 34χρονη, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε σπίτι 43χρονου ημεδαπού στη Πάτρα, εκμεταλλευόμενη ολιγόωρη απουσία των ενοίκων αφαίρεσε κοσμήματα και χρήματα συνολικής αξίας 140.000 ευρώ.

Για την διερεύνηση του περιστατικού, ενεργήθηκε μεθοδική έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, από την οποία προέκυψε ότι δράστιδα της κλοπής είναι η 34χρονη οικιακή βοηθός, η οποία και συνεληφθη σήμερα βάσει εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε.

Το σύνολο σχεδόν το κοσμημάτων που είχαν αφαιρεθεί, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.




     
 
Αλβανοί μπαίνανε σε σπίτια στην Ηλεία


Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων, σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις οικιών στη Ηλεία.

Συνελήφθησαν χθες (8-8-2012) το βράδυ στο Επιτάλιο Ηλείας, από αστυνομικούς Αστυνομικού Τμήματος Κρεστενων και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας (τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα), ηλικίας 36, 21, 17, 17 και 26 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της παράνομης οπλοκατοχής και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει ένας ακόμα ομοεθνής των συλληφθέντων ο οποίος αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.

Ειδικότερα από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 21χρονος και οι δυο 17χρονοι, ενεργώντας από κοινού, διέπρατταν διαρρήξεις οικιών στο Επιτάλιο μεταφέροντας για φύλαξη τα κλοπιμαία, στο σπίτι των υπολοίπων συλληφθέντων.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί, στην οικία του 36χρονου και της 26χρονης στο Επιταλιο Ηλείας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν διαρρηκτικά εργαλεία και κλοπιμαία όπως ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, πένσες και σφυριά. Επίσης κατασχέθηκαν δυο μαχαίρια, ένα σκερπάνι, γάντια και μια κουκούλα τύπου full - face .

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί δυο διαρρήξεις που είχαν συμβεί την τελευταία εβδομάδα σε οικίες στο Επιταλιο, ενώ μέρος των κλοπιμαίων που ανευρέθηκε στην οικία των συλληφθέντων, αναγνωρίστηκε από τους παθόντες και τους αποδόθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους συνεχίζονται.
Το προανακριτικό έργο εκτελείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κρεστενων.



Νιγηριανός πωλούσε το θάνατο στη Βάρη

Συνελήφθη τις πρωινές ώρες από υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στη Λ. Βάρης – Κορωπίου, ένας Νιγηριανός 35 ετών, ο οποίος είχε παραλάβει ταχυδρομικό δέμα που περιείχε 312 γρ. ηρωίνης, προερχόμενο από την Ινδία.

Η ηρωίνη ήταν συσκευασμένη σε 75 νάιλον συσκευασίες κρυμμένες σε φόδρες γυναικείων ενδυμάτων. Ο Νιγηριανός παρουσίασε για την παραλαβή του δέματος πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού, ενώ όπως διαπιστώθηκε δεν κατείχε νομιμοποιητικά έγγραφα εισόδου και διαμονής στη χώρα μας




Αλβανοί αρχαιοκάπηλοι στην Αχαΐα


Άδικο κόπο έκαναν οι πέντε επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» που έσκαβαν και ξανάσκαβαν στην περιοχή του Σκιαδά στην Αχαΐα αναζητώντας αρχαία ή κρυμμένους θησαυρούς! Οι αστυνομικοί του τμήματος Χαλανδρίτσας τους συνέλαβαν επί τω έργω, πριν ακόμη βρουν κάτι αξίας.

Κάποιο μάτι είδε τους δυο Αλβανούς ηλικίας 30 και 28 χρόνων και τους τρεις Έλληνες συνεργούς τους ηλικίας 44, 39 και 32 χρόνων να σκάβουν στην περιοχή μαζί με και ειδοποίησε το τοπικό τμήμα, άνδρες του οποίου έσπευσαν στην περιοχή και τους συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω.

Ως τη στιγμή της σύλληψής τους, οι πέντε «κυνηγοί» θησαυρών είχαν ανοίξει με αξίνες και φτυάρια δυο ορύγματα σε έκταση περίπου τεσσάρων τετραγωνικών μέτρων. Οι «πληροφορίες» τους, όμως, δεν ήταν σωστές καθώς δεν βρήκαν αυτά που έψαχναν! Τα σκαπτικά εργαλεία κατασχέθηκαν και οι ίδιοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.



Αλβανός βγήκε για σαφάρι στην Κόρινθο

Το μαχαίρι με τη λάμα μήκους ένδεκα εκατοστών που είχε μαζί τους ένας 43χρονος Αλβανός, όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ήταν αρκετό για να του φορέσουν χειροπέδες. Η σύλληψή του, όμως, αποκάλυψε ότι είχε στην κατοχή του και ένα κλεμμένο όπλο.

Στο σπίτι του αλλοδαπού στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας βρέθηκε μια κυνηγετική καραμπίνα που, όπως αποδείχθηκε, την είχε κλέψει πριν από μια εβδομάδα από το σπίτι ενός 40χρονου στην ίδια περιοχή. Στην κατοχή του βρέθηκαν και διάφορα εργαλεία που εξετάζεται αν είναι κλεμμένα και ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου για παράνομη οπλοκατοχή και κλοπή.




Γυφτάκια ορμάνε σε γυναίκες

Έτοιμος για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι ένας πρώην αντιδήμαρχος της Πάτρας, που κατάφερε να καταδιώξει σε απόσταση 600 μέτρων μια ολόκληρη… οικογένεια τσιγγάνων πορτοφολάδων και να τους συλλάβει χωρίς την παραμικρή βοήθεια!

Ο άλλοτε δημοτικός σύμβουλος είδε δύο ανήλικους τσιγγάνους και τη μητέρα τους να επιτίθενται σε μια 30χρονη Βουλγάρα λογίστρια τη στιγμή που έμπαινε στο γραφείο της στην πλατεία Γεωργίου, να της αρπάζουν την τσάντα και να το βάζουν στα πόδια! Χωρίς δισταγμό, έτρεξε ξωπίσω τους και, μετά από πολύ τρέξιμο και… λαχάνιασμα, κατάφερε να τους ακινητοποιήσει και να τους πάρει την τσάντα της γυναίκας που περιείχε 1.000 ευρώ και σημαντικά για τη δουλειά της έγγραφα. Η οικογένεια των «μακρυχέρηδων» παρελήφθη από αστυνομικούς και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.



Έπιασε τον Ρωσοτσετσένο εκτός υπηρεσίας

Ενας 32χρονος ομογενής Ρωσοτσετσένος συνελήφθη για απόπειρα κλοπής στην περιοχή της Νεάπολης Θεσσαλονίκης από αστυνομικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης ο 32χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικό, εκτός υπηρεσίας, να έχει στην κατοχή του ένα μαχαίρι και να περιεργάζεται το εσωτερικό ΙΧ αυτοκινήτου. Οπως έγινε γνωστό, ο 32χρονος, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη κινήθηκε απειλητικά σε βάρος του αστυνομικού και προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Επίσης, στην κατοχή του 32χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά δισκία. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «απόπειρα κλοπής», «αντίσταση», παραβάσεις των νόμων «περί ναρκωτικών» και «περί όπλων».




Αλβανοί ρημάζουν τα δάση

Με ένα άλογο και ένα μουλάρι μετέφεραν κρυφά στην πατρίδα τους την ξυλεία που είχαν κόψει παράνομα από τα ελληνικά δάση δυο νεαροί Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι! Οι αστυνομικοί τους πρόλαβαν πριν περάσουν τα σύνορα και κατέσχεσαν τα κούτσουρα, τα εργαλεία και τα… ζώα τους!

Οι δυο αλλοδαποί ηλικίας 25 και 24 χρόνων είχαν μπει παράνομα στη χώρα από μια μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση στην περιοχή του Πολυανέμου στην Καστοριά και είχαν τεμαχίσει δρύες συγκεντρώνοντας ξυλεία περίπου τεσσάρων κυβικών μέτρων. Τη φόρτωσαν στα ζώα που είχαν φέρει μαζί τους και επέστρεφαν στην Αλβανία, όπου θα πωλούσαν τα καυσόξυλα εν όψει του χειμώνα.

Όμως, τους εντόπισε μια περιπολία ανδρών της Ειδικής Μικτής Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος και της Δίωξης Ναρκωτικών και τους συνέλαβε, ενώ κατέσχεσε την ξυλεία, τα ζώα μεταφοράς και ένα αλυσοπρίονο. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς που τους άσκησε δίωξη για παράνομη υλοτομία και παράνομη είσοδο στη χώρα.



Μετέφεραν ναρκωτικά με λεωφορείο στη Φλώρινα

Πάνω από μισό κιλό χασίς βρέθηκε στους χώρους αποσκευών λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο Τίρανα - Αθήνα.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε έλεγχο στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.

Όπως διαπιστώθηκε, τη μεταφορά τους είχαν αναλάβει ο Αλβανός οδηγός του λεωφορείου κι ένας συμπατριώτης του που επέβαινε στο ίδιο όχημα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Η κατασχεθείσα ποσότητα ανέρχεται σε 647 γραμμάρια χασίς.




Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για εμπρησμό στην Κορινθία


Με την κατηγορία του εμπρησμού κατά συναυτουργία, συνελήφθησαν σήμερα στην Κάτω Συνοικία Τρικάλων του δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Κορινθίας, ένας Βούλγαρος, 38 ετών, και μία 36χρονη ομοεθνής του.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής, στο 20ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, οι συλληφθέντες προκάλεσαν πυρκαγιά σε αγροτική θαμνώδη περιοχή και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εντόπισαν το όχημα και τους συνέλαβαν, ενώ η πυρκαγιά κατασβήστηκε από ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο και διερχόμενους οδηγούς.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό και ένας αναπτήρας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.



Πακιστανός βιαστής συνελήφθη στην Κρήτη

Για απόπειρα βιασμού σε βάρος Βρετανίδας τουρίστριας κατηγορείται νεαρός Πακιστανός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του ΤΑΕ Ηρακλείου, χθες στα Μάλια, και σήμερα αναμένεται να απολογηθεί.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 20χρονης Βρετανίδας, ο 26χρονος αλλοδαπός της επιτέθηκε σε παραλία στα Μάλια του δήμου Χερσονήσου. Η κοπέλα αντέδρασε με όλες τις δυνάμεις της και κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του.

Έτρεξε στον παραλιακό δρόμο της Χερσονήσου και ζήτησε βοήθεια από αστυνομικούς που περιπολούσαν, οι οποίοι και συνέλαβαν τον Πακιστανό.

Ειδοποιηθέντες αστυνομικοί, προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο και συνέλαβαν τον 26χρονο.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.



Συμμορία Αλβανών κατέκλεβε τουρίστες στη Ζάκυνθο

Συνελήφθησαν την Δευτέρα (06.08.2012) το μεσημέρι στην πόλη της Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά, τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 26,24 και 21 ετών για τα κατά περίπτωση αδικήματα των κλοπών κατ’ εξακολούθηση και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών από λουόμενους στην ευρύτερη περιοχή του Λαγανά Ζακύνθου διαπιστώθηκε ότι οι τρεις αλλοδαποί είχαν συγκροτήσει ομάδα με σκοπό την κλοπή από τους παραθεριστές, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, ηλεκτρονικών συσκευών, κινητών τηλεφώνων και τιμαλφών.

Αρχικά οι αστυνομικοί εντόπισαν την Δευτέρα (06.08.2012) το μεσημέρι τους τρεις αλλοδαπούς σε μπαρ στην πόλη της Ζακύνθου και στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Όπως προέκυψε το κινητό τηλέφωνο είχε κλαπεί τα ξημερώματα της Δευτέρας (06.08.2012) από 28χρονη τουρίστρια, υπήκοο Σερβίας, στην παραλία του Λαγανά.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και σε διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τριών Αλβανών βρέθηκαν:

18 κινητά τηλέφωνα
6 φωτογραφικές μηχανές
2 αντρικά ρολόγια χειρός
3 συσκευές αναπαραγωγής ήχου ( i - pod )
το χρηματικό ποσό των 1.510 ευρώ

Επιπλέον στην οικία του 21χρονου υπηκόου Αλβανίας βρέθηκαν δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 2 γραμμαρίων περίπου.

Από την έρευνα που πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου έχουν εξιχνιασθεί εννέα ακόμη υποθέσεις κλοπών κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ότι οι τρεις αλλοδαποί αφαίρεσαν:

Την Τετάρτη (18.07.2012) το πρωί στον Λαγανά Ζακύνθου, από υπήκοο Μ. Βρετανίας συσκευή αναπαραγωγής ήχου ( i - pod ) αξίας 300 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Την Τρίτη (31.07.2012) το πρωί στην παραλία του Λαγανά Ζακύνθου από υπήκοο Μ. Βρετανίας μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ.

Την Τετάρτη (01.08.2012) το πρωί στον Λαγανά Ζακύνθου, από υπήκοο Μ. Βρετανίας το χρηματικό ποσό των 230 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και μία συσκευή αναπαραγωγής ήχου αξίας 310 Λιρών Αγγλίας.

Την Πέμπτη (02.08.2012) το πρωί στον Λαγανά Ζακύνθου αφαίρεσαν από υπήκοο Σερβίας μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Το Σάββατο (04.08.2012) το πρωί στην παραλία του Λαγανά Ζακύνθου από υπήκοο Ιταλίας ένα κινητό τηλέφωνο.

Το Σάββατο (04.08.2012) το πρωί στον Λαγανά Ζακύνθου, από υπήκοο Ιταλίας ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 1.259 ευρώ.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις το μεγαλύτερο μέρος των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν επιστράφηκε στους κατόχους τους, ενώ από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και σύμφωνα με τον τρόπο δράσης της ομάδας οι τρεις Αλβανοί κατηγορούνται ακόμη ότι αφαίρεσαν:

Την Κυριακή (01.07.2012) το μεσημέρι στον Λαγανά Ζακύνθου, από υπήκοο Μ. Βρετανίας ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 500 ευρώ.

Την Πέμπτη (12.07.2012) το πρωί στην παραλία του Λαγανά Ζακύνθου, από υπήκοο Αλβανίας δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ.

Την Δευτέρα (23.07.2012) το πρωί στον Λαγανά Ζακύνθου, από υπήκοο Μ. Βρετανίας ένα κινητό τηλέφωνο και ένα φορητό υπολογιστή συνολικής αξίας 2.300 ευρώ.

Παράλληλα η έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου βρίσκεται σε εξέλιξη για την διερεύνηση του ενδεχόμενου διάπραξης από τους συλληφθέντες και άλλων κλοπών.

Οι τρεις αλλοδαποί με τις σε βάρος τους κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, οδηγήθηκαν στον κ. Ανακριτή Ζακύνθου.



Αλβανοί κλέβανε τουρίστες και στην Κέρκυρα

Εξιχνιάστηκαν χθες (09.08.2012) το πρωί από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων τρεις υποθέσεις κλοπών από συγκρότημα ενοικιαζομένων δωματίων στον Κάβο Κέρκυρας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο 26χρονων υπηκόων Αλβανίας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Αρχικά οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες (09.08.2012) τα ξημερώματα το όχημα με το οποίο κινούνταν οι δύο Αλβανοί στην περιοχή του Κάβου και σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα τους, βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρονικών συσκευών.

Αναλυτικότερα εντός του οχήματος βρέθηκαν:

εννέα κινητά τηλέφωνα
τέσσερις ψηφιακές κάμερες
ένας φορητός υπολογιστής
πέντε συσκευές αναπαραγωγής ήχου ( i - pod )
τέσσερα ρολόγια
φορτιστές κινητών τηλεφώνων
γυαλιά ηλίου
λοιπές μικροηλεκτρονικές συσκευές
το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ

Από την έρευνα που διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων προέκυψε ότι μέρος από τις ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκε εντός του οχήματος, προέρχονταν από την διάρρηξη τριών δωματίων συγκροτήματος στον Κάβο Κέρκυρας από τα οποία αφαίρεσαν:

Από το πρώτο δωμάτιο, δύο ζευγάρια γυαλιών ηλίου, το χρηματικό ποσό των 630 ευρώ, μία ψηφιακή κάμερα, μία συσκευή αναπαραγωγής ήχου ( i - pod ) και μία βάση αυτής, καλλυντικά αξίας 130 ευρώ και κοσμήματα-ρολόγια αξίας 300 ευρώ.

Από το δεύτερο δωμάτιο, μία ψηφιακή κάμερα, το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου και μία συσκευή αναπαραγωγής ήχου ( i - pod ).

Από το τρίτο δωμάτιο, δύο κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή αναπαραγωγής ήχου ( i - pod ), δύο ρολόγια, ένας φορητός υπολογιστής, ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου και κοσμήματα.

Μεγάλο μέρος από τα παραπάνω αντικείμενα που αφαιρέθηκαν επιστράφηκε στους κατόχους τους, ενώ η έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λευκιμμαίων βρίσκεται σε εξέλιξη για την διερεύνηση του ενδεχόμενου διάπραξης από τους δύο αλλοδαπούς και άλλων κλοπών.

Η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος των δύο αλλοδαπών θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.



Αλβανοί με μολότοφ παρέα με ακροαριστερούς

Η ετοιμότητα και οι συνεχείς έλεγχοι της Αστυνομίας σε Αιτωλικό και Μεσολόγγι όπως φαίνεται απέτρεψαν πολύ χειρότερες καταστάσεις, αφού κάποιοι είχαν βάλει με το μυαλό τους να μετατρέψουν την περιοχή των δικαστηρίων στο Μεσολόγγι σε πραγματικό πεδίο μάχης.

Δεν εξηγείται αλλιώς η σύλληψη δυο νεαρών Αλβανών από αστυνομικούς το πρωί, οι οποίοι από σημείο όπου ήταν κρυμμένες, μετέφεραν επτά βόμβες μολότοφ και δοχείο με βενζίνη στο Μεσολόγγι.

Οι Αλβανοί συνελήφθησαν και αύριο οδηγούνται στο αυτόφωρο με κακουργηματικές κατηγορίες, ενώ όπως υποστηρίζουν , σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, κάποιοι που δεν κατονομάζουν προς το παρόν, τους ζήτησαν να πάρουν από δασύλλιο στο Αιτωλικό τις βόμβες και να τις μεταφέρουν στο Μεσολόγγι.





Αλβανοί με ναρκωτικά και στη Θάσο

Συνελήφθησαν προχθές (8-8-2012) στη Θάσο και σε χωριό της Θάσου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 20 και 23 ετών και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 19 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για κατοχή, διάθεση και πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, που περιήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα Θάσου, ότι οι δράστες κατέχουν και διακινούν ναρκωτικές ουσίες, οι αστυνομικοί το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, εντόπισαν, στη Θάσο, τον 20χρονο ημεδαπό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,7 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Για τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία αστυνομικός της παραπάνω υπηρεσίας, προσποιούμενος τον πελάτη, συνάντησε, σε χωριό της Θάσου, τον 23χρονο, ο οποίος του παρέδωσε, έναντι προσυμφωνημένου χρηματικού ποσού των 200 Ευρώ, μια νάιλον συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 29,73 γραμμαρίων, την οποία παρέλαβε από τους δύο αλλοδαπούς, που βρίσκονταν πλησίον του σημείου.

Άμεσα οι αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν αρχικά τους δύο εξ αυτών (τον 23χρονο και 19χρονο), ενώ ο 24χρονος, προσπαθώντας να διαφύγει τη σύλληψη, τράπηκε σε φυγή, πλην όμως, κατόπιν πεζής καταδίωξης, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στην κατοχή των δραστών καθώς επίσης και σε οικία, όπου διαμένουν οι δύο αλλοδαποί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 25,04 γραμμαρίων
πέντε (5) κινητά τηλέφωνα
το χρηματικό ποσό των 200 Ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας , ενώ τις αστυνομικές έρευνες ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.




Αλλοδαπός με μισό κιλό ηρωίνης στον Πειραιά

Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα, στο λιμάνι του Πειραιά, 29χρονος αλλοδαπός, καθώς σε έρευνα που διενεργήθηκε εντός πλοίου, βρέθηκε να κατέχει εντός του ταξιδιωτικού του σάκου, μία πλαστική συσκευασία, η οποία περιείχε ηρωίνη, μεικτού βάρους 504 γραμμαρίων.

Η σύλληψη έγινε από προσωπικό της Διοίκησης Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Διοίκηση Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ η ναρκωτική ουσία, κατασχέθηκε.




Σπείρα γύφτων έκλεβε σπίτια στην Εύβοια

Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ερευνών από πολυάριθμες δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, πολυμελή σπείρα που διέπραττε κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες.

Συνελήφθησαν, στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας και του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, πέντε (5) ημεδαποί BROMA , ηλικίας 29, 23, 18, 17 και 16 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, δύο (2) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, οι δράστες μετέβησαν με Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο σε οικία, ιδιοκτησίας 77χρονης ημεδαπής στη Χαλκίδα και οι τρεις εξ αυτών εισήλθαν στην αυλή της με σκοπό την διάπραξη κλοπής, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η παθούσα κατήγγειλε την απόπειρα κλοπής στην Αστυνομία και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας , ενεργώντας εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, εντοπίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα στην πόλη της Χαλκίδας, το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο από τους δράστες (29χρονος και 23χρονος) και πλησίον του οχήματος οι υπόλοιποι τρεις, οι οποίοι μετά από δυναμική επέμβαση ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους δράστες και στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, μέσα διευκόλυνσης των διαρρήξεων ( όπως κάλτσες για την απόκρυψη των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων) και το χρηματικό ποσό των (243,5) ευρώ.

Επιπλέον κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις μεταξύ τους επικοινωνίες, καθώς και το Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο τους.

Από την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, προέκυψε ότι οι δράστες, νωρίτερα χθες, διέπραξαν τουλάχιστον δύο κλοπές σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας. Συγκεκριμένα εξιχνιάσθηκαν :

Κλοπή σε οικία 35χρονου ημεδαπού, όπου οι δράστες, αφού διέρρηξαν παράθυρο υπνοδωματίου, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν ένα επίχρυσο ρολόι με μπρασελέ, μία παιδική αλυσίδα, μία βέρα και ένα γυναικείο δαχτυλίδι. Μέρος των κλοπιμαίων, που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και του αποδόθηκαν.

Κλοπή σε οικία 26χρονης ημεδαπής, όπου οι δράστες, αφού διέρρηξαν μπαλκονόπορτα υπνοδωματίου, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ένα ρολόι χειρός, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και διάφορα κοσμήματα, απροσδιόριστης αξίας. Το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, αποδόθηκε στην παθούσα.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών στην τέλεση και άλλων κλοπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.



Αρμένιος & άλλοι 4 λήστευαν με καλάσνικοφ στο Ηράκλειο

Συνελήφθη, χθες στο Ηράκλειο 33χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αρμενίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών, που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε έρευνα, στην οικία του 33χρονου, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, που όπως προέκυψε από την προανάκριση είχαν αφαιρεθεί από ληστείες σε κοσμηματοπωλεία στην περιοχή της Χερσονήσου, τα οποία και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι, ο 33χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αρμενίας, μαζί με ακόμη τέσσερα (4) άγνωστα άτομα, είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση και είχε αρχηγικό ρόλο, με σκοπό την διάπραξη ένοπλων ληστειών, μεταξύ των οποίων και οι κάτωθι ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, συγκεκριμένα :

την 10-07-2012 το μεσημέρι, στη Χερσόνησο, πέντε (5) άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε κατάστημα κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας 60χρονου ημεδαπού όπου, με την απειλή όπλων (Καλάσνικοφ), που κρατούσαν οι δύο από αυτούς, αφαίρεσαν κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας (Δελτίο Τύπου της 11-07-2012).

την 01-08-2012, το βράδυ, στον Ανισαρά Χερσονήσου, τρείς (3) άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού, το οποίο βρίσκεται εντός ξενοδοχειακής μονάδας και με την απειλή όπλων (Καλάσνικοφ) αφαίρεσαν κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας. (Δελτίο Τύπου της 02-08-2012 παράγραφος 1),

Επιπλέον, την 31-07-2012 στην περιοχή ΠΑ.Γ.Ν.Η του Ηρακλείου, δυο (2) άγνωστοι δράστες με την απειλή βίας, αφαίρεσαν από 43χρονη ημεδαπή, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το εν λογω αυτοκίνητο, χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής του 33χρονου και των αγνώστων δραστών, στην ληστεία της 01-08-2012, στην συνέχεια οι δράστες προκάλεσαν πυρκαγιά στο όχημα, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή του.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών της οργάνωσης.
Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.




Γύφτοι στην Κόρινθο πυροβολούσαν & πετούσαν πλακάκια σε Αστυνομικούς

Στο χωριό Κυρά Βρύση στη περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και γύφτων, με αποτέλεσμα οι κάτοικου να γίνουν μάρτυρες ανταλλαγής πυροβολισμών.

Πιο συγκεκριμένα στις 23.30 το μικρό χωριό αναστατώθηκε από την καταδίωξη ενός αγροτικού Ι.χ από περιπολικό της Αστυνομίας.

Οι επιβαίνοντες στο I.x προσπάθησαν να διαφύγουν πυροβολώντας εναντίον των αστυνομικών ενώ την ίδια στιγμή πετούσαν εναντίων τους... πλακάκια, τα οποία είχαν προηγουμένως κλέψει.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε μέχρι την γέφυρα του Ισθμού, με τους δράστες να ξεφορτώνονται το κλεμμένο εμπόρευμα, πετώντας το προς τους αστυνομικούς.

Συνελήφθη πριν από λιγο ο ένας εκ των δυο γύφτους που άνοιξε πυρ εναντίων των αστυνομικών.




Μαροκινοί προσπάθησαν να κλέψουν οινοπνευματώδη ποτά

Προσποιούμενοι τους πελάτες μπήκαν δυο Μαροκινοί ηλικίας 49 και 33 χρόνων σε ένα σούπερ μάρκετ στην Πάτρα και, όταν πίστεψαν ότι δεν τους έβλεπε κανείς, έκρυψαν στα ρούχα τους φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά αξίας 70 ευρώ! Όμως, δεν κατάφεραν να τα… «τσούξουν», γιατί έγιναν αντιληπτοί από τους υπαλλήλους και συνελήφθησαν από αστυνομικούς για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.



Πωλούσαν κατά εκατοντάδες τις ιταλικές ταυτότητες σε λαθρομετανάστες!

Στην αποκάλυψη κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών στη χώρα μας φαίνεται πώς οδηγεί ο εντοπισμός από τούς ελεγχους του ΣΔΟΕ στα τελωνεία, ενός δέματος, που περιείχε 124 ιταλικές αστυνομικές ταυτότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το πακέτο είχε αποδέκτη έναν 27χρονο Αλγερινό, που ζει στη χώρα μας. Η έκπληξη των ανδρών του ΣΔΟΕ ήταν τεράστια, όταν σε έναν έλεγχο ρουτίνας που διεξάγουν συστηματικά, αντί για ναρκωτικά, που έψαχναν, είδαν πώς το δέμα περιείχε 124 κενές ιταλικές αστυνομικές ταυτοτητες.

Τα δελτία ταυτότητος ήταν μεν γνήσια, αλλά οποίος τα προμηθευόταν, μπορούσε να συμπληρώσει τη φωτογραφία του και ό,τι άλλα προσωπικά στοιχεία θα επιθυμούσε και να κυκλοφορεί άνετα σαν κανονικός Ευρωπαίος πολίτης στη χώρα μας, χωρίς τον κίνδυνο απέλασης.

Απο τον αριθμό των δελτίων ταυτότητος που βρέθηκε και κατασχέθηκε φαίνεται πώς είχε στηθεί ολόκληρη φάμπρικα στη χώρα μας, αφού με τον τρόπο αυτό μπορεί να έχουν "νομιμοποιηθεί" χιλιάδες παράνομοι μετανάστες.

Οι υποψίες όμως περνάνε και στη γείτονα χώρα και οι ιταλικές αρχές θα διερευνήσουν εάν είχε δηλωθεί η απώλεια ή η κλοπή των συγκεκριμένων δελτίων ταυτότητας, που έχουν γνήσια αρίθμηση, ή αν οι επιτήδειοι τα είχαν προμηθευτεί με το αζημίωτο από επίορκους Ιταλούς κρατικούς υπαλλήλους.


Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ

Μετά από κοινή επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αθηνών συνελήφθη, τις μεσημβρινές ώρες της 13ης Αυγούστου 2012, στην πλατεία Αμερικής, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας 27 ετών -ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα μας- την ώρα που παραλάμβανε ένα ταχυδρομικό δέμα που περιείχε 124 κενά έντυπα ταυτοτήτων Ιταλικής Δημοκρατίας, οι οποίες ήταν έτοιμες για πλαστογράφηση.

Το ταχυδρομικό δέμα, προερχόμενο από την Ιταλία, ανακαλύφθηκε από υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενεργούσαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην Αθήνα.



Γεωργιανοί κλέβανε σπίτια

Συνελήφθησαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 52 και 46 ετών, γιατί λίγο πριν είχαν διαρρήξει διαμέρισμα πολυκατοικίας στην ίδια περιοχή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, που διενεργήθηκε από την Τ.Α. Αμπελοκήπων, οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει το τελευταίο δίμηνο άλλες πέντε (5) διαρρήξεις σε διαμερίσματα πολυκατοικιών στην περιοχή των Αμπελοκήπων, από τα οποία αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και διάφορα αντικείμενα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Μεθυσμένος Γεωργιανός ξεκοίλιασε ομοεθνή του μέσα στο Άγιον Όρος!

Χθες (12.08.2012) το βράδυ, στις Καρυές Αγίου Όρους Χαλκιδικής, έλαβε χώρα απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 31χρονου υπηκόου Γεωργίας.

Ειδικότερα, βρέθηκε από ιδιώτες τραυματισμένος, ο προαναφερόμενος, ο οποίος έφερε πολλαπλά τραύματα στην θωρακική και την κοιλιακή χώρα και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα διέμενε παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Ο 31χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται, ενώ σ το σημείο κλήθηκε και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Ένας 29χρονος Γεωργιανός είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης σε βάρος ομοεθνούς του στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, οι δύο άνδρες δούλευαν ως εργάτες στο Άγιον Όρος. Χθες, το απόγευμα, συναντήθηκαν και κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Σε κατάσταση μέθης και για λόγους που ερευνώνται, άρχισαν να διαπληκτίζονται, με αποτέλεσμα ο καβγάς τους να καταλήξει σε συμπλοκή, κατά την οποία, ο 29χρονος, οπλισμένος με μαχαίρι, επέφερε στο θύμα του σοβαρά τραύματα στην κοιλιακή και θωρακική χώρα.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την εξιχνίαση της υπόθεσης κατέληξαν γρήγορα και μέσα από μαρτυρικές καταθέσεις στον 29χρονο, ο οποίος κατά την προανάκριση ομολόγησε τις πράξεις του.



Αλλοδαποί επιτέθηκαν σε Πακιστανό στο Αιγάλεω


Θύμα επίθεσης έπεσε ένας Πακιστανός από τέσσερις αγνώστους μέσα σε ισόγειο διαμέρισμα στο Αιγάλεω, επί της οδού Καβάλας.
Οι αλλοδαποί δράστες μπήκαν στο σπίτι και τραυμάτισαν τον Πακιστανό στο κεφάλι.



Γύφτος βολτάριζε με κλεμένο αυτοκίνητο


Συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής στη Λαμία , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, ένας 26χρονος γύφτος, κάτοικος Λαμίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου και πλαστογραφία.


Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν ένα Ι.Χ. Φ. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος, να κινείται στην πόλη της Λαμίας και το ακινητοποίησαν προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος είχε αφαιρέσει από το όχημα που οδηγούσε τον αριθμό πλαισίου και επιπλέον είχε τοποθετήσει σε αυτό πινακίδες κυκλοφορίας από άλλο Ι. Χ. Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας, προέκυψε ότι ο 26χρονος είχε αφαιρέσει το Ι. Χ. Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, από την πόλη της Άμφισσας και ανήκει σε 65χρονη ημεδαπή, η οποία είχε δηλώσει την κλοπή του προ τετραημέρου.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το κλεμμένο όχημα και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας και ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.




Μεθυσμένος Αλβανός προκαλεί και τις τρώει σε μπαρ

Το ποτό ήταν μάλλον που "μίλησε" στις έξι το πρωί της Δευτέρας σε νυχτερινό κέντρο στην Αμφίκλεια στην Λαμία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, ένας πελάτης του μαγαζιού, αλβανικής καταγωγής, για άγνωστο λόγο δημιούργησε φασαρία, με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή με τους ιδιοκτήτες του μπαρ, αλλά και με πελάτες.

Ο Αλβανός διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ στο Α.Τ. Αμφίκλειας, που διενεργεί την προανάκριση, κρατείται ο ένας από τους ιδιοκτήτες του μαγαζιού.




Γύφτος έκλεβε με βία τσάντες από γυναίκες


Για απόπειρα αρπαγής τσάντας συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής ένας 30χρονος Ρομά από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσε εκείνη την ώρα στο λιμάνι του Μεσολογγίου.


Ο 30χρονος, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του "Αχελώου", βρισκόταν στο λιμάνι και αναζητούσε θύμα ωστόσο δεν τα κατάφερε και πιάστηκε στα πράσα από τους αστυνομικούς.

Ο δράστης κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας και αναμένεται να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου