Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Αγριεύουν τα πράματα στην Τουρκία ~ Ακόμη 52 νεκροί


Τουρκία: Πολύνεκρη έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών

Τουλάχιστον 25 στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στην επαρχία Αφιόν, στη δυτική Τουρκία, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, τέσσερις στρατιώτες...
 τραυματίστηκαν.

Ο υπουργός Δασών Βεϊσέλ Έρογλου είπε πως πρόκειται για ατύχημα και όχι για σαμποτάζ και τρομοκρατική ενέργεια. «Ενδεχομένως έπεσε μια χειροβομβίδα και ακολούθησε η έκρηξη. Πρόκειται για αποθήκη πυρομαχικών και ορισμένες φορές συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα» είπε ο υπουργός.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι κατά την έκρηξη σκορπίστηκαν στην περιοχή γύρω από την αποθήκη χειροβομβίδες που δεν έχουν εκραγεί και έκανε έκκληση στους πολίτες να μην πλησιάζουν στην περιοχή.

Τα τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδουν την πληροφορία ότι κομμάτια από την αποθήκη και τα μεταφορικά μέσα που βρίσκονταν σε αυτήν, πετάχτηκαν κατά την έκρηξη σε απόσταση 1,5-2 χιλιομέτρων από την αποθήκη.

Ταξίαρχος ε.α των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk είπε πως «η πιθανότητα ατυχήματος είναι μικρότερη από την πιθανότητα να μην πρόκειται για ατύχημα» και σημείωσε ότι «αν η έκρηξη έγινε στις 21.15 το βράδυ κατά τη διάρκεια απογραφής, αυτό είναι απαράδεκτο, αφού οι απογραφές, με εξαίρεση περιπτώσεις πολέμου, δεν γίνονται το βράδυ».



Τουρκία: Τουλάχιστον 27 νεκροί σε μάχες ανάμεσα σε στρατιώτες, Κούρδους

Τουλάχιστον 26 Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) κι ένας Τούρκος στρατιώτης έχουν σκοτωθεί από την έναρξη, χθες, μιας μεγάλης επιχείρησης από τον τουρκικό στρατό στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.


Προηγούμενος απολογισμός των τοπικών αρχών και των υπηρεσιών ασφαλείας έκανε λόγο για 19 νεκρούς, 18 αντάρτες κι έναν στρατιώτη.

Χιλιάδες στρατιώτες, αστυνομικοί και Κούρδοι πολιτοφύλακες -ή "φρουροί των χωριών" όπως αποκαλούνται- έχουν εμπλακεί σε αυτή την επιχείρηση σε μια ορεινή περιοχή της επαρχίας Σιρνάκ, κοντά στο Ιράκ.

Τα τουρκικά στρατεύματα διαθέτουν αεροπορική υποστήριξη ελικοπτέρων και μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Η επιχείρηση έγινε μετά το θάνατο δέκα στρατιωτών και περίπου 20 ανταρτών σε μάχες το βράδυ της Κυριακής στην Μπεϊτουσεμπάπ, μια περιοχή στην επαρχία Σιρνάκ, όπου μια μονάδα του αυτονομιστικού PKK επιτέθηκε με πολυβόλα και εκτοξευτές ρουκετών σε κτιριακό συγκρότημα των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η αναζωπύρωση της έντασης στη νοτιοανατολική Τουρκία καταγράφεται ενώ η Άγκυρα κατηγορεί τη Συρία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια γενικευμένη εξέγερση στο έδαφός της, ότι υποστηρίζει το PKK για να βλάψει την τουρκική κυβέρνηση, η οποία έχει ταχθεί το τελευταίο διάστημα ανοικτά υπέρ των αντικαθεστωτικών ανταρτών.


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου