Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

800.000 απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα έκανε η... Τρόικα


Σας αποκαλύπτουμε χωρίς πολλές εισαγωγές τους πραγματικούς διαλόγους ελληνικής κυβέρνησης και τροϊκανών. Διαβάστε τους ως πολίτες κι όχι κοιτάζοντας ο καθείς τον εαυτούλη του:
2010
Τρόϊκα : "Δεν μπορεί το ελληνικό δημόσιο ως εργοδότης, να ανταπεξέλθει σε αυτή τη μισθοδοσία. Δεν μπορείτε να έχετε τόσους δημόσιους υπαλλήλους ως εργοδότης. Απολύστε"
Ελληνική κυβέρνηση: "Δεν μπορούμε να απολύσουμε, δεν πάει το χεράκι μας. Να κόψουμε μισθούς και συντάξεις για να εξοικονομήσουμε χρήματα;"
Τρόϊκα "Μα αυτό το έργο το ΄χουμε δεί σε πολλές χώρες. Αν δεν απολύσετε θα έχετε και πάλι έλλειμμα"
Ελληνική κυβέρνηση:"Μα δεν μπορούμε να απολύσουμε, είναι σαν να μας ζητάτε να βγάλουμε τα μάτια μας"
Τρόϊκα "Μα είναι τόσο ταμπού το θέμα;"
Ελληνική κυβέρνηση:"Κι άλλο τόσο!"


2011
Τρόϊκα "Παρά τις μειώσεις κάνατε μια τρύπα στο νερό. Αφήστε τα σάπια και απολύστε δημοσίους υπαλλήλους"
Ελληνική κυβέρνηση:"Δεν μπορούμε να απολύσουμε, είναι πάνω από τις δυνάμεις μας. Να θυσιάσουμε 100.000 ιδιωτικούς υπαλλήλους;"
Τρόϊκα "Μα αυτό δεν αλλάζει τη δυνατότητά σας να μειώσετε το κοστολόγιο του δημοσίου. Το πρόβλημά μας είναι οι δικές σας κρατικές δαπάνες"
Ελληνική κυβέρνηση:"Ναι, αλλά εμείς δεν μπορούμε να απολύσουμε ούτε έναν δημόσιο υπάλληλο. Θα έχουμε δράματα"
Τρόϊκα  "Και με το δράμα των 300.000 ιδιωτικών που θυσιάσατε μέχρι τώρα;"
Ελληνική κυβέρνηση:"Χέστους αυτούς Πώλ, εμάς μας νοιάζει μόνο ο δημόσιος τομέας"
Τρόϊκα "Δεν πείθομαι, απολύστε δημοσίους!"
Ελληνική κυβέρνηση:"Καλά, θα τους βγάλουμε σε εφεδρεία"
Τρόϊκα "Πότε"
Ελληνική κυβέρνηση:"Το πολύ μέχρι 31-12-2011"

2012
Τρόϊκα "Τι έγινε με εκείνη την εφεδρεία που λέγαμε; Μας είπατε μέχρι 31-12-2011 και δεν κάνατε τίποτε"
Ελληνική κυβέρνηση:"Μα δεν μπορούμε να αφήσουμε στην ανεργία δημοσίους υπαλλήλους"
Τρόϊκα "Ναι αλλά όλο αυτό το διάστημα αφήσατε 800.000 ιδιωτικούς άνεργους, αυτοί δεν μετράνε στην Ελλάδα;"
Ελληνική κυβέρνηση:"Στο ξανάπα Πώλ, χέστους αυτούς, δεν μπορούν να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Άλλωστε το δημόσιο θα μειωθεί μόνο του με αποχωρήσεις"
Τρόϊκα "Λοιπόν, επειδή σας βαρέθηκα, με τις κουτοπονηριές σας, σας το λέω καθαρά και για τελευταία φορά: ή απολύετε 60.000 δ.υ. ή δεν έχει άλλη δόση. Κατανοητό;"
Ελληνική κυβέρνηση:"Μα...."
Τρόϊκα "Τέλος, φεύγουμε"
Ελληνική κυβέρνηση:"Μα, μισό λεπτό, μισό....Ο.Κ. Θα απολύσουμε!"
Τρόϊκα "Ποιούς; Θέλω ονομαστικές καταστάσεις ΤΩΡΑ, αλλιώς φεύγω, σιχάθηκα το ταμπού σας"
Ελληνική κυβέρνηση:"...Ε,  ...ε. ναι, ναι, λοιπόν...θα απολύσουμε τους προβληματικούς"
Τρόϊκα "Δηλαδή;"
Ελληνική κυβέρνηση:"Τους ανάπηρους, που είναι εκτός εργασίας, που έχουν ψυχολογικά προβλήματα και είναι σε άδεια γιατρού. Τους έχουμε καταγεγραμμένους"
Τρόϊκα "Μα αυτοί είναι οι πιό αδύναμοι! Αυτούς θα απολύσετε ρε ξεφτίλες; Δηλαδή, για να μη συγκρουστείτε με την πελατεία σας και με τις υπηρεσίες που βολεύετε τους συγγενείς σας, προτιμάτε να πετάξετε στον Καιάδα τους ανάπηρους δημοσίους υπαλλήλους;"
Ελληνική κυβέρνηση: "Ε, τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να απολύσουμε δημοσίους υπαλλήλους, δεν μπορούμε. Είναι τραγωδία, δεν είναι;"
Τρόϊκα  "Είναι, αλλά πώς απολύσατε 800.000 ιδιωτικούς; Οι απολύσεις αυτών είναι κωμωδία;"

Ελληνική κυβέρνηση:"Μα, δεν θα στρέψουμε τη μία τάξη εναντίον της άλλης. Τι δηλαδή, να ζητάνε οι μεν την απόλυση των δε;"
Τρόϊκα "Ωραίο ακούγεται. Και ποιός θέλει να στραφούν οι ιδιωτικοί εναντίον των δημοσίων. Μόνο που οι απολύσεις γίνονται μονόπατα. Μόνο το ένα στρατόπεδο έχει θύματα"
Ελληνική κυβέρνηση:"...ε...χμ....μμμ...."
Τρόϊκα "Δηλαδή, προτιμήσατε να καταστρέψετε για δεκαετίες τη χώρα σας, μπορέσατε να απολύσετε 800.000 ιδιωτικούς υπαλλήλους, προτιμάτε, για να εξοικονομήσετε λεφτά, να κόψετε αναπηρικά επιδόματα, να στερήσετε φάρμακα από τους καρκινοπαθείς, να αφήσετε χιλιάδες ανθρώπους άστεγους, να οδηγήσετε χιλιάδες απελπισμένους επαγγελματίες στην αυτοκτονία, να αφήσετε χωρίς φαγητό ιδρύματα, νοσοκομεία και κοινωνικές δομές, να πετάξετε τα βρέφη από τους παιδικούς σταθμούς, να αφήσετε τα περιπολικά σας χωρίς βενζίνη, τα ασθενοφόρα χωρίς οδηγούς και το στρατό χωρίς καύσιμα; Προτιμάτε να μειώσετε τους μισθούς όλων, να τους εξαθλιώσετε όλους, αρκεί να μην απολυθεί κανείς, ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος;"
Ελληνική κυβέρνηση:"Μα δεν μπορούμε...δεν μπορούμε ....είναι αδικία, είναι κρίμα αυτοί οι άνθρωποι που έστησαν τη ζωή τους με την πεποίθηση της μονιμότητας, να μένουν άνεργοι"
Τρόϊκα "Μα γιατί δεν λέτε το ίδιο για τις 800.000 απολύσεις στις οποίες οδηγήσατε τον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι άνθρωποι αυτοί;"
Ελληνική κυβέρνηση:"Δεν μπορούμε, δεν μπορούμε, δεν μπορούμε...."
Τρόϊκα "Ε, καλά, οδηγήστε τους όλους σε λιμοκτονία χειρότερη από αυτή της κατοχής, αφού μπορείτε να περνάτε τόσο εύκολα, μέτρα που λειώνουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά δεν μπορείτε να απολύσετε ούτε έναν δημόσιο υπάλληλο"
Ελληνική κυβέρνηση:"δεν μπορούμε αφεντικό, προτιμούμε να καταστρέψουμε την παραγωγή, να καταστρέψουμε την οικονομία, να πάμε όλοι μαζί στον πάτο, στον εμφύλιο, στο θάνατο....Προτιμούμε να αφήσουμε άπορους παππούδες χωρίς σύνταξη, να αφήσουμε να πεθάνουν όλοι οι βαριά άρρωστοι στα νοσοκομεία, αλλά δημόσιο υπάλληλο δεν απολύουμε! Αυτά !" 



http://taxalia.blogspot.com/2012/09/800000.html

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!!!!

Δημοσίευση σχολίου