Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Στο στόχαστρο οι Έλληνες λαθρεπιβάτες +Βίντεο


Φυσικά οτιδήποτε αποφασισθεί, για την πάταξη της λαθρεπιβίβασης θα αφορά τους Έλληνες και μόνο, γιατί στο Ελλαδιστάν οι λαθρομετανάστες λαθρεπιβάτες είναι προστατευόμενο είδος και δεν τους ενοχλούμε γιατί ούτως ή άλλως δεν θα πάρουμε ούτε ευρώ...

Στο στόχαστρο μπαίνουν οι "λαθραίοι" των αστικών συγκοινωνιών, με τους ελέγχους στις αστικές συγκοινωνίες να εντατικοποιούνται από τις 24 Σεπτεμβρίου προκειμένου να περιοριστεί η εισιτηριοδιαφυγή και έτσι να ανασταλεί η αύξηση της τιμής του κομίστρου που προβλέπεται από το Μνημόνιο.


Στην αναδιάταξη του μηχανισμού ελέγχων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής, προχωράει άμεσα το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με στόχο το φαινόμενο αυτό, που αποτελεί μάστιγα για τις εταιρείες συγκοινωνιών, με τεράστιες απώλειες εσόδων, να περιορισθεί κατά 50% μέχρι το τέλος του 2012.

Οι διοικήσεις και τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατέληξαν σε μια σειρά άμεσων (εντός του μηνός) και βραχυπροθέσμων μέτρων (μέχρι τέλος Οκτωβρίου) για την ενίσχυση των διαδικασιών έλεγχου και την περιστολή της λαθρεπιβίβασης.


Διπλασιάζονται οι έλεγχοι

Σε πρώτη φάση, από τη Δευτέρα 24 του μηνός θα διπλασιαστούν σε διάρκεια και προσωπικό, οι έλεγχοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, σε επιλεγμένους κεντρικούς σταθμούς και σταθμούς μετεπιβίβασης.

Συγκεκριμένα, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους σταθμούς Ομόνοια, Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Αττική, Πειραιάς, Νομισματοκοπείο, Αμπελόκηποι, Συγγρού- Φιξ, Νέος Κόσμος, Δουκίσσης Πλακεντίας, Άγιος Δημήτριος, Εθνική Άμυνα, Νέα Ιωνία, Καλλιθέα, Κάτω Πατήσια και Νερατζιώτισσα. Οι έλεγχοι θα είναι καθημερινοί από ομάδες ελεγκτών που θα εργάζονται σε δύο βάρδιες ημερησίως (οκτώ ώρες). Εκτός από τις ώρες αιχμής θα ενισχυθεί η παρουσία τους κατά τις νυχτερινές ώρες.

Οι έλεγχοι θα ενισχυθούν με την ενεργοποίηση των εθελοντών ελεγκτών, σε συμφωνία με τις διοικήσεις και την εθελοντική συμμετοχή των σωματείων.


Στα δέκα εισιτήρια το ένα δώρο

Στα μεσοπρόθεσμα μέτρα που θα εφαρμοστούν από τον Οκτώβριο περιλαμβάνονται:

- Η παροχή ενός δωρεάν εισιτηρίου στον επιβάτη για κάθε δέκα ίδιας αξίας ακυρωμένα εισιτήρια που επιστρέφει μόνο στα εκδοτήρια του Ομίλου για να αποφεύγεται το φαινόμενο της μεταβίβασης εισιτηρίων μεταξύ των χρηστών.

- Δυνατότητα έκπτωσης του επιβληθέντος προστίμου όταν πραγματοποιείται άμεση καταβολή επί τόπου ή εντός 10 ημερών.

- Έκδοση πολλαπλού εισιτηρίου (δεσμίδα των 10 εισιτηρίων) με έκπτωση επί της αξίας του κομίστρου.

- Ενημερωτική καμπάνια για την αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης, καθώς και για χαρακτηριστικά ασφαλείας των γνήσιων εισιτηρίων ώστε να αποφεύγεται η πλαστογράφηση εισιτηρίων.

- Πιστοποίηση των καταστημάτων πώλησης εισιτηρίων με ειδικό σήμα που θα επικολλάται στην προθήκη του καταστήματος και ενημερωτική καμπάνια για τα πιστοποιημένα σημεία διάθεσης.

- Δημιουργία ειδικής ομάδας ελεγκτών η οποία θα διενεργεί ελέγχους πλαστότητας των εισιτηρίων σε επιβάτες και σημεία πώλησης (περίπτερα, καταστήματα ψιλικών)


Το υπουργείο σημειώνει ότι ήδη προγραμματίζεται το κλείσιμο με μπάρες των σταθμών μέσων σταθερής τροχιάς.

Οι εργασίες αυτές περιλαμβάνονται στο φυσικό αντικείμενο του διαγωνισμού για το ηλεκτρονικό εισιτήριο μέσω ΣΔΙΤ, ο οποίος θα κατακυρωθεί στα μέσα του 2013 και αφορά το σύνολο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται στη Β΄ Φάση καθώς έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επίσης, το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει τη δήλωση του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη ότι οι δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρεπιβίβασης, σε συνδυασμό με τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους, έχουν ως στόχο την αποφυγή της αύξησης του κομίστρου στα ΜΜΜ, με μέτρα που θα λειτουργήσουν ως ισοδύναμα, πριν από την προβλεπόμενη αναπροσαρμογή του κομίστρου.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου