Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης... εν δήμω


Ο κόκκινος Πάνος για... πρωθυπουργός, ο επίκαιρος Ροΐδης, το πινάκιο του Κασιδιάρη και οι γείτονες που δεν γουστάρουν το ευρώ.

Τι έπαθαν βρε παιδιά οι Γερμανοί και μας «αγάπησαν» έτσι ξαφνικά; Πωλούν εξυπηρέτηση στον Ομπάμα να μη έχει προβλήματα το ευρώ -και κατ’ επέκταση το δολάριο- μέχρι τις αμερικανικές εκλογές; Τους παραχωρήσαμε τη Θράκη με την εισβολή Γερμανών επιχειρηματιών στην ΕΟΖ; Αγοράσαμε κάτι άλλο και δεν μας το είπαν ακόμη; Κάτι συμβαίνει, πού θα πάει όμως, θα το μάθουμε.

***Με αφορμή την ματαιωθείσα δίκη του Κασιδιάρη, δημοσιεύθηκε μια φωτογραφία του πινακίου, με τις υποθέσεις προς εκδίκαση του μονομελούς εφετείου κακουργημάτων εκείνης της ημέρας. Διαβάσαμε 18 ονόματα αλλοδαπών και δύο Ελλήνων.




***Τους σώσαμε τους Βουλγάρους. Είδαν τα «χαΐρια» μας με το ευρώ, και αρνούνται να ενταχθούν στην Ευρωζώνη. Και να σκεφθεί κανείς ότι ο πρωθυπουργός τους είναι επαγγελματίας σεκιουριτάς. Δεν ήταν σοφός καθηγητής, όπως ο Σημίτης.


***Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος μας δίδαξε ότι ο δυτικός πολιτισμός βασίζεται στους δυο αρχαίους πολιτισμούς, τον εβραϊκό και ελληνικό. Έβαλε πλώρη κι αυτός για πρωθυπουργός, εφαρμόζοντας την ίδια πρακτική που προτιμούν οι Έλληνες πολιτικοί. Να δούμε πώς θα απαντήσει ο Αβραμόπουλος.


***Σε τετράωρη στάση εργασίας και σε 24ωρη απεργία προχωρούν το επόμενο διάστημα οι εφοριακοί, διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου τους. Παιδιά, σ’ αυτήν την απεργία ήμαστε όλοι μαζί σας. Αλλά, γιατί τετράωρη; Δεν την μετατρέπετε σε τετράμηνη;


***Προς την «ιστορικό» Ρεπούση, που μας παρουσίασε ειδυλλιακή τη ζωή των ραγιάδων κατά την περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας: Ο συνεργάτης της εφημερίδας «Σαμπάχ», Ενγκίν Αρντίτς, χαρακτηρίζει μεγάλο ψέμα τα περί καλής συμπεριφοράς της χώρας του έναντι των μειονοτήτων διαχρονικά. Ειδικότερα γράφει:

«Πλήρωναν βαρύτατους φόρους που δεν πλήρωναν οι Τούρκοι. Τους απαγόρευαν να ιππεύουν για να μη στέκονται πιο ψηλά από τους πεζούς μουσουλμάνους. Επίσης, δεν μπορούσαν να ντυθούν όπως ήθελαν. Τους ανάγκαζαν να ντύνονται με συγκεκριμένο τρόπο.

» Στην περίοδο της Δημοκρατίας υπουργός δικαιοσύνης δήλωσε: «Οι μειονότητες έχουν το δικαίωμα μόνο να μας υπηρετούν, να είναι δούλοι μας»… Οι Έλληνες και οι Αρμένιοι που μιλούσαν τη γλώσσα τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς δέχονταν επιπλήξεις του τύπου «Ομιλείτε τουρκικά»!


***Στη σημερινή Ελλάδα τώρα, ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής, απευθύνεται στους μουσουλμάνους της Θράκης: «Στηρίξτε την θρησκεία και την γλώσσα σας. Στηρίξτε το Ισλάμ και τα τουρκικά. Θεματοφύλακες της γλώσσας σας και της θρησκείας σας είναι οι μουφτήδες που εκλέξατε, οι θρησκευτικοί ηγέτες».

Οι «εκλεγμένοι» μουφτήδες είναι παράνομοι. Άρα ο Τούρκος πρόξενος παραβιάζει τους νόμους του ελληνικού κράτους, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς. Αυτό είναι εκχώρηση κυριαρχίας σε αλλοδαπό, αλλά οι περισπούδαστοι πολιτικοί μας ασχολούνται με διορισμούς των κολλητών τους στη Βουλή. Άφεριμ!

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Μας το είπε ο Ροΐδης πριν από 120 χρόνια: «Οι Άγγλοι έχουσι δύο Βουλάς, την άνω και την κάτω, ημείς μίαν μόνην Βουλήν, ανωκάτω».


Καλλισθένης ~ voria.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου