Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης... εν δήμω


Οι προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου των μουσουλμάνων στην Ελλάδα, το όπλο του Μιχαλολιάκου, ο ξαφνικός πόνος για την πατρίδα, η εξαφάνιση των κουκουλοφόρων, τα τουρκικά Τάγματα Εφόδου στη Θράκη, τα πρόστιμα στους «Δεν πληρώνω», η «φασιστική» σύνταξη στους συνδικαλιστές, το κόλλημα του ΚΚΕ και η εγκεφαλική γύμνια της μέλλουσας Βρετανίδας βασίλισσας.

Οι επιλεκτικές ευαισθησίες του Αλέξη, οι «έξυπνοι» γύφτοι, η ηλιθιότητα και οι υπάλληλοι στις ΔΕΚΟ και μία ερώτηση για τη Χίλαρυ σχετικά με την ταινία που προσβάλλει τον Μωάμεθ και το ΠΑΜΕ... έξω από τις εγκαταστάσεις του 902.
***Ο εκπρόσωπος των μουσουλμάνων στην Ελλάδα, αποκάλυψε πολύ καθαρά ποιο θα είναι το μέλλον. Οι μετανάστες, είπε, νιώθουν ότι η Ελλάδα τούς ασκεί μεγάλη πίεση, και δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί. Και προφανώς υπάρχει φόβος να υπάρξουν άσχημες καταστάσεις, μετά την έμμεση απειλή που εκτόξευσε.

Κατ’ αυτόν, την πίεση την νιώθουν οι μετανάστες. Κάποιος «προοδευτικός» φίλος του να τον ενημερώσει, ότι η πίεση που νιώθουν οι Έλληνες από τους μετανάστες, έχει σπάσει τα πιεσόμετρα (γι’ αυτό και διαφημίζονται εδώ και καιρό πιεσόμετρα που… μιλάνε;).

Όχι μόνον δεν τα αναίρεσε, σε δελτίο ειδήσεων που τον κάλεσαν, αλλά επανέλαβε και ότι ο πρωθυπουργός είναι ρατσιστής. Έτσι άλλωστε αποκαλούν τον Σαμαρά οι Σλάβοι των Σκοπίων και το φασιστικό κόμμα της Αλβανίας. Να σημειωθεί δε, ότι ο εκπρόσωπος των μουσουλμάνων, που έχει δεκαετίες στη χώρα μας, θεωρείται μετριοπαθής.

Η στήλη επιβεβαιώνεται, ότι ο λόγος που το σύστημα στέλνει μουσουλμάνους στην Ευρώπη, είναι ακριβώς η δημιουργία έκρυθμων καταστάσεων και η διάλυση του ιστού της. Σε κάποιους φαινόταν ότι αυτό είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά τώρα πια ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν καταλαβαίνουν. Και φυσικά οι «προοδευτικοί» που αποτέλεσαν την Πέμπτη Φάλαγγα.


***Καθημερινά είναι τα περιστατικά, όπου άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ή υφίστανται σοβαρές βλάβες στην υγεία τους, λόγω του ότι τα ιατρικά μηχανήματα των Νοσοκομείων δεν λειτουργούν. Τα ίδια όμως μηχανήματα των ιδιωτικών Κέντρων, είναι πάντα σε λειτουργία.

Θα υπάρξει επί τέλους κάποιος που θα βάλει τέλος στην άθλια συμπεριφορά κάποιων να «χαλούν» τα μηχανήματα των δημόσιων ιατρείων, προκειμένου να στέλνονται οι ασθενείς σε ιδιώτες για να παίρνουν οι επιτήδειοι την προμήθεια;

Και μάλιστα, έγινε τόσο πολύ της μόδας η αξονική τομογραφία (σε ιδιωτικό Κέντρο φυσικά, γιατί τα μηχανήματα του δημόσιου είναι πάντα χαλασμένα), που δεν αποκλείεται να θεωρηθεί απαραίτητη ακόμη και αν έχεις συνάχι.


***Ακούω πολιτικούς που μας ζητούν να κάνουμε «θυσίες για την Πατρίδα». Τόσο πολύ αγαπούν την Πατρίδα, που είναι αυτοί οι οποίοι αντικατέστησαν στο Σύνταγμα την έννοια «Έθνος» με την έννοια «Λαός». Στο έθνος ενυπάρχουν οι απανταχού Έλληνες. Στον λαό, βρίσκονται και οι νόμιμοι Πακιστανοί με τους τουρκόφρονες της Θράκης. Αυτοί για ποιαν Πατρίδα θα κάνουν θυσίες;


***Ο Μιχαλολιάκος αποκάλυψε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του, ένα από τα όπλα που του προσφέρει η οικονομική κρίση. Δεν μπορούν πλέον οι πολιτικοί να διορίζουν στο δημόσιο, κι έτσι δεν έχουν λόγο οι ψηφοφόροι να τους υποστηρίζουν.

Ανέφερε ο Μιχαλιολάκος και κάτι που δικαίωσε τη στήλη. Είχαμε γράψει ότι πρόκειται για ανόητη σκέψη να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, διότι μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της ΕΔΑ, που είχε γίνει και αξιωματική αντιπολίτευση. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής αποκάλυψε ότι έχει πληροφορίες πως αυτός είναι ο λόγος που διστάζουν να την θέσουν σε παρανομία.


***Ο Χρυσοχοΐδης μάλλον έχει ξεφύγει. Υποστηρίζει ότι η δράση της Χρυσής Αυγής εμποδίζει την έλευση ξένων επενδυτών. Ένας-ένας από τους φωστήρες που έφτιαξε το σύστημα και μας τους επιβάλλει, δείχνουν τις «ικανότητές» τους. Το έλεγαν οι αρχαίοι, ότι «αρχή άνδρα δείκνυσι».

Μιχαλάκη, θυμάσαι πότε έγινε η τελευταία επένδυση στην Ελλάδα; Όταν οι ζωηροί Χρυσαυγίτες ήσαν στο νηπιαγωγείο. Αν δε, κάνεις τον κόπο να δεις τον καθρέπτη σου, θα καταλάβεις ποιοι ευθύνονται. Όταν η ανάπτυξη της χώρας -και γενικότερα η λειτουργία του κράτους- ανατίθεται σε ανθρώπους που δεν έχουν κάτι σοβαρό να επιδείξουν στην πολιτική, βελτίωση δεν υπάρχει (υπουργός Ανάπτυξης ήταν και ο Άκης – αυτός… αναπτύχθηκε καλά).


***Πόσους θα πείσει η «αμερικανιά» ότι στο βίντεο του λυντσαρίσματος του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη δεν βλέπουμε καλά, αφού οι εκτελεστές του στην πραγματικότητα ήθελαν να τον σώσουν (!). Όλοι φυσικά θα αντιληφθούν, ότι η απίστευτη αυτή δικαιολογία, γίνεται για να αιτιολογήσει η αμερικανική κυβέρνηση την απραξία της κατά του κράτους της Λιβύης.

Με την παραδοχή ότι τον σκότωσε ομάδα τρομοκρατών (πολύ βολικοί είναι αυτοί οι τρομοκράτες, μηδέ των εγχωρίων εξαιρουμένων) ενώ οι διαδηλωτές ήθελαν να τον σώσουν, όλα καλά. Παραμονές εκλογών, δεν ανοίγουμε ιστορίες κι ας κακοποιούν τον πρεσβευτή μας.


***Κοίτα τώρα τι προσέχω… Τους τελευταίους μήνες που είμαστε καλά παιδιά και τρώμε το φαγητό που μας δίνει η Τρόικα, εξαφανίστηκαν οι κουκουλοφόροι. Μυστήριο, έ; (Όσοι τους πεθύμησαν, ας μη ανησυχούν. Έτσι και πούμε κανένα «όχι» θα τους βγάλουν στους δρόμους. Τσάμπα θα τους συντηρούν;).


***Γνωρίζετε ότι πληρώνουμε και επιδόματα πολυτεκνίας σε αλλοδαπούς; Περί τους 3.200 είναι οι αλλοδαποί (εκ των οποίων 1.241 Αλβανοί) που εισπράττουν τα επιδόματα. Ποιο είναι άραγε το σκεπτικό αυτής της ενέργειας;


***Φτάνουν ειδοποιητήρια σε όσους δεν πλήρωσαν διόδια! Αυτοί που ακολούθησαν την προτροπή «Δεν πληρώνω», ρωτούν ποιος θα πληρώσει τα πρόστιμα. Ελπίζεται ότι οι εμπνευστές και επικεφαλής αυτής της κίνησης, με όλη την ευαισθησία και υπευθυνότητα που τους διακρίνει, θα αναλάβουν αυτοί να καλύψουν την ζημία που υφίστανται όσοι τους άκουσαν, και θα πληρώσουν αυτοί τα πρόστιμα.
Αλήθεια… Μετά από όλες τις κινητοποιήσεις που έγιναν, πόσο μειώθηκαν τα διόδια;


***Για να βοηθήσουμε τον Δένδια στην καταπολέμηση των «Ταγμάτων εφόδου», τον πληροφορούμε ότι το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, έχει αναθέσει σε δική του «πολιτοφυλακή» την τήρηση της τάξης κατά τις εκδηλώσεις που διοργανώνει και τις επισκέψεις των Τούρκων επισήμων που έρχονται να επιθεωρήσουν την μελλοντική κτήση τους.

Σ’ αυτήν την αντιποίηση αρχής -που τόσο ενοχλεί τον Δένδια, και ορθώς- επικουρικό έρχεται το γεγονός και ότι οι «πολιτοφύλακες» αυτοί φορούν στολές όμοιες με των Τούρκων αστυνομικών. Κι αν ούτε αυτό τον διευκολύνει, να προσθέσουμε ότι στα περιβραχιόνια που φορούν και στην πλάτη του γιλέκου τους αναγράφεται η λέξη «gorevli» που στα τουρκικά σημαίνει «υπεύθυνος ασφαλείας».

Μετά από όλες αυτές τις πληροφορίες, κάτι πρέπει να κάνει και ο Δένδιας, έτσι δεν είναι; Διότι αν βρεθούν αγανακτισμένοι Θρακιώτες και τους αρπάξουν στις κλωτσιές, μπορεί αυτοί να κατηγορηθούν για αντιποίηση αρχής. Έ, Δένδια;


***Κοίτα τι μαθαίνουμε… Συνδικαλιστές παίρνουν σύνταξη που τους έδωσε ο Μεταξάς για να τους προστατεύσει σε περίπτωση δίωξης από τους εργοδότες τους. Και δέχονταν τόσα χρόνια να παίρνουν… φασιστική σύνταξη;


***Το ΚΚΕ δεν κατάλαβε ότι έχει κολλήσει σε ποσοστά, επειδή είναι κολλημένο ακόμη στον Στάλιν. Ο Βρούτσης είπε ότι «η Ελλάδα ήταν σοβιέτ» (λάθος… δεν ήταν, εξακολουθεί να είναι) και το ΚΚΕ απάντησε, χαρακτηρίζοντας «μπουρδολογία» την δήλωση Βρούτση. Για την ιστορία παραθέτω ορισμένες γραμμές:

«Στη Σοβιετική Ένωση έγινε η πρώτη απόπειρα οικοδόμησης του σοσιαλισμού. Εμπνέει με τις πρωτοφανέρωτες κατακτήσεις που σημείωσε, ενώ διδάσκει τους εργαζόμενους - ακόμη και με τα λάθη, για το ποιος είναι ο μοναδικός δρόμος γι' αυτούς για να απελευθερωθούν από τα δεινά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, ότι είναι αναγκαίος και επίκαιρος όσο ποτέ και ότι η εργατική τάξη όταν το θελήσει μπορεί να τον κατακτήσει». Αλέκα, με κάτι τέτοια, στην επόμενη εκλογική περίοδο θα αγωνιάς για το ξεπέρασμα του 3%.


***Μεγάλος θόρυβος έγινε με τις φωτογραφίες τόπλες της μέλλουσας Βρετανίδας βασίλισσας. Η κα. Kate όμως απέδειξε ότι έχει γύμνια και στον εγκέφαλο, κι αυτή εκθέτει περισσότερο. Το πριγκιπικό ζεύγος πραγματοποίησε επίσκεψη στη Μαλαισία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail έγινε συζήτηση για «ένα τζαμί στην Κωνσταντινούπολη (που ονομάζεται Sofia Mosque) που ήταν κάποτε εκκλησία.

Η δούκισσα Kate φάνηκε να γνωρίζει το «τζαμί» και απάντησε: «Έχετε πάει στην Κωνσταντινούπολη; Γνωρίζω για το τζαμί της Σοφίας αλλά δεν έχω πάει και θα ήθελα πολύ να πάω. Είστε τυχερή που το έχετε επισκεφτεί. Φαίνεται ότι είναι εκπληκτικό». «Τζαμί της Σοφίας» είναι η Αγιά Σοφιά για την μέλλουσα Βασίλισσα.


***Ορθή βέβαια η διαπίστωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «η δημοκρατία έχει κανόνες», καταδικάζοντας ενέργειες της Χρυσής Αυγής. Σωστά το είπε και μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους, αφού αυτό λέμε σχεδόν καθημερινά. Ότι η τήρηση των νόμων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει η δημοκρατία.

Αυτό όμως Αλέξη, το γνωρίζουν όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Η κυρία βουλευτής φερ’ ειπείν που επιχειρούσε να σπάσει το πρόχειρο κιγκλίδωμα και να μπει στο Άγιον Όρος, γνωρίζει ότι υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τους σέβεται;

Άπειρα περιστατικά θα μπορούσα Αλέξη να σου αναφέρω, αλλά τα γνωρίζεις καλύτερα από μένα, και προφανώς τα εγκρίνεις, αφού δεν είδα κολασμό παρανομήσαντος στελέχους. Ούτε εκδήλωση δυσφορίας έστω, που στελέχη σου υπερασπίζονται καταλήψεις ξένης περιουσίας, επιδιώκοντας κατάλυση της δημοκρατίας, την οποία εσύ λες ότι υπερασπίζεσαι.

Είναι κρίμα, επειδή στους πολιτικούς φορείς που κυβερνούν, και οι οποίοι ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση -συλλογικά και ατομικά- δεν μπορεί να βρεθεί κάτι σοβαρό απέναντί τους. Οι ίδιες παλαιοκομματικές, αλλά και παλαιολιθικές μέθοδοι και ιδεολογίες, πώς να πείσουν αφού έχουν καταδικασθεί από την πράξη;


***Χρόνια ολόκληρα κάποιον βουλευτή θα υποστήριζε ο καθένας μας, διαθέτοντας χρόνο, κάποιοι ίσως και χρήμα. Και τελικά αποδεικνύεται ότι οι «γύφτοι» είναι πιο έξυπνοι απ’ όλους μας. Αποδεικνύεται ότι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τρελά λεφτά δίνονταν από τον Άκη στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης με στόχο την προσέλκυση των 2.600 αθίγγανων ψηφοφόρων.

Στο ιδιόχειρο σημείωμα του πρώην υπουργού καταγράφεται ότι δόθηκαν 100.000 ευρώ «στον γύφτο Μπάκα». Κατάλαβες ο «γύφτος Μπάκας»; Ας τολμήσει κάποιος να τον απαξιώσει.

Αλλά, δεν κοινολογήθηκε ότι δεν ήταν μόνον ο Άκης που τα «έσταζε» στους αθίγγανους. Πριν από λίγα μόλις χρόνια, βρέθηκε στην κάλπη φάκελος υποψήφιου βουλευτή, με το όνομά του σταυρωμένο σε ψηφοδέλτιο, μαζί με 50 ευρώ. Ο «γύφτος» δεν έκανε τον κόπο να ανοίξει τον φάκελο και τον έριξε όπως του τον έδωσαν.

Μ’ αυτά και με άλλα, αναδεικνύονται αξιοκρατικά οι εκπρόσωποί μας. Φυσικά, αφού τα δίνουν προεκλογικά, φροντίζουν να μας «τα πάρουν» μετεκλογικά.


***Εξώδικο στον Γραμματέα της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, έστειλαν οι οδηγοί του Οργανισμού Συγκοινωνιών, καθώς σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του ο βουλευτής τους αποκάλεσε «ηλίθιους», επειδή, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, «σταματάνε όπου θέλουν το λεωφορείο για να κάνουν το τσιγαράκι τους»!

Μη ξανακούσω να αποκαλούνται ηλίθιοι υπάλληλοι ορισμένων ΔΕΚΟ. Ηλίθιος μάλλον είμαι εγώ, που κάνω την ίδια δουλειά μ’ αυτούς και παίρνω τα μισά χρήματα. Ούτε έχω την ασφάλεια της μονιμότητας.


***Η Χίλαρυ Κλίντον δήλωσε ότι οι Η.Π.Α. δεν επεμβαίνουν σε καλλιτεχνικές δημιουργίες. Οι καλλιτέχνες μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα. Αυτά, με αφορμή την ταινία που προσβάλλει τον Μωάμεθ. Καλό ακούγεται. Θα μπορούσε δηλαδή κάποιος στις ΗΠΑ να γυρίσει ταινία με παρόμοιο περιεχόμενο, αλλά με το στόχο την ιουδαϊκή θρησκεία;


***Βεβηλώνουν τα ελληνικά μνημεία (Πόντια μάνα – Γυναίκα της Πίνδου) και οι υποκριτές -κατ’ επάγγελμα ευαίσθητοι- αδιαφορούν. Οι ίδιοι είναι που σηκώνουν θόρυβο έτσι και βρεθεί κάποιο σημάδι σε μη ελληνικό μνημείο (δίνουν εξετάσεις σε προστάτες;)


***Την παύση της λειτουργίας της τηλεόρασης του «902», για οικονομικούς λόγους, ανακοίνωσε επισήμως το ΚΚΕ. Θα βρεθεί το ΠΑΜΕ έξω από τις εγκαταστάσεις του σταθμού να καταγγείλει την «ανάλγητη εργοδοσία που πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους»; Όταν απολύεται ένας εργαζόμενος από επιχείρηση που δεν δίνει συνδρομή στο κόμμα, ξεσηκώνει τον κόσμο, δεν θα το κάνει τώρα για 60 απολυμένους;

«Θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζόμενων», είπε το ΚΚΕ. Και όταν ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ πώς σκέπτονται να «σταθούν στο πλευρό τους», είπε ότι θα τους δοθεί… η αποζημίωση! «Τι άλλο θέλετε να κάνουμε;», δήλωσε. Μα αυτό είναι υποχρέωση εκ του νόμου, ό,τι δηλαδή θα έκανε κάθε καπιταλιστής επιχειρηματίας.

Άφησαν όμως με τη δήλωση να εννοηθεί ότι θα επιδειχθεί αληθινό ενδιαφέρον, είτε για να τους βρουν αλλού δουλειά, είτε για κάτι συναφές. Έτσι το κατάλαβα εγώ (η αλήθεια είναι, ότι οι αστοί δεν μπορούν να τους μιμηθούν στην προπαγάνδα).

Τώρα που έπαψε να λειτουργεί ο ένας κομματικός σταθμός, η κυβέρνηση έχει να επιλέξει, είτε να δώσει την προσωρινή άδεια σε κάποιον ενδιαφερόμενο είτε να κλείσει και το Τηλεάστυ. Το πρώτο θα είναι μια ανακούφιση αφού συχνότητα σε κόμμα δεν συνηθίζεται στην Ευρώπη, το δεύτερο θα είναι άκομψο, αφού λειτουργεί εδώ και χρόνια. Δίλημμα.


***Υπήρξε δολοφονία Ιρακινού τον Αύγουστο, και κόμματα και επίλεκτα στελέχη, που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν την Ελλάδα και να σώσουν τον ελληνικό λαό, επαναφέροντας την ηθική στον τόπο, όπως λένε, καταφέρθηκαν αυθωρεί κατά «Ελλήνων ρατσιστών». Δυσφημώντας σκόπιμα ακόμη μια φορά την Ελλάδα, με το θέμα να γίνεται πρωτοσέλιδο στον ξένο Τύπο.

Είχαμε αποτολμήσει στη στήλη μας να γράψουμε τότε «ας περιμένουμε βρε παιδιά, να δούμε τι θα βγάλει η έρευνα τη Αστυνομίας». Η εφημερίδα «Το Βήμα» αποκαλύπτει ότι η έρευνα προχώρησε. Και τον Ιρακινό (που ήταν Μαροκινός, αλλά παραποίησε τα έγγραφά του) τον σκότωσε άλλος αλλοδαπός με κίνητρο την ληστεία. Η αστυνομία, λέγει το ρεπορτάζ, βρίσκεται στα ίχνη του δράστη.

Έχει κανείς από όλους αυτούς τους «προοδευτικούς» λίγο φιλότιμο (δεν θέλει πολύ, τόσο δα μόνο) να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την σκόπιμη παραπλάνηση και την έκθεση της Ελλάδας στα μάτια των ξένων; Θα μου πεις, αν υπήρχε φιλότιμο από τους εμπόρους της ελπίδας, θα ήταν αλλιώς η Ελλάδα σήμερα.


Καλλισθένης ~ voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου