Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Η ρατσιστική επίθεση της ημέρας + Λάθρο-news of the week


Γύφτος μαχαίρωσε στο λαιμό 80χρονη μέσα στο σπίτι της
Αλβανοί έκρυβαν την κοκαΐνη σε αρχαιολογικό χώρο
Πιάσανε ακόμη 4 λάθρο που ρήμαξαν τους ναούς
Αλβανoί με ναρκωτικά και σπαθιά στη Ζάκυνθο
Πακιστανοί με χασισόδεντρα στην Κόρινθο Συνελήφθησαν αλλοδαποί σωματέμποροι
Πιάσανε επικίνδυνο Μαροκινό ρατσιστή στην Καλαμάτα

Λαθρομετανάστες ληστεύουνε και μπουρδέλα
Μπαράζ ληστειών σε σπίτια και βενζινάδικα
Αλβανός είχε «ρημάξει» το Κορώπι
Εξιχνιάσθηκε δολοφονία στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης
Μαροκινός και Αλγερινός ρήμαζαν τα ΙΧ στην Κω
4 Συλλήψεις λαθρογύφτων για ληστεία ταξιτζή
Ιρακινοί σωματέμποροι επιτέθηκαν με κουπί σε αστυνομικό
Εξάρθρωση ακόμη μίας σπείρας αλλοδαπών διαρρηκτών
Κι άλλες συλλήψεις λαθροδουλεμπόρων
Αλβανός με χασίσια στη Λευκάδα
Γύφτοι ληστές στη Μεσσηνία Αλβανοί με χασίσια στη Νέα Ιωνία
Αλβανοί βάλανε χειροβομβίδα σε 22χρονη
Bουλγάρες με ναρκωτικά στην Αριδαία
Ρωσοτσετσένοι έκαναν ηλεκτροσόκ σε ταξιτζή
Πακιστανοί δολοφόνησαν Πακιστανό & τον πέταξαν σε ρέμα
Συμπλοκές λαθρομεταναστών στο κέντρο κράτησης στην Κόρινθο
Συνέλαβαν τον Αλβανό βιαστή στην Πρέβεζα
Αλβανός "εργάτης", άδειαζε πορτοφόλια στην Κέρκυρα
Αλβανός λήστεψε βενζινάδικο & διέρρηξε... παιδικό σταθμό!
Γεωργιανός λαθρομετανάστης με "πλούσια" δράση
Ακόμη ένας Αλβανός με 65 κιλά χασίσια στα Πατήσια

 

Γύφτος μαχαίρωσε στο λαιμό 80χρονη μέσα στο σπίτι της

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας και πιο συγκεκριμένα γύρω στις 11 όταν 16χρονος γύφτος γνωστός για την παραβατική του συμπεριφορά στην ευρύτερη περιοχή εισήλθε στο σπίτι της 80χρονης γυναίκας που βρίσκεται δίπλα από το δημαρχείο του Τραγανού.

Η ηλικιωμένη δεν αντιλήφθηκε την είσοδο του διαρρήκτη αφού βρισκόταν στην κουζίνα του σπιτιού της ενώ ο 16χρονος την ίδια ώρα έκανε άνω-κάτω τα υπόλοιπα δωμάτια... κάποια στιγμή πήγε και στην κουζίνα και βλέποντας την ηλικιωμένη την έπιασε από τα μαλλιά.

O 16χρόνος πήρε ένα κουζινομάχαιρο και κατάφερε χτύπημα στο λαιμό της γυναίκας με την 80χρονη να καλεί σε βοήθεια με συνέπεια ο ανήλικος δράστης να τραπεί σε φυγή.
Για την σύλληψη του διεξάγεται ανθρωποκυνηγητό από τις Αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής.



Αλβανοί έκρυβαν την κοκαΐνη σε αρχαιολογικό χώρο

Ο ένας από τους δυο Αλβανούς έκρυβε την κοκαΐνη σε… αρχαιολογικό χώρο και ο άλλος την παραλάμβανε για να την διακινήσει σε χρήστες ναρκωτικών στη Ρόδο! Ο παραλήπτης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω της στιγμής της παραλαβής, ενώ ο προμηθευτής δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών παρακολουθούσαν διακριτικά τις κινήσεις του 27χρονου Αλβανού μια και είχαν πληροφορίες για την παράνομη δραστηριότητά του και, μόλις τον είδαν να ψάχνει σε ένα υπαίθριο σημείο του αρχαίου σταδίου στον λόφο Μόντε Σμίθ, τον συνέλαβαν. Ο νεαρός αλλοδαπός τους παρέδωσε αμέσως τις συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους ένδεκα γραμμαρίων που είχε βγάλει από την «καβάντζα».

Δεν τα έδωσε όλα, όμως, καθώς οι αστυνομικοί ανακάλυψαν άλλες 20 συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 28 γραμμαρίων που ο δράστης προσπάθησε να κρύψει! Αρχικά, ο νεαρός Αλβανός δεν έδειχνε διάθεση να συνεργαστεί με τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, όμως, ομολόγησε ότι τα ναρκωτικά έκρυβε στον αρχαιολογικό χώρο ένας 26χονος ομοεθνής του για να τα παραλάβει ο ίδιος. Ο 26χρονος δεν βρέθηκε στο σπίτι του και στους χώρους όπου συχνάζει και οι αναζητήσεις συνεχίζονται, ενώ το «βαποράκι» οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.



Πιάσανε ακόμη 4 λάθρο που ρήμαξαν τους ναούς

Σε συνέχεια του από 01-09-2012 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, με το οποίο αναφέρθηκε η σύλληψη τριών αλλοδαπών για «Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» και «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών», συνελήφθησαν την 01-09-2012 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, άλλα τέσσερα μέλη της οργάνωσης, αλλοδαποί ηλικίας 22 έως 38 ετών, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έως σήμερα διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα και προανάκριση, οι παραπάνω επτά συλληφθέντες μαζί με άλλους συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, στα πλαίσια της δομημένης και με διαρκή δράση ομάδας την οποία είχαν συστήσει, διέπραξαν άλλες οκτώ (8) διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες κλοπών Ιερών Ναών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας καθώς και πλήθος κλοπών σε πολυκαταστήματα της Θεσσαλονίκης, ως ακολούθως:

Την 23-08-2012, πρώτες πρωινές ώρες, παραβιάζοντας πόρτα εισόδου, εισήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμωνος στη Πολίχνη, απ΄όπου αφαίρεσαν ιερά αντικείμενα και το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Προ εβδομάδας περίπου, παραβίασαν πόρτα του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμωνος Λαγκαδικίων, εισήλθαν εντός, χωρίς να αφαιρέσουν αντικείμενα ή χρήματα.

Ομοίως, το τελευταίο μήνα, εισήλθαν στο Μοναστήρι του Πατρός Παϊσίου, στη Σουρωτή, με σκοπό να αφαιρέσουν πολύτιμα αντικείμενα, πράξη που ωστόσο δεν πραγματοποίησαν.

Αρχές Ιουλίου 2012, εισήλθαν εντός του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Σερρών και αφού διέρρηξαν ντουλάπι, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του ιερά αντικείμενα.

Μέσα Ιουλίου 2012 παραβίασαν είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου στο Στρυμωνικό Σερρών, με σκοπό να αφαιρέσουν αντικείμενα, πλην όμως ήχησε ο συναγερμός και αποχώρησαν.

Την 28-05-2012, πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξαν πόρτα Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στη περιοχή Χαριλάου και αφαίρεσαν πλήθος ταμάτων προσκυνητών.

Βραδινές ώρες της 22-09-2012, παραβιάζοντας είσοδο Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου του Νέου στη περιοχή του Βόλου, αφαίρεσαν μία εικόνα, πληθώρα ιερά αντικειμένων, τάματα προσκυνητών ενώ προκάλεσαν φθορές και στο Ναό.

Την 23-04-2012, πρώτες πρωινές ώρες, αφαίρεσαν από τον Ναό της Αγίας Αναστασίας στη Χαλκιδική, τέσσερις (4) λειψανοθήκες και έναν ασημένιο σταυρό.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της δράσης τους τα μέλη της ομάδας, προέβαιναν συστηματικά σε κλοπές πληθώρας αντικειμένων από πολυκαταστήματα της Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιώντας τσάντες με εσωτερική επένδυση αλουμινίου προκειμένου να μην ηχούν τα αντικλεπτικά συστήματα των καταστημάτων.

Επιπλέον, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ειδών ένδυσης και αρωμάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των λοιπών συνεργών και τη διερεύνηση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.



Αλβανoί με ναρκωτικά και σπαθιά στη Ζάκυνθο

Συνελήφθησαν χθες (03.09.2012) το βράδυ από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, ιδιοκτήτης καφέ μπαρ στον Λαγανά Ζακύνθου, καθώς και 23χρονος υπήκοος Αλβανίας και 21χρονος Βρετανός, υπάλληλοι του καταστήματος, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για οπλοκατοχή.

Στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, εντοπίστηκαν οι δύο υπήκοοι Αλβανίας και ο Βρετανός, οι οποίοι κατηγορούνται ότι αποτελούσαν μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του Λαγανά.

Ειδικότερα, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στο καφέ μπαρ ιδιοκτησίας του 36χρονου Αλβανού, με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκαν κρυμμένα στους χώρους του μπαρ του καταστήματος:

συσκευασία με 111 γραμμάρια κάνναβης
τρεις συσκευασίες με κάνναβη βάρους 11 γραμμαρίων περίπου
συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 3.2 γραμμαρίων
δύο «φιξάκια» κοκαΐνης έτοιμα προς πώληση

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των τριών συλληφθέντων βρέθηκαν χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα, ενώ στην οικία του 21χρονου Βρετανού βρέθηκε ένα σπαθί μήκους 85 εκατοστών, μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος, μεταλλική σιδερογροθιά, καθώς και ένας εκκενωτής ηλεκτρικού ρεύματος ( tazer ).
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.




Πακιστανοί με χασισόδεντρα στην Κόρινθο

Πακιστανοί… χασισοκαλλιεργητές συνελήφθησαν στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου! Πρόκειται για δύο νεαρούς ηλικίας 31 και 32 χρόνων που καλλιεργούσαν δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους ενός και ενάμισι μέτρου μέσα σε ένα ξένο αγρόκτημα, κοντά στο σπίτι όπου διέμεναν.



Συνελήφθησαν αλλοδαποί σωματέμποροι

Συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, τρεις αλλοδαποί ηλικίας 19, 41 και 58 ετών αντίστοιχα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», της «Σωματεμπορίας» και του «Βιασμού», σε βάρος 18χρονης αλλοδαπής, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση πληροφοριών, ο 19χρονος και 41χρονος, αφού έπεισαν την 18χρονη να εγκατασταθούν στη Θεσσαλονίκη, στη συνέχεια με τη χρήση σωματικής βίας και με απειλές κατά της ζωής της, από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι τη σύλληψή τους, προέβαιναν στην επ’ αμοιβή έκδοσή της σε διάφορους οίκους ανοχής της Θεσσαλονίκης, αποκομίζοντας οι ίδιοι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων.

Επιπλέον, ο 41χρονος και ένας από τους αναζητούμενους δράστες, εξανάγκασαν την 18χρονη με απειλές σε συνουσία μαζί τους, ενώ η 58χρονη συλληφθείσα, ως εργαζόμενη σε οίκο ανοχής στο κέντρο της πόλης, ερχόταν σε συνεννόηση με τον 41χρονο συλληφθέντα για τον καθορισμό των ερωτικών ραντεβού της παθούσας.
Στην 18χρονη γνωστοποιήθηκαν όλες οι περί προστασίας και παροχής βοήθειας διατάξεις και φιλοξενείται ήδη σε μονάδα αρωγής της Θεσσαλονίκης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τη σύλληψη των λοιπών συνεργών τους.



Πιάσανε επικίνδυνο Μαροκινό ρατσιστή στην Καλαμάτα

Συνελήφθη, σήμερα (3-9-2012) πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μαρόκου, για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία, ενώ αναζητείται ακόμα ένα (1) άτομο.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, σήμερα (3-9-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, αφού επιτέθηκαν με την χρήση σωματικής βίας, σε 39χρονο ημεδαπό, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ένα τσαντάκι, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από άμεση επέμβαση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, συνέλαβαν τον 29χρονο, ενώ αναζητείται ο συνεργός του.

Ο 29χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ όπως προέκυψε, διέμενε παράνομα στην Χώρα.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της ταυτότητας και την σύλληψη του συνεργού του.



Λαθρομετανάστες ληστεύουνε τα μπουρδέλα

Συνελήφθησαν, χθες (03-09-2012) απογευματινές ώρες στη Λαμία Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας με την συνδρομή αστυνομιών από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας και του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, ένας 21χρονος αλλοδαπός μαζί με τον 22χρονο αλλοδαπό συνεργό του, κατηγορούμενοι για ένοπλη ληστεία σε βάρος 51χρονης ιερόδουλης.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα και περί ώρα 18:50΄, οι δράστες μετέβηκαν σε οίκο ανοχής στην Λαμία και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν από την 51χρονη ιερόδουλο το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα το όχημα διαφυγής, το ακινητοποήσαν επί της 203 Χ/Θ της Εθνικής Οδού A θηνών-Λαμίας και συνέλαβαν τους δράστες.

Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από την παθούσα, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην 51χρονη.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.



Μπαράζ ληστειών σε σπίτια και βενζινάδικα

*** Δυο ηλικιωμένες αδελφές έζησαν στιγμές τρόμου στην Ευκαρπία Κιλκίς, όταν βρέθηκαν αντιμέτωπες με δύο άγνωστους κουκουλοφόρους που λήστεψαν το πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρούν κοντά στο κέντρο της πόλης. Οι κακοποιοί έδεσαν σε καρέκλες την 69χρονη ιδιοκτήτρια και την 73χρονη αδελφή της, τις κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο του πρατηρίου και εξαφανίστηκαν, αφού πρώτα άρπαξαν 10.000 ευρώ και έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου!

*** Ο ένας από τους δυο Αλβανούς κακοποιούς που λήστεψαν τον ιδιοκτήτη ενός πρατηρίου καυσίμων στο Πέραμα Ιωαννίνων ακινητοποιώντας τον με την απειλή ενός ρόπαλου και όπλου, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών στο 20ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ιωαννίνων-Τρικάλων. Ο συνεργός του διέφυγε με κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο στην περιοχή της Μπαλντούμας. Όμως, ο αλλοδαπός κακοποιός δεν εντοπίστηκε και αναζητείται, αφού έχει μαζί του και τα χρήματα που άρπαξαν από το ταμείο του πρατηρίου.



Αλβανός είχε «ρημάξει» το Κορώπι

Βραδινές ώρες της 3-9-2012 συνελήφθη στο Κορωπί, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 32χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, γιατί λίγο πριν, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, είχαν διαρρήξει οικία στην ίδια περιοχή, από την οποία αφαίρεσαν κοσμήματα και δύο (2) συσκευές τηλεόρασης.
Στην κατοχή του βρέθηκαν τα κοσμήματα, τα οποία αποδόθηκαν στην παθούσα.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α Κορωπίου προέκυψε ότι ο 32χρονος, έχει διαρρήξει κατά το τελευταίο δίμηνο πέντε (5) διαμερίσματα στη περιοχή του Κορωπίου.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.



Εξιχνιάσθηκε δολοφονία στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Εξιχνιάστηκε έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 57χρονου ομογενούς.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δράστες είναι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 38, 26 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση», παράβαση του Νόμου «Περί όπλων» και «Απόπειρα Ληστείας» και αναζητούνται.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 09-11-2011 οι προαναφερόμενοι εισήλθαν σε Ιερό Ναό στο Ωραιόκαστρο με σκοπό να αφαιρέσουν τάματα. Κατά την παραμονή τους στον Ιερό Ναό, ένας από τους αλλοδαπούς κατάφερε στον 57χρονο νεωκόρο, χτύπημα στο κεφάλι με σιδερένιο αντικείμενο τραυματίζοντάς τον, ενώ στη συνέχεια οι δράστες προσπάθησαν να αφαιρέσουν τάματα χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Ο 57χρονος μετά το περιστατικό είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης όπου κατέληξε αργότερα τον ίδιο μήνα.
Επιπλέον, για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών για το αδίκημα της «Υπόθαλψης Εγκληματία», οι οποίοι είχαν συλληφθεί την 31-08-2012 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, για συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές από Ιερούς Ναούς.
Οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Μαροκινός και Αλγερινός ρήμαζαν τα ΙΧ στην Κω

Συνελήφθησαν, χθες (04-09-2012) το βράδυ στη Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, δυο αλλοδαποί υπήκοοι Μαρόκου και Αλγερίας, ηλικίας 21 και 32 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες.

Ειδικότερα ύστερα από συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, δρώντας από κοινού και πάντα απογευματινές ώρες, εντόπιζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και αφού τα παραβίαζαν αφαιρούσαν αντικείμενα και χρήματα που υπήρχαν στο εσωτερικό τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξιχνιαστήκαν δέκα (10) διαρρήξεις αυτοκίνητων στην Κω, τις οποίες διέπραξαν οι δράστες το χρονικό διάστημα από 21-07-2012 έως 03-09-2012.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.
Την προανάκριση διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Κω, το οποίο διερευνά τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.



4 Συλλήψεις λαθρογύφτων για ληστεία ταξιτζή

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν την Τετάρτη το απόγευμα στα Σπάτα, καθώς νωρίτερα, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από οδηγό ταξί άγνωστο χρηματικό ποσό και το όχημά του, με το οποίο αρχικά διέφυγαν.

Οι δράστες, εκ των οποίων τρείς Ρομά και ένας αλλοδαπός, εγκατέλειψαν το όχημα σε ερημική περιοχή και επιβιβάστηκαν σε άλλο ταξί με το οποίο προσπάθησαν να διαφύγουν.



Ιρακινοί σωματέμποροι επιτέθηκαν με κουπί σε αστυνομικό

Συνελήφθησαν χθες (5-9-2012), το πρωί, στην παρέβρια περιοχή Μάνδρας -Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 25 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες. Δέκα (10) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ, τέσσερις (4) υπήκοοι Συρίας και τρεις (3) υπήκοοι Ιράν.

Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, χθες το πρωί, μετά από οργανωμένη επιχείρηση, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, οι δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στην Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο 19χρονος διακινητής προέβαλε αντίσταση, χτυπώντας, με κουπί, έναν από τους αστυνομικούς, τραυματίζοντας τον ελαφρά, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) αναδιπλούμενο μαχαίρι, συνολικού μήκους 15 εκατοστών.

Η σχετική δικογραφία για τον 19χρονο περιλαμβάνει και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της αντίστασης.
Κατασχέθηκαν επίσης:
μία (1) πλαστική βάρκα
ένα (1) πλαστικό κουπί
δύο (2) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.



Εξάρθρωση ακόμη μίας σπείρας αλλοδαπών διαρρηκτών

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σπείρα αλλοδαπών που το τελευταίο χρονικό διάστημα διέπραττε διαρρήξεις οικιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν τις μεσημβρινές ώρες της 4-9-2012 στην Αθήνα, τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 32, 35 και 49 ετών, μέλη της σπείρας, γιατί λίγο πριν είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν πολυκατοικία στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε οικίες. Συγκεκριμένα, επέλεγαν οικίες, στις οποίες αφού διαπίστωναν ότι απουσίαζαν οι ένοικοι, εισέρχονταν παραβιάζοντας τις πόρτες των οικιών με κλειδιά pass é partout και αφού ερευνούσαν τους χώρους αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι κατά το τελευταίο διάστημα έχουν διαπράξει τρεις (3) διαρρήξεις οικιών στην Αθήνα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ρολόγια και πλήθος από διαρρηκτικά εργαλεία, κλειδιά και κλειδαριές ασφαλείας. Στην κατοχή του 35χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, το εσωτερικό των οποίων ήταν ειδικά διαμορφωμένο, ώστε να αποκρύπτονται διαρρηκτικά εργαλεία και να καθίσταται έτσι δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Τα ταξιδιωτικά έγγραφα που έφεραν μαζί τους ο 32χρονος και ο 49χρονος ήταν πλαστά, ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του 49χρονου εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της ληστείας και δύο καταδικαστικές αποφάσεις για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, αντίσταση και παράβαση του Ν. περί όπλων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την εξακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.



Κι άλλες συλλήψεις λαθροδουλεμπόρων

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας δημοσιεύει εβδομαδιαία συνολικά στοιχεία συλλήψεων, διακινητών και παράνομων μεταναστών που προέκυψαν από ελέγχους αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο κεντρικό λιμάνι της Πάτρας, το χρονικό διάστημα από 27/8/2012 έως 2/9/2012.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν την τελευταία εβδομάδα στο λιμάνι της Πάτρας, έξι διακινητές (δυο υπήκοοι Αλβανίας, δυο υπήκοοι Συρίας και δυο υπήκοοι Αφγανιστάν), ηλικίας από 22 έως 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς τριών παράνομων μεταναστών στην Ιταλία.

Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι, συνεληφθησαν και άλλοι τριάντα έξι συνολικά παράνομοι μετανάστες, υπήκοοι Τόγκο, Αφγανιστάν, Συρίας, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Σουδάν, Μαυριτανίας, Ρωσίας, Γκάνας, Ιράκ, Σρι Λάνκας, Τουρκιάς, Παλαιστίνης και Αλγερίας, ηλικίας από 18 έως 35 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Κατά τους ελέγχους κατασχέθηκαν πληθώρα πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων ενώ όλοι οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στις Λιμενικές Αρχές όπου μετά το σχηματισμό των δικογραφιών σε βάρος τους οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.



Αλβανός με χασίσια στη Λευκάδα

Απογευματινές ώρες της 5-9-2012, συνελήφθη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και μετά από συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, ένας (1) αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 21 ετών, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα μετά από πληροφορία για αλλοδαπό που διακινεί σημαντικές ποσότητες κάνναβης, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, εντόπισαν τόσο τον ίδιο όσο και διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο χρησιμοποιούσε σαν χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών.

Στη κατοχή του καθώς και στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Ποσότητα κάνναβης βάρους –26.610- γραμμ.
Το χρηματικό ποσό των –1.100- ευρώ.
Δεκαέξι (16) κινητά τηλέφωνα.
Μία (1) ζυγαριά ακριβείας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Γύφτοι ληστές στη Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) περιπτώσεις ληστείας και μία (1) περίπτωση κλοπής, σε κοσμηματοπωλεία στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.

Συνελήφθη, προχθές (5-9-2012) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ένας (1) 34χρονος ημεδαπός ΒΡΟΜΑ, για ληστεία, ενώ κατηγορείται και για κλοπή.

Ειδικότερα, ο 34χρονος, προχθές (5-9-2012) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, μπήκε σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπής και με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε ένα κόσμημα, ενώ στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Μετά από την άμεση επέμβαση αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ο 34χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ο ανωτέρω είχε διαπράξει και τις εξής περιπτώσεις ληστείας και κλοπής:

Την 28-8-2012 το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, μπήκε σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπής και με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε χρυσαφικά.

Την 23-8-2012 το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, πήγε σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού και προσποιούμενος τον πελάτη, αφαίρεσε έναν κόσμημα και τράπηκε σε φυγή.

Συνολικά από την δράση του, αφαίρεσε κοσμήματα- χρυσαφικά, που η αξία τους, ξεπερνά τις -4.000- ευρώ.
Ο 34χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.

Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.



Αλβανοί με χασίσια στη Νέα Ιωνία

Χθες (6-9-2012) το βράδυ συνελήφθησαν στη Ν. Ιωνία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρεις (3) άνδρες εκ των οποίων δύο (2) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής και ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 31, 30 και 53 ετών αντίστοιχα, για κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.

Ειδικότερα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας για σπείρα αλλοδαπών που διακινεί ποσότητες κάνναβης σε άλλους μικροεμπόρους, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες και τους συνέλαβαν.
Κατασχέθηκαν:
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους –19.970- γραμμ.
Το χρηματικό ποσό των –4.000- ευρώ
Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Αλβανοί βάλανε χειροβομβίδα σε 22χρονη!

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η απόπειρα ανθρωποκτονίας 22χρονης αλλοδαπής με παγιδευμένη χειροβομβίδα, που διαπράχθηκε την 23-9-2011 σε κατάστημα ψιλικών στα Σεπόλια.

Δράστες είναι τρείς (3) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής δύο (2) άνδρες ηλικίας 26 και 27 ετών και μία (1) γυναίκα ηλικίας 22 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν χθες (6-9-2012) το απόγευμα στην Καλλιθέα, μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν από το 3ο Ανακριτικό Τμήμα του Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών προέκυψε ότι οι συλληφθέντες πρωινές ώρες της 23-9-2012, είχαν τοποθετήσει εξωτερικά της πόρτας εισόδου καταστήματος ψιλικών στα Σεπόλια, ιδιοκτησίας 22χρονης αλλοδαπής υπηκόου Αλβανίας, πλαστική σακούλα με παγιδευμένη χειροβομβίδα η οποία εξεράγη όταν η παθούσα επιχείρησε να την ανοίξει.

Το κίνητρο των δραστών ήταν προσωπικές διαφορές που είχε ο 27χρονος με την παθούσα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον 3ο Τακτικό Ανακριτή Αθηνών.



Bουλγάρες με ναρκωτικά στην Αριδαία

Δυο αλλοδαπές από τη Βουλγαρία είχαν αναλάβει να διακινήσουν στην Ελλάδα τα ναρκωτικά που τους έστειλε ένας 27χρονος ομοεθνής τους από την πατρίδα τους! Οι δύο γυναίκες ηλικίας 20 και 39 χρόνων τα έχασαν όταν τους χτύπησαν την πόρτα οι αστυνομικοί του τμήματος Αριδαίας και αποκάλυψαν όλο το παρασκήνιο της εισαγωγής των 314 γραμμαρίων κάνναβης που βρέθηκαν στο σπίτι τους. Οι αρχές της Βουλγαρίας ενημερώθηκαν για την υπόθεση και αναζητούν τον 27χρονο προμηθευτή, ενώ οι συνεργάτιδές του οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.



Ρωσοτσετσένοι έκαναν ηλεκτροσόκ σε ταξιτζή

Για ληστεία σε βάρος οδηγού ταξί συνελήφθησαν δύο νεαροί "ομογενείς", ηλικίας 21 ετών, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες, μαζί με τρίτο άτομο που αναζητείται, επιβιβάστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης σε ταξί και προσποιούμενοι τους πελάτες, ζήτησαν από τον 45χρονο οδηγό να τους μεταφέρει από τον Εύοσμο στο Ελευθέριο Κορδελιό.

Μόλις έφτασαν στον προορισμό τους με τη χρήση συσκευής ηλεκτρικής εκκένωσης και σωματικής βίας, αφαίρεσαν από τον οδηγό το κινητό του τηλέφωνο, μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά του έγγραφα.

Λίγο αργότερα, έπειτα από αστυνομικές έρευνες, συνελήφθησαν οι δύο από αυτούς.
Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.



Πακιστανοί δολοφόνησαν Πακιστανό & τον πέταξαν σε ρέμα

Ένας υπήκοος Πακιστάν έχει εντοπιστεί σε προχωρημένη αποσύνθεση θαμμένος μετά παο ενημέρωση των Αρχών από ομοεθνείς του.

Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας της Πυροσβεστικής της ΕΜΑΚ. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για άτομο που είχε εξαφανιστεί από τις 10 Αυγούστου στην περιοχή.



Συμπλοκές λαθρομεταναστών στο κέντρο κράτησης στην Κόρινθο

Μικροένταση επικράτησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στην Κόρινθο, όταν αλλοδαποί συνεπλάκησαν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
Η αστυνομία επενέβη έγκαιρα και η ένταση εκτονώθηκε γρήγορα.

Στις συμπλοκές τραυματίστηκαν ελαφρά δύο λαθρομετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.



Συνέλαβαν τον Αλβανό βιαστή στην Πρέβεζα

Πέρασαν πάνω από δυο εβδομάδες ώσπου να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο 34χρονος Αλβανός που κατηγορείται για τον βιασμό μίας 20χρονης κοπέλας ελληνικής καταγωγής από την Γερμανία, τα ξημερώματα της 21ης Αυγούστου στην παραλία στο Μονολίθι της Πρέβεζας!

Ο δράστης, η ταυτότητα του οποίου ήταν εξ αρχής γνωστή μια και κατοικούσε σε χωριό της περιοχής, είχε εξαφανιστεί και κρυβόταν για να αποφύγει τη σύλληψη. Όμως, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον εντόπισαν στο Κανάλι της Πρέβεζας και τον συνέλαβαν βάσει εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει ο ανακριτής Πλημμελειοδικών μετά την πιστοποίηση του βιασμού από την ιατροδικαστική εξέταση.

Η νεαρή γυναίκα που παραθέριζε στην Πρέβεζα είχε καταγγείλει στην Αστυνομία ότι γνωρίστηκε με τον μετέπειτα βιαστή της σε ένα παραλιακό νυχτερινό club και διασκέδαζαν με την ίδια παρέα. Τα ξημερώματα, όταν εκείνη αποφάσισε να φύγει, ο αλλοδαπός προσφέρθηκε να την πάει στο σπίτι της και εκείνη δέχθηκε. Όμως, αντί για το σπίτι της την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία όπου την εξανάγκασε σε σεξουαλική επαφή χωρίς τη θέλησή της.



Αλβανός "εργάτης", άδειαζε πορτοφόλια στην Κέρκυρα

Την ώρα που έκανε ανεφοδιασμό σε ένα εστιατόριο στην Παλαιοκαστρίτσα της Κέρκυρας σκέφτηκε να ανεφοδιάσει ταυτόχρονα και την… τσέπη του με ξένα χρήματα ένας 53χρονος Αλβανός υπάλληλος τροφοδοσίας! Όμως, για κακή του τύχη, έγινε αντιληπτός.

Ο μεταφορέας που έκανε διανομή προϊόντων στις εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής μπαινόβγαινε στα μαγαζιά μεταφέροντας κιβώτια με διάφορα είδη. Όταν είδε το τσαντάκι του ιδιοκτήτη το έβαλε στο μάτι και, κάποια στιγμή που πίστευε πως εκείνος δεν πρόσεχε, άρπαξε από μέσα 140 ευρώ! Ωστόσο, ο επιχειρηματίας… αγρυπνούσε και τον έπιασε στα πράσα. Τον παρέδωσε σε αστυνομικούς του τοπικού τμήματος που του επέστρεψαν τα χρήματα και ο 53χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.



Αλβανός λήστεψε βενζινάδικο & διέρρηξε... παιδικό σταθμό!

Νέες κατηγορίες, αυτή τη φορά για διάρρηξη σε... παιδικό σταθμό στον Κατσικά Ιωαννίνων, αντιμετωπίζει ο 26χρονος Αλβανός που έπεσε στα χέρια των αστυνομικών την Τρίτη, μετά τη ληστεία ενός πρατηρίου καυσίμων στο Πέραμα Ιωαννίνων, που διέπραξε μαζί με έναν ομοεθνή του!

Οι κακοποιοί είχαν ακινητοποιήσει τον ιδιοκτήτη με την απειλή ενός ρόπαλου και όπλου και είχαν αρπάξει όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο του πρατηρίου στο 20ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ιωαννίνων-Τρικάλων. Στη συνέχεια διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο στην περιοχή της Μπαλντούμας. Εκεί συνελήφθη ο 26χρονος, αλλά ο συνεργός του διέφυγε με τα κλεμμένα χρήματα.

Από την έρευνα που έγινε στο όχημα, βρέθηκαν μέσα μία τηλεόραση και ένα dvd τα οποία είχαν οι δράστες είχαν κλέψει από τον παιδικό σταθμό που είχαν διαρρήξει λίγο πριν από τη ληστεία! Η διάρρηξη καταγγέλθηκε την επόμενη ημέρα και οι ιδιοκτήτες του σταθμού αναγνώρισαν τις κλεμμένες συσκευές που τους επιστράφηκαν. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 26χρονου και του άγνωστου συνεργού του που αναζητείται θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.



Γεωργιανός λαθρομετανάστης με "πλούσια" δράση

Συνελήφθη χθες (7-9-2012) το απόγευμα στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο συλληφθείς κατά το τελευταίο τρίμηνο έχει διαπράξει έξι (6) διαρρήξεις σε διαμερίσματα, αποθήκες και γραφεία στην Αθήνα, από τα οποία αφαίρεσε χρυσαφικά, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Ακόμη ένας Αλβανός με 65 κιλά χασίσια στα Πατήσια


Χθες (7-9-2012) το βράδυ, συνελήφθη στα Πατήσια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 35 ετών, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.


Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, για αλλοδαπό που διακινεί σημαντικές ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, εντόπισαν τόσο τον ίδιο όσο και δύο (2) διαμερίσματα, στις Αχαρνές και στα Πατήσια, τα οποία χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών και με συντονισμένη επιχείρηση τον συνέλαβαν.

Κατασχέθηκαν:
Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους –64- κιλών και -490- γραμμ.
Το χρηματικό ποσό των –700- ευρώ
Μια (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
Δυο (2) κινητά τηλέφωνα
Τρεις (3) σελίδες με ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν αγοραπωλησίες ναρκωτικών
Πλήθος κενών συσκευασιών ακατέργαστης κάνναβης
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου