Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ένα βραχιόλι για το κρασί


Κανείς, φαντάζομαι, δεν αμφιβάλλει για τον ρόλο που παίζει η θερμοκρασία κατανάλωσης ενός κρασιού στην ανάδειξη των χαρακτηριστικών του, αλλά και μερικές φορές των ελαττωμάτων του.

Άλλωστε, στις περισσότερες οπίσθιες ετικέτες, των ελληνικών τουλάχιστον κρασιών, υπάρχει και η σχετική πρόταση του παραγωγού. Μέχρις εδώ καλά. Πώς, όμως, μπορούμε να ξέρουμε πότε η συγκεκριμένη φιάλη βρίσκεται στην ιδανική θερμοκρασία;


 Απλό.

Χρησιμοποιούμε ένα από τα πολλά, ειδικά θερμόμετρα, που εμφανίστηκαν στην αγορά τα τελευταία χρόνια. Από αυτά, τα τύπου μπρασελέ παρουσιάζουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα.



Μας δείχνουν τη θερμοκρασία, συνήθως σε μια οθόνη υγρών κρυστάλλων, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουμε τη φιάλη, αφού τοποθετούνται εξωτερικά. Αντίστοιχα, υπάρχουν ενστάσεις για την απόλυτη ακρίβεια των ενδείξεων, μια και μετράει στο γυαλί και όχι στο υγρό.

Παρά ταύτα, εμείς τη βρήκαμε μια βολική, εύχρηστη και οικονομική λύση, διαθέσιμη περίπου στα €10, σε πολλές κάβες και ηλεκτρονικά καταστήματα, όπως το www.barandwine.gr



Πηγή: Βήμα gourmet




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου