Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης... εν δήμω



Η απάντηση των Βορειοηπειρωτών στον επαναστάτη του Κολωνακίου.

Τα συμπεράσματα από τον καυγά του Αδώνιδος με την Τσαπανίδου.

Γιατί δεν πρέπει να στενοχωριόμαστε για το χρέος και...

Η απορία του Καλλισθένη για την παράταξη Μπουτάρη.


***Καλό θα είναι να επιμηκυνθεί η εξόφληση του χρέους όσο γίνεται περισσότερο. Μετά από δυο-τρεις δεκαετίες, δεν θα μας νοιάζει αν δεν αποπληρώσουμε το χρέος. Τότε οι Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία, θα κυβερνούν οι Ασιάτες μουσουλμάνοι, ας λύσουν αυτοί το πρόβλημα.


***Οξύτατη απάντηση Βορειοηπειρωτών στον Λάκη Λαζόπουλο, που τους θεωρεί Αλβανούς: «Αστοιχείωτος για ακόμη μια φορά ο επαναστάτης του Κολωνακίου Λάκης Λαζόπουλος. Στην πρεμιέρα της εκπομπής Αλ Τσαντίρι, είπε ότι "...μέχρι και οι Αλβανοί δεύτερης γενιάς εντάσσονται στη Χρυσή Αυγή για να ξεσπάσουν εναντίον άλλων τον ρατσισμό που και εκείνοι έζησαν. Επειδή λέει οι Πακιστανοί έχουν άλλο χρώμα απ' αυτούς."

» Κύριε Λαζόπουλε, αυτοί οι "Αλβανοί δεύτερης γενιάς" όπως λέτε, είναι Βορειοηπειρώτες και εντάσσονται στη Χρυσή Αυγή επειδή τόσα χρόνια το πολιτικό σύστημα και κάποιοι "προοδευτικοί" (εντός εισαγωγικών) σαν εσάς δεν έχουν μάθει ακόμη να τους αναγνωρίζουν ως αυτό που είναι, ως Έλληνες!». Αυτά γράφει ο βορειοηπειρωτικός Τύπος.

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι Βορειοηπειρώτες που υποστηρίζουν ότι αν πράγματι ήσαν Αλβανοί, η Ελλάδα θα τους φερόταν καλύτερα.

***Ο καυγάς του Αδώνιδος με την Τσαπανίδου στον ΣΚΑΪ, έβγαλε και θετικά συμπεράσματα. Ότι υπάρχουν πολιτικοί, καναλάρχες, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες, οι οποίοι επειδή ενδεχομένως έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό, υποστηρίζουν την επιστροφή στη δραχμή προκειμένου να πολλαπλασιάσουν τα χρήματά τους με τη νέα ισοτιμία (τριπλάσια τουλάχιστον, διότι προβλέπεται πως το ευρώ θα φθάσει τις 1.000 δρχ. από 341 που είναι τώρα).

Για να ξέρουμε ότι όσοι παριστάνουν τον αντιμνημονιακό, δεν έχουν απαραίτητα όλοι πολιτικά κίνητρα. Ως προς τη δημοσιοποίηση της λίστας, παρόλο που δημιουργείται κλίμα ότι καλό ήταν που δημοσιεύθηκε, εγώ δεν συμφωνώ, από την στιγμή που κανείς δεν γνωρίζει ούτε ποσά, ούτε τους λόγους για τους οποίους βγήκαν τα χρήματα, ούτε αν έχουν βγει νόμιμα. Και η λίστα αναφέρεται σε μια δεκαετία πριν. Που σημαίνει ότι λασπώνονται όλοι οι αναγραφόμενοι, πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Άκουγα την Τσαπανίδου εχθές (τακτικός ακροατής, αλλά τελευταία κάτι έχει και φοβούμαι πως χάνει την αντικειμενικότητά της). Επανέλαβε μεταξύ άλλων την συνήθη ανοησία, που απορώ γιατί την εκφέρουν χωρίς να σκεφτούν. Με αφορμή την μετανάστευση πολλών νέων επιστημόνων, είπε: «Η Ελλάδα χάνει τα καλύτερα παιδιά της».

Όχι, Πόπη… Δεν φεύγουν τα καλύτερα παιδιά, που σημαίνει ότι μένουν εδώ τα χειρότερα. Φεύγουν άξιοι επιστήμονες, αλλά μένουν και αξιότεροι. Όπως εκφέρεται η φράση, είναι σαν να μένουν στη χώρα οι δεύτερης διαλογής. Φυσικά, όποιος Έλληνας και να φύγει από τη χώρα, είναι ζημία.


***Γιατί στενοχωριόμαστε τόσο για το χρέος, δεν μπορώ να το καταλάβω. Αφού δεν πρόκειται να το πληρώσουμε. Δεν το ξέρετε ότι στις 22 Δεκεμβρίου θα έλθει η συντέλεια του κόσμου; Το λέγει το Ημερολόγιο των Μάγιας. Δυο μήνες έμειναν.


***Οι «προοδευτικοί αγανακτισμένοι» όχι μόνον δεν κατάφεραν να κάνουν μπάχαλο πάλι την παρέλαση, αλλά ένιωσαν για πρώτη φορά την πραγματική αγανάκτηση γονέων και άλλων πολιτών, που τους εμπόδισαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Δεν τους είχαν ενημερώσει τα κομματικά γραφεία που τους εξαποστέλλουν ότι θα ακούσουν ύβρεις όπως «βρωμιάρηδες» και «αλήτες» κατά πως αποκαλύπτουν τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Πήραν μια ιδέα ότι εκτός από «αγανακτισμένους» σε εισαγωγικά, υπάρχουν και αυθεντικοί αγανακτισμένοι, χωρίς εισαγωγικά.



***Για τον Μπουτάρη και τις σαπουνόφουσκές του δεν θα γράψω τίποτε. Αυτοί που τον ήθελαν στην Δημαρχία, είχαν τους λόγους του, που δεν κρύβονται πλέον. Απορώ όμως με τους παλιούς δημοτικούς συμβούλους που εξακολουθούν να τον στηρίζουν, ενώ ως πεπειραμένοι πολιτικοί θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να απεκδυθούν των ευθυνών για όσα συμβαίνουν στον Δήμο.

Κρίμα για τη Θεσσαλονίκη. Με τις γραφικότητες του Μπουτάρη και την προβολή της παρέας, η πόλη βυθίζεται.


Καλλισθένης ~ voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου