Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Οι ρατσιστικές επιθέσεις της ημέρας


Πακιστανός έβαλε «χέρι» σε ανήλικη στην Πρέβεζα!
Εξιχνιάστηκαν 7 ρατσιστικές ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων
Η αλβανίδα έκλεβε επί ενάμισι μήνα τον ηλικιωμένο!
Εξιχνιάστηκε η δολοφονία Αφγανού
Συνέλαβαν Ιρανό δουλέμπορο στην Καβάλα
Ρωσοτσετσένος ρήμαζε περιουσίες Ελλήνων
Λαθρομετανάστης προσπάθησε να βιάσει ελληνίδα ηθοποιό μέρα μεσημέρι

 



Πακιστανός έβαλε «χέρι» σε ανήλικη στην Πρέβεζα!

Η έγκαιρη επέμβαση αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έσωσε από βέβαιο… λυντσάρισμα έναν 31χρονο Πακιστανό ο οποίος «χούφτωσε» ενώπιον μαρτύρων ένα ανήλικο κορίτσι στη μέση του δρόμου στην Πρέβεζα! Ήταν το δεύτερο κρούσμα στην πόλη μέσα σε λίγες ώρες, μετά τη σεξουαλική παρενόχληση επτά κοριτσιών από έναν ομοεθνή του το βράδυ της Τετάρτης!

Το νέο περιστατικό συνέβη μέρα- μεσημέρι σε κεντρική οδό της Πρέβεζας, όταν ο 31χρονος δράστης πλησίασε την ανήλικη και άρχισε να της κάνει ανήθικες προτάσεις. Όταν είδε ότι το κορίτσι αδιαφορούσε, δεν δίστασε να του βάλει «χέρι», αναγκάζοντάς το να βάλει τις φωνές! Περαστικοί κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του μετανάστη που προσπάθησε να το βάλει στα πόδια, αλλά συνελήφθη από τους αστυνομικούς που είχαν ακούσει τις φωνές της ανήλικης και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Εκεί συνάντησε και τον μεθυσμένο ομοεθνή του ο οποίος είχε παρενοχλήσει με σεξουαλικά υπονοούμενα επτά κοπέλες μεταξύ 17 και 20 χρόνων το βράδυ της Τετάρτης. Αν και ο αλλοδαπός είχε αφεθεί ελεύθερος, συνελήφθη μετά την κατάθεση μήνυσης για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας εναντίον του από μια ανήλικη που παρενόχλησε.



Εξιχνιάστηκαν 7 ρατσιστικές ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων

Επτά ληστείες εις βάρος ηλικιωμένων σε Κυψέλη και Αγιο Παντελεήμονα εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία, μετά την σύλληψη ενός 34χρονου ρατσιστή υπηκόου Τανζανίας, το μεσημέρι της Τετάρτης στα Πατήσια.

Λίγο πριν από τη σύλληψή του, ο 34χρονος μαζί με δύο συνεργούς του που αναζητούνται, ακινητοποίησαν 73χρονη στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει και αποπειράθηκαν να την ληστέψουν.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών προέκυψε ότι ο συλληφθείς με τους συνεργούς του παρακολουθούσαν υπερήλικες που είχαν κάνει ανάληψη χρημάτων από τράπεζες μέχρι την είσοδο των σπιτιών τους.

Εκεί τους επιτίθονταν, πολλές φορές με ιδιαίτερη σκληρότητα και μίσος και τους αφαιρούσαν τα χρήματα.

Όπως εξακριβώθηκε οι δράστες κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν διαπράξει, με την ίδια μέθοδο δράσης, επτά ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στις περιοχές της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Η αλβανίδα έκλεβε επί ενάμισι μήνα τον ηλικιωμένο!

Η πλεονεξία της πρόδωσε την Αλβανίδα οικιακή βοηθό που είχε βρει τρόπο να «ξαφρίζει» επί ενάμισι μήνα τον ηλικιωμένο του οποίου το σπίτι καθάριζε στο Βασιλικό Ζακύνθου. Κάθε φορά που τελείωνε τη δουλειά της, άφησε ανασφάλιστο ένα παράθυρο από το οποίο τρύπωνε αργότερα!

Όμως, δεν ήταν δυνατό να μην την υποψιαστεί ο 73χρονος ιδιοκτήτης αφού, από τις 20 Αυγούστου που άρχισε να εργάζεται στο σπίτι του η 25χρονη αλλοδαπή, είχαν κάνει φτερά μετρητά ύψους 15.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 13.000 ευρώ! Ο ηλικιωμένος μετέφερε τις υποψίες του στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Ζακύνθου και η υπόθεση πήρε το δρόμο της.

Η νεαρή Αλβανίδα τα έχασε όταν άνοιξε την πόρτα της και βρήκε τους αστυνομικούς μπροστά της. Στην έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν 2.180 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα που είχε κλέψει από το σπίτι του 73χρονου κι έτσι αναγκάστηκε να ομολογήσει τις τμηματικές κλο9πές. Δεν συνελήφθη, όμως, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.




Εξιχνιάστηκε η δολοφονία «Αφγανού»

Κύκλωμα το οποίο μετέφερε λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και στη συνέχεια τους εγκαθιστούσε σε διαμερίσματα που ενοικίαζαν τα μέλη του στην Αθήνα, αποκαλύφθηκε μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας ενός άντρα, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί στις 19 Σεπτεμβρίου σε διαμέρισμα στην οδό Ιπποκράτους 199 στα Εξάρχεια.
Όπως ανανοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, δράστες του φόνου είναι τέσσερις Αφγανοί, δύο από τους οποίους συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες είναι μέλη κυκλώματος που διακινούσαν λαθρομετανάστες και τους προωθούσαν στο εσωτερικό της Ελλάδας και κυρίως στην Αττική.

Τα μέλη του κυκλώματος ενοικίαζαν διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, στα οποία κρατούσαν τους λαθρομετανάστες και απαιτούσαν εκβιαστικά από τους οικείους τους χρήματα προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Έως σήμερα δεν είχαν γίνει γνωστεί η εθνικότητα του θύματος, ούτε τα στοιχεία του. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που ασχολούνται με την υπόθεση, εκτιμούν ότι τα μέλη του κυκλώματος άφησαν τον άνδρα να πεθάνει μέσα στο διαμέρισμα, γιατί, πιθανότατα, οι δικοί δεν το έδωσαν τα χρήματα που ζητούσαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών




Συνέλαβαν Ιρανό δουλέμπορο στην Καβάλα

Με κλεμμένο αυτοκίνητο προσπάθησε να μεταφέρει στο εσωτερικό της Ελλάδας οκτώ μη νόμιμους μετανάστες ένας 49χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράν, ο οποίος συνελήφθη στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Χρυσούπολης Καβάλας.

Το αυτοκίνητο του 49χρονου σταμάτησαν για έλεγχο αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι στο όχημα επέβαιναν οι οκτώ λαθρομετανάστες, εκ των οποίων τρεις είναι υπήκοοι Ιράν, δύο υπήκοοι Παλαιστίνης, ισάριθμοι από τη Συρία και ένας από την Ερυθραία της βορειοανατολικής Αφρικής.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το αυτοκίνητο έχει δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Κυψέλης Αττικής, στις 4 Σεπτεμβρίου. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας.



Ρωσοτσετσένος ρήμαζε περιουσίες Ελλήνων

«Μετρ» στις διαρρήξεις αποθηκών ήταν ένας 38χρονος ομογενής Ρωσοτσετσένος ψηφοφόρος του Σημίτη, ο οποίος, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές «χτυπούσε» σε Καλαμαριά και Τούμπα. Όπως έγινε γνωστό, ο 38χρονος ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ ως ο δράστης συνολικά 17 διαρρήξεων σε αποθήκες και υπόγειους χώρους πολυκατοικιών, από όπου αφαιρούσε επαγγελματικά εργαλεία, ηλεκτρικές - ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ρουχισμού και οικιακά είδη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 38χρονος φέρεται να πραγματοποίησε τις διαρρήξεις κατά τη διάρκεια του έτους 2011, καθώς και το πρώτο δίμηνο του 2012.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σε βάρος του 38χρονου είχε σχηματιστεί άλλη μία δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για συνολικά 21 διαρρήξεις και πάλι σε αποθήκες και υπόγειους χώρους πολυκατοικιών στην περιοχή της Καλαμαριάς.



Λαθρομετανάστης προσπάθησε να βιάσει ελληνίδα ηθοποιό μέρα μεσημέρι


Ώρες τρόμου και αγωνίας έζησε η αρραβωνιαστικιά του γνωστού σκηνοθέτη Νίκου Ζερβού, Ζωή Ζέρβα, όταν επιδειξίας προσπάθησε να την βιάσει μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.


Το περιστατικό συνέβη δίπλα στο πάρκο της Σχολής Ευελπίδων την περασμένη Πέμπτη.

Η 28χρονη ηθοποιός ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ, φοβάται πια να κυκλοφορήσει στο κέντρο της Αθήνας, ακόμη και το μεσημέρι.

Η ίδια μίλησε στην “Espresso” για την περιπέτεια που είχε και τις ανατριχιαστικές στιγμές που έζησε:

“Είχα φύγει από το γραφείο του Νίκου και κατευθυνόμουν στην Κυψέλη. Στη γέφυρα Μουστοξύδη ένας ξένος, πολύ ψηλός και γεροδεμένος άντρας, που έμοιαζε μαροκινός (έχει αρκετούς η περιοχή-ειδικά στο πάρκο μέσα στο Πεδίο του Άρεως) με πλησίασε και ήταν έτοιμος να προβεί σε άσεμνες χειρονομίες. Τρόμαξα πάρα πολύ όταν συνειδητοποίησα ότι είχε βγάλει έξω τα γενετικά του όργανα, με σκοπό να με βιάσει. Για καλή μου τύχη όμως, πρόλαβα και αμύνθηκα, γιατί τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει kick boxing”.

Η περιπέτεια της όμορφης ηθοποιού δεν σταμάτησε εκεί, αφού ο άντρας δεν έφευγε παρά τη φασαρία που δημιουργήθηκε κι έτσι εκείνη κάλεσε την αστυνομία για να προστατευτεί.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου