Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Το αληθινό πρόσωπο του Ιησού; ~ History Channel (Βίντεο)


Το πρόσωπο του Ιησού είναι κάτι που όλοι οι πιστοί το αναγνωρίζουν στις θρησκευτικές εικόνες, αλλά κανείς εκτός από αυτούς που τον έζησαν από κοντά κατά τη διάρκεια της γήινης παρουσίας του δεν είχαν την ευκαιρία να δουν το πρόσωπό του.

Σχεδόν 2000 χρόνια το πρόσωπο αυτο αποτυπώνεται σε χιλιάδες εικόνες έντυπα γλυπτά κ.λ.π αλλά πάντα το οπτικό αποτέλεσμα έχει άμεση σχέση με τα υποκειμενικά κριτήρια του καλλιτέχνη.

Μια ομάδα από 3d graphic designers οι κορυφαία ομάδα στον κόσμο επιχειρεί το ακατόρθωτο.
 Με την Ιερά Σινδώνη του Τορίνο ως βοήθημα προχωρούν στην εξονυχιστική της μελέτη της και κατορθώνουν να δώσουν 3 διαστάσεις στη φιγουρα των 2 διαστασεων.

Η Σινδόνη του Τορίνο διχάζει ακόμη τους ειδικούς για το αν τελικά είναι το ύφασμα με το οποίο τύλιξαν το πτώμα του Ιησού. Αυτό όμως που είναι από όλους αποδεκτό είναι το γεγονός πως το ύφασμα αυτό όντως είχε σκεπάσει κάποιον που είχε σταυρωθεί.

Τα σημάδια είναι πασιφανέστατα. Επίσης αναμφισβήτητα υπάρχουν ευδιάκριτα σημάδια πάνω του που μαρτυρούν ότι το πτώμα είχε βασανισθεί με μαστιγωμα, λογχισθεί στα πλευρά του και τραυματιστεί στο κρανίο από αιχμηρά αντικείμενα.

Παίρνοντας λοιπόν τη Σινδόνη ως πραγματική, η ομάδα αυτή εργάσθηκε επί 6 μήνες έχοντας στη διάθεσή της τεχνολογία αιχμής και την τελευταία λέξη της επιστήμης πάνω σον τομέα των 3d παραστάσεων Με μια πανέξυπνη και καινοτόμα ιδέα καταφέρνουν να φτιάξουν το πρόσωπο του πτώματος που απεικονίζεται πάνω της.

Σίγουρα πολλοί θα ισχυριστούν ότι το εγχείρημα αυτό είναι ακόμη μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας, αλλά η πιθανότητα να έχουν αποτυπώσει το αληθινό πρόσωπο του Ιησού σωστά είναι κατά τεκμήριο 50%. -Δεν είναι αρκετά μεγάλο σαν ποσοστό;







Δείτε ακόμη:


*thnx to Iapetos

1 σχόλια:

Κρασοπατήρ είπε...

Μoιάζουν πράγματι :)

http://krasodad.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4029.html

Δημοσίευση σχολίου