Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Με τους 1 εκ. που απολύσατε από τον ιδ. τομέα τι θα γίνει;



Δεν θα βαρεθούμε να το λέμε:

Όλοι υπερασπίζονται τους δημόσιους υπαλλήλους, όταν φτάνει η κουβέντα εκεί. Λογικό και αναμενόμενο.  Ποιός τολμά να πεί -όσο αναγκαίο κι αν είναι δυστυχώς- "να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι"; Μόνο ζημία του προκαλεί στον εαυτό του. Όσο στο απροχώρητο κι αν...
φτάσει η κατάσταση, όσο μεγάλη και υπαρκτή κι αν είναι η αδυναμία του εργοδότη με το ονοματεπώνυμο "ελληνικό δημόσιο" να καταβάλλει τη μισθοδοσία τους, όλοι αποφεύγουν την καυτή πατάτα, μιας και δεν τους πληρώνουν εξ ιδιών, αλλά πληρώνει ο "φαντομάς" κράτος.

Είπαμε, είναι αναμενόμενο. Ποιός θέλει να πικράνει κάποιον απολύοντάς τον, αφού δεν τον πληρώνει από την τσέπη του; "Γιατί να χάσουν τη δουλειά τους κάποιοι άνθρωποι;" αναρωτιούνται εύλογα όλοι.
Όμως κάποιοι τη χάνουν!

Καλό και άγιο, λοιπόν, να ξεσπαθώνουν όλοι υπέρ των δημ. υπαλλήλων που κινδυνεύουν με απόλυση και προτάσσουν γενναία τα στήθη τους, απέναντι στον εχθρό, που διαπιστώνει ότι "δεν βγαίνουν τα νούμερα".
Άλλωστε το όφελος από τις απολύσεις δεν είναι άμεσα ορατό, ενώ οι κατάρες και το μίσος των απολυμένων είναι απολύτως εξασφαλισμένες για όσους ψελλίσουν περί της αναγκαιότητας απόλυσης.

όμως ρε γκαρντάσια, στη διάρκεια των τριών ετών, που υπερασπιζόμαστε τις θέσεις εργασίας των δ.υ. με αυτό το υψηλό φρόνημα, απολύθηκαν 1.000.000 συμπολίτες μας στον ιδιωτικό τομέα (ήταν 400.000 το 2009 κι έγιναν 1.400.000).
Για αυτό το εκατομμύριο δεν θα προτάξει τα στήθη του κανείς;

Κι αν πάρουν ανάποδες αυτοί και επιτέλους ενωθούν κι ορμήσουν τώρα π.χ. στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου φωνάζοντας "είμαστε οι καινούριοι 400 υπάλληλοι, δώστε μας ΤΩΡΑ το μισθό του Νομεβρίου αλλιώς σας παίρνουμε τα κεφάλια, εδώ και ΤΩΡΑ, δεν δεχόμαστε να μην πληρωθούμε στο επόμενο δεκάλεπτο"
τι θα γίνει;

Έτσι, για να μην είναι "οι ίδιοι και ίδιοι, τα ίδια πρόσωπα", αυτοί που υπερασπιζόμαστε. Να αλλάξει και λίγο το τοπίο. Να μπουν μερικές χιλιάδες ακόμη στο Δήμο, από αυτούς που ψάχουν όλη μέρα μικρές αγγελίες και το μόνο που βρίσκουν είναι "ζητείται κοπέλα για μασάζ" !

http://taxalia.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου