Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Φάγανε, φάγανε, φάγανε... 200.00 συνταγές +Βίντεο


Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για 200 χιλιάδες συνταγές όπου εντοπίστηκε λάθος στις ημερομηνίες έκδοσης και εκτέλεσής τους.

«Χθες το απόγευμα, γιατί φεύγουμε βράδυ από κει, ψάχναμε κάτι υπερσυνταγογραφήσεις γιατρών και τρίβαμε τα μάτια μας.:


Έχει εντοπιστεί λάθος στις ημερομηνίες έκδοσης και εκτέλεσης συνταγών. Μιλάμε για 200 χιλιάδες συνταγές. Μιλάμε για ποσό διψήφιο δεκαδικό εκατομμυρίων που θα πρέπει να πληρωθεί με τους λογαριασμούς του Αυγούστου αυτούς που απαιτούνται νόμιμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ. Και πρόσθεσε: «Αυτές οι 200 χιλιάδες συνταγές έχουν το εξής πρόβλημα. Εχουν εκδοθεί το Σεπτέμβριο και έχουν εκτελεστεί τον Αύγουστο. Εγώ θέλω να είμαι καλόπιστος και πιστεύω και εύχομαι να είναι λάθος της ΗΔΙΚΑ και της ΚΜΕΣ δηλαδή της μηχανογραφικής επεξεργασίας. Εμείς όμως δεν μπορούμε να πληρώσουμε αυτή την απαίτηση η οποία ελέγχεται, θα πήγαινα στον εισαγγελέα, σε αυτόφωρο. Επομένως αν τους λείψουν κάποια εκατομμύρια από την πληρωμή του Νοεμβρίου δεν θα είμαι εγώ ψεύτης». Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατηγορηματικά απάντησε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν θα μπλοκάρει το σύνολο της πληρωμής προς τους φαρμακοποιούς.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του πανελληνίου φαρμακευτικού συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος. «Θα αποδειχθεί ότι είναι άλλη μία φλούδα. Θα πρέπει να εξηγήσουν και στον κ. Παπαγεωργόπουλο, ότι οι συνταγές δεν είναι χαρτί είναι ηλεκτρονικές. Πας στο γιατρό γράφεις ηλεκτρονικά τη συνταγή πηγαίνεις στο φαρμακείο την εκτελείς επίσης ηλεκτρονικά. Συνεπώς αν υπάρχει οποιοδήποτε τέτοιο πρόβλημα θα έχει να κάνει με τεχνικό λάθος που έγινε στην ΗΔΙΚΑ. Αυτή είναι η εκτίμησή μου. Νομίζω ότι δεν θα αποδειχθεί απολύτως τίποτα στο τέλος. Είναι εμπλοκή στις τεχνικές ημερομηνίες που μπαίνουν στις ηλεκτρονικές συνταγές από την ΗΔΙΚΑ. Εχουν ξαναγίνει τέτοια λάθη και τους περασμένους μήνες και νομίζω ότι τελικά είναι αυτό. Αν παρόλα αυτά αποδειχθεί ότι υπάρχει απάτη στην οποία εμπλέκονται φαρμακοποιοί ή γιατροί, ο κ. Παπαγεωργόπουλος κυρίως μίλησε για γιατρούς, εγώ νομίζω ότι σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να τους πάρουμε τα κεφάλια».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου