Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Αξιοποιήστε 7 άχρηστα αντικείμενα στο σπίτι


Πλαστικές παγοκύστες

Οι παγοκύστες υπάρχουν για να φτιάχνουν παγάκια και οι βάσεις του ρολού για να κρατούν το χαρτί, σωστά; Όχι μόνο! Με λίγη καλή διάθεση και πολλή φαντασία αντικείμενα καθημερινής χρήσης που ετοιμαζόμαστε να πετάξουμε στα σκουπίδια μπορούν να μεταμορφωθούν σε είδη πρακτικής αξίας και να αποτελέσουν έξυπνες λύσεις που θα μας εξοικονομήσουν χρήματα.
   
Αν με τα χρόνια έχετε συγκεντρώσει στην κουζίνα σας αμέτρητες πλαστικές παγοκύστες που δεν σας χρειάζονται, μη βιαστείτε να τις ξεφορτωθείτε.

Έξυπνη χρήση: Χρησιμοποιήστε τις για να τοποθετήσετε στις κυψέλες τους αντικείμενα ή αξεσουάρ που χάνονται εύκολα. Το καλύτερο είναι ότι μπορούν να τοποθετηθούν και να «σφραγίσουν» η μία πάνω στην άλλη.


Έξυπνες χρήσειςΜεγάλα ανθοδοχεία

Μπορεί να μην είναι πια στη μόδα, μπορεί να μην ταιριάζει με τα χρώματα του καθιστικού σας… θα το πετάξετε;

Έξυπνη χρήση: Πάρτε το μεγάλο ανθοδοχείο που δεν θέλετε πια στην κουζίνα και τοποθετήστε σε αυτό όλα τα μεγάλα μαγειρικά εργαλεία που δεν χωράνε στα ντουλάπια και τα συρτάρια σας, π.χ. κουτάλες, σπάτουλες, πιρούνες κ.λ.π.




Έξυπνες χρήσειςΑσημένιος δίσκος σερβιρίσματος

Υπάρχει σε κάθε σπίτι και οι νεώτερες γυναίκες δεν θέλουν καν να τον βλέπουν.

Έξυπνη χρήση: Χρησιμοποιήστε τον για να συγκεντρώσετε πάνω του διάφορα μικρά πράγματα, όπως στυλό, μολύβια, ψαλίδια ή ακόμα και είδη μακιγιάζ μέσα σε ένα συρτάρι ή ντουλάπι του μπάνιου.



Έξυπνες χρήσειςΜεταλλικοί κρίκοι της κουρτίνας του μπάνιου

Αντικαταστήσατε την κουρτίνα του μπάνιου σας; Και με τους κρίκους από τους οποίους κρεμόταν τι θα κάνετε;

Έξυπνη χρήση: Ενώστε τους, τον έναν με τον άλλον, και κρεμάστε ένα μαντήλι σας από τον κάθε έναν, έτσι ώστε να τα έχετε όλα μαζί συγκεντρωμένα. Αφήστε τον πρώτο κρίκο κενό για να τον κρεμάσετε από τον σωλήνα της ντουλάπας σας, δίπλα στις κρεμάστρες.



Έξυπνες χρήσειςΒάση για ρολό χαρτί

Αποφασίσατε να αγοράσετε μία νέα βάση για το ρολό της κουζίνας; Δείτε τι θα κάνετε με την παλιά.

Έξυπνη χρήση: Πάρτε την στο δωμάτιό σας, εν ανάγκη βάψτε την, και περάστε σε αυτήν όλα τα βραχιόλια σας που βρίσκονται παραπεταμένα από εδώ και από εκεί. Αν η βάση που σας περισσεύει είναι από αυτές που στηρίζονται στον τοίχο, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως κρεμάστρα για κολιέ.




Έξυπνες χρήσειςΘήκη για επιστολόχαρτα

Κανείς δεν χρησιμοποιεί πια επιστολόχαρτα –πόσο μάλλον αξεσουάρ για να τα οργανώνει.

Έξυπνη χρήση: Χρησιμοποιήστε τη θήκη γραφείου που είχατε για τα χαρτιά και τους φακέλους ως στήριγμα για τα καπάκια των τάπερ σας και τοποθετήστε το μέσα σε ένα ντουλάπι της κουζίνας. Έτσι κερδίζετε χώρο από μπορείτε πλέον να τοποθετείτε το ένα ταπέρ μέσα στο άλλο.




Έξυπνες χρήσειςΡαφιέρα γραφείου για χαρτιά

Ένα ακόμα αξεσουάρ γραφείου που βρίσκει νέα χρήση στην κουζίνα.

Έξυπνη χρήση: Στα ράφια του μπορείτε να οργανώσετε τα «παραγγελιόχαρτα», διάφορες συνταγές ή να φυλάξετε εκεί τηλεφωνικές λίστες και διάφορα άλλα μικρά ή μεγαλύτερα χαρτάκια με σημειώσεις.






Πηγή: Womansday

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου