Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Οι Αλβανοί πουλάνε την ηρωίνη ~ Επεισόδιο Νο95641532



Κατασχέθηκαν 6,5 κιλά ηρωίνης, κοκαΐνη, χασίς, πλαστά ευρώ...

Απογευματινές ώρες της 14-11-2012 συνελήφθησαν στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής τρεις (3) αλλοδαποί λαθρομετανάστες, δύο (2) Αλβανικής και ένας (1) Ιρακινής καταγωγής, ηλικίας 29, 31 και 33 ετών αντίστοιχα, για κατοχή με σκοπό την πώληση ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης, καθώς και για εγκατάσταση εργαστηρίου νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.



Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν. είχαν εντοπίσει προ εβδομάδος αλλοδαπό Ιρακινής καταγωγής που διακινούσε ποσότητες ηρωίνης σε εξαρτημένα άτομα στην περιοχή του Πολυτεχνείου. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση τον συνέλαβαν, την στιγμή που προμηθευόταν από τους δύο Αλβανικής καταγωγής αλλοδαπούς, ποσότητα ηρωίνης βάρους 50 γραμμαρίων. Μετά από έρευνα σε διαμέρισμα που διατηρούσαν, εντοπίσθηκε εργαστήριο νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.

Κατασχέθηκαν συνολικά:


Ποσότητα ΗΡΩΙΝΗΣ βάρους -6.426- γραμμ.

Ποσότητα ΚΟΚΑΪΝΗΣ βάρους - 1.162- γραμμ.

Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους -5.490- γραμμ.

Το χρηματικό ποσό των -1.150- ευρώ.

Είκοσι πέντε -25- πλαστά χαρτονομίσματα των -20- ευρώ.

Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Ένα -1- πλήρες εργαστήριο νόθευσης ναρκωτικών (υδραυλική πρέσα, ηλεκτρικοί αναδευτήρες, καλούπι, ζυγαριές ακριβείας διάφορα εργαλεία)

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.




 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε διαρρήξεις χρυσοχοείων με την μέθοδο του ριφιφί

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, εξαμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία επί πεντάμηνο τουλάχιστον, διέπραττε διαρρήξεις σε χρυσοχοεία και κοσμηματοπωλεία και με πεδίο δράσης που εκτείνεται στους Νομούς Σερρών, Θεσσαλονίκης και Φωκίδας.

Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί λαθρομετανάστες υπήκοοι Αλβανίας 27 έως 35 ετών, ενώ αναζητούνται επιπλέον δύο (2) ομοεθνείς συνεργοί τους ηλικίας 28 και 37 ετών σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης» και των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών».

Από τη συστηματική έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον από τα τέλη Νοεμβρίου του 2011, με σκοπό τη διάρρηξη χρυσοχοείων με την μέθοδο του ριφιφί αφαιρώντας χρυσαφικά συνολικής αξίας (196.000).


Επίσης, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας, δρούσαν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με βάση ένα καλά οργανωμένο σχέδιο ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία και ειδικότερα:

αφού πραγματοποιούσαν διάρρηξη σε γειτνιάζον των χρυσοχοείων κατάστημα, διάνοιγαν τρύπα στην μεσοτοιχία, εισέρχονταν στο χρυσοχοείο και στη συνέχεια αφαιρούσαν τα χρυσαφικά,

πριν την διάρρηξη του χρυσοχοείου απενεργοποιούσαν τον εξωτερικό συναγερμό του καταστρέφοντάς τον,

πριν από κάθε διάρρηξη κατόπτευαν τον χώρο του χρυσοχοείου και

χρησιμοποιούσαν τα ίδια κύρια εργαλεία σε κάθε περίπτωση.


Συνολικά, εξιχνιάστηκαν οι παρακάτω περιπτώσεις:

απόπειρα διάρρηξης χρυσοχοείου στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης τις πρώτες πρωινές ώρες της 21.12.2011,

διάρρηξη χρυσοχοείου στους Δελφούς Φωκίδας τις πρώτες πρωινές ώρες της 23.12.2011 και από το οποίο αφαιρέθηκαν χρυσαφικά αξίας (15.000) ευρώ,

διάρρηξη χρυσοχοείου στην Ροδόπολη Σερρών τις πρώτες πρωινές ώρες της 16.01.2012 και από το οποίο αφαιρέθηκαν χρυσαφικά αξίας (130.000) ευρώ,

διάρρηξη χρυσοχοείου στο Σοχό Θεσσαλονίκης τις πρώτες πρωινές ώρες της 07.02.2012 και από το οποίο αφαιρέθηκαν χρυσαφικά αξίας (6.000) ευρώ,

διάρρηξη χρυσοχοείου στο Σιδηρόκαστρο Σερρών τις πρώτες πρωινές ώρες της 10.04.2012 και από το οποίο αφαιρέθηκαν χρυσαφικά αξίας (45.000) ευρώ.


Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκαν:

διάφορα εργαλεία,

ένα βιβλιάριο καταθέσεων με κατα,

(9) κινητά τηλέφωνα και

ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, ως προερχόμενο από έσοδα που αποκτήθηκαν από την παραπάνω εγκληματική δραστηριότητα.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για την εξακρίβωση τέλεσης και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.
Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.


Αλβανός θα ταξίδευε "ζωσμένος" με ηρωίνη για τα Χανιά


Για τα Χανιά ετοιμαζόταν να ταξιδέψει από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής "ζωσμένος" με ηρωίνη ένας 24χρονος Αλβανός ο οποίος μάλιστα συνελήφθη μετά από συμπλοκή.


Πιο συγκεκριμένα ο νεαρός έγινε "τσακωτός" από προσωπικό της Διοίκησης Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, όταν κατά τη διάρκεια νομότυπου ελέγχου εντός πλοίου, βρέθηκε μέσα στο σακίδιο του μια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 210 γραμμαρίων.

O 24χρονος όταν αντιλήφτηκε τις αρχές να τον προσεγγίζουν με σκοπό τη σύλληψη προσπάθησε να διαφύγει ωστόσο ακινητοποιήθηκε μετά από συμπλοκή.

Το επεισόδιο έλαβε τέλος χωρίς να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις με τον 24χρονο να φοράει τις χειροπέδες, να αποβιβάζεται από το πλοίο και να οδηγείται στις αρχές ενώ προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργεί η Λιμενική Αρχή στον Πειραιά.



Εξαρθρώθηκε σπείρα εμπόρων ναρκωτικών που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία σε Ευρωπαϊκές χώρες μέσω της Ελλάδας


Εξαρθρώθηκε χθες (14-11-2012) από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση εμπόρων ναρκωτικών. Η σπείρα διακινούσε με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία σε Ευρωπαϊκές χώρες, μέσω της Ελλάδας.


Συνελήφθησαν χθες (14-11-2012) το μεσημέρι, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και στον Βόλο, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και της Ο.Π.Κ.Ε Βόλου έξι (6) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τέσσερις (4) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, τρεις άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας 22, 25, 30 και 18 ετών αντίστοιχα και δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 57 και 58 ετών.
Μετά από πολύμηνες έρευνες εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που έκανε εισαγωγή στη χώρα μας από την Αλβανία, μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, τις οποίες στην συνέχεια διακινούσε με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Τις τελευταίες ημέρες είχαν παραλάβει φορτία κάνναβης από την Κόρινθο και τον Βόλο, με σκοπό να τα μεταφέρουν στην Ολλανδία. Τα μέλη όμως της σπείρας εντοπίσθηκαν κατά την παραλαβή του φορτίου κάνναβης και με συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ βάρους -422- κιλών και -454- γραμμ.

Τρία (3) ΙΧΕ αυτοκίνητα

Το χρηματικό ποσό των -2.900- ευρώ

Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου